אז גם אני בסוקרים אנונימי (פותח)

סטודנטים יקרים!

מה אתם לומדים?

פשוט תגידו איזה מקצוע אתם לומדים, אולי זה יעזור לי.

ואם אתם ממש ממש נחמדים, אז אשמח שתפרטו דברים כמו: דרישות המקצוע, משך הלימודים, מה בדיוק (או בערך) לומדים, אפשרויות תעסוקה, מקומות לימוד וכו'

תודה מראש.

אחת שמחפשת נואשות מקצוע ללמוד.

הוראהרחלקה

בעזהי"ת.

יחסית לימודים סטלניים, אפשר לשלב עוד אלף דברים תו"כ, יש הרבה מכללות והרבה מסלולים שאפשר ללמוד את זה, אחלה תואר בסיס- אפשר להתקדם ממנו להרבה תחומים אחרים.

משך הלימודים-4 שנים, כשהשנה האחרונה היא סטאז'.

מה לומדים? יש קורסים של ההתמחויות שאת בוחרת, יש קורסי חינוך\מתודיקה, ויש קורסים כלליים- כמו לשון, אנגלית, בבליוגרפיה, עבודות סמינריוניות וכו'.

אפשרויות תעסוקה- אפשר לעבוד עם תואר בהוראה כמעט בכל מקום, יש המון ביקוש. אמנם המשכורת יחסית לא גבוהה, אבל גם יש הרבה חופשות אז זה מתקזז.

אם יש לך עוד שאלות- מוזמנת בכיף

חינוך לא פורמלי- קידום נוער, ותקשורת.פלספנית

בעזהי"ת

[בתקשורת זה הוראה- כמו שרחלקה אמרה, + מעשי: צילום, עריכה ובימוי קולנוע, כתיבה עיתונאית, וכו'..]

חינוך לא פורמלי- קידום נוער: לימודים ממש ממש מעניינים, נוער בסיכון בדגש על נוער דתי בסיכון [אצלינו], אפשרויות תעסוקה- רכזת חברתית, מדריכה חינוכית, רכזת משפחתון, אם בית, עובדת קידום נוער ועוד.

קפיץאנונימי (פותח)

רחלקה ופלספנית תודה רבה!

למדתי אדרכילות ועיצוב פנים.בין השורות
עבר עריכה על ידי בין השורות בתאריך כ' בשבט תשע"ג 20:56

(אם זה מה שיעניין אותך אני אפנה אותך למישו שגם לומד את זה והוא בפורומים)

שנים- תלוי איפה את לומדת ואיזה תואר את רוצה.

אדריכל ממש- לימוד בטכניון 7 שנים.

מהנדס, שזה בניה של בניין עד 4 קומות- 3/4 שנים. במכללות למיניהן.

דרישות המקצוע: יצירתיות, ידע בסיסי במלאכה (בניית מודלים- דגמי עבודה), המון זמן וכח להשקיע, ללמוד לישון פחות ממה שאת רגילה

הלימודים מאוד מענינים!

תכנון אדריכלי-  איך מתכננים נכון, איזה מדרגות מתאימות לאווירה שאת רוצה ליצור, איפה כדאי למקם כל דבר, מעברים וכו', צורה של הדברים,צבע, קשר בין הדברים וכ'ו. (השיעור הכי מעניין לדעתי )

יש גם את החלק של חומרי בניה שזה קצת פחות מעניין, (בטון לסוגיו, פלדה, מתכת וכ'ו)

לימוד על יסודות הבניה- קורות, עמודים, רצפות, תקרות, יסודות, אדמה וכ'ו,

מחשבים- תוכנות שבעזרתן תשרטטי על המחשב (רביט, אוטוקד...)

הנדסה תאורית- כל החלק התלת מימדי שבמקצוע. זה החלק שבו צריך בעיקר ראיה מרחבית (שכן ניתן לפתח. אחרי המון תרגול יש מצב שזה יתפתח).  למה"ט יש מבחן על זה.

פרספקטיבה- ציור הדברים שאת מתכננת.

עיצוב פנים- כמשמעו.

סטטיקה- סוג של פיזיקה. חישוב של קורות, זיזים וכאלה כדי לדעת כמה תמיכה צריך לתכנן. (סוג של שיעור חשבון)

שרטוט- שנה ראשונה שמלמדים אותך איך משרטטים כל דבר בצורה נכונה (יש מקומות שלא מלמדים את זה לפי מה שהבנתי)

כל מקום מלמד את אותם דברים פחות או יותר, ככל שתלכי למקום שלומדים בו פחות שנים תלמדי פחות. אבל תמיד אפשר לנסות לארגן קורסים להוספת ידע (קורס על צבע, תאורה או כל דבר אחר שאולי לא מלמדים במקום עם 3.5 שנות לימוד מפאת חוסר זמן)

יש המון פרוייקטים שדרכם לומדים חומר.

שוב, הלימודים מאוד מענינים אבל דורשים הרבה השקעה. אם תלכי על זה הגיוני ביותר שתאכלי קש חלק מהזמן אבל כשתצליחי תהני מאוד מהתוצאה! (השנה הראשונה הכי קשה לדעתי, תקף לכל מקצוע שהוא).

תעסוקה- עד שתגיעי באמת להיות אדריכלית, (עצמאית יותר מהר אבל יותר קשה בלי שם) תוכלי לעבוד כשרטטת, כמעצבת פנים, מורה, או לקחת כל חלק אחר מהמקצוע וללכת לעבוד במשרד.

מקומות לימוד- טכניון, המכללה להנדסה (חלק צריך ללמוד אח"כ בטכניון) אוניברסיטת אריאל, "מגן" בי-ם (-מכון חרדי להכשרה מקצועית) רק עיצוב פנים יש באו"פ, אם את חרדית יש אתזה בסמינרים, בבצלאל, ובאמן- שלוחה חרדית חדשה של בצלאל, ובטוח יש עוד מקומות- תגגלי.

המון הצלחה! 

אני..ובחרת בחיים
עבר עריכה על ידי ובחרת בחיים בתאריך י"ז באדר תשע"ג 19:50
רוצה לדבר באישי?דינה ל.

לא רוצה לעשות לעצמי יותר מדי אאוטניג

יכלת לענות מאנונימי... אנונימי (פותח)

תודה בכל זאת

לא רגילה ולא שמתי לב...דינה ל.

וזה מעפן שירשור שלם של אנונימיים מבולבל גם לא אמין במיוחד.

כנ"ל אלי...טל..
מדעי החברהאנונימי (פותח)
כימיהאנונימי (פותח)

דרישות- בגרות ופסיכו מעל הממוצע (לא בשמיים, רק חשוב שיהיו בגרות ריאלית- וכמה שיותר יחידות ריאליות ככה יותר טוב)

משך לימודים - 3 שנים

אפשרויות תעסוקה - כל מה שעולה בדעתך, מהוראה עד הייטק

מקומות לימוד- כל אוניברסיטה ואני חושבת שגם בספיר.

בהצלחה

רפואה...rivka501

דרישות המקצוע: ללמוד. והמון. שינון של מיליון דברים לאורך כל הדרך.

דרישות נוספות: רגישות, איכפתיות... נו, כזה של אנשים שמטפלים באנשים

משך הלימודים: עד מתי??...

סתם, כעיקרון 6 שנים לימודים. פלוס שנה סטאג'. פלוס 3-7 שנות התמחות. ואז מתחילים לעבוד. ואולי עושים עוד התמחות... קיצר.. הרבה.

מה בדיוק (בערך) לומדים-

תואר ראשון: פרה-קליני: גוף האדם, מבנה, תפקוד, כימיה, ביוכימיה, מערכות הגוף, היסטולגיה (רקמות), ובעצם כל מה שקשור בתפקוד תקין של הגוף.

תואר שני+דוקטורט: שנים קליניות: איך זה (^^^) משתבש ואיך אפשר לזהות את זה ולנסות לטפל בזה.

אפשרויות תעסוקה:

להיות רופא. או מהנדס תרופות, אם אתה מרגיש שזה יותר מדי בשבילך.

מקומות לימוד:

* ארבע אוניברסיטאות מאפשרות תוכנית 6 שנתית: ת"א, העברית, ב"ש, טכניון

* שלוש אוניברסיטאות מאפשרות תוכנית 4 שנתית (לבעלי תואר במדעי החיים): ת"א, בר-אילן, ועוד אחת ששכחתי

אם יש עוד שאלות-אשמח לענות

|מצדיעה לך|דינה ל.

החזיקי מעמד עלי והצליחי.

יש רפואה בטכניון?!קחו עמכם דברים
אכן, אבל לא בפקולטה הרגילה,rivka501

אלא בשלוחה בבת-גלים.

מדעי המחשב...!אופה קטנה

בס"ד

דרישת המקצוע: לימודים די אינטנסיביים אבל לא מטורפים. משך הלימודים: 3 שנים.

מה לומדים?אז ככה: טוענים שבעיקר תיכנות,אבל זה לא נכון.יש בערך חצי-חצי של קורסי תכנות ומתמטיקה.ועוד כמה קורסי בחירה של תקשורת מחשבים (איך הרשת עובדת,איך הנתונים עובדים,פרוטוקולים וכו'....!)

אפשרויות תעסוקה: ממש ממש מגוון! במילה:הייטק. וכמה מילים יותר-מתכנת,פרויקטור,בודקת תוכנה ועוד המון מגוון אם עושים עוד שנה ומשלימים למהנדס תקשורת/מחשבים אז אתה יכול להיות מהנדס של מערכות תקשורת או מהנדס מחשבים[זה הרבה יותר מעניין ונחשב וגם מבחינת שכר-שווה בהרבה].

כמובן שזה מקצוע שככל שאתה יותר טוב בו ומשקיע-אפשר להתקדם!

*צריך לזכור-

נושא שמתפתח כל הזמן(!) יש לזה יתרונות(כל הזמן מתחדש ומעניין),וגם חסרונות(לא יכול להרשות לעצמך לא להיות בעניינים ולא לעבוד נגיד שנה זה מאד בעייתי!!!)

מקומות לימודים:ממש לא חסר!

