חברה שלי טסה לאומן היוםא.מ.נ

ואני מזה מתרגשת בשבילה!!!!

אני פשוט מרגישה צורך לספר את זה לכל העולם!...

בקרוב אצלי...

מה שם אימא שלך?סבא גפטו
הרי אצל הרשב"י אפשר להתפלל... וגם בהר הבית אפשר... ונראה ת'אידיוט שיאמר ששם זה עדיף.. לא? וגם את הכסף אפשר לתרום לנזקקים.. לא?

עצוב.
מאוד עצוב.
מזה קשור?א.מ.נ
אני מתרגשת בשבילה שהיא נוסעת זה לא אומר שאי אפשר להתפלל גם בארץ..

למה עצוב??
א, טעיתי. דמיינתי שכתבת שאת נוסעת.סבא גפטו
ב, מה שם אימא שלה? - נוכל להתפלל עליה במקומות יותר יעילים, יותר זולים, טובים בהרבה, שברור לכולנו שהקב"ה רוצה יותר, במיוחד בשעות קשות אלו. - לא?
3, למה עצוב? אם לא ברור לך, אז זה מוסיף לעצבות של כולנו עוד נופך, וחבל.
תגובה..א.מ.נ
א. גם אני נסעתי..
אני חושבת שלהתפלל שם זה גם מאוד מועיל..
את יודעת משהו?סבא גפטו
(וזאת לא השוואה כלל וכלל!) דוד לי חבר ב'יהודים למען יש"ו', והוא תרם להרבה יהודים נזקקים, ושיקם משפחות, זה משהו טוב? ממש לא.
את, חברה שלך, הוא, כולנו, יכולים להמשיך להאכיל ת'צמנו ואת החברים שלנו בשקרים ובבדיות. זה לא מועיל בגרוש מלהתפלל בארץ ישראל, בלי מתווכים, ועוד במקום קדוש, לאבינו שבשמים, בשער השמים, במקום שבו כ----------------ל התפילות מתקבלות. בלי תיווכים, בלי טיסות, בלי 'מניעות' בלי שום המצאה בת מאתיים שנה.
עצוב לראות איך אנשים טובים הופכים להיות כ"כ פנאטים (וגם אותי מכנים בדברים מסויימים פנאט, אבל אני לא מתבייש בזה. כי אותי מכנים פנאט, וקיצוני (בדברים מסויימים) בגלל שאני מאמין בהם וחושב ככה, ואין לי שום בעיה עם מחשבות וזה שאדם יאמין במשהו. יש לי, ובעיקרו לו - בעיה אם הוא אדם שלא מאמין במשהו ונשען על משהו אחר, או מאמין באותו דבר שעליו הוא נשען ולא חושב בעצמו.). פנאט זה אחד שהולך ודבק במשהו בלי לחשוב. ועצוב לראות אנשים טובים, חברים שלך, כשאתה מדבר איתם, פתאום צועקים באוויר בלי שום קשר, 'נ נח נחמ נחמן מאומן' כאילו יש בזה תרופת פלא. זה בולשיטטטטטטט!!! ועדיף לחזור על הביטוי המלוכלך בולשיט מאה פעם ביום מללכת פעם אחת בחיים לארץ שספוגה בדם של יהודים שנרצחו אך ורק על רקע יהדותם!

התביישי לך!
אוקיי,א.מ.נ
זה בעיה שלך אם אתה חושב שאתה חיי בשקרים.. אני לא חושבת! אמרתי את זה קודם, אני לא חושבת שזה במקום להתפלל בארץ. נקודה.
אבל אני, בתור אחת שמשתדלת ללכת בדרך של ברסלב מאמינה בכל ליבי שלהתפלל בציון של רבנו לא מזיק בכלל ולהפך אני יודעת ששם התפילות שלי מונחות ישר על ה'שולחן' של הקב"ה בלי מניעות!
ואם אתה חושב שזה המצאה בת 200 שנה אז כדאי להתעמק עוד קצת בלימוד על הנושא..
ואם כבר מדברים על פנאטים, אני האחרונה.. אתה פשוט לא מכיר אותי..
ובמקום להתריס אולי תשאל את החברים שלך למה הם צועקים פתאום נ- נח- נחמ- נחמן- מאומן???
ולא, לא עדיף לטמא לעצמך את הנפש עם קללות מאשר עם זה שנמצאים באומן יהודים היום זה אולי תשובה לרצח ההמוני הזה שהיה שם..

