הכנעה- הבדלה- המתקה. מישהו יכול להסביר? תודה רבה!נפש חיה
זה מהבעל שם טוב, בעיקרון:נתל'ה
הכנעה- להכניע את עצמי, ענווה,
הבדלה- להבדיל את עצמי מהדבר\ נושא
המתקה- לגשת אליו ולרומם אותו\ להשתמש בו.
אפשר להשליך את המשוואה הזו בכל מיני תחומים בחיים כגון איך להתעסק עם החולין, ואפילו איך לפתור בעיות בחיים( יש ספר "להפוך את החושך לאור"- קבלה ופסיכולוגיה של הרב יצחק גינזבורג, שם הוא מבאר ומרחיב יותר לעומק)
תודה רבה רבה!!! אבל לא הבנתי. לאן להבדיל את עצמי?נפש חיה
ומה פועלים בהמתקה?
תודה...
אם זה מעכב פה ואפשר במסר, ני אשמח. אם זה תורם- נתון לשיקול הדעת של ההנהלה פה.
תודה וחודש טוב טוב!!
המתקה- דהיינו להמתיק כמו להמתיק את הדיניםנתל'ה
למצוא ולגלות את הטוב הגנוז שבדבר, שכלפי חוץ נראה רחוק מזה.
וכדי להמתיק צריך לפני זה להבדיל את עצמי מזה כדי להשתחרר ממנו ולא להיות נגוע אישית.
מקוה שאני מובן..![]()
מממ....... הבנתי אבל לא עד הסוף.נפש חיה
מה יהיה? הבנתי אבל בערך... לא ממש עד הסוף....נפש חיה
ואני גם לא רוצה להעיק פה. אבל זה עניין שחשוב לי לברר אותו ....
אם תוכל להפנות אותי למקורות [או אם אפ' במסר/ ש"א קצרה אם אתה מסכים] אני אשמח מאוד!!
אנסה להסביר:נתל'ה
הבעל שם טוב דיבר הרבה על קידוש החומר, לרומם את המציאות החומרית, השאלה איך עושים את זה הרי הגשמיות יכולה להפיל את האדם, לדוגמא- אדם נגש לאכול ורוב הפעמים הוא אוכל בהלעטה וכו', ובמקום שהוא ירומם ויקדש את המאכל האוכל מוריד אותו למטה..
לכן הבעל שם טוב נתן לנו דרך-
הכנעה- תכניע את עצמך מול ה', תכיר בחסרונך, אתה לא מושלם ואתה עלול לפול לתאות אכילה.
הבדלה- תבדיל את עצמך מהאוכל, זה לא כל העולם, ולא בזכות האוכל אתה חי, "כי לא על הלחם יחיה האדם כי על כל מוצא פי השם יחיה האדם". תתתרחק מתאות אכילה, האוכל צריך אותך, לא אתה אותו.
המתקה- וכך אתה יכול לגשת לאכול ולברך בנחת מילה במילה ובכוונה, ולאכול ביישוב הדעת, וכך אתה מקדש את החומר.
ויש לומר שזה פשט המושג "קידוש החומר", הרי קשה- ההגדרה של קדושה היא "התרחקות מחומר וגשמיות", אלא היא הנותנת- כדי לקדש את החומר אתה צריך להתרחק ממנו ורק אח"כ להתעסק איתו, ורק ככה תצליח לפעול עליו לטובה ולא שהוא יפעל עליך לרעה..
יפה. עכשיו , איך זה מתקשר לעבודת השם האישית?למקריםנפש חיה
שקורים לאדם?
איך על בסיס זה הוא אמר לדעת ולהסביר לעצו שזה לתובתו, ולהתרומם מזה הלאה?
אני מצטערת שזה מבולבל- אני עצמי כותבת מתוך סערה.
ומה זה קשור לקידוש החומר? כאילו, זה אחלה דבר-נפש חיה
אבל מה הקשר לזה ולשלבים שכתבת?
שאלת מה זה- הכנעה וכו', כתבתי לך שזה דרךנתל'ה
לעבודת השם שמתבאטת גם בקידוש החומר.
כתבתי לך בהודעה הראשונה שיש לרב יצחק גינזבורג ספרנתל'ה
בשם "להפוך את החושך לאור", שם הוא מרחיב ומסביר איך להתמודד עם בעיות על פי המשוואה הזו של הבעל שם טוב.
בקצרה-
הכנעה- להכניע את עצמי מול השם, אני לא מבין כלום, הוא גדול וממילא אני קטן וכו.
הבדלה- להבדיל את עצמי מהבעיה, לא כל החיים של סובבים על הבעיה הזו, יש לי עוד עיסוקים בחיים, עוד הרבה דברים טובים וכו', לא לתת לבעיה להשתלט לי על המוח כי אז אי אפשר לחשוב בגדול, להתרחק מהבעיה ולהסתכל עליה מלמעלה כדי שתהיה לי מרחב חשיבה לחשוב על דרכים לשיפור ותיקון.
המתקה- לגשת לבעיה ולטפל בה, לראות מה ה' מלמד אותי\ רוצה ממני, לגלות על עצמי דברים חדשים שלא ידעתי ,אני מסוגל להתגבר ולהתמודד, וכו' וכו'..
תודה רבה. יישר כח על ההרחבות!נפש חיה
בשמחה
לא לשכוח להתבודד..
נתל'ה
לא כדאי לפתוח פה עוד שרשורפלצת...
נפש חיה
מה זאת אומרת?? ...נתל'ה
לא הבנתי![]()
^ פשוט נראה לי שזה שישיר ארוך יחסית לפורום פהנפש חיה
*שרשורנפש חיה
מה אם להתבודד או לא? זו הכוונה?נתל'ה
התבודדות אצלי לעולם לא עולה על מס' דקות. גג 10....נפש חיה
והכוונה הייתה- כאן בפורומים עד שמשהו זז - לוקח די הרבה... 
ואני עם השאלה על הכנעה וכו'... - נראה שבגללה השירשור התפתח. על מנת שהוא לא יהיה שירשור פלצת [ולא ניכנס פה להתבודדות- כן/ לא/ כמה/ למה/איך] אפשר או-
להמשיך את הדיון לא ע"ג הפורום
או - לקרוא כבר דברים שנאמרו.
בקיצור- גורנישט...
אשרייך שאת מתבודדת 10 דקות..נתל'ה
כן גם לזה ר' נחמן התכוון..
מה רע ששירשור מתפתח..?? מותר קצת להעמיק.. ![]()
אשראי? צ'קים/ מזומן....
נפש חיה
ואני מכירה את הדברים האלו של "רק 5 דקות... לקב"ה יש נחת גם משנייה"....
אבל לא אקטואלי ולא קשור ולא נוגע בי כמעט בכלל. אולי כן פה ושם, אבל אני לא מהשרופים שעושים הכל.
אין רע בהתפתחות של שרשור... לא אמרתי כזה דבר.
ובכלל, יש פה כל מיני עניינים שאני מבינה את העיקרון [או כמו שאומרים פה "את ה"עניין" שלהם"] אבל לא מסכימה איתם...
אם תרצה אולי ארחיב ע"ז.
את בשמחה יכולה להרחיב, וזכותך לא להסכים..נתל'ה
אף אחד לא מחייב אותך להתבודד.. וזה לגיטימי לחשוב אחרת..
ר' נחמן גילה עצה לחזק את הקשר עם הקב"ה.. ומי שלא מתבודד זה לא הופך אותו ליהודי פחות שלם או לאדם פחות טוב יותר..
כל אחד והנטיית נפש שלו..
וודאי! ובשביל זה "70 פנים לתורה" וכ"א מוצא את הדרךנפש חיה
שלו לעבודת ה'. זה נכו ן במאה אחוז!
בברסלב זה התבודדויות, בחבד זה עבודה שכלית יותר, לומדים, עובדים וכד'.. ואצל הליטווקים זה אחרת... וודאי! כולנו מתפללים וכולנו מאמינים בבורא וכולנו משתדלים לעשות את רצנו, לקיים פה תומ"צ בשמחה , באמת, ביראה ובאהבה
[..." ותן בנו יצר טוב לעבדך באמת וביראה ובאהבה..."]
ומה שמעיק פה זה כמו שכתבו - אנשים [חמודים מאוד! וודאי!] מחפשים [ומוצאים] בברסלב כל מיני. אבל שולפים כל מיני סיסמאות שלא עומד מאחוריהן משהו. וחבל.
[לא חסרים שירשורים כאלו].
הגיוני שמתוך ההסתכלות הבוגרת שלי, אני קולטת אחרת את הלך הרוח פה , אבל זה עדיין מציק.
ולפעמים נראה קצת לא אמיתי.
אני לא יודעת אם אתה מצליח להבין אותי, ובטח אנשים יעיפו פה כל מיני אימרות [אז אני מתכוננת לריקושטים שיגיעו...
]
אני לא באה מראש של ליטוואקים . זה מה שאני רואה שקורה הרבה וחבל. דבר שאין לו בסיס- לא יצליח להחזיק הרבה.
האמת שלא כל כך הבנתי.. אשמח שתסבירי יותר לעומקנתל'ה
אבל הנה סטיגמא שכתבת (אולי בלי לשים לב..) :
ברסלב מתבודדים, חבד עבודה שכלית לומדים עובדים.. יכול לצאת מדברייך שבברסלב אין "עניין" בלעבוד.. טעות.. : "
ספר חיי מוהר"ן - אות תקא
(נח) מִכְּבָר אָמַר שֶׁחָפֵץ מְאֹד שֶׁיִּהְיֶה לָנוּ פַּרְנָסָה. אַף- עַל-פִּי שֶׁבִּטָּחוֹן גַּם כֵּן טוֹב מְאֹד, אַף-עַל-פִּי-כֵן טוֹב מְאֹד כְּשֶׁזּוֹכִין שֶׁיֵּשׁ לוֹ מַעֲמַד פַּרְנָסָה, כִּי בְּמָקוֹם עֲבוֹדַת הַבִּטָּחוֹן בִּמְקוֹם זֶה יַעֲשֶֹה עֲבוֹדָה אַחֶרֶת. כְּלוֹמַר כִּי אִם לֹא יִהְיֶה לוֹ מַעֲמַד פַּרְנָסָה וְיִהְיֶה לוֹ בִּלְבּוּל הַדַּעַת מֵהַפַּרְנָסָה וְיִצְטָרֵךְ בְּכָל פַּעַם לְחַזֵּק עַצְמוֹ בְּמִדַּת הַבִּטָּחוֹן, בְּמָקוֹם זֶה יַעֲסֹק בַּעֲבוֹדָה אַחֶרֶת וְהִתְחַזְּקוּת אַחֵר בִּשְׁאָר עִנְיְנֵי עֲבוֹדַת ה', וְהָבֵן. וְאַף-עַל-פִּי-כֵן אָמַר שֶׁהָעִקָּר הוּא בִּטָּחוֹן, וְאָמַר בְּזֶה הַלָּשׁוֹן נָאר בִּטָּחוֹן:
ומהזה דבר שאין לו בסיס? מה הקשר לפה? (למרות שאני מסכים עם המשפט, אבל איך לדיון שלנו?)
אני התוכוונתי עבודה- מלשון עבודת ה'. במעשים. כלומרנפש חיה
יש אלו שהביטוי "עבודה" הוא תכלס. מה בפועל עושים שמחבר/ מקשר את החסיד/ יהודי עם בוראו. למשל- מצוות [גם מעשיות- פיזיות- סוכה, ציצית, תפילין... ]
ולא רק 'רוחניות'- כמו ווידוי, תפילה , לימוד...
לזה התכוונתי.
וודאי שא"א לחיות פה רק עם ביטחון שייפלו צ'קים ונהיה מסודרים. זה וודאי שצריך פה השתדלות מעשית- לקחת את הכלים שיש פה בעולם, להתפרנס מהם על מנת שנוכל " לעבוד עבודת הקודש בקדושה ובטהרה". זה וודאי.
מה שהתרעמתי קצת , היה שהרבה אנשים במודע/ שלא במודע , לא תמיד מכירים לעומק תורות/ הנהגות/ אימרות/ מושגים , ופשוט "זורקים" כל מיני "סיסמאות" , שממבט ראשון- וואלה? באמת אתה מבין מה אתה כותב? כאילו, אין צורך "לנופף בדגלים" על מנת שנבין שאת/ה בחיפוש/ למידה של ברסלב או כל חסידות אחרת. תלמד, תעמיק, תבין מה אתה כותב, ואחר כך- בשמחה שתף בהגיגיך!
אבל לתת סיסמאות ככה סתם?!, למה?!. תכלס', מי ש 'חדור ' [= הכוונה- יודע ומבין לעומק סיבה / מציאות שכותב עליה] -רואים על הכתיבה שלו. רואים שהוא כותב אמיתי ומובנה יותר. רואים ש "יש לו על מי לסמוך" ושהוא מבין על מה הוא כותב.
החסידות מורכבת מרבדים ותתי רבדים, שכולם מובילים למטרת למידה על / של עבודת ה'/ להתחזק מבחינה אמונית וכו'. יש כל מיני רבדים עמוקים שא"א לנופף בהם ולהרשים כאילו שכבר האדם 'מומחה' בעניין, והתיר לעצמו את השימוש במושגים אלו. ממש כשם שלא כ"א רשאי לכתוב את דעתו/ את הגיגיו בתחום שלא העמיק בו דיו [זוה"ק, למשל].
[לא רק בברסלב, אבל פה בפורום זה בולט, היות שהוא מורכב מחבר'ה צעירים בעיקר]
*אה, ולדיון שלנו- זה פשוט כי אמרתי שיש לי מהנפש חיה
להגיד בנקודה שמפריעה לי ספציפית פה בפורום הזה.
וזה לא קשור לדיון הראשון...
אני מקוה שאת מודעת לכך שגם בברסלב נותנים דגש עלנתל'ה
מצוות מעשיות, ופשוט.
