בין אם את הולכת למדריכת הנקה לפני הלידה, ובין אם לא -
אני ממליצה לברר לפני הלידה על יועצת מעולה כדי שתראי אותה לאחר הלידה.
אני לא הלכתי לפני הלידה הראשונה להדרכה, אבל לאחר הלידה הזמנתי אלי יועצת הנקה מעולה לבית החולים.
ולמרות שלכאורה לא היתה לי בעיה, היא הראתה לי איך נכון לחבר אותו, מבלי שייכנס אוויר, מה שגורם להרבה יותר שקט ושלווה (פחות גזים). וגם זה הקדים תרופה למכה ומנע לי פציעות.
זה לדעתי שווה כל שקל.
עוד שתי נקודות שקשורות זו לזו -
נקודה ראשונה: כתבת: "שמעתי שיש כאלו שישר מניקות מיד אחרי לידה"
באופן טבעי, כך זה קורה מאליו. מן יכולת כזאת שמובנית בנו. לא אמורים להיות יותר מידי מומחים.
אפשר פשוט לתת לתינוק לעשות את מה שהוא יודע. כבר לאחר הלידה.
כלומר אלו שמניקות מיד אחרי לידה זה לא כי הן טבעיות כאלה, או מומחיות במיוחד, אלא כי פתאום זה נראה הכי ברור ופשוט שעכשיו מניקים. ככה נבראנו. זה לא שעכשיו ילדתי-אז הגוף מייצר חלב-עכשיו אעבור קורס הנקה- עכשיו אניק. זה מיידי, ובדרך כלל אם יש בעיה אז הדרכה פשוטה אחת מסדרת את העניין (ולכן בכל מקרה חשוב לראות יועצת הנקה מוסמכת ומעולה), ורק במקרים יוצאי דופן זה מסובך יותר.
אני מסייגת את דברי בכך שלפעמים בתנוחה לא נכונה התינוק מצליח לינוק אך לפצוע, ואז קשה יותר להניק, ואז ההנקה יכולה להיפגע. מסיבה זו וגם מסיבה של מבני גוף שונים (ומן הסתם שמסיבות נוספות שאינני יודעת כי אני לא בתחום) כדאי להיוועץ בכל מקרה עם יועצת הנקה מעולה, כפי שנאמר בתגובות האחרות.
נקודה שנייה: אולי לא לכל אחת יהיה נוח ללכת לפני הלידה ליעוץ הנקה. זה שונה כשאין תינוק, כשזה מקום שלא חשפת מעודך לאישה זרה (חוץ מהבלנית אולי...), ופתאום לאחר לידה זה הכי טבעי שיש (לרובנו).
לכן - אם את מרגישה שזה עלול לגרום לך אי נוחות, או רתיעה, זה לא נראה לי נורא לוותר על זה, בתנאי שיש יועצת הנקה מעולה ברמת זמינות גבוהה מאוד (כולל שישי/מוצ"ש).
ודבר אחרון שגם הוזכר פה בתגובות. ההפרש בין זמן הלידה לזמן ההנקה הוא משמעותי - שיהיה מינימלי.
חשוב להניק לפני שלוקחים לך את התינוק (בכלל מותר לך לדרוש שכלל לא ייקחו לך אותו, הוא הרי שלך לגמרי, אבל זה עניין אחר...).
לגבי משחות וטיפול בפצעים:
במקום משחה אפשר לשים חלב אם.
למניעה מומלץ להשתמש בקונכיות (יש כאלה שזה לא טוב להן, אבל לרוב זה מעולה. אני לא יודעת לדייק גם פה)
וכמובן בייעוץ, כי חיבור טוב ימנע פצעים.
שיהיה בשעה טובה!