תפרתי שמלה לראשונה בחיי. יצא לא משהומוריה ר.

רציתי לעשות שמלה ארוכה וצנועה עם שרוולים, וחצאית בגזרת חצי פעמון מבד ג'רסי. מדדתי בשבוע שעבר בחנות בגדים שמלה כפרית פשוטה ומחמיאה מאוד מבד ג'רסי, וחשבתי לעצמי, "בטח מאוד קל לתפור כזאת... אני אעשה אותה צנועה ולא אזדקק ללבוש חולצה וחצאית בסיס..."

החישוב של כמות הבד הדרושה היה לא מדוייק, ואחרי שגזרתי ת'חולצה כבר ראיתי, שאת החצאית אצטרך לעשות מבד אחר שגם אותו קניתי באותה הזדמנות [נראה לי שקוראים לו ג'ט]. הצבעים התאימו. מהבד השני מראש קניתי מעט, ולא יכולתי להפיק ממנו גזרת חי פעמון, אז ניסיתי גזרת חלקים, 4 חלקים. מעולם לא למדתי איך עושים את זה, אז לקחתי חצאיות מהארון וניסיתי ללמוד איך עושים את זה...

השארתי בחולצה מאחורה למעלה פתח לרוכסן [עדיין לא למדנו איך מחברים רוכסן], וחיברתי ת'שרוולים ואת החולצה לחצאית, ו... יצא לא משהו. אני לובשת את זה עכשיו כי השעה מאוחרת, אבל לא הייתי מעזה לצאת עם זה מהבית...

האמת? לכאורה זאת הזדמנות ללמוד, אבל: 

א. הבדים עלו לי הרבה כסף. חבל!

ב. אני רואה את התוצאה והיא לא מוצאת חן בעיניי, אבל אין לי מספיק ידע בתפירה כדי לשים את האצבע ולעמוד בדיוק על טעויותיי, ולהפיק מהן לקחים.

ג. אתמול למדנו ב"יעל", שיעור 11 מתוך 15, ואני קולטת כמה עדיין חסר לי ידע פרקטי. כמה אולי אני יכולה לתפור דוגמיות לפי מה שהראו לי בשיעור, אבל בגדים ממש, לעצמי... חסר לי המון פרקטיקה וידע... מבחינתם, כדי ללמוד דברים נוספים שאני רוצה, אצטרך להירשם לקורסי המשך... ההשקעה הכספית הולכת ותופחת בצעדי ענק............)

ד. לאורך כל הכנת הגיזרה, הגזירה של הבד, ההתאמה והתפירה, התפללתי, "ה', תעזור שזה יצליח. ואם אתה חושב שהכי טוב בשבילי זה שאני לא אצליח, תעזור לי, שאני לא אתייאש ולא אחדל להמשיך לנסות לתפור..."

אולי זה מבאס לשמועקצת xחרת

אבל ככה לומדים, עושים, טועים, מפיקים לקחים. נסי להיות גם מזה.

לרוב, גם אם לא יצא כ"כ טוב אפשר לתקן ולשפץ שיראה טוב יותר.

יש בתפירה המון המון ידע וטכניקות ופרקטיקה, אל תצפי שבסוף הקורס תהפכי למומחית גדולה, זה כן יאפשר לך לתפור ברמה בסיסית, אם יש לך קצת כישרון תוכלי להתפתח עם זה לבד, אבל בשביל לתפור ברמה כמו שאת רואה בחנות לא מספיק ללמוד קורס של 15 מפגשים.

וד"א, בקורס הבסיסי לא נראה לי שלומדים לתפור רוכסן.

הייתי מציעה לך לקחת את זה לחברה מישהי שמבינה קצת יותר ושהיא תעזור לך לשפץ את זה קצת ולתפור רוכסן (שתשמי כפתורים).

אוי ואיזה מבאס!הדס ואור

אני ממש מבינה אותך, גם לי זה קרה יותר מפעם אחת..

אבל כמו שכתבה קצת אחרת, ככה לומדים

ואני גם מסכימה איתה, שתנסי לקחת לחברה או לשכנה שיודעת לתפור, ומאוד יכול להיות שהיא תוכל לסדר לך, ולפחות תוכל להגיד לך איפה הבעיה.

