מאמר מעולה של אלוף בן, עורך ׳הארץ על ברית בנט-לפידרק נצח
http://www.haaretz.co.il/mobile/1.1936880
ברית שונאי המיעוטים
אלוף בן
25/02/2013 | 02:00
הברית הפוליטית בין יאיר לפיד לנפתלי בנט נשענת על שנאה משותפת לשני המיעוטים הלא-ציוניים בחברה הישראלית, החרדים והערבים. יש עתיד והבית היהודי מבטאות את חרדת המיינסטרים הציוני, ש"לוקחים לו את המדינה". שהדמוגרפיה המשתנה יוצרת כאן משהו חדש ושונה מהחלום של הורינו, ושצריך להחזיר את המיעוטים למקומם הקודם בשוליים קודם שיהיה מאוחר.
הפוליטיקה בישראל היתה תמיד שבטית, והתבטאה בהסתה ושנאה בין עדות ו"מגזרים", בין חובשי כיפות לאוכלי חזירים. עליית הליכוד לשלטון ב-1977 קיבעה את ההבחנה בין השמאל לימין, על פי יחסם למיעוטים הלא-ציוניים. הימין שנא ערבים וקיבל את החרדים כשותפים פוליטיים, והשמאל שנא חרדים וקיבל את הערבים כשותפים, גם אם באופן חלקי ומוגבל.
ההפרדה הפוליטית נתמכה בהפרדה פיסית. ירושלים הפכה דתית, ותל אביב חילונית, ההתנחלויות ויישובים חרדיים (אלעד ורמת בית שמש) שאבו את הדתיים-הלאומיים והחרדים, והקהילה הערבית התפתחה בפריפריה הצפונית והדרומית. אבל תחושת "רחוק מהעין, רחוק מהלב", ככל שהיתה נוחה לישראלים בחיי היום יום, לא הצליחה לכסות על המציאות הדמוגרפית.
את האמת מספרת טבלה 8.11 בשנתון הסטטיסטי, המציגה את תחזית הגידול במערכת החינוך. הטבלה מספרת, ש-46% מהילדים בכיתות א' לומדים בבתי ספר חרדיים או ערביים. עוד עשור יגיעו הילדים האלה לגיל גיוס, וקצת אחר כך יעמדו על מפתן הכניסה לשוק העבודה. אם הסדר החברתי יישאר על כנו - פטור מהצבא ותת-תעסוקה לערבים ולחרדים - צה"ל ייהפך מצבא העם לצבא המיעוט, והצמיחה הכלכלית תקרוס.
ההכרה הזאת חילחלה בשנים האחרונות לתודעה הציבורית והתבטאה בהצהרות, שבלי הערבים והחרדים מצבנו הכלכלי מצוין. היא התפרצה במחאה החברתית של קיץ 2011, שהוציאה לרחובות מאות אלפי אזרחים. הם מחו על התייקרות הדירות וגבינות הקוטג', אבל התכוונו לכך שהמדינה שלהם ברחה להם מבין האצבעות, והם רוצים אותה בחזרה.
לפיד ובנט הבינו את המסר, והציעו לבוחרים לשבור את המחיצות הישנות בין השמאל לימין. במקום לתעב רק מיעוט אחד, כמו בפוליטיקה הישנה, הם הראו לבוחרים שאפשר לשנוא גם את הערבים וגם את החרדים. במקום לתקוף את המיעוטים כבוגדים ופרזיטים, כמקובל בשיח הפוליטי הקודם, לפיד ובנט בחרו בהסתה מתונה והבליטו את השירות בצה"ל כערך העליון. כך לקחו את הקופה בבחירות והציבו משקל-נגד לבנימין נתניהו, המתקשה להתמודד עם תאומו האידיאולוגי ותאומו הטלוויזיוני.
הצבא של בנט ולפיד איננו ארגון להגנת המדינה, אלא דת. בדיון על "השוויון בנטל" לא עלתה הטענה, שגיוס אלפי חרדים לצבא, ועוד אלפי חרדים וערבים לעבודות כפייה ("שירות אזרחי"), יתרום לביטחון ישראל. אבל לא זו המטרה, אלא דחיקת המיעוטים הלא-ציוניים אל הקיר והצגתם ככופרים. בנט דורש מהחרדים להתפלל לשלום חיילי צה"ל, והם מסרבים. אצלו הצבא קדוש, ואצלם לא. "שוויון בנטל" אפשר להשיג בביטול הדרגתי של שירות החובה והפיכת צה"ל לצבא מקצועי. אבל לא זו מטרת לפיד ובנט. להיפך, הם רוצים לשמר את "הנטל" ככלי להצדקת זכויות-יתר חברתיות מול המיעוטים שאינם משרתים ואשר במשקלם הדמוגרפי ישתוו עוד מעט לרוב.
ההתחזקות הדמוגרפית של הערבים והחרדים וההסתה הגוברת נגדם רק מעצימות את נטיותיהם הבדלניות ומרחיקות אותם מהזדהות עם המדינה. ישראל זקוקה למנהיגות מאחדת, שתכונן אתוס חברתי חדש ומכליל, ולא לשיסוי ומריבות פנימיות. חבל שלסחורה הזאת אין ביקוש במערכת הפוליטית, אלא רק למודלים חדשים של שנאה בין-שבטית.
מה לפיד בפורים שחרררראיש השקים
כמה נכון!בצלםאלוקים

לא זו המטרה, אלא דחיקת המיעוטים הלא-ציוניים אל הקיר והצגתם ככופרים

" להפך, הם רוצים לשמר את "הנטל" ככלי להצדקת זכויות-יתר חברתיות מול המיעוטים שאינם משרתים ואשר במשקלם הדמוגרפי ישתוו עוד מעט לרוב."

כ"כ נכון.

אני לא חושבת שציונות=צבאפייגליניזית

נוכחי, בכלל לא.

יש לזכור שלפיד הטיף לפשע הגדול בתולדות המדינה.רק נצח
הגירוש הנורא מגוש קטיף, אותו הצדיק בטענה ש׳יש ללמד את המתנחלים לקח׳.
פעם הוא נגד מתנחלים, ופעם נגד חרדים.
אלא מייצגים בעיניו את הארץ, ואלה את
התורה, ומשניהם הוא רוצה להיפטר.
לבצלם:מזעזע אותי שאת מתייצבת בכל נושא לטובת האויב.רק נצח
קראתי קצת דברים שכתבת והזדעזתי.
ישראל מחזקת את האויב, נותנת לו שטחים,
נשק והנורא מכל: לגיטימציה, ואת עוד טוענת
שישראל פוגעת בערבים, ממש כמו השמאל
הכי אנטישמי שרק קיים.
רק דעי לך שזו לא עמדת היהדות החרדית,
ולא עמדת התורה בכלל, שאוסרת כל ויתור
על שטח משטחי הארץ הקדושה לטובת האויב.
מקווה שתתאושש.בצלםאלוקים

עמדת הרבנים שלנו היא שמותר לעשות כל מה שאפשר ע"מ להציל חיים,

עמדתם היא שהתנחלויות הן התגרות באומות,

ועמדתם היא שאם נצטרך ניתן גם את הבתים שלנו..ובלבד שנוכל לחיות חיי תורה ומצוות.

זה חשוב לנו יותר מגאווה צבאית.

ואוו...פייגליניזית

לא חלמתי שאת כזו...

|לא נעים לקרוא|

אני אפילו לא מגיבה, זה כזה אבסורד, אבל רק לנושא עמדת הרבנים- היא ממש לא כזו, ביררתי את הענין,

רק טיפונת דוגמאות- ביתר זו התנחלות, כנ"ל תל- ציון וכנ"ל מודיעין עילית...

עצוב שאת מציגה את עמדת הרבנים, כשזו הדעה שלך בלבד.

כןבצלםאלוקים

הרב שך התנגד להנתחלויות ,גם לחרדיות..

לא חלמת שחיים חשובים לי יותר מאדמה?

מה לעשות...

פיקוח נפש דוחה את התורה כולה..ובטח שאת ארץ ישראל..

המטרה שלנו היא חיים יהודיים,חיי תורה ומצוות.

אר"י ניתנה לצורך זה בלבד, היא אמצעי ולא מטרה.

לצערנו יש אנשים שלקחו את הארץ ונלחמים עליה תוך כדי מלחמה בתורה..שהיא הזכות היחידה שלהם עליה.

הרב שךאריק מהדרום

איננו הרב היחיד שהיה לעם ישראל, על כל גדולתו בתורה

הוא הרב שלנו, וכך ממשיכיובצלםאלוקים

אני יודעת שיש לכם את הרבנים שלכם וזה לגיטימי.

הגדיריאריק מהדרום

שלנו ושלכם

בגדול, חרדים לעומת ד"לבצלםאלוקים

מעבר לכך יש לנו את הרבנים החרדים הליטאים- הרב שך , וממשיכיו שהם ר' חיים קנייבסקי והרב שטיינמן.

הרב קנייבסקי והרב שטיינמן מתנגדים להתנחלויות?אריק מהדרום
הם לא מדברים נגד זה כל הזמןבצלםאלוקים

אבל הם ממשיכי הרב שך,

והגישה שלהם היא שהמטרה היא חיי תורה ומצוות,וחיים בכלל...

אם החזרת שטחים יכולה להציל -נחזיר.

"להציל" הכוונה לתורה או לחיים .

והם נגד התגרות באומות..

אפשר מקור?אריק מהדרום
קרא בגוגל על הרב שך ועל הרב אלישיבבצלםאלוקים

אני יכולה לחפש פרסומים לגבי ממשיכיו..אבל לא בטוח שאני אמצא

בכל מקרה אנחנו מאד קרובים אליהם, שולים אותם הרבה, מתייעצים..וחיים לפי הפסיקות שלהם..

וזו הדרך שלהם.

עם כל הכבוד, גוגל הוא לא "רב גוגל"פייגליניזית

וגם ויקיפדיה לא מוסמכת מי יודע מה.

הרב אלישיב ג"כ נתנגד להנתחלויותבצלםאלוקים

תמך בהחזרת שטחים..והיה נגד התגרות באומות...

נגד תג מחיר..נגד הקול קורא לא להשכיר דירות לערבים...

מקורבצלםאלוקים

יחסו לציונות ולמדינת ישראל

לדעת הרב שך שנאת הגויים לעם ישראל היא נתון בסיסי בהיסטוריה העולמית שאיננו ניתן לשינוי. "במשך אלפיים שנה סבל העם מגזירות ושחיטות ומכל האומות לא נמצאה אפילו אומה אחת שעמדה לצד עם ישראל כדי לעזור לו". הוא חזר שוב ושוב על אמרת חז"ל "הלכה היא, בידוע שעשיו שונא ליעקב". לכן, לדעתו, "אי אפשר לסמוך על אף אומה, כולל ארצות הברית, שהיא "משענת קנה רצוץ", והקמת המדינה אינה פתרון לאנטישמיות.

גם מבחינה הלכתית התנגד הרב שך להקמת המדינה. שלוש השבועות שהשביע הקב"ה את ישראל כוללות איסורים לעלות בחומה (עליה מאורגנת לארץ) או להתגרות באומות. שלא כאדמו"ר רבי יואל מסאטמר, הרב שך נותן לעניין זה הסבר רציונלי ומסיק ממנו מסקנות מדיניות. לטעמו, "פתרון ההישרדות היהודי הוא להוריד את הראש מול גזרות הגויים ולא להתגרות בהם. כך ניצלו היהודים בכל הדורות. העמים שרדפו אותנו נעלמו מבמת ההיסטוריה".

הרב שך התנגד למבצע אנטבה והוא שלח שליחים לראש הממשלה יצחק רבין במטרה לבטל את המבצע המתוכנן. הוא אף ביקש להיפגש עם רבין בעצמו, אך מאמציו לא צלחו[דרוש מקור].

על אף שהתנגד למלחמת שלום הגליל וסבר שהיה בכיבוש דרום לבנון משום התגרות באומות, מכל מקום כאשר פעל להקמת ועדת חקירה לחקירת טבח סברה ושתילה ביקר אותו הרב שך כמוֹ‏סֵר, וסירב לתמוך בממשלתו בשנת 1990 בעת התרגיל המסריח.

[]ההתנחלויות

הרב שך התנגד להתנחלות בשטחי יש"ע בנימוק שהיא סותרת לדעתו את איסור ההתגרות באומות. גם מבחינה פרקטית, אמר הרב שך שאסור לישראל לעורר את חמתה של ארצות הברית, שהיא משענתה של המדינה ובלעדי תמיכתה תתמוטט המדינה בתוך זמן קצר. "מי שרואה ערך מקודש במדינת ישראל, ורואה בימינו מצווה חיובית ביישוב כל ארץ ישראל מסיע אותנו במדרון של התגרות באומות העולם".

[]עלייה לארץ ישראל

הרב שך עודד אנשים וקבוצות לעלות לארץ, באמרו שהאווירה בה מתאימה יותר להתעלות בתורה[21]. עם זאת הוא הצדיק את קיומן של קהילות יהודיות בגולה, בנימוק שקיומה של מדינת ישראל אינו בטוח מול מאה מיליון ערבים. לדבריו, עדיף לפזר את עם ישראל בין הגויים כדי להבטיח את המשך הישרדותו, וכמאמר חז"ל "צדקה עשה הקב"ה עם ישראל שפזרן בין האומות".

[]הסכמי השלום

הרב שך דגל בכך שחובת העם היהודי לקדם כל פשרה המקרבת את השלום, כדי למעט שפיכות דמים. מסיבה זאת הורה לחברי הכנסת הסרים למרותו לתמוך בהסכם השלום עם מצרים. עם זאת, אמר שיש לשאוף ל'שלום קר', כמו זה השורר עם מצרים, משום שיחסים קרובים יותר עלולים להוביל לסכנה רוחנית של התבוללות באומות. כמו כן תמך בהסכם השלום עם ירדן. לעומת זאת התנגד בחריפות יתירה להסכם אוסלו, בנימוק שבראש המדינה עומדים רשעים שאין לסמוך על החלטותיהם.

[]חוק ירושלים וחוק הגולן

הרב שך התנגד לחוק ירושלים ולחוק סיפוח הגולן אשר החילו את החוק הישראלי באזורים אלו. לאחר חקיקת חוק ירושלים, אמר: "מי זקוק לחוק זה? וכי בלי חוק ירושלים וארץ ישראל אינן שלנו?... עבורנו אין החוק אומר כלום אלא התורה היא מעידה שירושלים שלנו. ואילו אלו שאוכלים ושותים בתשעה באב תובעים את ירושלים בחקיקת חוק, זוהי התגרות באומות מיותרת לחלוטין"[22]. על חוק הגולן אמר: אלפיים שנה חיינו בלא חוק הגולן ובלא הגולן כלל, ואף הלאה נוכל לחיות בלא חוק זה[23].

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9C%D7%A2%D7%96%D7%A8_%D7%9E%D7%A0%D7%97%D7%9D_%D7%9E%D7%9F_%D7%A9%D7%9A#.D7.94.D7.A1.D7.9B.D7.9E.D7.99_.D7.94.D7.A9.D7.9C.D7.95.D7.9D

הרב אלישיב:

http://www.google.co.il/url?q=http://news.walla.co.il/%3Fw%3D/90/1866231&sa=U&ei=ZUsrUYb6FIvmtQafn4GoDQ&ved=0CAsQFjAA&usg=AFQjCNEcZORNJLUGqCqVo_9OhsAKofUqAA

http://www.google.co.il/url?q=http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/187/665.html&sa=U&ei=ZUsrUYb6FIvmtQafn4GoDQ&ved=0CA4QFjAB&usg=AFQjCNGq4HVwPb59vtey3sb8wpr5HYPxRA

http://www.google.co.il/url?q=http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/334/860.html&sa=U&ei=kksrUeyDK6SB4ASU0IDICw&ved=0CAsQFjAA&usg=AFQjCNEyKczVl92uIZCKzfj6VkgZ_DDY-g

תתבישי לך.פייגליניזית

הרב הוא לא זה שכתב את זה, ואין לך זכות להעלוטת לכאן דעה של אנשים. זו לא עובדה, וגם לא מיאות, אל תציגי את דעותיך בתור דברים נכונים ועובדתיים. הם לא כאלה בכלל!!!!

תביאי לי ציטוטים אחרים עליו,בכבוד.בצלםאלוקים

אבא שלי היה מקורב אליו-ואלו הן העמדות שלו (של הרב שך )

העמדות הללו ידועות לכל אדם בארץ..כנראה מלבדך.

תביאי לי בבקשה דברים אחרים בשמו.

^^^ אלו דברים מפורסמיםשורש וגרביים
קודם כל תבדקי בעצמך
? מה מפורסם..מה לבדוק בעצמי?בצלםאלוקים
לא אתשורש וגרביים
זה היה לפייגניליזית
דברים מפורסמים...פייגליניזית

וואו, גם אם זה אכן מפורסם, העובדה הזו שזה דברים מפורסמים לא מזיזה לי בגרוש.

גם על פייגלין, היה מפורסם שהוא "פושע כי ישב בכלא" ועוד כאלה טענות "מפורסמות" שקריות ומעוותות לחלוטין.

כשהייתי בת חמש עשרה, העובדה שזה מפורסם, אולי הייתה מזיזה לי. עכשיו לא.

את מצחיקהבצלםאלוקים

רוב העם יודע X כי היה אצל הרב,שמע ממנו..וקרא דברים בשמו...

ואת אומרת שזה לא ככה-

אז בבקשה תבאי מקורות שסותרים את כל הנ"ל,  לגבי הרב אלישיב..וגם לגבי הרב שך (במיוחד ).

ובבקשה תקראי את התגובה שכתבתי לך בסוף האשכול.

חה חה חהפייגליניזית

אם את טוענת כאלו טענות חסרות בסיס בכלל, וחסרות בסיס ביהדות בפרט- 

כנראה שאביך לא היה קרוב אליו, כלומר, אויל מבחוץ, אבל הזדהות עם עמדותיו של גדול העולם הזה- ממש לא...

או שכנראה את גם מעוותת את דברי אביך.

את משמיצה ומשמיצה ולא מביאה מקורות סותרים...בצלםאלוקים

כי לך בעצמך אין מקורות....פייגליניזית

אבל חכי חכי, 

אם יהיו לי כמה דקות פנויות באיפון של אבא שלי,

אני אפתח ספרים, אצלם, ואעלה לפורום. בכיף. (הוא לא בבית כרגע, ואין לי דרך אחרת להביא לך מקורות, כי אני לא הולכת להקליד מאמרים שלמים.)

הבאתיבצלםאלוקים

הבאתי בע"פ דברים בשמם, הבאתי כתבות, הבאתי ויקיפדיה..הבאתי בחדרי חרדים..

אני יכולה לחפש לך עוד קטעים בשמם.

אבל בכיף,ניתן לך עכשיו לעבוד.

רוב עמ"י יודע X..נחכה לראות למה המציאות היא Y.

למען השם למה נראה לךפייגליניזית

שויקיפדיה וחדרי חדרים זה מקור....צוחק

"כתבות" "דברים בשמם".... וואו... ממש עושה לי את זה,

כל בר דעת יודע שמה שהבאת זה לא מקור.

בימינו, המקורות הם, או ספרים, או הקלטות, או תמונות (?...) או ציטוטים נכונים, שקל לבדוק את אמיתות דבריהם.

הציטוטים שאת הבאת, זה או שאני סומכת עליך, או על אביך, שהיה " מקורב" אל הרב שך...

(סורי. אני ממש לא סומכת עליכם....)

עשיתי את הטוב שלי, כעת תורך.בצלםאלוקים

ממש לא!!!!!!!!!!!פייגליניזית

אריק, אל תתייחס למה שהלזית אומרת, זה לא נכון כלל וכלל,

אל תיתן לה לעוות את ההסתכלות על הציבור הנפלא הזה.

טוב שאת מודה שהם באמת ממשיכיופייגליניזית

הרב קנייבסקי מעולם לא דיבר על ההתנחלויות כפי שאת מדברת, כנ"ל הרב שטיינמן.

לא את, לא את, לא את זו שתעוותי את דבריהם!!!

זו הבעיה שחלק גדול ממשיכיו ממש לא ממשיכיםפייגליניזית

את דרכו. סוטים ממנה, מקצינים אותה. ומעוותים. 

וואו כמה עוגמת נפש,וודאי יש לו, שם בשמים, מכל העיוותים הללו.

מה שאת יודעת להגיד זה, "הרבנים שלנו" "הרב שך אמר כך וכך".

די שטויות. די. אנחנו לא ילדים קטנים. אנחנו לא מאמינים לכל דבר. למה את זה את לא מבינה????

יש לך מקור? הקלטה? ספר מוסמך???

את מעוותת את עמדת הרב שך.רק נצח
שרק בגלל נושא פיקוח נפש חשש מההתנחלויות, אך לו ידע שזה מה שמציל חיים, ודאי היה תומך בהם.
כשכולם שמחו על השלום עם מצרים אמר הרב שך על סאדאת: " הערל הזה היום מראה לך פנים שוחקות בשביל איזה פוליטיקאי ובקרבו ישים עורמה" .

הוא סירב לפגוש את העוף הטמא המשמש היום כנשיא, וראה בו ׳מוסר׳ לאחר שהוציא דיבת ישראל רעה בעולם (בפרשת ׳סברה ושתילה׳).
הרב שך חשש שכוונת השמאלנים ל׳שלום׳ תקדם את ההתבוללות רח״ל, והדגיש שגם החרדים יותר קרובים לימין, מפני שהם השכבה היותר מחבורת למסורת, והזכיר בהקשר הזה את דברי היעב״ץ לגבי גלות ספרד, שבה דוקא דלת העם היא זו שנותרה נאמנה ליהדות.
מה שאת עושה פה זה סילוף עמדתו של הרב שך, שודאי לא היה מסכים לדעות השמאלניות קיצוניות שאת משמיעה פה.
כך אמר הגאון רבי מנחם זמבה על מסירת שטחים:רק נצח
בנאומו בכנסייה הגדולה השלישית האגודה (תרצ"ז), שהתכנסה על רקע ועדת פיל, התנגד נחרצות לחלוקת ארץ ישראל. בנאומו אמר:

"רק אנשים אשר להם העוז המר לקרוע גזרים מתורתנו התמימה והקדושה – הם-הם אשר ירהבו בנפשם לקרוע גם את ארצנו לגזרים. אבל אנחנו שומרי התורה וחרדים אל דבר ה' של תורה שבכתב ושבעל פה מראשו ועד סופו מוסרים נפשנו על כל אות ואות ועל כל מנהג שבישראל - בשום אופן לא נוכל להסכים לוותר אפילו על צעד ושעל אחד מארצנו הקדושה".

– חידושי הגרמ"ז, סימן נ"ד

עמדת מועצת גדולי התורה באשר לארץ ישראל:רק נצח
יש להזכיר רק שעם כל הכבוד הרב שאנו רוחשים לרבני מועצג״ת דהיום, הרי שמועצת גדולי התורה של לפני שבעים שנה היתה חשובה יותר לאין ערוך.

אחת ההחלטות החשובות והידועות של מועצת גדולי התורה התקבלה במהלך הכנסייה הגדולה השלישית שהתקיימה במארינבאד שבצ'כוסלובקיה בשנת תרצ"ז (1937), כאשר חברי המועצה החליטו לדחות את תוכנית ועדת פיל לחלוקת ארץ ישראל בכתבם: "ארצנו הקדושה נתונה לנו מאדון העולם בשבועה וברית עולם... הארץ הקדושה אשר הקב"ה הציב גבולותיה בתורה הקדושה, נתונה לעם ישראל עַם עולם, וכל ויתור שהוא על אדמות קודש הנתונה לנו על ידי הקב"ה בגבולותיה, אין בו ממש"‏[9]‏[10].
אז בוא נכבוש את סוריה ועיראק.בצלםאלוקים
את דמגוגית. את זה אף אחד לא אומר.רק נצח
"רק נצח" אומרבצלםאלוקים

האט ער געזוגט..מה שנקרא.

"דמגוגית" "עוכרת"...זה הכי טוב שלך?

היום לפני 17 שנה נפטר הפני מנחם זצ״ל.רק נצח
האדמו״ר מגור.
קראי עליו קצת בספרים.
שם כתוב שהסכמי אוסלו
הארורים שהביאו עלינו
את כל הפיגועים שברו את
ליבו, וזה מה שהוביל לפטירתו.

עוד דבר על הרבי מגורפייגליניזית

בזמן העלייה הראשונה, שהארץ הייתה כמעט ואוכלת יושביה, היו ביצות גדולות וקשות, רעב ושבי ועוון ומשחית..

(זה תיאורים שלי... כיד הדמיון הטובה עלי...)

הרבי מגור קרא לעלות לארץ, וליישב אותה.

למה לא?בצלםאלוקים

תמיד שאפנו להגיע לארץ.

אבל כל עוד זה לא בגדר פיקוח נפש-

ולצורך כך יש רבנים שקובעים את הגדרים.

בכל מקרה נראה לי שהרבי לא היה ציוני...

זה היה אז מאוד פיקוח נפש.פייגליניזית

הארץ הייתה אוכלת יושביה, השכנים הערבים כאמור לא היו אחינו הטובים...

ובהמשך היו תורכים ואף בריטים...

אין בעיה, אז כך הוא פסק.בצלםאלוקים

כמו שאמרתי לך לעניין פיקוח נפש יש רבנים שמסמנים את הגדרות...

כיון שאני יודעת שהרב שך התנגד להתנחלויות משום פיקוח נפש והתגרות באומות...

(הרב אלישיב התנגד להתנתקות מהסיבה הזו ממש!  )

אני רק אומרת שאם יהיה הסכם שלום רציני ייתכן מאד שהגדולים שלנו יתמכו בו משום פיקוח נפש..כי זה ערך עליון ע"פ אדמה,יקרה ככל שתהיה.

חס וחלילה.פייגליניזית

לא יהיה והם לא יתמכו,

אבל ת'אמת זה יהיה הדבר היחיד שאולי יזיז אותך מעמודותיך השמאלניות,

אם אכן ח"ו יהיה הסכם שלום, ואחר כך תבוא פצצה גרעינית,

את מבטיחה לשנות את עמדותיך , כשזה יקרה???

(אוי השם, חס וחלילה)

הבעיה היא שכולנו נאבד אם אכן שאיפתך להסכם שלום תתגשם...

(שוב- ראה ערך הסכמי אוסלו, והקישור שהבאתי, (הסרטון) )

אני לא יודעת...בצלםאלוקים

ידוע לי שתאורטית הם תומכים, וכך גם בהסכמים עם מצרים וירדן...

וידוע לי שאם היתה אפשרות להסכם עם סוריה -אנחנו בעד..אם זה רציני וכו'..

איך הסכם עם הפלשתינים מביא לפצצה גרעינית ? 0:0:

אני מבטיחה לדבר אחרת אם הרבנים שלנו יאמר דברים ברורים שמתנגדים לכל הסכם..ותמכים בהתנחלויות וכו'..

במקרה כזה אני אגיד שאולי קשה לי עם זה..וגדלתי על דרך אחרת וכו'-אך זו האמת וזה מה שנעשה.

מי שבעד הסכם עם סוריה, שילך להשחט שם.רק נצחאחרונה
עם סוריה יש לנו את הגבול הכי שקט ללא שום הסכם, כך שהמשוואה הסכם=שקט היא בלוף.
מי שחושב שאפשר לסמוך על רב המרצחים אסאד - פשוט לא שפוי.
רק נצח!שורש וגרביים
ברור שהחרדים ימנים רק מסיבות פוליטיות ותקציביות.
בכל שעת מבחן שהייתה הם נתנו את קולם לצד שנתן יותר כסף לישיבות.
ש״ס ודרעי בהסכמי אוסלו ויהדות התורה וגפני בגוש קטיף.
כל זה באישור ובעידוד גדולי התורה שלהם.

ברור שהחרדים לא מחזיקים בארץ ישראל כערך אידאולוגי
וגם קריית ספר וביתר עילית הם פיתרון דיור נוח ולא יותר.
תאמין לי שהם ישמחו להתפנות ולקבל בית חדש במרכז הארץ + פיצויים נדיבים.

אין לך איך להתחמק מזה
חרדים = שמאלנים

שניכם טועים, וזה רק מראה שאני צודק.רק נצח
לא נותן לעובדות להפריע לךשורש וגרביים
החרדים היו שותפים מלאים ונושאים באחריות לאוסלו ולהתנתקות.

זה מראה שכאשר יש צורך אין להם בעייה להיות מהשמאלנים
הכי גרועים.

מה יש לך להגיד על זה?
בלי התחמקויות
רק ש״ס לאוסלו. הפולטיקאים לא מייצגים.רק נצח
יש לצערנו עמדות קשות שמשמיע הרב שטיינמן, אני לא מתעלם מזה, אבל רוב החרדים ב״ה לא חושבים כמוהו בנושא הזה.
הוא גדול הדור שלנו..הוא המנהיג שמקובל על הרוב.בצלםאלוקים

(יש חלק קטן שהתפלג...אך הרוב ,גם רוב גדולי התורה, מקבלים עליהם את הרב שטיינמן )

רק נצח,יש פה תגובה מבחדרי חרדיםבצלםאלוקים

" דעת רוב הציבור החרדי - ימנית מובהקת. דעת מנהיגי הציבור החרדי, גדולי התורה (ודאי הרב שך זצ"ל ויבלחט"א הרב עובדיה יוסף שליט"א, ולגבי הגראי"ל ביקשתי שיחכימונו) - שמאלנית מתונה. המפלגות - שומעות לדעת המנהיגים ולא לדעת רוב הציבור, והציבור המצביע להן - עושה זאת על דעת זאת."

אני חושבת שהוא צודק בגדול.

אתה נתקל בחרדים,שאכן רובם נוטים ימינה משום מה, ולכן יש איזשהו פער וקושי להבין את המפלגות..ואת הגדולים...

ולכן כשאני אומרת מה שאני אומרת..רבים קמים עלי..גם מהציבור שלי..וכשאני מזכירה להם שלא את עמדותיי לבד אני מצטטת, הם מהנהנים ..מסכימים..וממשיכים להחזיק בעמדותיהם..

אז כן,

הרוב נוטים ימינה,ולכן קשה לכם לקבל את עמדותיי..ואלו שנוטים שמאלה ..יש לא מעט-אבל הם כמובן במיעוט..אך זו דעת תרה...

הצבא לא ערך, הלאומיות לא ערך, האדמה לא ערך....

כל אלו הם כורח המציאות/ אמצעים... ואם הם פוגעים במטרה, נילחם בהם.

ארץ ישראל אינה ׳שטח׳, כפי שלבוש צנוע אינו חיצוניותרק נצח
הרב אלישיב, הרבי מחב״ד והפני מנחם היו ימניים.רק נצח
כך גם הרב קנייבסקי ור׳ שמואל אויערבך.
לגבי הרב עובדיה,
זה מורכב.
לגבי הפוליטיקאים, יש ויש:
דרעי גפני וליצמן שמאלנים,
אבל אלי ישי, פרוש, מוזס ואייכלר שהתפכח - ימניים במובהק.
ימנים אך ורק מטעם פיקוח נפששורש וגרביים
ללא שום ערך עקרוני לארץ ישראל
אתה לא זה שתקבע.פייגליניזית

מה שכתבת שם, חרדים = שמאלנים,

אוי כמה שזה לא נכון...

אם הייתי יכוחלה הייתי מכירה לך משפחות שלמות, שכונות שלמות, כיתות שלמות, של חרדים, ימניים פלוס...

הצחקת אותישורש וגרביים
במה זה מתבטא שהם כל כך ימנים?
עושים צבא? לא
גרים ביישובים? לא
עוזרים לכלכלת המדינה? לא
מצביעים למפלגות ימין? לא

אז מה נשאר? מדברים על זה שהם ימנים
חשוב מאד!
הרב אלישיב ימני? מנין?בצלםאלוקים

הוא היה כמו הרב שך-

לעשות מה שפיקוח נפש דורש..ולהשתדל להימנע מהתגרות באומות.

מנין הוא מה שאת מציגה אותו?פייגליניזית

מניין????

אולי גם את תגידי פעם אחת, "מניין לך הדעות הללו? איפה למדת? בסמינר סאטמר במקרה הטוב?..."

הוא לא צודק ולא בגדול.פייגליניזית

את מתחילה לעצבן אותי...

יהדות התורה אחראית להתנתקותשורש וגרביים
תזכורת קצרה:
בשנת 2003 שרון נבחר והקים קואליציה של ליכוד שינוי איחוד לאומי ומפדל.
כאשר הוחלט על הפינוי, פרשו מפלגות הימין, הוקמה קדימה, ונוצרה קואליציה חדשה של קדימה, עבודה ו... יהדות התורה. גפני קיבל 800 מיליון ש״ח למוסדות התורה
וכך שרון הצליח להעביר את מה שרצה.

שמאלנים או לא? 
שרון אחראי...בוא נדייקבצלםאלוקים

יהדות התורה נמנעה...

לא היא הגתה את הרעיון..לא היא קידמה אותו.

היא נמנעה

היא יכלה בהינף אצבעשורש וגרביים
לגרום לאי אמון.
ובמודע בחרה שלא להכריע כלומר להשאיר את המצב כמו שהוא.

כמובן שהחלטה זו גובתה על ידי הרבנים החרדים
בד"כ בשאלות כ"כ גורליות יהדות התורה נמנעתבצלםאלוקים

קשה להכריע..וכל אצבע יכולה להמית/להחיות...

וע"כ דעת תורה היתה להימנע..לא להיות אלו שמכריעים את הכף.

האדמו״ר מסלונים קרא לא להצביע לג׳ עקב כך.רק נצח
מתוך ויקיפדיה:
האדמו"ר הנוכחי אף קרא לחסידיו לא להצביע בבחירות לכנסת השבע עשרה עקב תמיכתה של יהדות התורה בתוכנית ההתנתקות, באמרו שמהלך זה היה בניגוד לדעת הרבנים.

הערה שלי:
הם תמיד התנגדו להתנתקות, הכוונה לתמיכה בקואליציה.
וכל השאר אמרו שזו מצוות עשה להצביע ג'..בצלםאלוקים

0:

אתה משקר ביודעין.רק נצח
שיקרו את הרבנים,
אמרו להם שההתנתקות תהיה בכל מקרה.
גם אז זה אסון מה שהיה,
אבל זה שונה.
חוץ מזה שהמון רבנים ואולי רובם התנגדו לצעד הזה.
׳שיקרו את הרבנים׳שורש וגרביים
איזה תגובה קלאסית
אם אתה חושב שאפשר לשקר רב, אז אל תאמין לאף מילה שאתה שומע בשמו.

אל תנסה לתרץ כל דבר שלא מסתדר לשיטתך ב׳אכלו לי שיקרו לי׳
זה נכון.בצלםאלוקים

אם על כל מה שלא מסתדר עם אמונת עולמנו נגיד "שיקרו את הרבנים" -בחיים לא נשמע להם.

וסתם ככה, יש רבנים שאפשר באמת למכור להם דברים..ויש כאלה שמעורים..ונפגשים את אנשים שונים ושומעים דעות אחרות..ובודקים בעצמם הכל..

הרב שטיינמן במקרה הוא מהסוג השני..

ושוב,כמו שאמרתי-זו  היתה שאלה גורלית 

הרב אלישיב תמך במשאל עם..

ובסופו של דבר הורו לנציגים להימנע.

גם בקשר לאמירה של הרב עובדיה שליט"אפייגליניזית

אתה לא מאמין ל"שיקרו אותו"??....

מה זאת אומרת בהינף אצבעפייגליניזית

לגרום לאי אמון?... מה מסתעף מכך?...

גם המפד״ל שישבה בממשלה.רק נצח
וזה עלול לחזור על עצמו אם בנט ימשיך בברית המטופשת עם לפיד.
זה אכן חמור ביותר שיהדות התורה תמכה מבחוץ, אבל
אורלב לא היה עדיף בהרבה.
לא הצבעתי ליהדות התורה, ולו משום שהרב שטיינמן, שדעותיו מסוכנות בעיניי, עומד בראשה.
בקיצורשורש וגרביים
ההשקפה החרדית לא תמכה אף פעם בארץ ישראל
׳שלושת השבועות׳ ושאר הטיעונים מבית סאטמר בגרסה מרוככת מעט.

