~~~שלום!!!!~~~דוסית גאה!

בס"ד!!

אנא עיזרו לי!

אז ככה:

בעזרת ה' שנה הבאה אני מתעתדת ללמוד במכללה הוראה.

בעיקרון אני רוצה ללמוד את החוגים תנך ולשון.

דא עקא, לא בכל המכללות יש את החוג לשון.

האפשרויות שעומדות לפני הן:

-ללמוד במכללת ירושלים, שזו מכללה שנראה לי ממש מתאימה לי כי היא ממש תורנית וכו'...היא כידוע בירושלים היכן שאני גרה, אבל הנסיעות ארוכות בגלל שהיא בקצה העיר, וזה בערך שעה וחצי אם לא יותר נסיעות...

אך...אין בה לשון...ואם אלמד שם אצטרך להתפשר כנאה על תנך ומשאבי למידה(תקשורת)למרות שזה לא הכי מעניין אותי...

-במכללת הרצוג,יש שם לשון ותנך, אבל אני לא מכירה כ"כ את המכללה, זה הרבה נסיעות (וגם שמעתי שהם מאוד ממלכתים שם...מת)

-במכללת אורות-שמעתי שיש שם לשון ותנך אבל אני לא יודעת בברור..וגם זה המון נסיעות...

בשום מקרה אני לא מוכנה למעונות...

אז לאור כל הנ"ל..

מה עושים???עצבני

תנסי להתייעץ עם בנות שלמדו שם..יעל מהדרום
במכללה ירושלים יש לשון?אחת מכולם
הם לא מוכנים לקבל בנות שלא עשו שירות...דוסית גאה!

גם שמעתי שההנהלה שם בלאגניסטית...

ואני צריכה מוסד מסודר...

את בטוחה?נפשי תערוג

כי בד"כ הסעיף הזה נועד לסנן ערבים מלהיכנס למכללה.

אז יכול להיות שיכניסו אותך בחריגים

תנסי

אין מה להפסיד. 

חח..איזו ערביה תרצה להכנס לאפרתה?..דוסית גאה!

אין מצב אמרו לי מקרוב...

אצלינו יש ערביות שרוצות..יעל מהדרום

לק"י

ואני במכללה דתית..

אולי יתנו לך אם תתנדבי?

מכללה דתית שמקבלת ערביות?רק נצח
הן רוצות, אבל דוחים אותן בתירוצים..יעל מהדרום
אני מבית וגןבלבב פנימה

נכון שאין לשון ,חשבת אולי על ספרות ותנך??

חברתית אין על המכללה אבל הדרישות שם מאוד גבוהות ..

אם בא לך לשאול ולברר בכיף..

הצלחותחיוך

חברתית? זה תלוי מאד...כתר הרימון
תנסי בכל זאת באפרתהחפבש

אני לומדת שם ומכירה מישהי שהתקבלה בלי לעשות שירות.

אל תשאלי סתם בנות שלומדות שם, תבררי בהנהלה.

כמה דברים שתשימי לב אליהם:פאתחתותח

- במכללה באמת אין לשון, אלא יש ספרות. בנוגע לנסיעות, אפשר להישאר במעונות גם אם את גרה בי-ם, נסיעות זה דבר מתיש ומעייף במיוחד שלומדים ימים ארוכים.

- אל תפסלי סתם את 'מכללת הרצוג', כדאי לך ללכת ולבדוק. אני יודעת שיש שם לימוד ברמה גבוהה עם מרצים איכותיים, ואווירה ממש טובה. חוץ מזה, שבאמת שם את תוכלי לשלב תנ"ך ולשון. בנוגע לנסיעות, נראה לי שעדיף 3 ימים מלאים על 4 של המכללה (שבשניהם יש לך נסיעות לפי מה שכתבת).

- באורות אין לשון, ממקור אמין.

מעונות זה לא דבר כזה נורא, אלא אם כן יש לך חרדות ברמה קיצונית. בעיניי שווה להיות במעונות ולחסוך את הזמן של הבוקר-ערב, מאשר להסתובב עם עיגולים שחורים מסביב לעיניים. אני בחרתי ללמוד במקום שקרוב אליי הביתה והוא ברמה דתית בסדר, מאשר מקום איכותי ותורני במרחק של שעה וחצי (כל כיוון).

באורות אין לשוןאילה שלוחה

בס"ד

אבל זו אחלה מכללה (למדתי שם )

אני לא מכירה את מכללת הרצוג אבל אני חושבת ששווה לבדוק, גם אם היא נשמעת לך ממלכתית (מכללה זה לא אולפנא!!! וגם מותר בהחלט לא להסכים עם ההשקפה של האנשים. השאלה איך התוכן של השיעורים שנלמדים שם...)

בהצלחה!

יש ברובע לשון אבלאנונימי (פותח)

לא יקבלו אותך כי לא עשית שירות לאומי עצבני

גם אני לא עשיתי ולכן נאלצתי ללמוד במכללה.

לא הייתי בקטע החברתי וזה די העיק עלי

והמכללה...זה בור בלי תחתית עם כל החובות שלהם.

ביאסתי,אני יודעת...

למדתי בהרצוגתות

ממלכתים? התכוונת גושניקים... מאוד.

בעיקרון לדעתי די קייטנה שם (למדתי גם במקומות אחרים) - יחסית למכללות נראה לי שהדרישות שם פחות.

כמובן נוכחות, אבל אין ברירה. הרמה והדרישה בכללי זה די בקטנה, לפחות בניסיון שלי. אבל תחשבי טוב מה את רוצה ללמוד שם חוץ מלשון (כידוע את צריכה 2). המון בנות לא יקחו שם בחיים תנך או מחשבת, כי כאמור זו מכללה של הגוש עם כל המשתמע מכך. אני למדתי שם כמה קורסים עם רבנים שבלשון עדינה - ממש עצבנו אותי... באוניברסיטה היה פחות גרוע.

אפשר לקחת היסטוריה, ספרות, תבררי. בהצלחה

נ.ב. יש הסעה (בתשלום) מירושלים וחזור

היי לך מרב.
גם אני הולכת להיות סטודנטית שנה הבאה קצת שוק אבל נתגבר עליו..

אני יכולה להגיד לך שישלי חברה טובה שלומדת באפרתה בלי שירות לאומי.. תנסי חריגים, מה אכפת לך? תתקבלי- אחלה! לא תתקבלי- לפחות ניסית ועשית השתדלות
הבנתי שגם הרצוג זה אחלה מקום, למרות שהם "ממלכתים".. בלימודים גבוהים זה נראה לי כבר פחות משנה הראש של המוסד.. יכול להיות שיגידו דברים שהם לא בדיוק לטעמך.. אבל את כבר גדולה ובוגרת לדעת לכבד את הדעות שלהם גם אם הן שונות משלך, ולא לתת לזה להפריע ללימודים שלך..

אני אישית הולכת לאורות, אבל ממש לא לאחד מהמסלולים שאת רוצה (חנ"מ ואנגלית).. וגם אינלי בעיית נסיעות תודה לאל..
אבל תמיד שווה לבדוק את כל האופציות.. לא מתים מזה, כידוע..
ללכת לימים פתוחים, לדבר עם בנות שלמדו/לומדות שם, לברר בדיוק מה התנאי קבלה, מה החוגים..
גם אני מתלבטת איפה ללמוד..מלמד=]

גם אני שמינסטית שמתחילה ללמוד הוראה שנה הבאה..

אני דווקא גרה די קרוב למכללת אורות אבל שמעתי כבר מכמה אנשים שהדרישות שם ממש גבוהות ויש מלא עבודות וחובת נוכחות כמעט בכל הקורסים...

יש מישהי שלמדה שם ויכולה לומר עד כמה זה באמת נכון? אולי זה גם השתנה מאז?

בקשר להרצוג שמעתי דברים ממש טובים אבל אני גרה במרחק של שעה וחצי נסיעה משם בוכה

מה רע בזה?פשטידת ברוקולי

לדעתי זה מעיד על המכללה כמכללה איכותית, שבזכותה את והתואר (וגם יכולת ההוראה שלך ) יצאו גם כאלה.

אני לומדת תואר שני באורות+mp8

אנושיים מאוד, יש עם מי לדבר, רמה גבוהה.

דרישות? יש בכל מקום.

קירבת מגורים היא דבר משמעותי ביותר, לדעתי. הנסיעות כבר לוקחות את כל האנרגיה.

^^ בנוגע לנסיעות.. מניסיון דואבפשטידת ברוקוליאחרונה
התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך