מה דעתכן על מכון יעל?~א.ל
אין לי דעה כי לא למדתי שם אבלשחר26

ראיתי שהיה פה פעם דיון עליהם. כדאי לך לחפש...

בעקרון הרעיון שלהם הוא טובתפירה בייתית

ללמוד הכל מהבסיס, איך לבנות גזרות לבד ואיך לפתח אותם

זה הרבה יותר יעיל ופרקטי מאשר ללמוד דרך חוברות כמו בורדה.

זה נותן לך הרבה יותר כלים ואפשרויות.

בקשר לקצועיות והאיכות- זה באמת צריך לשאול ספציפית בנות שלמדו שם

כי פה בפורום נראה שהדעות חלוקות.

בהצלחה בבחירה.

ממליצה בחום ממש!זמר הפלוגות

אני למדתי שם לאחר מלא קורסים שניסיתי ולא הצלחתי בהם ומכל קורס הייתי מבואסת מכל מיני סיבות אבל הסיבה העיקרית היא שאני ממליצה שליעל יש שיטה שגם אם את לא תתפרי כל יום ותעבדי טוב בקורס ובשיעורי בית אם תפתחי את החומר אחרי שנתיים שלא נגעת בתפירה את תביני כאילו היא לימדה את זה היום. וגם השיטה שלה מאוד ברורה ולא צריך שום ידע בסיסי קודם בתפירה וזה שיטה ממש כיפית ויעילה, 

אני אישית כבר למדתי שם את הקורס הבסיסי, הקורס טוניקה, והקורס חצאיות שלב א' ואני ממש מרוצה!

גם אני ממליצהרחל העברית

אני למדתי שם לפני כעשרים שנה ,הייתי מרוצה מאוד היא נתנה לי ביטחון להתחיל..ומשם כבר הכל הסטוריה..

היום אני מעצבת ותופרת לנשים רבות שמלות ערב ובגדים ליום יום ועובדת עם בימאים ומעצבת תלבושות

ממליצה לכן ללמוד אצלה בחום רב!

אני ממש לא ממליצהיהודיה מא"י

ללכת להוציא הון עתק על מידע שאפילו לא הולך להיות שלך?

בת דודה שלי למדה שם, ולפי ההתחייבות שהיא חתמה עליה אסור לה לתפור עם אימא שלה!

מישהי פה בפורום סיפרה שהיא רצתה ללכת ללמוד שם ואמרו לה שאם היא לומדת שם יהיה לה אסור ללמד תפירה אף פעם כי אולי היא תלמד בטעות משהו שהיא למדה במכון יעל.

וזה עוד רק במישור הפרקטי, בלי שמדברים על הענין הבלתי מוסרי שעולה מהתחייבות לסודיות כפי שדורשים במכון יעל.

וגם לגבי הרמה המקצועית שמעתי דעות חלוקות ביותר.

ואת באמת חושבת שהם שמים מעקב על כל אחת שאי פעםתפירה בייתית

למדה שם?

מה זה השטויות האלה?

ידע שהוא שלי הוא שלי.

הגיוני לבקש לא ללמד מהחומר הכתוב שלהם

גם אני לא הייתי רוצה שכל אחת שלמדה אצלי 

תיקח את כל החומרים הכתובים שעבדתי עליהם שעות ותשתמש בהם.

אבל לא ללמד מהידע שיש לכל אחת בתור תופרת?

נשמע לי קצת הזוי ומוזר.

ובכל זאת נשמע שיש שם לא מעט תלמידות

אני גם לא חושבת שהם שמים מעקביהודיה מא"י

אבל נראה לי שיש בעיה מוסרית לחתום על התחייבות לסודיות שלא  מתכוונים לבצע בפועל.

חוץ מזה שיש פה ענין עקרוני. למה ללכת ללמוד במקום שזה מה שהוא רוצה? גם אם אין להם את האפשרות לעקוף את זה.

ויותר מכך, הדרישה לסודיות על הידע שהיא מלמדת היא עצמה לא מוסרית. היא תוקעת את התפתחות העולם. חז"ל בגמרא מתייחסים מאוד בחומרה להתנהגות כזאת

ממליצה ממש!!! לומדים במהירות ואוירה טובה ויוצאים עמייכ

עם ידע נפלא!!!

אינ למדתי שם רק את הקורס הבסיסי(תכננתי ומתכננת להמשיך כשיהיה לי זמן בעז"ה..)

ואני תופרת המון וניהנת!!

שיא המומלץ!!

אני יכולה להגיד שאצל רבקה -"תפירה ביתית"נעה*

למדתי ממש טוב. ולא ידעתי כלום לפני....

ועכשיו אני כבר תופרת לי בגדים....

...ולא שילמתי המון בכלל...

זה לא נכון להגיד ככהזמר הפלוגות

היא פיתחה את השיטה הזאת ועבדה עליה 30 שנה וזה הפרנסה שלה, היא לא רוצה שעכשיו משהי אחת תלמד את הקורס ותלמד את כל החברות והחברות האלה במקום ללכת לקורס ולשלם לה הם ישלמו לחברה, זה זכויות יוצרים, היא אומרת לכל אחת שבאה לקורס שזה הכלל ומי שלא מתאים לה שלא תלך ללמוד שם אבל להגיד את זה ככה זה ממש לא נכון

זה נכון ולא נכון כי גם שיטות אחרות עמלו על החומר שנעמה ושירה

שלהן כדוגמת מילר. אבל שיהיה ...

לא לזה התכוונתיזמר הפלוגות

התכוונתי בשורה תחתונה שזה דבר שהיא אומרת מראש ומי שלא מתאים לה לא חייבת ללמוד שם

אז בנות ענו לך שעצם האמירה היא לא במקום....נעמה ושירה

אני כן אוהבת את השיטה שלה רציתי ללמד אותה אבל .. ב"ה יש לי קצת ידע בתפירה ולא רציתי לקחת את כל הקרסים שלה מהתחלה חבל לי . והייתי חייבת לעשות את כל הקורסים לכן ירדתי מזה וחבל ...

שיהיה לכל אחת בהצלחה כל מקום אשר תבחר ללמוד ...

פורים שמח

ושהשמחה של החג תשרה על כל  השנה בע"ה

שרית

אם היא רוצה לשמור את הידע שלה בסודיהודיה מא"י

היא מוזמנת

אבל היא לא יכולה גם ללמד את השיטה, וגם לשמור עליה סודית.

תארי לעצמך שאת הולכת ללמוד באוניברסיטה, ובתחילת הלימודים מחתימים אותך על התחייבות שאת לא מגלה לאף אחד את מה שאת לומדת, ועוד מזהירים אותך שאסור לך בכלל לדבר על הלימודים שלא תגלי בטעות משהו.

נראה לך הגיוני? אני מנחשת שלא...

יש גם הבדל גדול מאוד בין ללכת ללמד את השיטה, כשיטה תחת המותג שיטת יעל (אם נשווה לזכויות יוצרים במוזיקה, זה יהיה אולי כמו שתצרבי את הדיסק שקנית בשביל למכור העתקים) לבין אסור לך לגלות אף אחד שום דבר שאת לומדת במהלך הקורס (שזה יהיה בערך כמו שתקני דיסק ויגידו לך שאסור לך לשמוע אותו ביחד עם אנשים אחרים כי רק את שילמת על הדיסק והם לא)

בעיקר כשהיא לא המציאה מ-0קצת xחרת

השיטה שלה מבוססת על אחת משיטות התדמיתנות, אולי של מילר, היא כנראה לקחה אותה ופישטה אותה,

כך שלא הכל המצאה שלה.

ובכל מה שקשור בטכניקה של התפירה היא לא נראה לי המציאה, תלמדי את זה בכל שיטת תפירה אחרת.

כתבתי כבר כמה פעמים שהשיטה שלה נחמדה, מתאימה למי שיש לה ראש יצרתי וראש טוב, כי אז אפשר להתפתח לעם זה לבד. החיסרון שההסברים לא תמיד מובנים כשפותחים אותם אחרי שנה.

אני למדתי שם ומרוצה ממש!!!מאדניקית

אם את רוצה כל מיני שאלות,

אז בכיף.

אבל מומלץ בחום!!!

צריך פרופורציותזמר הפלוגות

היא אמרה שלא ללמד את השיטה שלה כי את השיטה הזאת היא כן פיתחה, אבל גם ברור שללמד תפירה בסיסית כגון איך להשתמש במכונה אפשר ללמד כי זה דבר שלא שייך לשיטה שלה. 

שיטת מילר זה לא רק איך להפעיל את המכונהנעמה ושירה

היא פשוט עשתה המון חישובים וקיצרה לבנות את הדרך. גם אם אני אקח כל שיטה בסיסית אחרת ואחשב הכל ואבנה טבלאות על בסיס המדידות  לא אוכל להגיד שהמצאתי שיטה.

היא פשוט עבדה קשה על חומר שכולנו עובדות וקיצרה את הדרך על זה היא מבקשת זכויות.

אין ניסים בדברים האלה.

גם סיטאם בנו סרגל ע"פ חישובים ואם תסמני את הנקודות בסרגל תוכלי לבנות גזרה סקלי קלות(גם עליהם יש לי מה להגיד אבל לא בשרשור הזה)

בכל אופן אם אלמד ואקנה לבנות את החומר שלהם אין לי עיה להעביר את זה הלאה ואצל יעל גם אם אלמד אין לי אפשרות ללמד את זה הלאה .

למדתי המון וממליצה בחוםתופרת אישית
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך י"ח באדר תשע"ג 09:20

אני למדתי המון במכון יעל ועדיין מתכוונת להשלים את הקורס של שמלות ערב שלב ב' שנמצא עדיין בהכנה ע"י יעל.

התחלתי ללמוד שם לפני 3 שנים ואני לוקחת כל פעם קורס, לפי הצורך ולפי התקציב שלי.

אני מאוד מרוצה ממה שלמדתי שם ומצרפת כאן את התחפושת האחרונה שתפרתי לבת שלי, על סמך ידע שרכשתי במכון יעל בלבד.

השיטה של יעל היא קלה הן ללמידה והן לביצוע, למרות שכאשר רוצים לתפור שמלה כמו התחפושת שצירפתי כאן, צריך לדפדף בין ההוראות של הקורסים השונים וזה קצת מעצבן, אבל אחרי שמתאמנים בבית הרבה זמן, כבר לומדים כמה דברים בעל פה וגם יש תוכן עניינים לכל קורס, כך שקל למצוא מה שמחפשים. לדעתי, בזמן הלמידה, חשוב מאוד לא לפספס שום שלב ורצוי מאוד מאוד לבצע את שעורי הבית, זה רק עוזר להתקדמות. חוץ מזה. יעל היא כל כך מקסימה ונחמדה, שאין לה בעיה לקבל טלפונים בכל בעיה שיש. אני מתקשרת אליה הרבה והיא תמיד עונה בסבלנות ושומעים את החיוך שלה דרך הטלפון. כמו כן, היא מגיבה ומחמיאה לכל דבר שאני תופרת ושולחת לה או שאני מפרסמת בפייסבוק של המכון. כמו-כן, יש חנות קטנה בתוך המכון, לרכישת בדים ואביזרי תפירה. כל הציוד בחנות הוא איכותי והמוכרת - יהודית ובעלה של יעל - מוטי, מאוד אדיבים ומאוד נחמדים וגם המחירים יחסית זולים. (בדקתי במקומות אחרים, החל מחוט ועד מטר בד, הכל יותר יקר) אז אני ממליצה ללמוד אצל יעל וכל הוויכוח על זכויות היוצרים מיותר. כיוון שהמטרה של הלמידה שלי, היא להפיק בגדים מהידע של התפירה ולא ללכת עכשיו וללמד אחרות. אני מרגישה שאני היום עצמאית בתפירה שלי ויכולה ליצור המון המון דוגמאות לבד ואם יש לי שאלה, אני תמיד אקבל תשובה מיעל המורה.

מאוד מאוד יפה!שחר26
שמחה בשבילך שיעל עונה על הצרכים האישיים שלךנעמה ושירה

בהצלחה  בהמשך

שרית

תודה רבהתופרת אישיתאחרונה
ירמונקארק להידבק בצדיק

מישהו\י יודעים איך לסרוג ירמונקא (כיפת ברסלב)\ איפה אפשר ללמוד לסרוג את הכיפה הזאת?
אם יש למישהו סרטוני הסבר וכד' אני אשמח.
תודה.

יארמלקעשם פשוט

סורגות נשים צדיקות בתולדות אהרון בגאולה.

אני מתקשה להאמין שצילמו סרטון הסבר.

יש חנות ברסלב במאה שערים תוכל לשאול שם. 

סורגות את זה נשים מומחיות , זו סריגה ב 4 מסרגותנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך א' בחשוון תשפ"ו 20:58

בדרך כלל סורגות נשים מבוגרות מירושלים

אולי את יכולה פשוט לברר בחנות מי סורגת ולבקש ללמוד.

(הכיפה נקראת יארמולקא)

כמעט בטוחה שבגלל שזו עבודת יד

הן נמכרות בדלפק אצל המוכרים/ות שם.

אישית כיפות כאלה לא חושבת שמצוי ללמוד חופשי לסרוג, כי זאת לא סריגה רגילה.

אני אישית לפני או קצת אחרי החתונה קניתי לבעלי משם כיפה כזו.

לײַד השול במאה שערים יש חנות.

תודהרק להידבק בצדיקאחרונה
עובי מסרגהאנש

אני רוצה לסרוג כיפה מחוט כותנה

שתהיה הכי דקה וצפופה

באיזו מסרגה הכי קטנה אפשר להשתמש לסריגת חוט כותנה?

..הרמוניה

לי היה 0.75 mm

לי פעם היתה 0.6עשב לימון

זה היה דוקר את האצבע כל פעם באותו מקום עד שבסוף הסריגה של הכיפה היה שם חור בעובי 0.6..

היום לא סורגת בפחות מ1

🙈הרמוניהאחרונה
איך סורגים כיפה צמר שתהיה עבה?הרועההקטנה

שמעתי אפשר עם 3 חוטים או 2, אבל איך סורגים עם 3 חוטים תוך כדי? מה הדרך? אשמח ממש לעזרה
תודה

צריך חוט עבה ומסרגה עבהתמיד בשמחההה:)אחרונה

זה הסוד

הארכת סוודרHelena Shmuely
האים יש שיטה להאריך סריג מלמטה, אחרי שכבר סיימתי לסרוג? סרגתי סוודר לנכדתי ויצא קצת קצר. אני רוצה ללאריך אותו מצד התכתון, כלמר מהפטנט.יש עיצה?
אפשר להעלות עיניים בצד התחתוןעשב לימון

ולסרוג עוד מקטע של פטנט.

מכונת תפירה, מנוף הגבהה אחורי תקולaviva43
מכונת תפירהaviva43אחרונה
מנוף הגבהה אחורי תקול 
אז איך לתמחר עבודת יד?עשב לימון

(השתלטתי על הפורום בערך 🙉)

מחיר א: עלות החומרים + 30 שקל לשעה שהושקעה
מחיר ב: עלות החומרים כפול 4 
מחיר ג: ממוצע בין שני המחירים, מחיר א + מחיר ב חלקי 2
השווי את מחיר ג למחקר השוק - כמה בערך כיפה כזו עולה והתאימי בהתאם

מקור: איך לתמחר עבודת היד?

@תגל הארץ 

הייתי עושה את א. אבל יותר לשעה לא מגיע לי מינימוםפרח-אש
על תחום מומחיות...

נ.ב. חשוב: לא עוסקת במכירת דברים שלי באופן כללי 

תודה רבה על ההסבר והתיוגתגל הארץאחרונה
עבודה 5נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

שאלה ליתגל הארץ

כמה אתן לוקחות על כיפה?

חוט דק?עבה?

לא סגורה על כמה לוקחים🙃

אולי יעניין אותך