תוסיף לכך את העובדה שחלק נכבד (אולי חצי) מהציבור החרדי חי בחו״ל ללא בעיה הלכתית

ותבין את העובדה הפשוטה: החרדים נמצאים כאן כי נוח להם (בטחונים וכלכלית) ולא מסיבה ערכית ומוסרית כלשהיא 
שונא להתערב אבלdoni

החרדים שחיים בחו"ל - נולדו שם

תעשה ניסוישורש וגרביים
ותשאל חרדי ברחוב
אם הוא מתנגד לעבור לברוקלין או להתחתן עם שידוך מגולדרס גרין.
לא תהיה שום התנגדות

וחוץ מזה:
על עליה שמעת?
יש כאלו שלא יוצאים מאר"י...בצלםאלוקים

אבל אנחנו בגלות..

ואדם צריך לחיות איפה שהוא יכול להתקיים ולקיים חיי תורה ומצוות.

אם בארץ לא יאפשרו לנו לשמור תו"מ אין סיבה לא לעבור לחו"ל.

נכוןשורש וגרביים
כמו שהרב עובדיה אמר על ׳גזרת הגיוס ׳
״אם יגייסו בחורי ישיבות אז כולנו נעבור לחו״ל״

אני אישית לא מתנגד  
אתה לא תתנגד, ככל הנראה משנאת חרדים...בצלםאלוקים

ואנחנו לא נתנגד -מרצון לשמור תו"מ.

פיתרון מושלםשורש וגרביים
לא משנאה.
כל מי שלא מוכן לשאת בנטל ולהיות שותף מקומו אינו כאן
(וזה ויכוח אחר)
השמאלנים צריכים לעוף מפה ראשונים.רק נצח
עבר עריכה על ידי רק נצח בתאריך ט"ו באדר תשע"ג 15:06
בגללם יש פה צרות.
הם בכך שהם מסייעים לערבים במלחמתם בנו,
והן משום הפריצות והתועבות המופקרות שלהם, שכן כל נאמר בתורה;
׳ולא תקיא הארץ אתכם בטמאכם אותה, כאשר קאה את הגוי אשר לפניכם׳.
השמאלנים הם מקור כל צרותינו פה, ולשורש:
עליך לנשק לדתיים את הרגליים, רק בזכותם אתה חי פה.
יש המון ד״לים שחיים בחו״ל, לא פחות מחרדים.רק נצח
יש הצדקה לדברי הרב עובדיה:
מדינת ישראל המתיוונת היא היחידה בעולם הנלחמת ביהדות,
ע״ע חוק גיוס חובה לנשים, שלא קיים באף מדינה בעולם מלבד ישראל (ומי שלא מאמין אני מפנה אותו לויקי׳ ויראה שם).

יהודי צריך לגור בארץ ישראל, ואכן טועים אלו שלא גרים פה, אך גם הרבי מחב״ד - שלו היה הכרח לגור בחו״ל, התנגד נחרצות למסירת שטחים, כך שאין קשר בין הדברים.
אתה מוכיח את דברישורש וגרביים
הדתיים שחיים בחו״ל עולים בהמוניהם לישראל
לעומת החרדים שמשום מה נראה שדווקא נח
להם שם

והרבי מחב״ד, שאתה הזכרת,
אכן דוגמא מצויינת המוכיחה את דבריי.
חב״ד ימנית אך ורק מטעמי פיקוח נפש טכניים
ולא מסיבות ערכיות.

ולכן אין בעיה לרבי מחב״ד לגור בברוקלין ולהטיף על שמירת הארץ 
פיקוח נפש,ושמירת תו"מ הם ערכים בשבילנו...בצלםאלוקים

תראה איך אתה מעוות.

ערכים של פיקוח נפש וקיום תורה ומצוות, להם אתה קורא "טכניים ולא סיבות ערכיות"

לזרוק תורה, לאבד הרבה אנשים -אבל בעיקר להחזיק באדמה..זה ערך עליון.

עיוות..

אני מעוות?שורש וגרביים
נכון.
חיי עוני ללא עבודה הם מסורת ישראל מדורי דורות.

גם חיי נוחות וביטחון בזמן שאחרים מתים הם עניין עקרוני בתורת ישראל

אתה מסית את הדיון...לא על זה דיברנובצלםאלוקים

דיברנו על אדמת אר"י למול פיקוח נפש.

באחת אתה רואה ערך, ובשני נוחות טכנית.

זה עיוות.

דברים בשבח הארץ מפי תלמיד הבן איש חי זצ״ל.רק נצח
אח של סבי זצ״ל, שהיה רב חשוב אך לא אזכיר את שמו פה, מטעמים מובנים,
וכך הוא כתב בז׳ אלול תרס״ה, לפני למעלה ממאה שנה, בשבח הארץ:
(ציטוט חלקי ממכתב שכתב לרבני בבל):

במה שכתבו לבגדאד מקצת מאלו העולים משם לכאן, אנוכי נצטערתי מאוד על
התקלה הגדולה הזאת שבאה על ידם למנוע רבים מלעשות מצוה בטענות כוזבות והוצאת
דיבה, וטוב היה לי לשום מחסום לפי כי בודאי עתה עשו תשובה כמארז"ל, ואולם לחיבת
הארץ לבל ימצא תואנה עליה הנני להגיד בשם האמת כי אין כל מחלה מתלהכת בירושלים
כלל ועיקר, לא קדחת וחמימות ולא שום מחלה ח"ו...ועל יוקר השערים, אתפלא איך
במילתא דעבידא לאגלויי משקרי אינשי, איך ובמה ובאיזה דבר מצאו את היוקר, אם
בקמח הלבן ונקי אשר החוקה של בגדאד תעלה עליו גרש 15, ויש בפחות, ויש בפחות
עוד, ולא יצא ממנו אפילו דרהם, כי החיטה רחוצה וטחונה קודם הטחינה כידוע'.
'והברכה המשולחת בבית האיש המאמין בחיבת הארץ כאשר יעידו כולם היא תעלה על
הכל...וזה כלל גדול לפי קו"ד כי כל איש אשר יש לו זכות לישב בארץ בקבע ובא
אדעתא דהכי לא ימצא כל מגרעת בה כלל ועיקר. ורק האיש אשר לא קלטה אותו הארץ,
הגם שבא הדעתא לגור בקבע, תיכף בבואו ואחרי שבתו נראות לפניו בהרות בהרות עד
שתקוץ נפשו ויתחרט על מעשיו, כי כן אני רואה בחוש, וכן שמעתי'.
'ועל דיבת האכזריות, נקרע סגור לבבי איך נעזו לכסות השמש בכברה, ולו היתה
רחמנות בני ציון כשאר ארצות בשווה החרשתי, אמנם לא כן האמנתי כי אדבר כי לא
אוכל לצייר לב טהור ורחמן כבני ציון, ועל מידה זו אני מתפלל תמיד על הגאולה.
ואם אבוא לספר קצת מהטובות והרחמנות אשר גמלוני לא יספיקו לי מאה גליונות כאלו,
וכן הם גומלים לכל עובר אורח'.
'אך לנקות עצמי במקצת מהדיבה האחרונה...ומה להם כי יזעקו, אם על חכם בן ציון
(רבי בן ציון חזן זצ"ל, מייסד ישיבת פורת יוסף), וחכם יאושוע (רבי יהושע שרבני
זצ"ל, מגדולי חכמי בבל) וחכם מנשה, הלא הם מתפרנסים בצמצום באין תמיכה והם
שמחים בחלקם ותמיד הם מהללים על ישיבת הארץ
אויש..אתה באמת צריך את זה?בצלםאלוקים

אנחנו מתפללים כל יום "ותחזינה..בשובך לציון..."  "המחזיר..שכינתו לציון.."

מאז ומתמיד שאפנו לפה.

"ליבי במזרח ואנוכי בסוף מערב"...

החרדים הם הציונים הכי גדולים.

אבל.

אר"י  ערך ולא מדינת ישראל.

ובכל מקרה מעל הכול פיקוח נפש..וקיום תו"מ.

את זו שרואה במדינה הזו ערך.רק נצח
ודעתך כדעת שיכורי הכנסת,
שהמדינה חלולה חשובה מהארץ.

אני חושב להיפך,
גם את וגם הם משקרים על ׳פיקוח נפש׳ בעוד השמאלנות היא המניעה אתכם.
אני רואה במדינה ערך?בצלםאלוקים

אתה מתבלבל...

חשובים לי חיים, תורה ומצוות, מוסר...-לא גאווה לאומית.

אוקיישורש וגרביים
פיקוח נפש זה לא ערך או עניין חשוב,
זה בעצם קו מנחה שאומר שעלינו תמיד להישאר בחיים.

במצב הנוכחי שאנו בארץ ישראל עם מדינה וצבא משלנו לתרץ כל דבר בפיקוח נפש זה עניין טכני ורדוד.