אולי תעלי לנו תמונה?

ותנסי לא להתיאש! אי"ה עוד תצליחי לתפור לעצמך בגדים יפים!

מוריה חמודה !שחר26

אני כ"כ מזדהה עם הדברים שכתבת וחשבתי לעצמי, וואי איך מתאים לי היה לכתוב משהו כזה...

ממש הזדהיתי גם עם עניין התפילה וממליצה לך לא להתייאש בכלל !

נכון, יצא שאולי הכסף של הבדים נראה לך ש"התבזבז" אבל ממש לא. לטעמי הוא הלך למטרות לימוד.

עכשיו עצה שלי - תניחי את השמלה בצד.

תנסי לעשות חולצה (מבד נמתח כך אין צורך ברוכסן) מגזרה שבנית, תראי איך יוצא

אם את מרוצה תמשיכי הלאה לחצאית פעמון (מבד נמתח),  אם לא - תשפצי עד שתהיי מרוצה.

בסוף תחברי ביניהם (קודם בסיכות - תראי מה דעתך ואז באמת) יכול להיות שזה ייקח יותר זמן אבל שווה את זה.

ועוד עצה קטנה - תנסי לתפור בגד שמתאים לשבת ותתפללי לד' שיעזור לך לתפור בגד לכבוד שבת קודש....

ד' עוזר.

בתחילת דרכי כ"כ הייתי מתוסכלת מהצורה של הבגדים שלא לדבר על לצאת איתם החוצה. אין מצב.

לקחו לי הרבה (הרבה) ניסיונות להיות קצת יותר מרוצה . לא שהיום יש לי מלתחה שלמה,

אבל ברוך ד' יוצא לי קצת יותר טוב ואפילו יצאתי מהבית עם חולצה ושמלה שעשיתי...

(ודרך אגב, השמלה יצאה עם פשלה אבל מכייוון שהפשלה סימטרית, זה נראה שזה מעוצב ככה )

אחרי שתעשי שמלה שאת מרוצה ממנה, תנסי לחזור ולתקן את זאת, או שתעשי ממנה מטפחת או משהו

לא נורא !

בהצלחה !

אוי איזה באסה...מייכ

זו הדרך מוריה יקרה ללמוד...

יא המעצבן לשמוע.. אבל בדכ ההכתחלות לא משו... ומשתפרים..

לכל יצירת מופת קודמת טיוטה

יו נואו..

ו.. תשמעי.. להתחלה לקחת משו שיא המסובך... אז בכלל זה לא ככ מפליא שלא הצלחת לגמרי...

לחשב בד זה קשה.. (והטבלאות של יעל- את מבינה איך להשתמש בהן בכלל?)

כדאי לקנוצת בד בריווח.. שיהיה שאריות.. ולא עוגמת נפש שהוא פתאום נגמר..

בהצלחה רבה בהמשך!!

שתיכף תכתבי לנו: יש!! עכשיו ניסיתי והצלחתי!!

אני לא הייתי מתייאשת!!!!נעמה ושירה

את מחזירה אותי כמעט  19שנה אחורה .....(אני לא כזאת זקנה פשוט התחלתי ללמוד בגיל 14)

תפרתי שמלה ראשונה בד אריג לא היה אז ג'רסי כמובן קפלים רודפים כל החלק הקדמי והשמלה לא עלתה עלי את בטח מבינה מה היתה ההרגשה והאכזבה

ואז אבא שלי יהלום שבכתר אדם מאוד מוכשר בא וסידר לי אותה קצת (פשוט פתח חלק מהקפלים בצד דבר שהרחיב לי אותה ואמר לי להוסיף רוכסן ארוך יותר...)

בכל אופן נכון כל מה שאמרו לך למעלה אבל הייתי מעלה את מה שעשית אפילו אם לא בא לך .... אז על קולב אולי אפילו עדיף ותנסי להגיד באילו חלקים לא היית מרוצה ממה שיצא ואולי יהיו פה פתרונות יצירתיים ויצא לך משהו חדש לא כמו שתכננת אבל מוצלח שתוכלי לצאת איתו לרחוב .

להגיד לך את האמת שגם היום אני עוד לומדת ומשתדרגת ....

