מצאתי באתר תפוז את המתכון הזה:
עוגת ביסקוויטים שוקולד
החומרים:
500 גר' ביסקוויטים פתי-בר
2 חב' אינסטנט פודינג שוקולד
2 כוסות חלב קר
1 כוס חלב או קפה לטבילת הפתי-בר
2 מיכלי שמנת מתוקה
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר
4 כפות שמנת מתוקה
לקישוט:
פתיתי שוקולדה מקופלת לבנה - לא חובה
הכנה:
לתבנית בגודל: 19.5X29.5 ס"מ.
1. טובלים את הפתי-בר בחלב/קפה ומסדרים שכבה בתבנית.
2. מכינים את קרם הפודינג לפי הוראות הכנת קרם שעל האריזה.
3. מורחים שכבה של קרם שוקולד על הפתי-בר.
4. מסדרים שוב שכבה של פתי-בר ועליה מורחים את קרם השוקולד. חוזרים על תהליך המריחה עד ליצירת 4 שכבות ביסקוויטים, כאשר השכבה העליונה היא פתי-בר.
לציפוי:
1. ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
2. יוצקים את השוקולד על שכבת הפתי-בר.
3. מצננים במקרר למס' שעות, חותכים לקוביות ומגישים.
הערות למתכון:
הכנתי את העוגה בתבנית חד-פעמית בגודל הבינוני. לציפוי השתמשתי במיכל שמנת מתוקה שלמה, ולא 4 כפות כפי שרשום עפ''י נותני המתכון, כי הציפוי היה מאוד מאוד סמיך ולכן היה צורך במיכל שלם. קישטתי מעל הציפוי בפתיתי מקופלת שוקולדה לבנה. המסתי מעל סיר אדים מעל ציפוי השוקולד כחצי חב' שוקולד לבן עם 2 כפות שמן שזילפתי בעזרת מזרק. את העוגה שמתי כשעה וחצי בהקפאה ואח''כ הוצאתי למקרר, כך קל לפרוס את העוגה.
יש במתכון שתי כוסות חלב, אפשר להמיר אחת מהן לשמנת מתוקה?
ובאמת צריך שתי חבילות פודינג?
אשמח לעזרה או למתכון דומה.
תודה
)
)