מכללות:בי"ס גבוה לטנולוגיה(מכון טל/לב),המכללה להנדסה,[אני מתארת לעצמי שגם מכללות תל-יח,ספיר ועוד...]

אוניברסיטאות:עיברית,ת"א,ב"א,טכניון,אריאל,בן-גוריון ועוד...!

האמת-אני ממש ממליצה!במיוחד למי שהוא ריאלי...!

בהצלחה!

מנהל עסקיםתמר_דר

דרישות המקצוע: סף קבלה יחסית גבוה כי זה די מבוקש, אבל תלוי איפה.

מה לומדים: ממש מגוון! בגדול כל מה שצריך כדי להיות מנהל עסק, כלומר גם כלכלה וחשבונאות אבל גם ניהול וארגון.

שנה א' זה בעיקר מבוא- מתמטיקה, סטטיסטיקה וכלכלה אבל אח"כ נהיה ממש מעניין ולומדים שיווק,מימון, התנהגות ארגונית, קצת חשבונאות, אינטרנט (ניהול ופרסום עסקי באינטרנט לדוג') ועוד.

יש גם קורסי בחירה שמגוונים.

3 שנות לימודים.

אפשרויות תעסוקה: גמיש מאוד אבל אפשר להשתלב בתפקידים שונים בבנקים, לפתוח עסק עצמאי, לעבוד בתפקידי ניהול שונים בחברות מגוונות (סלולר, רשתות מזון, הייטק ועוד). תואר גמיש שפותח הרבה אפשרויות.

מקומות לימוד- בר אילן, האוניברסיטה העברית, המכללה למינהל, מכון לב, מכון טל (ניהול טכנולוגי- קצת שונה) ובטוח יש עוד...אני

גם לומדת סוציולוגיה, אבל חוץ מזה שזה ממש מעניין ואני נהנית, אין הרבה מה לעשות עם זה. אם עושים תואר שני אז אפשר להפוך ליועץ ארגוני, מתכנן ערים (בשילוב עם גיאוגרפיה) או מאבחן דידקטי (נראה לי בשילוב עם חינוך).

בהצלחה רבה!

תקשורת המוניםפעימה

בס"ד

דרישות: ממוצע בגרות די גבוה/פסיכומטרי בינוני.

משך: 3 שנים, 4 ימים מלאים.

מה לומדים: תולדות התקשורת, התפתחות התקשורת, השפעות התקשורת, קצת לימודים כלליים[שיהיה לנו מושג על מה מדברים], ואצלנו יש התמחות בתחום מסויים, הרבה סדנאות מעשיות. אם המקצוע מעניין אותך ואת מחוברת לתחום-אז הלימודים מאוד מעניינים.

אפשרויות תעסוקה: עיתונות/רדיו/טלויזיה/שיווק/דוברות/יחסי ציבור/עוזרים פרלמנטריים. אבל לא פשוט להתקבל לאלה...

מקומות לימוד: יש אוניברסיטאות-שאז הלימוד הוא בעיקר תיאורטי: בר אילן[אולי גם בעברית], ויש מכללות שהדגש הוא על מעשי-שזה תכל'ס מה שחשוב במקצוע: ספיר. ויש אוניברסיטה שפועלת בקטע הזה כמו במכללה-עם דגש גדול על מעשי: אריאל

בהצלחה!!

אדריכלות ועיצוב פניםאלעד

אוניברסיטת אריאל

כישורים נדרשים:

יכולת עבודה אינטנסיבית תחת לחץ, כושר שיווקי, דיוק, ראיה מרחבית, הבנה בסיסית בעיצוב

(הסדר לא משנה)

ממליץ בחום למי שמקצוע התכנון והעיצוב בנפשו.

מדעי התקשורת (תואר לשם כבוד)ברוךש

המממ אז תקשורת.. 
משך: 3 שנים.  (למאחרים שמתחילים באביב, זה שנתיים וחצי). 

מקומות לימוד - כל האוניברסיטאות ורוב המכללות.  

כישורים מיוחדים:
1. כישרון בסיסי בתחומים המעשיים - לא כל אחד יהיה עיתונאי או במאי טוב. (לא חייב לדעת את זה לפני התואר, אבל כאשר בוחרים התמחות בשנה השנייה, זו תהיה חובה). 

2. היכולת לעבור קורסים באמצעות מבחנים ועבודות (כמו כל סטודנט..). 

3. להתעניין ולאהוב את הצדדים המעשיים (קל לעבור קורס משעמם, קשה לעבוד בעיתון או להכין סרט ולשנוא את זה). 

התואר מורכב מהתחומים הבאים: 

1. תקשורת מעשית - קולנוע, עיתונאות, רדיו, דיגיטלי (אפליקציות ואתרים) ואסטרטגי (יחסי ציבור, פרסום, דוברות). 

2. תקשורת תאורטית - היסטוריית התקשורת, תיאוריות תקשורתיות, תיאוריות ממדעי החברה וכו. 

3. ידע מקיף - חטיבות העשרה באומנות, מזרח תיכון, ניהול, פסיכולוגיה. וקורסים בסיסיים בסטטיסטיקה, סוציולוגיה והיסטוריה. 

4. מחקר וניו מדיה - יש בתי ספר לתקשורת שמטפחים את הזווית הזו.  