כמובן שאת לא תסכימי ותגידי שאנו עדיין בגלות.

מה שמוביל לדיון מי צריך להיות כאן בארץ...
פיקוח נפש קו מנחה, כי חיי אדם הם ערך.בצלםאלוקים

ערך עליון..וע"מ להציל חיים יש לעשות הכל . (כמעט..)

זה ערך...זה הרבה יותר מקו מנחה.

ובמצב שלנו אני לא יודעת לגבי כל עניין אם הוא פיקוח נפש או לא, בשביל זה יש דעת תורה.

פחחחחחפייגליניזית

סופרלטיביות לשמה.

מי שהרב שלו הוא הרב עובדיה, שיעבור לחו"ל.

(אם ואכן המשפט הזה נכון, מה שלא נראה לי בכלל...)

בבקשהשורש וגרביים
www.nrg.co.il/online/1/ART2/427/070.html?snopcmdt=1

נראה לי כדאי שתלמדי מהשרשור הזה לבדוק היטב לפני שאת יוצאת נגד משהו שלא נראה לך
סורי. אינטרנט רימון.פייגליניזית

אני לאפייגליניזית

יוצאת נגד אף אחד.

אני יוצאת נגד ביזוי תלמידי חכמים, ועיוות דבריהם.

איך את יודעת שזה עיוות?כי זה קשה לך?בצלםאלוקים

אני מאד מבינה את הקושי..אבל מה שאמרתי בשמם..זה רק מה שהם אמרו.

ואני אשמח לקבל את המקורות שלך שטוענים אחרת, למרות שזה יהיה לי קשה.

בצלם, את מדברת בדיוק כמו אנשי בצלן.רק נצח
קצת שכחת כנראה את אלוקים.
לא מספיק ׳בית יעקב לכו ונלכה, (ביל״ו, העליות הראשונות וכו׳), יש לזה המשך:
באור ה׳.
פופוליזם זול...בצלםאלוקים

אתה מסוגל ליותר...

תביאו לי מקורות סותרים למי היו הרב שך והרב אלישיב.

אל תשמיצו סתם.

למה להתערב? זה דיון פומבי.פייגליניזית

מצחיק שהשותפים בו זה צלם, אני ונצח, ועוד כמה תגובות בודדות...צוחק

חברה!!!!רמקול

אנשי צמ"ע! איפה אתם? איפה ההוכחות שלכם?...עצבני

אתם ימניים בכל רמח ושסה גידיכם!מנפנף (מרים יד ימין בלבד, ומוריד יד שמאל. שימו לב!צוחק)

לאן כולם נעלמו???מבולבל

מה פתאום 0:בצלםאלוקים

הוא עומד מולך...אז זה נראה לך ככה

בפועל הוא מרים רק את יד שמאל

תיזהר בדבריךפייגליניזית

מביזוי תלמידי חכמים.

הרב שטיינמן בעצמו לא אמר שהוא קורא לבחור בגימל. הוא אמר שכל אחד יבחר מה שהוא חושב לנכון.

(וגם זה אני לא יודעת במאה אחוז אם זה נכון, לא נראה לי שיש הקלטה, שמעתי את זה בקול חי, אולי אפנה אליהם במייל בשאלה אם יש תיעוד.)

שוב..את ממציאה סתם!בצלםאלוקים

הרב שטיינמן פרסם ביתד נאמן להצביע ג'.

השתתף בעצרת תמיכה שלהם ואמר שזו פשוט מצוות עשה!

אוקי.שימי לב להמשך דבריפייגליניזית

גם זה אני לא יודעת במאה אחוז אם זה נכון, לא נראה לי שיש הקלטה, שמעתי את זה בקול חי, אולי אפנה אליהם במייל בשאלה אם יש תיעוד.)

מקובל עלייך????

עדיף פי כמה...להודות שאין מקור מוסמך חוץ מקול חי, מאשר לעוות לסלף ולבזות....

מוזר שקול חי יגידו דבר כזה..אולי זה מלפני 20 שנה..בצלםאלוקים

וגם אז זה לא נכון...

תריצי 2 משפטים בגוגל ותגיעי למכתבים שהרב פרסם..ולכך שהוא השתתף בעצרת תמיכה וכו'..

הצבענו כולנו ג' כי כך הוא פסק.

הוא אמרשהם היחידים שילחמו על עולם התורה,פייגליניזית

זה מה ששמעתי...

אבל הויכוח הספציפי הזה לא רלוונטי, אין לך הקלטות, כי לא היית נוכחת שם, וגם לי אין..

אולי דוד שלי היה שם. אשאל אותו.

ראיתי שידור חי שהוא שם..ויש מכתבים שלו..בצלםאלוקים

כל החרדים רצו ב 6 בבוקר להצביע ג כי זו מצווה.

הראו תמונה שלו הולך להצביע ..פוסע ברגל כדי לקיים מצווה..ולהראות את החשיבות.

מה זה "החרדים"פייגליניזית

עכשיו תטען שהחרדים טוענים שהבית היהודי זה בית של גויים.

ובמטותא, ההוכחה הכי גרועה להראות חכמה- זה לקחת הוכחות מהפוליטיקה...

אז למען כבודך- אל תעשה זאת...

חלק קטנטן בסוריהפייגליניזית

עונה להגדרת של שטחי ארץ ישראל.

את שוב מעוותת ומסלפת.

בצלם א-לוקים, אולי תעשי דוקטורט בעיוות וסילוף דברי רבנים גדולי עולם???

אני אמציא את המגמה הזו, אני אנהל אותה, ואקבל אליה, רק מומחיות כמוך.

(הדברים הקשים שציינתי נאמרים אך ורק משום כבודם של תלמידי חכמים)

במחילה,מיהו רבי מנחם זמבה?בצלםאלוקים

ולמה נראה לך שהדברים שלו ,שיוצאים נגד משנת הרב שך וממשיכיו -ישנו משהו עבורי?

קראי עליו בויקיפדיה.רק נצח
היה אחד מהרבנים החרדים הכי גדולים
בדורות האחרונים, וכולם רואים בו כזה.
שומעת,בצלםאלוקים

ובמחילה - הרב שך סבר אחרת.

יש עוד רבנים חוץ מאביו של אפרים שך.רק נצח
שהיה רב ענק, אבל ממש לא היחיד.
עשה לך רב...בצלםאלוקים

יש עוד רבנים..נכון

אבל הם הרבנים שלנו. זה הכל.

עשה לך רבפייגליניזית

מתייחס אך ורק לאדם הפרטי בעצמו.

אם קבוצת אנשים החליטה אחד אחד לבחור את רב איקס, אכן יש להם רב משותף.

בציבור החרדי אין "רב אחד" שמוסכם על כולם, ולכן גם אין את המושג הזה "הרבנים אמרו".

(למען השם! איך זה לא מובן? בדיוק אתמול הסברתי את הנושא של עשה לך רב לילדה בת ארבע עשרה,

ובצל יקרה, את יודעת מהיכן גיליתי את הדברים? מהמחנכת היקרה שלי, עוד מימי הסמינר, שהסבירה את הנושא באריכות, תוך כבוד עצום לתמידי חכמים.)

יש.בצלםאלוקים

יש הרבה רבנים,

ומעבר לזה לכל קבוצה יש את הגדולי תורה שמקובלים על הרוב, ואת פסיקותיהם עושים..

הרב שך היה מנהיג הליטאים..הרב אלישיב..וכיום הרב שטיינמן .

מעבר לזה לכל אחד יש את הרבנים שלו מהישיבה..או מכל מקום...

אבל יש את המילה האחרונה, האוטוריטה הרוחנית- והם הגדולים.

גדולי דור זה כן.פייגליניזית

פוסקים לכל הדור- לא.

זה שמור רק לסנהדרין, ומי כמוכם יודעים כמה אני שומרת על כבודם של תלמידי חכמים, כך שזה ממש לא מהמניע הזה, יש מניע הלכתי שמכריע את הכף.

ועשית ככל אשר יורוך...בצלםאלוקים

אין לך אלא שופט שבימיך....

אנחנו מחוייבים לרבנים שלנו.

אם מישהו עשה לו רב ..שילך איתו עד הסוף,בסדר..

ואיך זה סותר כרגע את זה שאנחנו מקיימים את פסיקות גדולי הדור? שהם אלו המקובלים על רוב הציבור כסמכות הרוחנית?

ואיך זה בכלל משנה את הדיון?

גם הרב אליהו היה מגדולי הדור, והרבי מחב״ד גם.רק נצח
והאדמו״ר מערלוי,
שתמך ברב כהנא
(וזאת אני יודע
מאבא שלי).
אין בעיה, מי שקיבל אותם כסמכות רוחנית שישמע להםבצלםאלוקים

אדרבא, הוא מחויב בזאת!

איך זה סותר את דעות האחרים.?

הוא לא!פייגליניזית

י'סופרלטיבית אחת...