תפירה זו "תורה" בפני עצמה ועם הפיתוחים והאפשרויות שיש אפשר כל הזמן להתחדש ...

יש רק דבר אחד שלא הבנתי אם עשית את החולצה מבד ג'רסי למה צריך רוכסן?

הכל אופן בהצלחה

שרית

תגובותיכן מחממות את לבי. איזו אמפתיה!!!מוריה ר.

צילמתי את השמלה, אבל יתכן שכשרואים את זה בתמונה ולא על הגוף, לא מתרשמים מהבעיה...

אני מנסה, עם הידע הדל שלי, לפענח מה היתה הבעיה. למה זה לא יושב טוב על הגוף.

נראה לי ככה:

א. הייתי צריכה לקצר את גזרת החולצה. אחרת [כפי שזה עכשיו], החיבור של החולצה לחצאית הוא בקו נמוך מידיי. אני רציתי את החיבור בקו מותניים.

ב. הייתי צריכה להצר את גזרת החולצה מהצדדים, כך שהחולצה לא תהיה ישרה על הגוף, אלא מוצרת באזור המותן, באופן שמדגיש יפה יותר את צורת הגוף.

ג. לא יודעת מה הבעיה, אבל נראה לי שיש בעיה בחיבור השרוולים לחולצה. כביכול מבחינת תפרים זה יצא סביר, אבל בלבישה, זה מונח "צפוף". אולי המידה לא מתאימה? עשיתי את זה לפי מידה 42 מטבלת שמלות של יעל. המידה שלי בד"כ היא 40-42. החזה שלי קטן. ככה שאני לא מבינה איפה טעיתי. אבל זה פשוט לא מונח טוב. האמת היא, שחיבור שרוול לכתפיים תמיד קשה לי. לא בדיוק מבינה איך מתאימים ביניהם בצורה מושלמת, בלי כיווצי בד / שאריות בד, באופן כזה שתהיה הקבלה בין התפרים של החולצה לתפרים של השרוול... מאמינה שככל שאתאמן, בעז"ה זה ישתפר.

ד. אני עדיין לא יודעת לעשות רוכסן. צריכה לשבת על זה יום אחד ולהתנסות. עדיין לא למדנו את זה ב"יעל", אבל רבקה קליין נתנה לי מתנה כמה שיעורי תפירה אינטרנטים חינם. נראה לי ממש שווה. מוסבר ברור עם תמונות ומילים, וגם אפשר לשאול אותה והיא עונה... אולי אשתדרג עוד דרכה... בינתיים, את הגזירה של החלק האחורי עשיתי בלי קיפול בד, ככה שזה 2 חלקים  שאמורים להתחבר למעלה ברוכסן [השארתי 2 ס"מ מקצה כל-אחד מהם], ולמטה תפרתי.

ה. נדמה לי, שלו ידעתי מראש שתהיינה בעיות עם כמות הבד, הייתי בוחרת לעשות ת'חולצה מהבד ג'ט שחור חלק, והחצאית מבד ג'רסי אפור פסים. נראה לי יותר מתאים שהחולצה תהיה מהבד היותר יציב, והחצאית מהבד היותר רך-נשפך.

ו. זה אמנם מבעס, אבל באתי לעניין הזה מוכנה מראש לקראת האפשרות שאולי לא ייצא טוב, למרות שממש קיוויתי שאצליח ותיכננתי, ו...תאמינו או לא - אני חושבת על השמלה הזאת, מה אעשה, איך אעשה - כבר איזה שבועיים. אני הוגה בזה יומם ולילה! זה נשמע קצת מטורף, אבל זה תחביב שהדחקתי בעצמי משך שנים... פתאום בימים האחרונים אני קולטת, שאני לא מפסיקה לחשוב על שמלה שאני רוצה לתפור... הייתי חייבת "לקפוץ למים", ולעשות את זה כבר!!! 

הלוואי שלא ירד לי האומץ, ואנסה שוב ושוב, וילך לי טוב. אני כ"כ רוצה להיות במקום הזה. לא מבחינת הבגד עצמו. הייתי יכולה לקנות ת'שמלה, היה יוצא יותר זול [!]. אני רוצה להיות אשה כזאת. אמהית. חורף בחוץ. מרק מבעבע על הגז, מפיץ ניחוח ירקות מבושלים עם גריסים. בית מחומם. הילדים משחקים ביניהם - שניהם רחוצים ומסורקים, קלטת שירים מתנגנת ברקע, ואני, יושבת ליד המכונה, ותופרת. זה כ"כ אידיאלי בעיניי. כ"כ נשי, אמהי, יהודי. כ"כ מתאים לי. אני כ"כ רוצה להיות כזאת. בחיי היומיום שלי אני עוסקת במשהו שנראה קצת גברי. הרבה אנשים שמכירים אותי מתפלאים מאוד מאוד כשאני אומרת שהתחלתי ללמוד לתפור - "לא מתאים לך!!!".אבל זהו. אני רוצה שיתאים. רוצה לשנות את עצמי. את התדמית שלי. רוצה להיות רכה ונשית ומחוברת. רוצה להיות אשת חיל. רוצה לעשות למכנסיים של בעלי מכפלת בעצמי. רוצה להיות טובה וצנועה. יצירתית. 

מקווה שאזכה בקרוב לשתף אתכם בהצלחות בעזה"י!

השמלה שתפרתימוריה ר.
דבר ראשוןקצת xחרת

זה נראה יפה מאוד לפעם ראשונה!

א. אפשר לנסות לעשות איזו חגורה רחבה לקשירה בחתך, זה "ירים" אותו טיפה.

ב. להצר בצדדים את יכולה גם עכשיו בצורה אלכסונית קצת מתחת לשרוול עד החתך ומשם להשתלב לתפר צד של החצאית בהדרגה (אלכסון ארוך)

ג. המידות של יעל לא מדוייקות, תצטרכי לנסות לתפור כמה דברים בשביל להבין איזה מידות בדיוק מתאימות לך.

גם המידות התעשייתיות לא מתאימות לכל אחת בדיוק, זה ממוצע, ולכל אחת יש מבנה גוף טיפה שונה, תתפרי הרב אז כבר תדעי מראש איפה להגדיל/להקטין.

אם תתאמני הרבה, זה יבוא, לאט לאט דברים יצאו טוב ויפה יותר, יש תמיד מה ללמוד ולהשתפר בתחום, ומהפשלות לומדים הכי הרבה. זה מבאס לפעמים, אבל עם קצת יצירתיות אפשר למצוא פתרונות לשגיאות האלה, זה אפילו אתגר נחמד לפעמים (אחרי ההתבאסות הנורמלית..)

בהצלחה

ממש ממש לא "גרוע" וה"טעויות"ניתנות בקלות לתיקוןנעמה ושירה
עבר עריכה על ידי נעמה ושירה בתאריך כ"ו בשבט תשע"ג 16:43

מה שנראה לי אפשר לעשות זה:

1. להעלות את קו המותן  אם זה לא פוגע באורך הרצוי מקסימום להוסיף תחרה למטה רק ישדרג.

2. שמשהי תשים לך סיכות בצד אחד של קו התפר איפה שאת רוצה להצר כשהשמלה הפוכה  ואז תמדדי כמה את מורידה ותעשי את אותו הדבר בצד שני.

3. הייתי  שמה סיכות כאילו  הרוכסן תפור ולראות אם את נכנסת וסוגרת ללא רוכסן.

4. הייתי בודקת אחרי הרוכסן אם נשאר לך מהתפרי צד קצת בחיבור בבית השחי ואולי תוסיפי פס לאורך כל השרוול בתפר כדי להרחיב את השרוול .גם כאן את יכולה לשדרג ולקנות או שיש לך פס תחרה סטרייץ שתהיה על הרצועה שמרחיבה את השרוול וכך כשתרימי את היד זה יראה חלק מהעיצוב של השמלה .

ובכללי...

למי שאני תופרת או מלמדת  אני תמיד אומרת שאפשר לקחת את הטבלת מידות אבל היא ממוצעת ולכן עדיף מידות אישיות. זה לא אמור לקחת הרבה זמן (שמישהי תמדוד עלייך) ונשאר עד להריון הבא

גם במילר שזו שיטה מדוייקת ומסודרת לא לכל אחת זה מתאים (אני לדוג'- יש לי מבנה מרובע  ואצלהם המידות ברביות)

בכל אופן אין לך מה לרדת מהשמלה הזאת

ואחרי שתסיימי תגהצי במגהץ טוב  תראי שהכל יראה הרבה יותר טוב וגם תוכלי להחליק חלק מהדברים.