5. סטאז' ועבודה מעשית.

6. בונוסים - פרויקטים שונים עם משרדי ממשלה, ארגונים וחברות מסחריות.  

למה ללמוד תקשורת?  

1. כי אתם רוצים לעבוד באחד מתחומי התקשורת המעשיים (אומנם לא חייב תואר, אבל זה עוזר, מה גם שמטפחים הרבה קשרים בלימודים). 

2. כי אתם צריכים\רוצים תואר כלשהו - וזה תואר רב תחומי, כדי שכולם יוכלו להתחבר אליו.

3. כי עברתם בכיתות ביום הפתוח, ומתוך האופציות שלכם, הכיתה הזו הייתה ריקה.  

4. אתם רוצים להיות חוקרי תקשורת. 

5. אתם סקרנים ורוצים להבין איך התקשורת עובדת ומשפיעה בחברה.

6. כי אתם אידיאולוגיים ורוצים להשפיע על התקשורת והחברה. 

7. שקר כלשהו 

8. כי אם אתם רשומים לתואר, אתם יכולים להירשם למעונות, וזה זול משכר דירה, וכך תוכלו להיות עצמאיים ולא לגור בבית. 
9. כי מצאתם את האדם היחיד בעולם שמתרשם מזה, ואתם רוצים להרשים אותו. 

10 כי זו מסורת משפחתית. 

11. למרות שרציתם רפואה, זה התואר היחידי שהתקבלתם אליו, והחלטתם להתפשר. 

12. זה סוגר שלוש שנים של תעסוקה, ואז רק צריך לדאוג ל-94 השנים הנותרות. 
13. כי זה מה שחברים שלכם רוצים ללמוד. 

14. היה לכם חלום, שבו נאמר לכם בצורה ברורה שאינה משתמעת לשתי פנים, שעליכם ללמוד תקשורת, אחרת העולם ייחרב. 

15. אחד ההורים הוא פרופסור בחוג. 

16. קיבלתם מלגה חלומית מדודה זקנה, שמשלמת לכם כל עוד אתם סטודנטים, ולכן אתם ממשיכים להיכשל שוב ושוב בקורס של תקשורת המונים, ונשארים שנים באקדמיה, ולא מסיימים את התואר. 

17. בשל התערבות עם חברים (יכול להיות שלא הייתם הכי צלולים בזמן ההתערבות). 

18. כדי להוכיח לעצמכם.. שאתם.. שקר כלשהו. 

19. בשביל הכיף. 

20. כי תקשורת מתנגן יפה בפה, תקששששורררת.. 

21. בא לכם להתחיל מלחמת סייבר, אבל לא היה לכם כוח ללמוד הנדסת תוכנה או מדעי המחשב.
22. אתם מאוהבים בקול שלכם, אוהבים לראות את השם שלכם בעיתון, ומתקשים לשמור על שתיקה לאורך זמן. 
23. בא לכם לפגוש את כל המי והמי. 

24. החלטתם לעשות הסבת חברים, מאנ"ש לברנז'ה. 

25. אתם לא יודעים כלום, אין לכם שום כישרון, אבל אתם אוהבים לדבר על זה. 
26. לא הצלחתם לקרוא את כל הסעיפים עד לפה.
27. אתם אנשים ממש סקרנים .
28. אתם מזהים אינטרסים ופוליטיקה, פנימה אתם ציניים, וחושבים שכל אדם מונע על ידי יצרים. 

29. נפשכם חשקה ביצירה ואמנות.

30. אין לכם שום סיבה טובה, אז נרשמתם.   

עבודה בתחום:

בעיקרון, יש עבודה בתחומים השונים. מי שאוהב את התחום, טוב בו, ורוצה לעבוד בו - ימצא עבודה. (כמובן שקשרים זה מהותי). מי שלא, שימשיך להסבת אקדמאים או דרישות תואר ראשון בכל נושא. 

איך זה הולך? 

לומדים, מתנסים ומתמחים ועושים הסבת אקדמאים. (אא"כ אתם עדיין רוצים לעבוד בתחום?). 

*ראיתי שיש בשרשור אנשים  נוספים שכתבו על תקשורת, אז השתדלתי שלא להאריך. 

חחח קרעת אותי עם הסיבות אנונימי (פותח)אחרונה
תודה וחינוךמאמע צאדיקה

איפה ? מדרשת נשמת, בשילוב מכללת הרצוג

משך לימודים- 3-4 שנים לפחות (אבל כדי לדעת תורה באמת צריך לשבת על זה 10 שנים לפחות.... )

מה לומדים? תורה- גמרא הלכה מדרש חומש נביאים, לתואר- גם פסיכולוגיה פילוסופיה דידקטיקה ועוד כמה דברים...

אפשרויות תעסוקה- להיות מורה או ר"מית או פרופסורית למשו

מקומות לימוד נוספים? מדרשת מגדל עוז בשילוב הרצוג, מכללות נוספות שיש להם שילוב עם מדרשה (אפרתה והרובע אאל"ט- אבל זה סיגנון שונה ממש. ויש עוד באיזור המרכז)

עזבתם תואר ראשון?אנונימי (פותח)
מה גרם לכם להחליט על כך?
התירוץ שלי היה שהתחתנתי ועברתי לעיר אחרתאריק מהדרום

אבל זה היה רק התירוץ.

האמת שלא התאים לי והלכתי ללמוד תעודה מקצועית.

אבל איך מחליטים שלי זה לא מתאים?אנונימי (פותח)
בודקים אם העבודה אחרי התור מתאימה ליאריק מהדרום
לשאיפות שלי, למה שאני רוצה לעשות בהמשך החיים, האם ההתמודדויות עם סביבת העבודה מתאימה לי ועוד ועוד.
בעבודה אחרי התואר אני מעוניינת בעז"האנונימי (פותח)
אז למה לעזוב?ארץ השוקולד
אם קשה שווה לשקול לפרוס את התואר על עוד זמן.
החלפתי תחוםארץ השוקולד

נהניתי מקורס ספציפי והרגשתי שהתואר שאני עושה פחות יועיל לי לחיים כמקצוע.

פירוט נרחב יותר באישי, לא רוצה לעשות אאוטינג.

אשמח לפנות אליך באישי אם זה מתאים (אני אישה)אנונימי (פותח)
מוזמנת בשמחהארץ השוקולד
אף פעם לא עזבתי תואר ראשוןאנונימי (3)

אבל תואר שלישי עזבתי 3 פעמים (וגם במה שבחרתי החלפתי מנחה ונושא וכו תוך כדי נסיעה).

הסיבות לעזוב היו בעיקר עיסוקים שלא אפשרו לי את הלימודים. בדיעבד אני מבין שצריך הרבה ידע ותשוקה לחקור משהו מסוים ("להיות לא פחות ממאוהב בנושא המחקר שלך", כלשון חבר טוב שלי שסיים phd קצת לפני שהתחלתי). ועד אז זה סתם דמיונות שאני רוצה שיקראו לי ד"ר וכדו, אבל לא באמת מסוגל לבצע את זה (וזה אכן הרבה יותר מורכב ממה שזה נראה).

הדברים שכתבתי יותר רלוונטיים לתארים מתקדמים. לגבי תואר ראשון, לדעתי מאוד חשוב לבחור את הנושא הכי ליבתי שמעניין אותך. לדוגמה, אם מעניינת היסטוריה, אז יש סיכוי שאת יכולה ללמוס פילוסופיה ואחר כך לעשות תואר שני בהיסטוריה, אבל סביר שאת הבסעס של האירועים ההיסטוריים הבסיסיים לומדים בתואר ראשון ואז תהיי עם תואר לא רלוונטי מספיק ועם חור לא קטן בהשכלה שדי יהיה קשה להשלים אותו (תואר ראשון הוא ארוך ויקר ולא מאוד יוקרתי, כך שרוב מי שיש לו תואר ראשון לא יחזור לעשות תואר ראשון נוסף).

לכן הייתי הולך על התחום שבבסיס שלו הוא הכי מעניין אותי. תואר שני ושלישי זה הרבה יותר מורכב והרבה פעמים כמעט לא רלוונטי הטייטל של התואר, בפרט אם לומדים תואר שני מחקרי.

בהצלחה גדולה!!

הזכרת בסוף את הבחירה בתואר שני, שאלהאנונימי (4)
יכול טיפה להרחיב על איך אפשר לבחור כיוון לתואר שני מבין הרבה אופציות (הנדסה ומדעים מדוייקים)?
אישית אני למדתי מקצועות יותר הומנייםאנונימי (3)

אבל ככלל, לדעתי כדאי להתפתח בתחום שלא חוזר על עצמו מצד אחד, ומצד שני לא שונה מדי וגם כן מרחיב אופקים.

לדוגמה, הרבה אומרים לא לעשות 2 תארים במנהל עסקים (דוגרי, לא מבין מי בכלל עושה תואר ראשון במנהל עסקים, אבל שיהיה...). כי זה כמעט אותו חומר וללא אפיק להתקדם. מאידך, מאוד נפוץ אצל מורים דתיים, שלומדים תואר ראשון בתחום שמעניין (אנגלית, מתמטיקה וכדו), ותואר שני בניהול בחינוך, שזה פותח יותר שערים לריכוז תחום, ניהול בית ספר או ניהול ברשות או בארגונים שונים.

מצד שני, ללמוד משהו מתחום אחר זה גם בעייתי. כי אז הדרישות לא נגמרות... (אם באמת רוצים להחליף תחום זה שווה, אבל לא תמיד יש אפשרות כזו). לדוגמה אם אני זוכר נכון, די בעייתי להתקדם במחקר על משפטים או עבודה סוציאלית בלי תואר ראשון בתחום (אני מדגיש מחקר כי להיות עוד או עוס בכל מקרה צריך תואר ראשון בתחום), ואין קיצורים או שהקיצורים הם לא ממש קיצורים 😉

אישית, אני למדתי תואר ראשון שמאוד בסגנון מדעי החברה, ואת התואר השני עשיתי באותו תחום אבל בסגנון יותר של מדעי הרוח. זה גם העשיר אותי והרחיב לי את ההסתכלות, וגם כשהתקדמתי פחות פחדתי משיטת המחקר וסגנון הכתיבה של העבודות.