אני אישית שאלתי את ר׳ חיים קניבסקירק נצח
באשר להריסת בית כנסת במאחז, אם מותר הדבר, ותשובתו היתה:
׳בודאי אסור לסתור׳.
אם זה על בית כנסת אחד,
ודאי שהוא התנגד לפשע הגירוש,
בו נשרפו כמו בליל הבדולח, עשרות
בתי כנסת ע״י פורעים ערבים,
ובפרט שכל מומחי הביטחון הזהירו
שההתנתקות תיתן רוח גבית לטרור,
כפי שאכן קרה.
מצחיקבצלםאלוקים

אני לא יודעת מה בדיוק שאלת, על איזה מקרה..ומה ענה ולמה...

כל מקרה לגופו!

הרב שך התנגד לההתנחלויות...והרב אלישיב כנ"ל....

ומי שממשיך אותם כיום אוחזים באותה שיטה.

התנתקות לגופה, הסכם שלום אחר לגופו, ותיאורטית -נגד כל דבר שיש בו התגרות והוא מסכן חיים.

בית כנסת זה חשוב מאד, אבל חיים חשובים יותר.

בטוחה שאם תשאל אותה הוא יסכים..

את לא מייצגת את עמדת היהדות החרדית.רק נצח
לא בהכל.בצלםאלוקים

אבל לפחות בעניין הזה אני אומרת דברים בשם מי שאמרם...

תראה את הציטוטים על הרב שך...בטח היית קורא לו שמאלן בוגד..

לא יודעת על איזה ציטוטים מדובר,פייגליניזית

אבל הם וודאי לא ציטוטים אלא המצאות ועיוותים, או שלך, או של "ממשיכי דרכיו" במרכאות כפולות.

הרב שך והרב אלישיבפייגליניזית

לא התנגדו להתנחלויות!!!

בבקשה תביאי דברים שתומכים באמירות הקשות שלך..בצלםאלוקים

והן קשות- מכיון שרוב עמ"י יודעים אחרת...

שום דבר לא ישנה עבורך,פייגליניזית

חוץ מאשר פצצה גרעינית של עיראן, אחרי הסכם שלום עם כל אויבי עם ישראל.

(חס ושלום!!!!)

היום ברור שמסירת שטחים=פיקוח נפש.רק נצח
ולכן כל רב שחלילה יתמוך בכך, ייעשה שותף לשפיכות דמים.
הציונים חותרים כבר 40 שנה למסור את ארץ הקודש לאויב, וברור שכל מי שאינו ציוני מתנגד לרעיון הנורא הזה.
אוקי,בצלםאלוקים

דבר ראשון אתה משנה את השיח-ומביא אותו לזירה שלי.

אתה אומר נעשה מה שצריך כזה פיקוח נפש...גם אם זה אומר לפנות התנחלויות...נכון?

רק טוען שכיום פיקוח נפש זה למסור אותן.

אם זה ככה אנחנו באותו ראש..ויש ויכוח איפה יש יותר סכנה ליהודים וכו'..

בהתנחלויות יהודים רבנים מסכנים את עצמם.אין ספק.

זה פיקוח נפש..

ובכל מקרה כל מקרה לגופו . לא כל הסכם הוא טוב...ויש הסכמים שיכולים לסכן , ולכן כל מקרה הוא אינדבידואלי..וצריכים לבדוק אם יש סיכוי שיציל חיים וכו'..

וסתם ככה,ראית שהוא התנגד להן גם משום התגרות באומות ..כולל העולם וארה"ב...

באמת כיון מסירת שטחים=איבדוןפייגליניזית

והריסת הישוב היהודי בארץ ישראל, וודאי שזה לא יקרה תוך  יום, וגם לא שנה, אבל בתהליך ארוך, זה יהיה הסוף של כולנו... (ראה ערך הסכמי אוסלו,)

הדבר היחיד אצלך הנכון זה "כל מקרה לגופו", הבעיה היא שאת אומרת את הביטוי הזה, רק כשאחרים מביאים לך דוגמאות, לא על הדוגמאות שלך...

אני מסבירה שוב ושובבצלםאלוקים

הרב שך אחז שהתנחלויות הן התגרות באומות..

כמובן שלא פשוט נברח מהן..כי זה ג"כ פיקוח נפש וכו'...אלא ננסה להגיע להסכם שלום..

ואם יהיה הסכם מסודר והרבנים יחליטו שיש סיכוי להציל כך אנשים..הם יתמכו בו למרות הכאב על פינוי יהודים מבתיהם.

מרן רבי שמואל אויערבך הוא ממשיך דרכו של הרב שך.רק נצח
וכשנשאל על המצב הבטחוני הקשה ששרר בדרום השיב, שכל ילד יודע שמצב זה הוא תוצאה של ההתנתקות.
הוא התנגד בחריפות להתנתקות, וכך גם לחלוקת ירושלים, וכמוהו גם הרב אלישיב זצ״ל.
ההתנתקות היתה פשעבצלםאלוקים

אבל אני יכולה לאמר שהטילים הם תוצאה של הכיבוש...0:

כמו שאמרנו כל הסכם שלום לגופו..ובטח לא הפקרת שטחים שסתם מסכנת יהודים ..ולא מעוגנת בשום הסכם וכו'...

א"א להשליך מההתנתקות על דעת הגדולים לגבי הסכמים אחרים.

העמדות שלך הם אותם העמדות של אבו מאזן.רק נצח
כמוהו, את סוברת שהטרור הוא
תוצאה של ה׳כיבוש׳.

את שמאלנית קיצונית שמנסה לגייס
לעזרתה את התורה, לא בהצלחה יתירה.
יש טרור ויש טרורבצלםאלוקים

יש טרור משנאת יהודים  ומשנאת המערב..

ויש טרור מהכיבוש. כן.

לא ממש אותן עמדות, דומה.פייגליניזית

צוחק

<לגמרי בצחוק>

פחחחחחחחחחחחח...פייגליניזית

הטילים הם תוצאה של הסכמי אוסלו בדיוק.

הוכחות חותכות:http://www.youtube.com/watch?v=nyZi01VmIcs

ברור שרק בגלל פיקוח נפש!בצלםאלוקים

לא אמרתי משהו אחר בשמו!

"

הרב שך דגל בכך שחובת העם היהודי לקדם כל פשרה המקרבת את השלום, כדי למעט שפיכות דמים. מסיבה זאת הורה לחברי הכנסת הסרים למרותו לתמוך בהסכם השלום עם מצרים. עם זאת, אמר שיש לשאוף ל'שלום קר', כמו זה השורר עם מצרים, משום שיחסים קרובים יותר עלולים להוביל לסכנה רוחנית של התבוללות באומות. כמו כן תמך בהסכם השלום עם ירדן. לעומת זאת התנגד בחריפות יתירה להסכם אוסלו, בנימוק שבראש המדינה עומדים רשעים שאין לסמוך על החלטותיהם.

[]חוק ירושלים וחוק הגולן

הרב שך התנגד לחוק ירושלים ולחוק סיפוח הגולן אשר החילו את החוק הישראלי באזורים אלו. לאחר חקיקת חוק ירושלים, אמר: "מי זקוק לחוק זה? וכי בלי חוק ירושלים וארץ ישראל אינן שלנו?... עבורנו אין החוק אומר כלום אלא התורה היא מעידה שירושלים שלנו. ואילו אלו שאוכלים ושותים בתשעה באב תובעים את ירושלים בחקיקת חוק, זוהי התגרות באומות מיותרת לחלוטין"[22]. על חוק הגולן אמר: אלפיים שנה חיינו בלא חוק הגולן ובלא הגולן כלל, ואף הלאה נוכל לחיות בלא חוק זה[23]."

הוא היה נגד השמאלנים, ונגד כל מי ששלח יד בתורה...כך שנכון להיום זה אומר בנט ומרעיו...וכל אחד שפוגע בתורה, ימני ושמאלן כאחד.

אבל המשנה שלו היתה נגד התנחלויות.

"

דעת הרב שך שנאת הגויים לעם ישראל היא נתון בסיסי בהיסטוריה העולמית שאיננו ניתן לשינוי. "במשך אלפיים שנה סבל העם מגזירות ושחיטות ומכל האומות לא נמצאה אפילו אומה אחת שעמדה לצד עם ישראל כדי לעזור לו". הוא חזר שוב ושוב על אמרת חז"ל "הלכה היא, בידוע שעשיו שונא ליעקב". לכן, לדעתו, "אי אפשר לסמוך על אף אומה, כולל ארצות הברית, שהיא "משענת קנה רצוץ", והקמת המדינה אינה פתרון לאנטישמיות.

גם מבחינה הלכתית התנגד הרב שך להקמת המדינה. שלוש השבועות שהשביע הקב"ה את ישראל כוללות איסורים לעלות בחומה (עליה מאורגנת לארץ) או להתגרות באומות. שלא כאדמו"ר רבי יואל מסאטמר, הרב שך נותן לעניין זה הסבר רציונלי ומסיק ממנו מסקנות מדיניות. לטעמו, "פתרון ההישרדות היהודי הוא להוריד את הראש מול גזרות הגויים ולא להתגרות בהם. כך ניצלו היהודים בכל הדורות. העמים שרדפו אותנו נעלמו מבמת ההיסטוריה".

הרב שך התנגד למבצע אנטבה והוא שלח שליחים לראש הממשלה יצחק רבין במטרה לבטל את המבצע המתוכנן. הוא אף ביקש להיפגש עם רבין בעצמו, אך מאמציו לא צלחו[דרוש מקור].

