מכתב שכתבתי לאמא שלי -מכתב שהיא בחיים לא תראה...אנונימי (פותח)

אמא, אמא שלי, אמא שאני כ"כ אוהבת.

איך אמא?! איך!? זו היא השאלה שלי....

איך קרה שהכל השתנה? שהוא כבר לא כמו פעם?! 

אני זזוכרת את עצמי ילדה קטנה ומאושרת בת 5 נלחמת עם כל שאר החברות שלי יש את האמא הכי שאווה בעולם. זוכרת את עצמי בכיתה ד' יושבת בבית ובוכה לאמא כי חברה שלי העליבה אותי, כי קבלתי ציון נמוך במבחן או סתם כי באלי לבכות ולמי אבכה אם לא לאמא?!

אבל עכשיו, אחרי כ"כ הרבה שנים של כאב, של סבל ושל משהו דוקר בלב שרק עכשיו אני אולי קצת עולה על זה - דקירת הקנאה, עכשיו אני מנסה לחפש בתוכי ת אותה ילדה קטנה ותמימה שלא הבינה איך יום אחד תתחתן ותקים בית וחס וחלילה לא תגור יחד עם אמא, אהבת נפשה. אני פשוט לא מוצאת אותה, איפה את? אני צועקת לאני הקטנה והאהובה. איפה את?! לאן נעלמת?! למה במקומך הגיעה 'אני' אחרת, 'אני' שונה שלפעמים ואולי אפילו תמיד אני לא כ"כ אוהבת. 

'אני' שכבר לא בוכה לאמא. 'אני' שכבר מעדיפה לשמור בלב. 'אני' שמבקרת את אמא. 'אני' הרחוקה מאמא. 'אני' אחרת, 'אני' שונה, 'אני' משונה וקצת מפחידה. 

איך יכול להיות שבאמת פעם התרפקתי בידייך האוהבות? כל הילדות שלי הערצתי אותך, האמא המושלמת. רציתי להיות בדיוק כמוך וחיקיתי אותך.

אי, הזכרונות מכאיבות לי, או ליתר דיוק הרגע שבו הזכרון מתחלף במציאות ההווה שבו אני חיה. שבו אנחנו חיות. בת ואם, אם ובת, והחוט המקשר בינינו אינו קים עוד. רק כאב חד שמפלח בלב וצורב בעיניים.

אמא מה מהות המילה האחת והקטנה הזו. אמא אוהבת אמא מחבקת אמא תומכת ומבינה. אותה אמא שהיתה ליי פעם. מזמן. האמא שעליה כולם מסביבי מדברים. ורק אני שותקת, כי מה אגיד עלייך? שאת האמא הכי טובה? הרי את לא! שאת האמא המושלמת? את לא! שאת שפיצית? מאגניבה? שאווה? תותחית? את לא! את לא! את לא! ואת לא! 

את פשוט אמא, 3 אותיות קפואות וקרות, 3 אותיות שמצמררות אותי ומעבירות בי גל, גל ריק, שלא מסעיר ולא מעורר. גל שמחליש וגורם לי לבכות כמו שאני בוכה עכשיו, בחוסר אונים.

אז נכון, חוץ ממני כולם כ"כ אוהבים אותך. מבחינתם, אחים שלי, ילדייך, את הכי תותחית. מבחינתם את מושלמת. כל הכבוד לך, הצלחת לגדל אותם בצורה הטובה ביותר. הם ילדים מחונכים שצועדים בדרכך ובדרך של אבא. הם בדיוק מה שאת מצפה מהם ולכן את גם כ"כ קרובה אליהם והם אלייך. 

אבל מה איתי? פסדר אני לא בדיוק הבת המושלמת הזאת שאת חלמת עליה, ונכון בחרתי לעצמי דרך שונה מזו שלך ושל אבא. אולי אני לא מושא הגאווה שלך ולא סמל של הבת המחונכת והמושלמת כמו אחיי. 