אני מבין מה את מתכוונת, אבל זה לגיטימי.. ככה זה בני אדם כשנחשפים למשהו חדש.. (לא שאני מעודד את זה)
אני חושב שבשביל זה יש את הפורום, לשאול, להעמיק, להביע דעה וכו' וכו'..
ואם יש פקשושים.. לא נורא לומדים ומתפתחים..
בברסלב (כמו בכל שיטה) מעודדים ללימוד מעמיק ויסודי (את מוזמנת להסתכל ולקרוא את מה שכתבתי בשרשור בדיבור המתחיל "תמימות ופשיטות"
^^ ברור שאני מודעת גם למצוות מעשיות!נפש חיה
ואנשים [כמו שהיה כתוב שם "זורקים ת'שכל"] ומדברים/ מעוררים עניין שהם עצמם לא הבינו לעומק. והתגובות הם באותה רמה פחות או יותר.
מה שקורה פה שלהבנתי, לא כ"א מביע דעתו בצור מובנית, כמשהו מוגמר ויסודי, שיש לו צורה של בניין יציב ., אלא משתמשים במושגים ש-איך נאמר? משתמשים בהם בצורה של חאפרים ...
משל לבניין- ככל שהיסודות חזקים יותר, הבניין יהיה יציב יותר, ואז יש מקום לבנות ולהוסיף בפיתוחים קטנים ופחות משמעותיים למבנה עצמו.
כאן- זה שבחור/ה [חמוד ככל שיהיה] "זורק"
דיבורים או סיסמאות של ברסלב/ חסידות, ומתוך הכתיבה ניכר שהוא לא 'חדור' בזה באמת, אז אין אפס. אפשר לראות את זה, וכבר נאמר "ניכרין דברי אמת".
וברור שמתלהבים, מושתמשים במושגים ומדברים על הדברים...
אבל יש הבדל- כשמדברים על דבר ברמה נמוכה מאוד - עד רדודה [ואולי אף פחות מזה]
לעומת דיוק במושגים, שיחות עומק שנובעות מהבנה מלאה של העניין.
אז תבוא ותגיד- נו, מה זה המכונת ייבוש פה?
תני לחבר'ה "לזרום", אל תהיי כבדה מידי...
בינתיים- אני לא נתקלתי בעומק או בדברים שניכרת מהם הבנה ומתוך כך- תוכן הדיון/ שרשור נשאר כמו מה שהיה עד עתה. וחבל!
הצרה היא שלא כולם מתחילים ללמוד לעומק, אלא קודם כל ' מפריחים סיסמאות' ממה שלמדו. ובדרך כלל זה נשאר ככה.
תלמידים/ חסידים רציניים שמדברים - זה כבר משהו אחר.
אבל עזוב, הדיון לא יתרום הלאה.
הוא רק יועיל להגדלת השירשור הנוכחי... ![]()
עוד מעט שחרית. בע"ה אפשר להמשיך בפעם אחרת.נפש חיה
תודה לך על הרצון הטוב ועל הסיוע!
תבורך מפי עליון בכל מילי דמיטב.
חודש טוב ומבורך!
נראה שאני משכנע אותך.. וממש לא..נתל'ה
את מוזמנת לכתוב תובנות שלך ונחכים.
חודש טוב ושמח![]()
מה פתאום? חלילה! כ"א ומה שטוב לו. לך טובנפש חיהאחרונה
בברסלב [לצורך העניין] ולאחר טוב בחבד/ כל זרם אחר שמוביל לעבודת ה'. וכמו שאמרתי- ז מצויין! 70 פנים לתורה, וכ"א מוצא ביהדות את מקומו ע"מ להגיע [כולנו בעצם רוצים ] לעבודת השם שלמה וקירבה להשם על כל מה שזה אומר [תורה ,מצוות וכו'...]
גילוי נאות- נראה לי שלא כולם פה ברסלבים במאה אחוז . יותר נראה כמו חבקו"ק... 
אבל שוין, . העיקר זה לעשות נחת, לא? 
אז זו היית ה בעיקר התובנה שלי [מה שכתבתי אמרי השרשור של ההכנעה]
והתובנה הנוספת היא זו שאומרת שחברי הפורום הזה, לא כולם ברסלבים 100% ונראה שיש פה הרבה חבקו"ק. מה שעוד יותר מפריע לי בנקודה שכבר ציינתי אותה.
שוין. תהיו בריאים...
כל טוב חודש טוב! ![]()
מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami
לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר
סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.
מתכנן ללכת?זיויק
כןabrahami
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג
אז כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.
תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר,
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!
מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))
אני גם רוצה
זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא
גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.
ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.
לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.
וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.
וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..
ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.
שתזכי להזמנה אישית!
קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה
כל צעד מקרב אותנו
לגלות שוב את פנייך
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?