על אף שהתנגד למלחמת שלום הגליל וסבר שהיה בכיבוש דרום לבנון משום התגרות באומות, מכל מקום כאשר פעל להקמת ועדת חקירה לחקירת טבח סברה ושתילה ביקר אותו הרב שך כמוֹ‏סֵר, וסירב לתמוך בממשלתו בשנת 1990 בעת התרגיל המסריח.

[]ההתנחלויות

הרב שך התנגד להתנחלות בשטחי יש"ע בנימוק שהיא סותרת לדעתו את איסור ההתגרות באומות. גם מבחינה פרקטית, אמר הרב שך שאסור לישראל לעורר את חמתה של ארצות הברית, שהיא משענתה של המדינה ובלעדי תמיכתה תתמוטט המדינה בתוך זמן קצר. "מי שרואה ערך מקודש במדינת ישראל, ורואה בימינו מצווה חיובית ביישוב כל ארץ ישראל מסיע אותנו במדרון של התגרות באומות העולם"."

לא אמרתי שום דבר אחר בשמו!

לא אמרתי שהוא מחבב שמאלנים, או כל דבר אחר..

אבל הוא היה אנטי ציונות, אנטי התנחלויות, ואני התגרות באומות בכל צורה שהיא!

את צודקת, אבל במשפט אחד.פייגליניזית

צערנו יש אנשים שלקחו את הארץ ונלחמים עליה תוך כדי מלחמה בתורה..שהיא הזכות היחידה שלהם עליה.

זה המשפט היחיד הנכון שלך.

באמת ישנם אנשים כאלו לצערינו. אבל אני כלל לא מאשימה אותם, או שופטת, כי הם בבחינת תינוקות שנשבו.

אם את לא מדברת עליהם, אז את בכלל מעוותת...

לידיעתך, ללא ההתנחלויות לא היה לנו אפילו את ירושלים...

(זה אל כזה אפילו, לא היה את תל אביב, לא רמת גן, לא את חולון, את כל הערים, שלא נקראות התנחלות, לא היה. זאת מציאות שהוכחה עם הגירוש, עם הסכמי אוסלו וכו.)

דבר שני יש שיעור, לפיקוח נפש, ועוד דבר שהמציאות הוכיחה, זה שיש הרבה הרבה הרבה יותר תאונות דרכים מאשר פיגועים, ושאר דברים שקורים בהתנחלות. אז לא ניסע בכביש. לא נחצה את הכביש. לא נצא מהבית, כי אולי רכב יעלה על המדרכה וידרוס אותנו. 

דבר שלישי, המציאות גם הוכיחה שבירושלים, זהיא נקראת "עיר" ולא "התנחלות", אף שהיא כזו באותה מידה בדיוק כמו יש"ע, היא מלומדת ייסורים ופיגועים, את יכולה להיסתכל בויקיפדיה אם את מתקשה להאמין.

כל הטענות הללו הן טענות סרק "התגרות באומות" ,

אז למה למען השם, את לא יורדת מהארץ???

מצוות יישוב ארץ ישראל היא שייכת לך לא פחות מאיתנו, לא פחות לאלה שמיישבים את החלקים הפחות מאוכלבים בארץ ישראל.

כדאי שתביני זאת. (את אומרת בדיוק כמו המנהלת של הסמינר שלי, אז בתיכון! לא להאמין... כבר מזמן לא נתכלתי באנשים כאלה...)

פייגליניזית,בבקשה, בצורה מכובדת.בצלםאלוקים

אני מבינה שהדברים שאני אומרת מאד קשים לך, ושאת מדברת עם הרבה אמוציות.

אני מאד מבינה את זה.

אבלל בבקשה, בואי נשמור על דיון ענייני עד כמה שאפשר.

אנחנו נסכם את זה שצריך לעשות מה שפיקוח נפש דורש.

לדעתך לאחוז בשטחים ..לדעתי לנסות להניע תהליך שלום.

לגבי התגרות באומות-שוב..כמה שקשה לך לשמוע את זה..

הרב שך אחז שהתנחלויות הן בגדר הזה, ובני ברק נניח לא...

עובדה שהעולם לא מדבר על בני ברק אלא על ההתנחלויות..

ובהם אסור לנו להתגרות-בעולם..בגויים.

(עד כמה שאפשר..)

ומנין לי כל הנ"ל?

אני גדלתי על הרבנים האלה, על הרוח ועל הפסיקות שלהם.

את הציטוטים המדוייקים שהופיעו בעיתונים שלנו וכן דברים ששמענו מהם ממקור ראשון -אין לי איך להביא לך מלבד בעזרת גוגל...

איך את רוצה שאני אביא לך את הדברים שלהם בצורה אחרת??

כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

תודה רבהנחלת

זה לשון הרע לתועלת, נכון?

דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)

אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא  פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות

מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו....   צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.

אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים  והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!

הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.

כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....

אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.  

תודה לך.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

תודה!נחלת
מהנחלת

עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.

או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,

או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?

(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו

חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..

או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות

או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...

לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק

שמעשיר את החיים...

אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!

(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות

סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)

לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..

לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.

יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.

התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)

וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.

אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.

טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.

ואז - גם לך.

אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!

למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..

הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של

הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים  אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!

שבוע טוב!!

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת

בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...

תודה!

איזה ספריםצדיק יסוד עלום
האם זו תגובה לשאלה שלי?נחלת
מה כבר ביקשתי? כרית לישון עליה?נקדימון
מה זה מיליארד סוגים ואפשרויות בשביל סך הכל כרית לישון עליה בלילה? איזה מילוי, איזה חומר, איזה ריח, עם/בלי קימור, נושם או נחנק, מרופד או כאילו מרופד, לשינה ישר/על הצד/על הצדדים/על הירח.

הלכתי לאיבוד, ורק רציתי כרית

כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוךצדיק יסוד עלום

ולכן כדאי לשלם באהבה את המחירים שיכולים להיות ביחס לעניינים של יציאה מאיזור הנוחות.

יש עיקר ויש טפל

מה שעיקר - כדאי להתעקש ולא לוותר

מה שטפל - כדאי להתגמש ולוותר.

אני מאמין שלכל אדם יש עיקר וטפל שונים (קצת או הרבה)

בהצלחה! 😴

נראה לי הבנת את זה כמשלנקדימון

אבל אני באמת דיברתי על כרית לשינה.

לא יודע איך להתייחס לכל הוריאציות האלה.

לא מבין את זה בכלל

בכל מקרה, תודה 😀

עשיתי העתק הדבק לתגובה בשרשור אחר 😁צדיק יסוד עלום
כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוך - לקראת נישואין וזוגיות

שלח צילומסך של הגלריית כריות נעזור לך לבחור

אני פשוט נכנסתי לחנות ושאלתיטיפות של אוראחרונה

"אפשר כרית? הכי פשוטה"

היום אני יודע שכריות שהן לא רכות מדי יותר נעימות לי, אז הייתי מרגיש רגע ואם היא לא טובה הייתי שואל "יש אחת פחות רכה?"

(אבל בטח יש כאן אנשים שיהיה להם דברים חכמים יותר להגיד 🙃)

האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פ

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

בס"דנחלתאחרונה

תודה רבה.

תקלות?!   אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

טוב, לזה אני קורא 'לא מסכימה איתו' טיפות של אור
(הסברים אחרים לאי גיוס, הערכות שונות למה שיקרה למי שילך לצבא, נתינת משקל שונה לערכים מסויימים)
שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
לא, אי אפשרנקדימון
"אבן הראשה" זה כמו "האבן הראשית" כי זה תפקידה במבנה של הקשתות. שם, במקור היחידאי הזה, זה משמש כמילת תואר.

ואילו, "ראש עיר" "ראש דשא" זה שם עצם, כאשר הביטוי כולו הוא בכלל אנלוגיה ולכן לא שייך להטות. אין "ראש" נקבה, אין דבר כזה "ראשה". כמו שאין "ידת ימינה" של אף אחד, יש רק "יד ימינה" בין אם מדובר בגבר או באישה.

מקשר לדיון עבר..טיפות של אור

אז אין כוכבת קולנוע, רק כוכב קולנוע? 🙃 - צעירים מעל עשרים

(אמלק: לדעתי אנשים אומרים כוכבת קולנוע ותותחית בחשבון ושפיצית בגמרא, למרות שכוכב ותותח ושפיץ הם שמות עצם, בגלל שהם למעשה מתפקדים כתואר. באקדמיה ללשון העברית מציינים שגם שמואל הנגיד וביאליק השתמשו ב'ראשה' בלי בעיה)

נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
כמו זכות בחירה לנשים, אתה אומר 😏טיפות של אור
כמו המצאת נורת החשמלזיויק
אבל בול ממש
(אתה באמת חושב שרעיונות טובים ולא טוביםטיפות של אור

מתחלקים לפי אג'נדות פוליטיות? כמה עצב)

ברור שכל רעיון חברתי זו אג'נדהזיויק
יש אג'נדות טובות ויש רעות, יש לך בזה ספק?
כמה עצבטיפות של אוראחרונה
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויק

אולי יעניין אותך