תודה רבה, באמת כנראה שהתחום ההומני שונהאנונימי (4)
כי הרגשתי שזה לא הרבה קידם אותי בהתלבטות שלי, תודה!
מובן, בהצלחה רבה!אנונימי (3)
בתארים מתקדמים בהנדסהhodayab

התהליך הוא מנסיוני:

1. תבחר תת תחום שהדליק אותך בתואר הראשון 

2. תבדוק מי מחברי הסגל חוקרים בנושא הזה

3. תקבע פגישה אישית אצל הרלוונטים ותשאל אותם על תחומי המחקר שלהם. בד"כ אחת משאלות המחקר תעניין אותך יותר.

יש לי נסיון בנושא, מוזמנ\ת באישי.

עזבתי תואר שני אחרי סמסטראנונימי (5)

הבנתי שהתואר ידרוש ממני המון אנרגיות, זמן וכסף, הרבה יותר ממה שחשבתי. וגם הבנתי שאני בכלל לא בטוחה שהכיוון שחשבתי עליו להמשך החיים המקצועיים, אז החלטתי לפרוש.

עכשיו מתכננת להתחיל לימודים במסלול אחר לגמרי.

אפשר גם לחשב מסלול מחדש,אמרלד

לבדוק תארים שהלמידה יותר מתאימה לך

מבחינת כמה קורסים מתמטיים

או מדו חוגי לחד חוגי..

אם שילמת הרבה כסף ויש לך עוד קצת כוח יכול להיות שזה כדאי.

אני עזבתי את התואר הראשוןSevenאחרונה

כי הבנתי שאני לא רוצה לעסוק בו אחרי שאסיים..

מאז עשיתי כבר 2 תארים בתחומים שחשבתי שכן יתאימו לי ובאף אחד בינתיים אני לא עובדת חחח (עובדת בתחום אחר)

מישהו/ מישהי שרד/ה תואר ראשון בסיעוד?אנונימי (פותח)
אשמח לשמוע איך??
כתבתי תגובה והיא נמחקה..אנונימי (3)

אני עברתי, לפני בערך 8 שנים.

מה שעזר לי זה לשים את הלימודים בעדיפות שניהף כלומר לא להיות רק עליהם. זה עזר לי לקחת הכל בפרופורציה, ולעבור אותם שלב אחרי שלב, פשוט בהתמדה כמו בתיכון- באולפנה.

דבר נוסף היה שהמקום שלמדתי בו מאד ניסה להקל את הדרישות ולתת תמיכה כמה שאפשר לסטודנטיות..

מה קורה, מה אפשר לעזור לך?

זהואנונימי (פותח)

שני דברים קוראים במקביל…

א. ב"ה בהריון ראשון עכשיו, מה שקצת מוציא אותי מריכוז..

ב. אני בניגוד אליך לצערי, לומדת במקום סופר קשוחחח עם דרישות מעל לממוצע🥴

בשעה טובה אנונימי (3)

שמחה בשבילך על הסעיף הראשון, וקצת פחות על הסעיף השני..

פשוט להמשיך. להמשיך כמה שאת יכולה. ללמוד למבחנים, להשקיע בעבודות, לעבור על החומר מדי פעם.

ולקחת את כךל ההקלות שמגיעות לך, שאני לא יודעת בדיוק מהן אבל בטוחה שיש.

יכול להיות שזה כרגע בעדיפות נמוכה יותר מההריון, אבל זה יעזור לך להניח את שלב הלימודים מאחורה ולהתקדם קדימה בהמשך.

יש לי כמה חברותרקאני

שמסיימות עכשיו תואר בסיעוד

אחת מהן גם ילדה באמצע

והצליחה בכל זאת לשמור על ציונים גבוהים

לא קל בכלל

אבל אפשרי

לא תואר ראשון, אבל הסבת אקדמאים..אנונימי (4)אחרונה

שרדתי כדי לספר...

כמו שכתבו לפני- לזכור שזה לא הכל בחיים.

לי עזר לשאוף ל'עובר'. ואכן כך בערך היה..

ולעבוד כסטודנט לסיעוד בבי''ח, זה מכניס ממש לאווירה, ומביא את התיאוריה לשטח.

ממליצה מכל הלב! אחלה בחירה!!

מכללת אורות ישראל ברחובותלומד

מישהו למד?.או לומד? או מכיר מישהו שנמצא שם ויכול לספר קצת על המקום?

שואל לגבי תואר ראשון בהוראה (כנראה תנ''ך)

תודה מראש.

למדתי תואר שני בהוראת המקרא שםאנונימי (2)אחרונה

היתה אווירה טובה.

לא ממש קשה

רוב המרצים היו טובים ומובנים

פסיכומטריהודיה כהנא

היי

רציתי לשאול - ממליצים על קורס הכנה לפסיכומטרי משהו טוב ממש מנסיונכם?

פליז תעזרו לי זה ממש דחוףהודיה כהנא
ממליצה ממש מניסיון אישיאנונימי (2)

הפסיכומטרי של המדינה.

קורס מקוון חינמי שנמצא באתר קמפוס IL.

הקורס בנוי בצורה מעולה ואיכותית, לומדים את הדברים לפי הסדר, עם שיעורים מוסברים היטב, הרבה תרגול וסימולציות.

אבל צריך לדעת לשבת ללמוד מול המחשב לבד. יש להם גם מסגרות בתשלום של ליווי בכמה מסלולים ואז את יותר מחוייבת לקצב של קבוצה, יש שיעורי זום וגם הדרכות פרטניות.

מצטרפת להמלצה!!⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
ממליץ לעשות מבחני עברארץ השוקולד
יואל גבעמה כבר ביקשתי

אמנם יקר יחסית אבל שווה כל שקל (אם נכנסים לזה ולוקחים את הדברים ברצינות)

של המדינהשמיניסט באמ"ש
מומלץ מאוד, אני עשיתי הוצאתי 782
ואו! זה כמעט המכסימוםאורין
אם את רוצה עזרה, אני יכול לעזורשמיניסט באמ"ש
הפסיכומטרי של המדינה ברמה גבוהה לפסיכו ראשוןפופניק2

אם את צריכה ציון גבוה, צאי מנקודת הנחה שתצטרכי לעשות כמה.

אני עשיתי עם הפסיכו של המדינה ואחכ שיפרתי עם הקורס של מד ג'ניוס שהוא מומלץ מאד בשביל שיפור בציונים גבוהים (650+)

בהצלחה רבה!

אני עשיתי אחד, אז זה לא הרכח שצריך כמהשמיניסט באמ"ש
ברור לך שאתה יוצא דופןאנונימי (3)
אז למה להציק? 
אני יודע, זה כיף להציקשמיניסט באמ"ש
בתור אחת שמאד התאמצה על הפסיכומטריפופניק2

שתדע שזה סתם לא נעים

קיבלת מתנה מטורפת מה' זה לא שלך בכלל

תהיה בענווה 

יש לך מושג כמה השקעתי?שמיניסט באמ"ש

למדתי אולי אלפיים שעות בשביל זה

ראוי מאוד להגיד על זה כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה

🫣 אוי ואבויאנונימי (4)
כדאי לך לקרוא שוב את ההודעה אליה הגבת

אם השקעת ככ הרבה שעות זה רק אומר שקיבלת חוץ משכל גם כוח רצון התמדה ומשמעת עצמית

סתם סקרנותאנונימי (2)
מה רצית ללמוד בשביל זה השקעת כל כך הרבה בפסיכו?
אני חכם, עדיף להשקיע את הזמן הפנוי בתיכוןשמיניסט באמ"ש
עבר עריכה על ידי שמיניסט באמ"ש בתאריך ח' בחשוון תשפ"ו 17:16

ולעשות רק מבחן אחד, מאשר לנסות להשקיע אחרי ולעשות כמה

אגב, מי שרוצה אני יכול לעזור לעבור על הפעם הראשונה

השקעתי את הזמן בתיכון(אולפנה)אנונימי (2)
ובקורונה ועשיתי פעם אחת שקיבלתי ציון מצוין ב"ה. אבל לא נראה לי שזה התקרב אלפיים שעות. סתם תהיתי לעצמי למה צריך כזה ציון גבוה, חשבתי ש700 וקצת מספיק להכל.
אין דבר כזה "לעבור" פסיכומטריאנונימי (5)

כל אחד צריך ציון אחר. כתלות במה רוצה ללמוד ובממוצע הבגרויות.

יש מקצועות שמספיק 550-600

מנגד, לרפואה למשל, גם 720 מומלץ מאוד לשפר כמה שאפשר (גם אם הבגרויות מעל 115)

ולפותחת - כמה את צריכה בערך? כמה זמן וכסף יש לך להשקיע? האם יש לך משמעת עצמית?

בגדול חושבת שמי שיש לו משמעת לגמרי יכול לבד בעזרת הפסיכו של המדינה, ולהשיג ספרים (מסירה/יד2)

קודם כל תודה לכולם!!הודיה כהנא

אני צריכה באזור ה600 [עוד לא סגורה סופית על המקום לימודים שארצה... אבל 600 אמור להספיק]

האמת שתכננתי להשקיע את השנה הזו בעיקר בפסיכומטרי כי אין לי זמן לעשות כמה... מקווה בעז"ה להצליח בראשון ולכן רציתי לקחת קורס טוב...

והאמת הופתעתי מהמחירים היקרים... ולכן מתלבטת על הפסיכו של המדינה כי הוא בחינם - וגם אם אקנה את התוספות למיניהם הוא יוצא זול משמעותית ממש לעומת קורסים אחרים...

אבל מתלבטת גם לגבי המשמעת העצמית שלי 😉

כל הכבוד לך אבל אתה חריג..פופניק2

רוב האנשים צריכים לעשות כמה ומשתפרים לאט לאט

אין לי זמן 🥵הודיה כהנא

האמת היא שהתלבטתי אם לעשות את הפסיכומטרי במרץ או ביולי...

מצד אחד אם אעשה במרץ אוכל לעשות גם את של יולי במידה ולא אגיע לציון הרצוי...

מצד שני ליולי יהיה לי יותר זמן ללמוד...

