הצפייה בסרט הולידה אצלי את הצורך לשתף אתכם בחוויה לא נעימה.. (בלשון המעטה) שעברתי, ועד היום אינה מרפה ממני, שוחחתי כבר עם רבנים אנשי מקצוע ועוד, אולם יש בי התחושה שאני מוכרח לפתח שיחה ודיון על זה עם קבוצה באנונימיות, למרות שמעולם לא עשיתי זאת קודם.
מעשה שהיה:
בקהילתי חי אדם עצבני וקצר רוח (בהמשך נודע לי שהתייתם מאביו בילדותו) בשנות החמישים לחייו, יחסיו עם אנשים היו מורכבים למדי, לפעמים היה אכפתי ומפזר מכספו לצרכים שונים של הקהילה ועוד ולפעמים היה כועס שלא פעלו כרצונו, שלא לדבר על הגבאים שתמיד קיבלו ממנו על הראש למה כאן ולמה שם...
האמת ממעט המגע שהיה לי אתו עד אז לטוב (כן גם זה קרה ..) ולמוטב, די פחדתי ממנו הרגשתי חלש לידו.
אירע והגבאי נעדר לזמן קצר וממש הפצירו בי, כמעט ולא נתנו ברירה שאמלא את מקומו, הסכמתי בהיסוס רב... ממש נזהרתי שלא להתחיל אתו (קיבל כל עליה שביקש ועוד), ואז, באחת התפלות, הבן אדם פשוט נעמד לידי (מאחורי) והחל להטריד ולהציק לי מילולית בלא שאדע מה הוא רוצה...
בתחילה אף אחד לא שם לב (?) וגם אני הבלגתי, בהמשך מישהו שם לב ואמר שאל אותו: מה אתה רוצה ממנו? תעזוב אותו?
אולם הבן אדם המשיך הלאה ולא הרפה!
סבלנותי פקעה, כמין איבוד עשתונות, לא הבנתי מה רצונו, במוחי עלו השערות שונות, הסתובבתי אליו ופניתי אליו ישירות: מה אתה רוצה ממני?!
בתגובה הוא ענה לי בזלזול רב (מי אתה? תינוק? ..... הייתי אכן צעיר יחסית).
שאלתי שוב, הפעם בקול גבוה יותר: מה רצונך ממני?
הקהל השתתק! הושלך הס בבית הכנסת מה שגרם לי להמשיך: מדוע אתה יורד לחיי כמו שירדת לחיי כל הגבאים? לא סולח לך...
הבן אדם השתתק, התפילה נמשכה כרגיל ..
מאז לא הופיע יותר! כעבור תקופה קצרה האיש הלך לעולמו........