אבל אני הבת שלך! ואני בן אדם עם רגשות! בה"כ אחת שצמאה לקצת תשומת לב מאמא שלה, לרמז קטן שאת אוהבת אותי באמת, כמו שאת אומרת פעם אחר פעם לאחים שלי.

אני יודעת שזה גם באשמתי. הרבה באשמתי, מכון שלפעמים אני מרחיקה ומנסנה להוכיח שאני עצמאית ויכולה לבד. אבל אמא תאמיני לי שאותה ילדה קטנה נשארה בתוכי מתחננת לאמא שתבוא ותציל אותי מכל הצרות. אמא שתבוא ותחבק חזק חזק ותבטיח שהכל יהיה בסדר. אז בבקשה ממך אמא! אל תאמיני לארשת הפנים של 'אני' הזרה הזו. אם תקשיבי היטב באוזניים שרק לאמא יש, את תופתעי לגלות שאפילו שעברו הרבה הרבה שנים הילדה הקטנה שכה זקוקה לאמא עדיין כאן בתוכי.

אמא, סליחה על כל הפעמים שזלזלתי, שצחקתי, שהתחצפתי, לא הערכתי וגם סתם שלא הייתי שם שצריך. אולי זה לא תרוץ אבל אמא אל תשכחי שאני סה"כ מתבגרת קצת אנכית וקצת טיפשה שמאוד מבובלבת. אני עוברת עכשיו תקופה קשה ויוצא שאני מוציאה את זה עלייך ועל הבית. אבל בשביל זה את אמא שלי לא? כדי להמשיך לאהוב אותי בכל זאת.

אני הבת שלך, וכמו שאמרתי בהתחלה אמא, אני אוהבת אותך, אוהבת הכי בעולם.

ביתך

הוא די ארוך גם אחרי שחתכתי חלק ממנו....אנונימי (פותח)

תודה למי שקוראת בכל זאת

קראתי עד הסוף... מעורר מחשבות...רננ.
וואי!!!!! אהובה!!!!מרב.
מוכר לי ממש המצב הזה, רק שאני לא זוכרת את עצמי קטנה בידיים האוהבות של אמא.. מכיתה ד' רק גרמתי לה לייסורים, עד לא מזמן..

אני גיליתי שהבעיה העיקרית שהייתה בקשר ביננו הייתה שאנחנו פשוט דומות מידי כדי שנהיה בקשר חזק. כמו שבבני זוג צריך שהם לא יתאימו לגמרי, ככה זה בכל תחומי החיים.
אני ואמא שלי זוג עקשניות עם עקרונות ברורים, מרוקאיות שמתחממות יותר מידי מהר, מקובעות במחשבות שלנו ולא נותנות לאפח'ד להזיז אותנו מהם.. חוץ מ...אבא שלי. בעלה. האיש הכי מדהיםשיש!!!
הוא תמיד ניסה לגשר ביננו.. דיבר איתי ואז איתה ואז איתי ואז איתה...
וגם אני לא הלכתי בדרך שהם רצו. להפך, הלכתי בדרך שהם לא רצו..
ועכשיו, בשנה האחרונה התרחקתי מהבית. יצאתי לשירות לאומי, בעיר ממש רחוקה..
ונהיינו חברות פשוט טובות! כי קשה בלי אמא, וקשה בלי בת (במיוחד הבכורה.. אבל כל בת!!!!), וקשה המרחק וקשה הכל...

שלשום נפרדתי מחבר שלי. ואתמול כתבתי להורים שלי מכתב שנפרדנו.. הם היו ממש נגד הקשר שלנו אז חשבתי שזה ישמח אותם שנפרדנו..
ואמאשלי עלתה אלי לחדר, חיבקה אותי עם דמעות ואמרה שזה היה לה עצוב לקרוא את המכתב, ושאם אני צריכה מישו לדבר איתו- היא פה תמיד...
אף פעם זה לא היה לי. אני לא זוכרת את אמא שלי מחבקת אותי, או מנשקת אותי, או עצובה בגלל משו שקשה לי בחיים שאני בחרתי..
ואתמול... זה פשוט ריגש אותי!!!