לכל הממליצים לעשות בקמפוס IL - עברתם בפעם הראשונה? לכמה הגעתם?

תודה גדולה לכולם!!

עברתי בפעם הראשונהאנונימי (6)אחרונה

הגעתי ל600+. הספיק למה שרציתי

(האנגלית שלי היתה מזעזעת וזה ממש הוריד לי את הציון)

תואר שניחירטטתי
עם ילדים בבית, יש מקום מומלץ, באיזור השומרון, טוב,עם לא הרבה מפגשים באוניברסיטה?
תואר במה?ברגוע
שכחתי לציין😂חירטטתי
מדע המדינה 
רציתי להמליץ על הפתוחהברגועאחרונה

אבל אני לא בטוח אם יש את התואר הזה שם

מה מטרת התואר? איזה תואר?ארץ השוקולד
לא בדיוקלא שלם,משתלם

קשור לפה,

אני אחרי צבא עם אנגלית בסיסית  ממש ממש.

יש רעיונות איך לשפר?

קורסים מומלצים?

מישהו היה ברמה כזאת  והצליח לעבור את"הקיר"?

תתחיל לקרוא כל ערב 10 עמודיםאריק מהדרום

ותתחיל להקשיב ביוטיוב להרצאות באנגלית של מה שמעניין אותך וכן פודקאסטים בספוטיפיי.

מניסיוני אל תיקח קורסים ואל תשתמש באפליקציות ללימודי שפות, לא מכיר קורס או אפליקציה טובים כמו ספר, וזה גם לא טוב וגם לרוב מאוד יקר.

אם יש לך גם אופציה ליסוע לתקופה למדינה דוברת אנגלית זה הכי טוב כי תהיה חייב להתמודד באנגלית ותספוג אנגלית מכל מקום.

ספרים זו אכן הדרך הטובה ביותר. אם קשה לך תתחילאוריןאחרונה

מספרים עם הסטייג'ם הכי נמוכים ותתקדם. יש הרבה לתלמידים והם מעניינים. וגם לעשות אנסינים של בגרות זה טוב.

יש לכם רעיונות לעבודות קטנות שאפשר לשלב במקביל⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
ללוז עמוס?
חונכות/שיעורים פרטיים/תרגוליםארץ השוקולד
ניסיתי תקופה, אבל כל שיעור דורש הכנה⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
וגם כשאני חזקה בחומר לא תמיד מצליחה ללמד אותו 
אז עדיף משהו אחרארץ השוקולד
כמה שעות יש לך בשבוע?

האם מטרת העבודה היא כסף או ניסיון בתחום?

המטרה היא כסף⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩

בהנחה שיש לי לימודים + עבודת סטודנט,

ואני מחפשת עוד עבודה קטנה מהצד, השלמת הכנסות..

יכולה להקדיש לזה 5-10 שעות שבועיות

כלומר, יום בשבוע+-ארץ השוקולד

מה לגבי מלגת פרח?

עבודה בחנות כמוכרת?

או אריזה למשלוחים

מעדיפה משהו שאפשר לעשות שעה שעתיים ביום⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩

ולא משמרת שחייבת להיות כמה שעות ברצף.

פרח זה אולי רעיון טוב, תודה

אולי קלדנית עבור האגודה למען החרש?ארץ השוקולד
עזרה עם ילדים קטניםרוממה

יש אמהות שמחפשות. תפרסמי באזור שלך.

להוציא מהגן\לעזור בבוקר בפיזור לגן. להיות עם הילדים בבית ולסייע בעבודות בית קלות.

מה זה אריזה למשלוחים?⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
סופרים המבצעים משלוחים צריכים עובדיםארץ השוקולד
שיארזו אותם מהמדפים לארגזים
צריך לדעת שבכל תחום יש התחלה ויש צבירת נסיוןזיויק
ולכן כדאי לצבור נסיון בתחום שישרת אותך בהמשך
בייביסיטר איכותיהיום הוא היום
חברה שלי עובדת בטלפנותרקאני
שעתיים ביום 40 לשעה
משלוחיםאריק מהדרום
אם לא תתקבלי במקרה לפרחהרמוניה

מחפשים חונכים וחונכים לילדים של נכי צה"ל

הבנתי שזה בדיוק אותו רעיון של פרח

2800 ש"ח לשעתיים ביום. מתאים?בננה צהובה

ראיתי אתמול הצעה לעבודה בנקיון בנק (כפר גנים,פתח תקווה). שעתיים ביום 2800 ש"ח.
אם מתאים לך - זה הטלפון 0505305916

2800 לחודש, כן?אנונימי (2)
תודה רבה!אנונימי (3)
קורס אנגלית של פטוראנונימי (פותח)
מכירים? ממליצים? ממש ממש רוצה להגיע לרמת פטור מאנגלית…
בשביל מה זה חשוב?גבר יהודי
תגיע לרמה שלך, ואז תיקח את הקורסים במוסד האקדמי שבו תלמד...
מכון נועםאנונימי (3)
גם ממליצה על נועםרקאניאחרונה

וגם אם לא פטור לגמרי, כמה שפחות קורסים יותר טוב

אולי יעניין אותך