התיעצות עם חברי הפורוםמאור2

התחלתי להתנדב לא מזמן בתור חובשת בוגרת . 

כיון שלצערי אין לי רישיון נהיגה בארנק, אני גם לא נוהגת על האמבולנס.  

התאכזבתי לגלות, שככל שהדבר נוגע לטיפול במקרה,   במציאות הנהגים הם שעושים את כל התפקידים ה'אינטיליגנטים': הדיבורים תהליך קבלת ההחלטות, דיווח לרופא במיון, דיוון למוקד, מילוי הטפסים, שיחה עם בני המשפחה, וכן הלאה.    שאר אנשי הצוות לרוב רק מצייתים להוראות שלהם.

התאכזבתי במיוחד , כי בקורס כן למדנו לקחת אנמנזה, שיקולי פינוי, אר"ן, דיווח, וכן הלאה.   

אני לא זקנה אבל גם לא נערה שמתנדבת כמגישת עזרה ראשונה, ומעוניינת לעשות הרבה יותר מסתם לסחוב ציוד שנתבקשתי להוריד, לפתוח חמצן לפי פקודה, ולקחת לחץ דם דופק וסוכר (לא על דעת עצמי חלילה, אלא לפי בקשת הנהג).

אני תוהה אם יש דרך לעשות ובעיקר להרגיש שאני "שווה יותר" מאשר להיות רק מריונטה של נהג או נהגת (שעברו בדיוק אותו הקורס שאני עברתי)   ??

איך אני אמורה להתמקצע אם אני עושה 20% ממה שנהג עושה, במקרה הטוב, ומוטלת עלי כמעט אפס אחריות.

יש לכם רעיון מה אפשר לעשות חוץ מללכת ללמוד עכשיו נהיגה על אוטו פרטי, ואחרי זה על משאית, ולהמתין 3-4 שנים תוך תפילה לאל ששוטר תנועה לא יעצור אותי בזמן הזה ?  

מאור 

תמצאי נהגים חבבים יותר תעשי רק איתם משמרותבנדא מצוי!!

ולאט לאט הם יכירו אותך ויסמכו עליך יתנו לך לעשות הכל לבד!!

אני יכול להגיד לך שהיום יש לי שגם באט"ן אם זה לא מקרה אט"ני אלא לבן אבל אנחנו פינינו יש פארמדיקים שאפילו לא יגיעו איתי למיון אלא יסמכו עלי ואני העברתי דיווח למיון!

מה שאתה אומר זהמאור2

שבגלל שאין לי רישיון למשאית אני צריכה שנהגים יעשו לי ג'סטה ויתנו לי לנהל מקרים "בכאילו".  

בלי לזלזל חלילה ביכולות שלך, אבל בינינו, בנדה, כשהפרמדיקים/נהגים נותנים לך לנהל ואפילו להעביר דיווח למיון , הם עדיין שם ועדיין פורשים את חסותם עליך ברוב טובם.  

אתה מבין עד כמה המצב אבסורדי שרישיון משאית הוא מה שקובע את רמת הסמכות הרפואית ? 

אם הייתי אומרת לך שרופא יכול לעבוד בתור רופא רק אם יש לו רישיון לסמיטריילר , אחרת הוא יכול לתפקד רק כסניטר (אלא אם כן רופא עם רישיון סמיטריילר שהוא מסתחבק איתו מאשר לו...)  , מה היית חושב על זה?

ככה אני מרגישה עם ההתנדבות שלי במד"א.  חרא.

מה אני אגיד לךבנדא מצוי!!

בפועל מה שקורה במד"א בלי קשר לאחריות שלך ולהכשרה שלך

מי שאחראי על הצוות ועל החולה הוא הנהג!

למה? אין לי מושג! הגיוני? אולי כן אולי לא!

אבל בפועל אם קורה משהו לצוות/חולה מי שאחראי הוא הנהג בלבד

והוא זה שבעיקר יחטוף על הראש

ברגע שיש לך נהגים שסומכים עליך הם יתנו לך לעשות הכל בלי להגיד מילה

יש לי חברים נהגים שנותנים לי לעשות הכל ואפילו מתיעצים איתי: מה אני אומר, מה לדווח וכו' - כי בסופו של דבר לשנינו יש את אותה הכשרה - סך הכל לו יש רשיון ולי אין!

ולגבי הפראמדיקים לא זה היה מקרה שהם נשארו למשל בניידת לעשות טופס ושלחו אותי עם החולה למיון!

בסופו של דבר בגלל שרוב הנהגים הם עובדים והמתנדבים מתחלפים כל משמרת חלקם יש להם ניסיון וחלקם לא על חלקם אפשר לסמוך ועל חלקם לא

בד"כ הם לא יתנו למתנדב לעשות כלום(מעבר למה שהם יגידו לו לעשות) עקב אי היכרות עם המתנדב וידיעה מה השיקול דעת שלו

אני מכיר עובד אחד שחולה נפטר לו באמבולנס בגלל שמתנדבים לא התייחסו לחולה ולא בדקו ודיוחו לו

ומאז לרוב הוא לא סומך על מתנדבים!

שכנעת אותימאור2

מד"א זה לא בשבילי.  אני לא כאן בשביל להיות סנג'רית ולעשות עבודה שגם ילד בן 15 יכול .

שלא לדבר על היחס המגעיל של לא מעט אנשים שעבדתי איתם כלפי חולים.  לפעמים אני מתביישת בהתנדבות שלי שם כמו שהתחנה שלי נראית  , וזה אפילו בלי להתיחס לאמירות שנאמרות על חולים מאחורי גבם ולבדיחות על חשבונם אלא רק לאיך שמתנהגים עם החולה באמבולנס .    

כמו שאמרתי גם לאנשים אחריםבנדא מצוי!!

יש אנשים מגעילים במד"א ויש אנשים שממש לא!!

כנראה את נפלת על אנשים מגעילים על תחנה מגעילה

ומה אני אגיד לך כל הבעסה!!

אני מתנדב במקום שאני מרגיש שאני מועיל שאני חבר ולא שעושים לי טובה!

בכ"מ שאלה באיזה מרחב את מתנדבת?

אחד המרחבים הגדולים באיזור המרכזמאור2

טובבנדא מצוי!!

ב"ה אצלי זה לא ככה

לדעתי..shai kamenker

בס"ד

מנסיוני כמתנדב מד"א כבר כמה שנים..

הנהגים מפחדים שיתבעו אותם בגלל זה אם אין לך קשר אליהם אז הם לא הכי מביאים לך דברים לעשות, תתידדי איתם ואז הם יביאו לך ..מנסיון, כיום הם נותנים לי את הסמכות המלאה לעשות כרצוני הכל..

תמצאי נהגים נחמדים ותבקשי שיתנו לך להשתלם בכלב.ש.

התהליך.

לא יודעת מה להגיד לכםמאור2

נשמע די עגום ...  

שלום מאורמiר

קראתי את התגובות של שאר החברים ואני מסכימה איתם.

הנהגים שלא מכירים אותך לא יתנו לך לעשות הרבה משום שהם מפחדים מתביעה. אחרי הכל האחריות נופלת על הנהג ולא על החובש (גם אם החובש הוא נהג, אך משובץ למשמרת כחובש מלווה).

אני מתנדבת כבר כמה שנים במד"א ויש הרבה נהגים שנותנים לי לעשות המון.

יש נהג ופרמדיק שנותנים לי לעשות ה-כ-ל חוץ מלנהוג (הנהג אפילו מבקש שאני אחתום על הטופס בשמו...) ואני ממש לא צריכה להודיע להם מה אני עושה או לבקש את רשותם.

יש עוד מלא נהגים ופרמדיקים שנותנים לי לעשות הכל (אבל אני רק צריכה להודיע להם מה אני עושה).

את פשוט צריכה למצוא נהגים טובים, להתחבר אליהם ועם הזמן תעשי הכל בלי שום בעיה.

זה באמת עצוב שזה ככה, אבל זו עובדה שאנחנו לא יכולים לשנות אותה, אלא רק להתמודד איתה בצורה הטובה ביותר.

אם את לא מוצאת את מקומך בתחנה שאת נמצאת, אולי כדאי לך לנסות לעבור לתחנה אחרת, יש המון תחנות טובות עם אנשים טובים, רק תמצאי אותם...

אני מאחלת לך הצלחה רבה!

מאור:הדרכה

ראשית התחושות שאת מתארת הן הגיוניות מאוד ומראות על רצון בריא לקחת אחריות ולממש את כישורייך והכשרתך בצורה מלאה ומספקת.

אינני סבור שיש לדברים קשר לעניין רשיון נהיגה כן או לא. יש מספיק רופאים / פרמדיקים / חובשים בכירים / קצמ"שים שאינם נוהגים אך מנהלים צוות ואירוע רפואי ללא עוררין. מצד שני חובשים טריים גם אם הם נהגים זקוקים לתקופת זמן לא מבוטלת של חניכה ל"השתפשף" בניהול צוות ואירוע.

לדעתי העניין קשור יותר לצבירת נסיון כמו גם הכרות עם אנשי הצוות. כך במשך הזמן, תלמדי להכיר את אנשי הצוות שאיתם את מתחברת יותר ופחות, וכן הם ילמדו להכירך ולסמוך על כישורייך ושיקול דעתך. לא מספיק לעבור קורס כזה או אחר, הלמידה האמיתית מתחילה רק לאחר מכן. ואני תמיד השתדלתי להשכיל מכל מלמדי וללמוד מנסיונם העשיר, גם לאחר שנים רבות. וממליץ לך ולכל אחד לאמץ דרך זו.

כדאי לך כבר בתחילת משמרת או בדרך למקרה לסכם עם הנהג או אחראי הצוות שבאירוע הזה את לוקחת אנמנזה / מוסרת במיון / מנהלת את האירוע, מנסיוני רוב הנהגים יותר מישמחו לשתף פעולה כל עוד מתאמים ציפיות מראש. וכאמור ככל שייטיבו להכירך כך ייטב.

בהצלחה ושכל פעולותייך יתרמו למטופלייך

זה הכל תלוי בדרך שתחשבי על מה שאת עושה-יערול

אם את בוחרת לחשוב על התרומה שלך באמבולנס כעל מילוי פקודות בלבד, זאת החלטה שלך.

אבל יש עוד דרך להסתכל על זה..

אני חושבת שהעבודה באמבולנס מתחילה מהדברים הקטנים, וכן, גם לבדוק סוכר זה חשוב, בלי קשר אם הנהג ביקש ממך לבדוק או לא!

בסופו של דבר הנהג לא יכול לתפקד לבד...לפחות לא באותה קלות כמו שהוא מתפקד עם צוות. 

ע"י כך שכל אחד נותן את התרומה שלו- הצוות מתפקד ומתקתק ת'עניינים.

לדעתי לא כדאי סתם להתחיל לשחק משחקי כוח על מי מחליט מה... חוץ מזה, שתמיד את יכולה להציע דברים לנהג ולהגיד לו בפרטיות מה את חושבת. רוב הנהגים ישקלו את מה שתאמרי להם.

בהצלחה!

לא קשור למשחקי כחמאור2

פחדתי שאנשים יתחילו להגיד דברים כאלה .  אין קשר.  אני פשוט רוצה לעשות כמה שיותר, וכשנהג משתלט על 95% מהטיפול, לא נשאר הרבה מה לעשות -  ולא , אני לא מרגישה שאני עושה יותר מדי בפעולות הקטנות האלה (כמו לחץ דם או סוכר) שגם אותן יש נהגים שמתעקשים לעשות כי אין להם סבלנות או שסתם לא סומכים על מתנדבות . 

אם מדא צריכים סבלים ורובוטים ואנשים שכל מה שהם עושים זה לקחת מדדים אחרי שעולים לאמבולנס, מחליפים סדינים, ובמקרה הטוב מוציאים שקית הקאה - שישכרו סניטרים בתשלום ! 

אני נורא מצטערת אבל אני לא תלמידת כיתה י"א בחופש הגדול ויש לי עוד כמה דברים לעשות בחיים . לא בשביל זה אני שורפת שעות על גבי שעות , ויש עמותות שמתיחסות הרבה יותר יפה למתנדבים (זה לא המקום הראשון שהייתי בו ) ... 

מצטער לאכזב אותך...רציניאחרונה

קורה הרבה מאוד פעמים כמו במקרה שלך שאנשים מגעים למד"א עם תעודה ביד ואומרים עשיתי קורס חובשים למדתי את כל החומר תנו לי לעבוד, תנו לי לקחת אחריות. אז אספר לך מהניסיון שלי, רוב הידע שלי בתחום העבודה על האמבולנס לא מבוסס על מאתיים שעות שלמדתי בכיתה. הטיפול שלך בשטח קצת יותר מסובך מהכיתה הממוזגת שאחרי התרגיל מסיקים מסקנות וממשיכים הלאה.

הניסיון בשטח הוא הרבה יותר חשוב מהקורס וכדי לצבור נסיון לצערי כן צריך להוריד את הראש להיות "סרבל" במשך תקופה לראות להרגיש את השטח, ואז לא רק שהנהגים יסמכו עליך אלא שאת בעצמך תתמקצעי הרבה יותר.

מד"א צריכים אנשים שבאים כדי לתת. הנתונים אצל המתנדבים הוא בדרך כלל שמי ששורד את השנה הראשונה ממשיך הלאה עם ההתנדבות.

אם במקרה נפלת על תחנה מגעילה שהצווותים שם לא ברמה אנושית גבוהה, ואת מתנדבת בגוש דן אז תעברי תחנה כל המרכז זה מרחב על מרחב לא קשה לעבור לתחנה אחרת.

בהצלחה בהתנדבות!

מתוך סקרנות, בת כמה את יערול ?מאור2
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך