גם אני כמוך, תמיד ידעתי שאהיה מורה, אפילו לא הייתה לי התלבטות... אולי רק התלבטות קטנה מורה למה ואיפה ללמוד הוראה.
ב"ה הלימודים הלכו לי די טוב, וגם העבודה מעשית...
אני חושבת שקשה מאוד מאוד היום לחנך, אך אם את בחורה עדינה, תחשבי היכן נכון לך ללמד. סביר להניח שלא תרצי ללמד באיזה ישיבה שיש שם רק בנים, או תיכון גדול שכולם שם ילדים לא פשוטים...
יש לי חברה שלמדה חינוך מיוחד ופתאום באמצע הלימודים היא אמרה לי, וואלה ממש לא מתאים לי לעבוד עם חינוך מיוחד קשה (מפגרים ברמה קשה), אבל היא אוהבת חינוך מיוחד, אז היא המשיכה והלכל לעבוד עם חינוך מיוחד ברמה קלה. ככה גם לבגבי ההוראה, יכול להיות שאת ממש ממש מתאימה להיות מורה אבל במקום מסויים יהיה לך קשה מאוד, ולכן תנסי לחשוב לאן את מתאימה...
אבל, אני רוצה להעלות פה נקודה נוספת. כולנו יודעים שיש כאלה שבאות להיות מורות כי זו עבודה נוחה (יחסית) ויש חופשים וכד'. אז - א ני ממש לא הייתי רוצה שמורה כזאת תלמד אותי או את הילדים שלי.
יצא לי לדבר לאחרונה עם מנהלת בית ספר מסויים והיא אמרה לי שכנראה שהיא לא תעביר מורה אחת שלימדה אצלה השנה את הסטאז'. למה? היא אמרה שהיא אישיות מדהימה ובחורה מאוד מיוחדת, אבל פשוט לא מתאים לה להיות מורה!!!!
והיא אמרה שזאת כזאת עוגמת נפש בשבילה, אבל פשוט אין לה ברירה, לא מתאים לה להיות מורה. יכול להיות שהיא יכולה לעשות איתה חסד ולהעביר אותה, אבל ככה היא תפגע בכל הילדים האחרים שהבחורה הזאת תהיה המורה שלהם... ומה שהכי כאב לי שהיא אמרה זה שהיא פשוט לא מאמינה שהיא צריכה להגיע לשלב הזה, למה כשהבחורה הזאת למדה הוראה אף אחד לא שם לב לזה ואמר לה את זה? למה העבירו אותה בעבודה מעשית?? זה לא צריך להיות מרוע, אבל צריך לחשוב על זה, אם לא הולך לי, אם קשה לי אז אולי אני באמת באמת לא מתאימה להיות מורה?? למה להגיע לסטאז' ורק אז לגלות את זה?? תחשבו איזה טוב היה אם המכללה או המקום שהיא למדה בו (אין לי מושג מי זאת, ואין לי מושג איפה היא למדה) היו אומרים לה שלא מתאים לה, והיו מכוונים אותה לדבר אחר. כרגע, היא סיימה תואר, והיא צריכה לחשוב מה היא רוצה לעשות בחיים, ולהתחיל ללמוד מחדש, חבל... וזה כאב לי כי במקום שאני למדתי, היו בנות שלדעתי לא הצליחו בעבודה מעשית, אבל אף-אחד לא אמר להם כלום... חבל!!
ברור שאפשר לשפר את ההוראה, אבל לדעתי צריך יכולת בסיסית והתאמה בסיסית שאם אין לך אותה, כנראה שלא תצליחי להיות מורה טובה, וחבל...
בשורה התחתונה, לדעתי לא נכון לזרום ולראות... כדאי לשבת ולחשוב ולהחליט עכשיו, כמובן שאפשר להחליט שגיל מסויים או סגנון אוכלוסיה מסויים פחות מתאים לי, אבל לא כדאי להגיד "יהיה בסדר", כי חבל לגלות שאת אם תעודת הוראה ביד, ושכל שנה את צריכה לחפש עבודה חדשה, כי פשוט שום מקום לא מוכן להעביר אותך את הסטאז' או להכניס אותך לצוות אחת ולתמיד...
בהצלחה!! (וסליחה אם מישהו נפגע מהדברים!)