וזה לדעתי משו שהמרחק עשה.
אם את יכולה להתרחק קצת, לגור אצל דודים/סבתא/חברה/פנימיה- זה לפי דעתי יכול לעשות רק טוב.
זה לא לברוח מהבית ולא להתנתק. להפך, זה כדי לחזור אל הבית באהבה וחום משני הצדדים.

וחוצמזה, שרק שתדעי-
אמא אוהבת אותך. אין כזה דבר שהיא לא אוהבת. היא יכולה להיות מאוכזבת, עצובה, כועסת, אבל תמיידד היא תאהב! תמיד!!!
ואת תראי שלאט לאט היא תבין ותקלוט אותך ואת הדרך שבחרת, ואולי לא תשמח ותעודד אבל בהחלט תקשיב ותתמוך ברגעים קשים. זה קשה לקבל את זה שהבת הקטנה שלך מתבגרת, אבל בסוף מבינים..

המון בהצלחה יקירה!! ואני פה באישי אם את רוצה..
תודה רננ. ורוג'ר -אנונימי (פותח)

אני בפנימיה, מגיעה הביתה פעם בשבוע שבועיים. הייתי בטוחה שזה יחזק ת'קשר, שנתקרב. זה עזר? אולי קצת. יש משהו בלהיות רחוקה מהבית. אבל זה כ"כ מזערי השינוי הזה שזה פשוט מאכזב. כואב....

אוך עצוב לי לשמוע את זה מרב.
יכולה לנחם בנשיקה וחיבוק, רוצה?
גם אם לא רוצה- לא אכפת לי... קבלי-
מודבקת חזק חזק ללחי!!! וחיבוק דוב!!
רוג'ר..(האנונימית השניה)אנונימי (פותח)

זה לא מדויק שהמרחק יעזור...

זה לא תמיד עובד...

אני מחוץ לבית יותר מ6 שנים ורק עכשיו המצב קצת השתפר אבל כנראה שלא זאת הסיבה...(ואני לא יכולה לכתוב מה כן)

אני מאוד שמחה בשבילך שזה עזר..

זה באמת יכול לעזור לפעמים אבל זה נורא תלוי בסיבה של הקושי בקשר..

אצלך הסיבה הייתה כנראה הראש בראש לפעמים הסיבות הם הרבה יותר מורכבות (אני עוד לא יודעת מה בדיוק גורם לקשיים אצלי אבל בטח שלא ראש בראש כי כמעט ולא היה לנו את השלב הזה וגם זה מזמן)

הדמעות האלו. חיכו במשך כל המכתב של זו מאנונימי>>&מושמושית

ויצאו אצלך...

כאובה מידי בשביל לענות. אולי אגיב מתישהו אחר, אולי לא. 

תודה!

אני עם דמעות בעיניים!אנונימי (פותח)

דבר ראשון וחיבוק ע-נ-ק!!!!

יש לי כ"כ הרבה מה להגיד אבל לא רוצה לפתוח את זה פה ולא רוצה שיזהו אותי...

אמא שלי היא באמת אדם מקסים- רק ש..היא כזאת לכל אדם אחר שהוא לא אני!

היא לא מצליחה לראות את המעלות שלי ואת מי שאני באמת!

קשה לי להמשיך..

תהיי חזקה והלוואי והיה לי איך לדבר איתך מבלי להיחשף...(דברתי על זה אולי עם 2-3 אנשים מאוד קרובים)

תודה לכולן! במיוחד לך רוג'ר....אנונימי (פותח)

אוף

בכיתי!!בשמחה תמיד!

ורוג'ר- ממך בכיתי פוווול!!!! על כל מה שכתבת. לא מאמינה שאת כותבת כזה דבר

אנונימית שניה..מרב.
הגיוני. זה הניסיון האישי שלי. וזה לא רק על המקרה שלי אלא עם עוד בנות..

שמחל'ה.. כן.. זאת אני.. (עכשיו תורי לבכות ) אמרתי לך שמשתנים, וזה לא לטובה ולא לרעה, נכון? חחח
האנונימית השניה...אנונימי (פותח)

אני יודעת שזה לא רק לך וכתבתי את זה...

העניין הוא שבד"כ זה יעזור רק אם הבעיה היא שיש יותר מידי חיכוכים ויותר מידי ראש בראש וקירבה חונקת..

כשהבעיה היא חוסר אמון וכו' בד"כ זה לא יעזור...(וגם אם כן השיםור הוא מזערי)

צודקת מרב.

והמון נשיקות גם לך !!!

מדהימה מדהימה מדהימה!אשרייך שפקחת את עיניי!!אנונימי (פותח)

בס"ד

זה כ"כ נכון..אבל את יודעת?בזמן האחרון אני דווקא כן משתדלת כמה שיותר לשתף אותה,וטיפ-תבואי בגישה של "היא חברה טובה טובה שלך"-היא תממיד תרצה לשמוע מה עובר על הבת שלה..

יש לי דמעות.. אני מרגישה ששמת את הלב שלי במחשברוש לילה.
קפיצפוץאנונימי (פותח)
היה לי ממש מעניין לקרוא את מה שכתבת..יופידו

אין ספק שזה מאוד החזיר אותי אחורה לתקופות שזה היה הקשר שלי עם אמא. והאמת שקראתי את זה בעיניים נורא ביקורתיות על עצמי. הייתי מאוכזבת שהגעתי למצב כזה.

הייתה לי תקופה שהדיבור עם אמא שלי היה טכני בלבד. תמיד הייתי ילדה טובה, והכיבוד הורים שלי היה מעל ומעבר [לא זוכרת פעם שרבתי עם ההורים שלי, תמיד שמרתי הכל בלב.] בדיוק היום נזכרתי שלפני שנתיים בדיוק [זה היה בתעודות.] אני ממש נפגעתי מאמא שלי ובכיתי ואמרתי לה את מה שאת כתבת במכתב, הרגשתי שלא יכול להיות שאני מרגישה שאנשים אחרים מקבלים אותי ומכילים אותי אבל אמא שלי לא. זה היה נראה לי לא הגיוני לחלוטין. ואז כמה ימים אח"כ היה את ההלוויה של סבא שלי [אבא שלה] והיא הייתה בזמן של קושי מטורף אבל איך שהגעתי להלוויה היא חיבקה אותי ואמרה לי "הלוואי שהייתי יכולה לתת לך לראות את האהבה שלי אלייך כמו שסבא הראה את זה לי.." ולי היה מאוד קשה, הרגשתי שאני עוד יותר מקשה עליה. ואז זה היה עניין של תהליך אבל החלטתי שאני משנה את הקשר עם ההורים שלי. ולא, לא דיברתי איתם על זה, ולא אמרתי להם כלום. זה היה עבודה שלי עם עצמי. ואני יכולה להגיד לך שעכשיו יש לי קשר מדהים איתם, אני לא מרגישה שאני מסתירה מהם. אני מתייעצת איתם על כל מה שבא לי. אני בוכה להם סתם כי בא לי. אני משתפת אותם. ואני מרגישה את האהבה שלהם יום יום.

ברגע שאני התחלתי לעבוד, ההורים שלי הכי התקרבו אלי. אני נתתי להם פתח להגיע אלי. לפני זה הם לא רצו לפגוע בי אז הם חיכו שאני אפנה אליהם, שאני אתחיל. ממליצה לך לנסות לפתוח פתח לאמא שלך.

שיהיה ב"הצלחה!!

ואם יש לי איך לעזור אז אפשר בכיף באישי..

וואי את פשוט מרגשתת!!! באמת!!רעות!!!
עבר עריכה על ידי רעות!!! בתאריך ט"ז בשבט תשע"ג 22:31
ושיהיה המון המון בהצלחה!!!
ובאת שכולנו יכולות להזדהות עם זה מבקרים מסוימים.. כל אחת והרמות שלה..
אבל באמת ת חושבת שאעמא שלך לא אוהבת אותך?? זה לא הגיוני אין דבר כזה!!! גם כשאת לא שמה לב את לא מבינה כמה שהיא אוהבת אותך!!!! תנסי לדבר איתה היא בטוח תקשיב כי בכ"ז אחרי הכל היא אמא שלך..
ואני ממש מסכימה עם רוג'ר שמרחק מקרב אני רק בחצי פנימיה ופתאום הקשר הרבה יותר התחזק גם מיצידי וגם מהצד השני..
וזה לא שלפני זה היה לי רע ב"ה!!! אבל באמת זה אמא שלך!!!!! אני לא כ"כ מצליחה להסביר ת'צמי אבל באמת שהתרגשתי מהמכתב ואני כ"כ מבינה למרות שאני לא מזדהה עם הרב.. אני לא הלכתי נגד ההורים שלי במשו.. תנסי לדבר עם מישו קרוב ומקווה שיעזור..
בהצלחה!!!!

וכאן אפשר לשים ת'שיר "כי אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא ואין בעולם דאגה כמו דאגה של אמא ואין בעולם מי שיאהב אותך רק אמא שלך.."

וואי כמה שזה נכוווןן גם אם לא תמיד רואים את זה..
פותחת השרשור היקרה!Pumpin blood
כ"כ כ"כ מבינה ומזדהה!
הקשר שלך עם אמאשלך דומה מאוד לקשר שלי עם אבאשלי, והרגשתי שהבעת את ההרגשה הזו/הקשר הזה בצורה הרבה יותר טובה משאני אוכל אי פעם לנסח, הרגשתי שאת מוציאה את הרגשות שלי במילים...
רציתי לשאול- אני יכולה להעתיק את המכתב ולהראות את זה למישו? לא רציתי לעשות את זה בלי אישורך... ואני יבין אם לא תסכימי!
המון ב"הצלחות מתוקה!
תמיד פה באישי..
דרדסית - בכיף אנונימי (פותח)
וואי אני כל כך מזדהה. (אנונימית אחרת..)אנונימי (פותח)

רק שלי אמא תמיד אומרת לי שהיא אוהבת אותי וכל הזמן היא דואגת לי אבל אני פשוט לא רוצה את זה!

באמת. אני רוצה להיות עצמאית. אני לא רוצה שכל דבר בחיים שלי היא תדע וכל דבר היא תעזור לי לעשות אני מרגישה מספיק גדולה לעשות דברים לבד.

וזה ממש יוצר מתח גדול.. כל דבר קטן היא שואלת איך היה ומה קרה ואני לא רוצה לשתף.

ואני יודעת שזה ממש קשה לה. ואני באמת לא יודעת מה לעשות כדי לשפר את המצב הזה  

ומה שהכי קשה זה שאני מחליטה שאני מתגברת על עצמי ועונה על השאלות.אז היא לא מסתפקת בתשובה אלא רוצה לדעת עוד. אני שמחה שהיא אוהבת אותי אבל בס"ה אני רוצה מרווח לחיים משלי .

ד"א אני לומדת במקום בלי פנימיה ואני שוקלת אם לעבור אולפנה בגלל זה(ואני מאוד אוהבת תאולפנה שאני עכשיו בה)

אני ממש ישמח לעצות 

בדיוק הבעיה שלי...אנונימי (פותח)

אמא שלי גם הולכת לכל מיני שיעורים שמלמדים אותך איך להיות אמא טובה יותר (עאלק) וזה.. ואני רוצה שהיא תהיה פשוט היא. וזה כ"כ מעצבן שהיא מתחילה לומר ולעשות דברים שהם כ"כ לא היא!! והיא חופשרת ושואלת ורוצה להרגיש קרובה ו.. היא כ"כ מעצבנת אותי!!

תודה רבה מאמוש! Pumpin blood
"סערת רגשות" זו הדך היחידה לבטא את רגשותי...אורושקה...אחרונה

אוהבת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!נשיקה

יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך