לכול אנ"ש שבאים לאומן ר"ה-מתנחל גאה.

בע"ה ית'!

נתנאל שניר תמורת 450 ש"ח מביא אוכל, נגיד אני טס לשם יום רביעי- ראשון ולכול הימים שבאמצע כנ"ל השבת שלפני הוא מביא אוכל לאנ"ש, וזה רק ב450 ש"ח שזה זול באמת.. מתאומרים?..

חוץ מיזה-מי מכאן טס בטיסות של רביעי?

או שרוצה לארגן קבוצה שתביא אוכל מהבית וניפגש שם בשבת בע"ה ויהיה אוכל?

מה נסגר אתך?ישתבח שמו לעד
אולי תכתוב גם את הטלפון שלו ושכולם ישגעו לו ת'שכל...
מה אתה כותב שמות של אנשים בפורום??
מה נישמע שניר זה מתן לא הבנתי מה מדובר פה..?matu99
מצחיק אחד, אני בכלל לא שניר..ישתבח שמו לעד
אני רק מכיר אותו ויודע שהוא מאוד לא ישמח לראות את השם שלו מנוסס כאן בפורום.
מתנחל גאה, לתשומת לבך.
,ליקוטי הלכות בית הכנסת ה' סעיפים יד וכג עיין שםאנונימי (פותח)
למה רבני ברסלב לא דורשים בזה שכל ענין ראש השנה הוא לגלות קדושת ארץ ישראל?.
כי אז יפולדוד נחמן
כל ענין הנסיעה לאומן, כי לא יתכן שרבי נחמן שמוחו וליבו הזכים וכולו דעת אמת יגיד כי גילוי קדושת ארץ ישראל יהיה דוקא באומן, כי ארץ ישראל היא הכוח המושך ולא יתכן שיעבור כוח זה לאומן, והנה כולם רואים מה קרה ועוד רוב הרבנים מדברים כי יגיעו בר"ה בעתיד מאות אלפים וכו' , וכבר רואים בחוש כי קרה אסון גדול והשתבשה הדעת, ובודאי שרבי נחמן כלל לא התכוון להפוך אומן למקום הגילוי וכוח המושך אלא רצה רק לחבר החסידים שהיו בגולה לאור הדעת שמתגלה בראש השנה, הדעת הזו שכל ענין ראש השנה הוא גילוי קדושת ארץ ישראל, וכך כשיתחברו אותם חסידים שבגולה לאור הדעת הזה תיכף ירגישו כיסופים עצומים לארץ ישראל ויעשו הכל לעלות לארץ ישראל, למקום גילוי הקדושה למקום הכוח המושך למקום גילוי כבוד הקב"ה.
וגם יש עוד סיבות למה מושכים הרבנים לשם לאומן. אך לא כאן המקום לפרט.
וואו... ישר כוח על התגובה!אמא אדמה

זה נשמע הרבה יותר אמין והגיוני מהטענות של אלו שמפקירים את ארץ ישראל הקדושה לטובת אומן... 

למה? דווקא לפי ההכרות שלי איתו לא, נישאל אותו.מתנחל גאה.
אנ טס בחמישי. מי גם?תיקון הכללי
אניmatu99
אני ברביעי.. -רוצה להיצטרף לקבוצה שלנו מיצהר?אוהל-מתנחל גאה.
בע"ה
וכו'.. איפה אתה ישן? ולמה אתה לא עונה?
איפה אפשר להשיג את הכרטיסים לאוכל של שניר?נ נח זה הכל
אני בע"ה יום רביעי טס מישהו יודע על מקום לישון טעל אוכל לחגים ושבתות????
בבקשה מי שיודע שיענה זה ממש דחוף לינ נח זה הכל
תישאל אותו-0525665100מתנחל גאה.
בסדר אחי דיברתי איתו הוא אמר שזה רק לחג שבת לפנינ נח זה הכל
ולפני הצום ואחריו 450 שקל זה די הרבה
אתה ברסלבר?מתנחל גאה.
מאמין ברבנו באמת? רבנו הבטיח שהוא יחזיר את כול הוצאות הנסיעה, מה אתה מיתחשבן בכלל????????.
תביא לי מקור וציטוט שר' נחמן אמר שהוא מחזירקראתיך
ת'הוצאות?
אם זה באמת ככה אני טסה מחר....
ממני לא מפסידיםד.לוי
רבינו אמר בפירוש, אני חושב ב"שיחות הר"ן": "ממני לא מפסידים!"
כל אחד לפי האמונה שלו בצדיק האמת!
איך אתה מסיק ת'מסקנה הזאת מהדברים האלה?קראתיך
הוא לא אמר באיזה הקשר....
יכול להיות שהוא התכוון לזה שמי שהולך בדרכיו לא מפסיד...והוא באמת צדק...
בלי חכמות!ד.לוי
אחד מהעצות של רבינו זה תמימות ופשיטות...
כשרבינו אומר ממני לא מפסידים , אני בטוח שזה בכל הבחינות, כפשוטו!
ואגב כמו שאמרת בעצמך "יכול להיות שהוא התכוון לזה שמי שהולך בדרכיו לא מפסיד" ומה הדרך של רבינו?! "איש בל יעדר" שכולם יבואו אליו ועוד אמר רבינו "כי כל הענין שלי הוא ראש השנה"...
ח"ו!אני ממש לא מנסה להתחכם!קראתיך
אני פשוט לא מבינה.....
אבל אתה צודק שצריך ללכת בתמימות ופשטות...
בדיוק בגלל זה אני לא חופרת יותר מידי!
רבינו אמרנ נח זה הכלאחרונה
מאיפה שאני לוקח שם אני מחזיר ממני אף אחד לא הפסיד
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך