רציתי לעשות שמלה ארוכה וצנועה עם שרוולים, וחצאית בגזרת חצי פעמון מבד ג'רסי. מדדתי בשבוע שעבר בחנות בגדים שמלה כפרית פשוטה ומחמיאה מאוד מבד ג'רסי, וחשבתי לעצמי, "בטח מאוד קל לתפור כזאת... אני אעשה אותה צנועה ולא אזדקק ללבוש חולצה וחצאית בסיס..."
החישוב של כמות הבד הדרושה היה לא מדוייק, ואחרי שגזרתי ת'חולצה כבר ראיתי, שאת החצאית אצטרך לעשות מבד אחר שגם אותו קניתי באותה הזדמנות [נראה לי שקוראים לו ג'ט]. הצבעים התאימו. מהבד השני מראש קניתי מעט, ולא יכולתי להפיק ממנו גזרת חי פעמון, אז ניסיתי גזרת חלקים, 4 חלקים. מעולם לא למדתי איך עושים את זה, אז לקחתי חצאיות מהארון וניסיתי ללמוד איך עושים את זה...
השארתי בחולצה מאחורה למעלה פתח לרוכסן [עדיין לא למדנו איך מחברים רוכסן], וחיברתי ת'שרוולים ואת החולצה לחצאית, ו... יצא לא משהו. אני לובשת את זה עכשיו כי השעה מאוחרת, אבל לא הייתי מעזה לצאת עם זה מהבית...
האמת? לכאורה זאת הזדמנות ללמוד, אבל:
א. הבדים עלו לי הרבה כסף. חבל!
ב. אני רואה את התוצאה והיא לא מוצאת חן בעיניי, אבל אין לי מספיק ידע בתפירה כדי לשים את האצבע ולעמוד בדיוק על טעויותיי, ולהפיק מהן לקחים.
ג. אתמול למדנו ב"יעל", שיעור 11 מתוך 15, ואני קולטת כמה עדיין חסר לי ידע פרקטי. כמה אולי אני יכולה לתפור דוגמיות לפי מה שהראו לי בשיעור, אבל בגדים ממש, לעצמי... חסר לי המון פרקטיקה וידע... מבחינתם, כדי ללמוד דברים נוספים שאני רוצה, אצטרך להירשם לקורסי המשך... ההשקעה הכספית הולכת ותופחת בצעדי ענק............
)
ד. לאורך כל הכנת הגיזרה, הגזירה של הבד, ההתאמה והתפירה, התפללתי, "ה', תעזור שזה יצליח. ואם אתה חושב שהכי טוב בשבילי זה שאני לא אצליח, תעזור לי, שאני לא אתייאש ולא אחדל להמשיך לנסות לתפור..."

🙈