בכל אופן

בהצלחה

שרית

תודה תודה!מוריה ר.

נראה לי שאפרום את החיבור בין החולצה לחצאית, אגזור כ-10 ס"מ מהקו התחתון של החולצה, ואחבר שוב את החולצה והחצאית.

אנסה באמת לסגור עם סיכות בפתח הצוואר מאחורה למעלה, ואראה אם אני יכולה להשתחל לתוך השמלה גם בלי רוכסן.

אם כן - עדיף.

אם לא - אחכה עד שאלמד רוכסן...

נראה לי שבאזור בית השחי זה קטן. לא יושב טוב. אולי אחבר פס בד נוסף באזור ההוא.

לאחר מכן, אולי אצר מעט בשני צידי החולצה, כך שתתקבל גזרה צרה יותר באזור המותניים.

מוריה מהממתנפשי ישובבאחרונה

רגשת אותי מאד עם התיאור שלך איזו אישה את רוצה להיות. זה כ"כ נשי ומתוק ורך בעיני, ובע"ה את תזכי לזה, ואני בטוחה בכך כי את כבר כזאת.. ברצון.

אני לא ממש מבינה בתפירה מקצועית, לא למדתי את זה אף פעם אך זהו תחביב גדול שלי. ב"ה יש לי עין טובה בדברים הללו, הרבה אינטואיציה, יצירתיות וחוש טכני, ב"ה. ואני מוצאת את עצמי במהלך השנים לוקחת בגדים, משפצת אותם, מוסיפה פה ושם, אפילו גוזרת לעיתים (זה החלק הכי מלחיץ- מה, להרוס משהו קיים? ואם לא יצא טוב? בל תשחית.. ועוד אמירות "מלבבות" שכאלו קורץ) וב"ה- ניסוי ותהיה ותעיה וגם יוצאים דברים יפים, ואפילו מאד.

זה דבר שלוקח זמן, ואומץ, בעיקר- תאהבי- את עצמך, את מה שיוצא לך, תעריכי את מאמצייך ואל תפחדי להעז ולנסות. ברור לי גם, לפי דברייך, שאת כל הזמן משתכללת ולומדת, אז גם צבירת הידע וההתנסות בו נותנת לך ניסיון וביטחון.

עלי והצליחי, וכל הכבוד על האומץ. ככה מתקדמים. את בדרך הנכונה! אוהבפרח

מוריה היקרה,אבונלי

דבר ראשון זה בגדול נראה יפה מאוד,

לא כל כך הבנתי למה את צריכה רוכסן לבד ג'רזי? זה בד נמתח...

אני רואה מהפיתול של התפר חיבור בין החולצה לחצאית שאכן צריך להצר את החולצה.

פירמי את תפר החיבור, אחרי זה

את יכולה להשתמש בחולצה שיושבת עליך יפה ולהתאים את המידות לחולצה שתפרת.

אם את לא רוצה שהחולצה תהיה צמודה מידי את יכולה במקום להצר את החולצה, להנמיך את המותן של החצאית קצת ומכיוון שהיא מתרחבת זה ירחיב אותה לרוחב החולצה.

ברגע שתפר החיבור יהיה יפה הכל יראה אחרת.

את השרוולים חיברת מאוד יפה וזה לא מובן מאליו בכלל וגם החצאית נראית טוב אפילו שאילתרת את הגזרה.

חוץ מזה אני רוצה להגיד לך שגם היום כשאני כבר מורה לתפירה ולמדתי בבית ספר מקצועי וכו' עדיין לפעמים אני מנסה משהו ויוצא לי דרק. מה שלא מנסה לא מצליח.

באופן כללי אני מציעה לך להשתמש בהתחלה בבדים זולים יותר ולכוון לקניית שאריות גם אם אלו לא הבדים המושלמים בשבילך כי זה יגרום לך להרגיש יותר נוח להתנסות בהרפתקאות כאלו. ומההרפתקאות האלו לומדים הכי הרבה.

בכל מקרה סחטיין על האומץ, עשית בסהכ עבודה יפה.

ואני מוסיפה שלאבונלי יש הסבר מעולה עם תמונות לתפירנעמה ושירה

לתפירת רוכסן אם תצטרכי

ירמונקארק להידבק בצדיק

מישהו\י יודעים איך לסרוג ירמונקא (כיפת ברסלב)\ איפה אפשר ללמוד לסרוג את הכיפה הזאת?
אם יש למישהו סרטוני הסבר וכד' אני אשמח.
תודה.

יארמלקעשם פשוט

סורגות נשים צדיקות בתולדות אהרון בגאולה.

אני מתקשה להאמין שצילמו סרטון הסבר.

יש חנות ברסלב במאה שערים תוכל לשאול שם. 

סורגות את זה נשים מומחיות , זו סריגה ב 4 מסרגותנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך א' בחשוון תשפ"ו 20:58

בדרך כלל סורגות נשים מבוגרות מירושלים

אולי את יכולה פשוט לברר בחנות מי סורגת ולבקש ללמוד.

(הכיפה נקראת יארמולקא)

כמעט בטוחה שבגלל שזו עבודת יד

הן נמכרות בדלפק אצל המוכרים/ות שם.

אישית כיפות כאלה לא חושבת שמצוי ללמוד חופשי לסרוג, כי זאת לא סריגה רגילה.

אני אישית לפני או קצת אחרי החתונה קניתי לבעלי משם כיפה כזו.

לײַד השול במאה שערים יש חנות.

תודהרק להידבק בצדיקאחרונה
עובי מסרגהאנש

אני רוצה לסרוג כיפה מחוט כותנה

שתהיה הכי דקה וצפופה

באיזו מסרגה הכי קטנה אפשר להשתמש לסריגת חוט כותנה?

..הרמוניה

לי היה 0.75 mm

לי פעם היתה 0.6עשב לימון

זה היה דוקר את האצבע כל פעם באותו מקום עד שבסוף הסריגה של הכיפה היה שם חור בעובי 0.6..

היום לא סורגת בפחות מ1

🙈הרמוניהאחרונה
איך סורגים כיפה צמר שתהיה עבה?הרועההקטנה

שמעתי אפשר עם 3 חוטים או 2, אבל איך סורגים עם 3 חוטים תוך כדי? מה הדרך? אשמח ממש לעזרה
תודה

צריך חוט עבה ומסרגה עבהתמיד בשמחההה:)אחרונה

זה הסוד

הארכת סוודרHelena Shmuely
האים יש שיטה להאריך סריג מלמטה, אחרי שכבר סיימתי לסרוג? סרגתי סוודר לנכדתי ויצא קצת קצר. אני רוצה ללאריך אותו מצד התכתון, כלמר מהפטנט.יש עיצה?
אפשר להעלות עיניים בצד התחתוןעשב לימון

ולסרוג עוד מקטע של פטנט.

מכונת תפירה, מנוף הגבהה אחורי תקולaviva43
מכונת תפירהaviva43אחרונה
מנוף הגבהה אחורי תקול 
אז איך לתמחר עבודת יד?עשב לימון

(השתלטתי על הפורום בערך 🙉)

מחיר א: עלות החומרים + 30 שקל לשעה שהושקעה
מחיר ב: עלות החומרים כפול 4 
מחיר ג: ממוצע בין שני המחירים, מחיר א + מחיר ב חלקי 2
השווי את מחיר ג למחקר השוק - כמה בערך כיפה כזו עולה והתאימי בהתאם

מקור: איך לתמחר עבודת היד?

@תגל הארץ 

הייתי עושה את א. אבל יותר לשעה לא מגיע לי מינימוםפרח-אש
על תחום מומחיות...

נ.ב. חשוב: לא עוסקת במכירת דברים שלי באופן כללי 

תודה רבה על ההסבר והתיוגתגל הארץאחרונה
עבודה 5נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

שאלה ליתגל הארץ

כמה אתן לוקחות על כיפה?

חוט דק?עבה?

לא סגורה על כמה לוקחים🙃

אולי יעניין אותך