איפה מבואר בספרי רבי נחמן על הנהגתו לא לאכול בצל חי?
איפה מבואר בספרי רבי נחמן על הנהגתו לא לאכול בצל חי?
בס"ד
מובא (שיחות הר"ן סימן רס"ה) שרביז"ל "הזהיר מאד לבלי לאכול בצלים חיים כלל, אפילו עם שמן או שומן, ואפילו על ידי תערובות כגון על ידי ביצים וכיוצא, ואפילו בשבת, והלעיג על האומרים שבשבת מצוה לאכול דבר המזיק שהם בצלים חיים, ואמר שהם מזיקים מאד לכמה דברים, וחשב אז כמה עניני חולאת ומכאובים וחלישות שגורמים אך שכחתים בפרטיות , אך הכלל שהחמיר מאד והזהיר מאד לבלי לאוכלם חיים כלל, אפילו על ידי תערובות ואפילו בשבת. רק מבושלים מותר לאכול. ובתחילה שאלנו אותו על זה, מחמת ששמענו בשם הבעל שם טוב הקדוש זה שהזהיר מאד לבלי לאכול בצלים חיים, ואמר שבוודאי כן הוא והתחיל לחשוב לכמה דברים הם מזיקים וכו'."
כלומר שלא לאכול בצל חי שאינו מטוגן או מבושל או מאודה או צלוי וכו' (הרב סבג אמר כמה פעמים שבצל זה ר"ת "ברכות לראש צדיק" ואכמ"ל)
כלומר בסלט ירקות וכו' לא, כך אני נוהג (יש נוהג אצלנו בישיבה בעתניאל, שלמרות שלא כולם נוהגים בהנהגה זו, חותכים את הבצל בנפרד לכולם, ומי שרוצה מוסיף, וכך נחסך ממי שנוהג זמן הברירה.)
עם זאת אני לא מעיר למשפחה, חברים, וכו'.
אשרייך !
אני מחפשת את זה מלא זמן..
תודה תודה תודה
אם אתה מחזיק מעצמך רציונליסט ספקן, (כמו שמשתמע מדבריך,) אז הכלל הראשון הוא לטעון לעניין.
הרי את אותה טענה אפשר לטעון על עבודת הקורבנות, (וכידוע לך הרמב"ם עצמו טען כך.)
תצטרך קצת יותר !
כולם טעו ורק אתה צודק ?!
הרי כך גם טענו (עפ"ל) פרופסור מנדל פייקאז בספרו "חסידות ברסלב- פרקים בחיי מחוללה ובכתביה" בעבר ופרופסור דוד אסף בהווה בספרו "ביבליוגרפיה מוערת-ברסלב"
הרי אפשר לומר זאת גם על רשב"י "משה לא ידענא ואנא ידענא" על הרמב"ם שאומר כמעט על כולם שהם טיפשים על בן עזאי בבכורות נ"ח ע"א שאומר "כל חכמי ישראל דומין עלי כקליפת השום, חוץ מן הקרח הזה", מדוע הם לא לוקים בשיגעון גדלות רח"ל ?!
ואותם חוקרים גם טוענים שרבינו הקדוש רבי נחמן היה סכיזופרן,הומוסקסואל,חולה במאניה דיפרסיה רח"ל.
אך שוב ידידי, בעוונותיי קראתי את הספרות המחקרית בנושא, ואף אחד לא טוען טענה עניינית, הרי אי אפשר להוכיח זאת.
ואם כך מדוע לא תגיד שדוד מלכא משיחא נעים זמירות ישראל היה חולה בכל הנ"ל?! הרי יש חוקרים והוגים שטוענים כך !
עובדות אדוני עובדות !
אני לא פוחד מהאמת, ויש לי הרושם שאתה כן.
על מנהג שנהוג בקהילה מסוימת, כנראה חש אחד מהשניים:
א. איום מצד תורת ברסלב על השקפתו שלו (ולכן העיקר להתקיף)
ב. תחושה, אולי לא מודעת אפילו, שזה מושך אותו, התורה הזו, ומזה הוא מפחד. כי זה יהפוך עליו את עולמו. (ואז צריך להתקיף, כדי להשתיק את הקול הפנימי הזה)
אם לא שני אלה- מה אכפת לך בכלל מה אחרים אוכלים ולמה? אז כנראה שמשום מה זה ממש אכפת לך. עכשיו רק תגלה לנו למה.
וואלה לא מכירה אותך, אבל זה מאוד ילדותי להיכנס לפורום שאתה לא מזדהה איתו ולעשות "דווקא".
אפשר לקיים דיון, לא חיבים להסכים, יש כמה דרכים לגיטימיות לחיות כיהודי כשר פלוס, אבל לזרוק מין טענה כזו "טמטום" זה ממש ילדותי.
ואגב אם ר' נחמן היה שוטה אז למה אתה מעסיק את עצמך בלהוכיח את זה? ממש מעשה בחכם ותם: "ואם תהיה חכם ממני מה תהיה? אדרבא אזי תהיה שוטה.."![]()
ועוד אגב אחד- יצא לך לעיין בהסכמות שכתבו גדולי ישראל על הספר "ליקוטי מוהר"ן" כשהוא יצא לאור לראשונה? הה. גם הם טעו. גם הבבא סאלי שלמד ליקוטי מוהר"ן טעה. אפילו הרב קוק שקרא בליקוטי תפילות טעה... כולם טעו. ואתה צודק. ברור, לא?
לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר
סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.
אז כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.
אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר,
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!
אני גם רוצה
גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.
ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.
לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.
וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.
וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..
ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.
שתזכי להזמנה אישית!
כל צעד מקרב אותנו
לגלות שוב את פנייך
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?