אין לי במה להתבייש!
אני מאמינה בדרך שלי!
אני יודעת שיש לי עוד הרבה מה ללמוד. והדרך של רבי נחמן לא מסתכמת בלהגיד נ- נח- נחמ- נחמן- מאומן. יש הרבה מה ללמוד וחבל שאתה מחפש כמה אנשים שאתה לא מבין מה הם עושים בשביל להשמיץ דרך שלמה...
צדיקה!אנונימי (פותח)
אשרייךךךךךךךךךךךךך
תומכת בך בכל מילה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
סבא גפטו על מה להתבייש?!?matu99
אנחנו צריכים להתבייש שאנחנו הולכים לארץ שספוגה בשם של יהודים!?!?בגלל זה אנחנו צריכים להתבייש..
זה שמאות יהודים /דתיים/חרדים/חילונים הולכים לגרמניה כל שנה למצעד החיים לזה הם לא צריכים להתבייש...?
אנחנו הולכים לצדיק נטו !הולכים לצדיק שנתן לנו הבטחה ,ואנחנו מאמינים בזכויות של הצדיק...זה שאתה גר לך בצפת איפה כל המתנגדים[הפאנטים]זה בעיה שלך ואתה תתביש לך שאתה מתנגד לרבנו ולדיבורים שלו!
וללכת לארץ טמאה-זה כן?gust me
וללכת נגד הרמב"ם שאמר שאסור לצאת מא"י לעולם-זה גם כן?
ולגרד איזה כמה פוסקים מהאבק{המשנ"ב שערי תשובה והשדי חמד ושדה הארץ}
לעומת כל הראושנים שפוסקים שלא יוצאים מהארץ-בראשם הרמב"ם
זה גם כן??
הנסיעה ל770 לרבי הנסיעה לאומן לרבי נחמן.. עכשיו יש גם אטרקציה חדשה: נסיעה לבולגריה-לפלא יועץ.... נו אז זה גם טוב??? גם פה אני הולך "רק לצדיק"......
ב"ה שיש קהילה של אנ"ש ברסלב 100 שערים שנשארים בראש השנה בירושלים ומתפללים שם-עליהם תבוא הברכה...
לצערנו 23,000 אנשים טועים טעות מרה.... ועוברים על פסק הרמב"ם במפורש

אבל זה נושא טחון ונדוש כמו הציונות-לעולם לא תהיה בו הסכמה....
כל טוב.
לא נגד הרמב"ם, אלא נגד היהדות.סבא גפטו
דווקא מהרמב"ם אפשר (וראוי) ללמוד לא להתפס ול'האמין' באנשים צדיקים וחכמים ככל שיהיו. גם בעניין הגאולה השלימה הוא מביא שאנשים לא יחשבו שהעולם ישתנה ויתהפכו היוצרות. חוקי הטבע שהקב"ה ברא בהם את העולם, יישארו על כנם.

ומצאתי שאני ממש מסכים עם מה שכתבת.
ואכן, צדיקים הם היהודים המשתייכים לברסלב. ברובם הם יהודים יר"ש באמת ובתמים והולכים בתלם. לא סרים ומתפתים אחרי שטויות מסוג זה ודומות.

טחון טחון... אמרה לי מישהו פעם, שיש דברים שראוי ונכון לטחון. כך שבמידת הצורך, בבוא-העת, נוכל להקי אותם. ..
מישהי*סבא גפטו
גוסט מי וסבא כנסו..matu99
הרמב"ם אומר שעל 3 דברים מותר לצאת לחו"ל..
ואנחנו הולכים בשביל 3 הדברים האלו..הולכים להתפלל עלהם..
כל אחד יאמין בצדיק שבא לו או-קיי?!matu99
לא. כל אחד יאמין בבורא העולם. בין אם הוא יהודי וביסבא גפטו
-ן אם הוא גוי.

בלי לחדש דת, בלי לדרוש למתים, בלי לעסוק בעבודת אלילים - יהדות, פשטות - זאת הדרך. - ללא מתווכים.
לא להתייחס לסבא גפטו!!! -מתנחל גאה.
בע"ה ית'!

סבא! די לשכנע נגד אומן ר"ה!

ד"א אתה יודע שהצליחו לשכנע אותי שאסור לטוס לאומן דיקא בר"ה??!! יש מצב שכנראה אני לא יטוס..

עיין כתובות קיא א"ל אחיו נשא כותית..
תגובהסבא גפטו
הגמרא מוכרת. וזה לא קשור לראש השנה. אם כבר, תבין שכמישהו נפטר והוא גם מטר מהגבול בן ישראל לגולה, לא צריך לייבם אותו כלל. ועליה, אותה יהודיה שעברה לגור בחו"ל נאמר בגמרא - 'נשא כותית'..

רפושבבאכי"ר
ממה??יקירה
אויי אייזה כיף!!לה אין גם ממש רוצה לטוס בעזרתו יתברך!!
דיי לשכנע כל החיים על אומן מי שירצה יטוס!!ובורור שטסים לרבנו!זה כל הישועות..
כלב בן יפונה גם דרש אל המתים??? חלילהאנונימי (פותח)
אופסססס
מישהו המליץ למישהו לטוס לגרמניה? ?סבא גפטו
נראה שגפטו הושפע קשות מהדוד שלו.אנונימי (פותח)
חבל.
מה שם אמא שלך?
מתנחל גאה ת'לא טס השנה???matu99
אז בא לא נשמור את ההמצאה החדשה "שולחן ערוך" למה לאאנונימי (פותח)
רבינו העמיד 2 עדים כשרים והבטיח שכל מי שיבא לקברו ויגיד את התיקון הכללי ויתן פרוטה לצדקה גם גם אם רבו חטאיו הוא יעבור לאורך ולרוחב בשביל לתקן אותו אז בגלל שנרצחו יהודים לא נגיע אל רבינו?? אתמהה
תן לי דוגמא לאחד שהוא כן יכול לומר משהו נגד 'רבנו'סבא גפטו
או יותר נכון, מישהו ש'רבנו' חייב ללכת לפי מה שהוא אמר, כשברור היום לכל עמ"י, שזאת דרך התורה.
יעקב אבינו?
משה רבנו?
רשב"י?
תגיד לי מי ומשם נמשיך.
לפחותgust me
יש קומץ קטן של אנ"ש ברסלב במאה שערים שלא נוסעים לאומן-סוף סוף מישו נשאר שפוי!! ב"ה!
כן ירבו כמותם בישראל.....
רחמנא לצלן לאלה שנוסעים לבולגריה לפלא יועץ.... ....גבול הטמטום לא נראה באופק...
בחודשים האחרונים נערכות טיסות לגאון מוילנא - עםסבא גפטו
קוויטלאך ושאר הטררם...
תגיד לי סבא גפטו..matu99
עם כל הכבוד לך ולכל הגאונים ...
זה שבארצנו הקטנה יש המון קברי צדיקים אני מסכים,,,נו זה אומר שלצדיקים שבחו"ל אסור ללכת ולהשתטח על קברם..
היום עם ישראל קורא ספרים רבים של צדיקים גמורים וחסידים גמורים,,,וכל הצדיקים והחסידים האלו שם באירופה קבורים..והספרים שלהם גרמו לך להתעלות ברוחניות רבה..גרמו לך להחיות את הנשמה ..
אתה חושב שללכת ולהשתטח על קיברותייהם זה אסור זה ?!?
יש מצווה להשתטח על כל כבר של צדיק בן פה ובן שם..
זה שאתה ציוני ואוכל ת'לב שיהודים יוצאים מהארץ[ודעתם לשוב לא"י] זה בעיה שלך..
- בולשיט. (ואין טעם להפריך את מה שכתבתסבא גפטו
- כל בר דעת מבין שזה נכון).

וביקשתי ממך דוגמא ועדיין לא נתת לי. אתה מוכן לעמוד באתגר?

ואגב, רצוי שתבדיל בין 'חסיד' - מידה של ת"ח, לבין 'חוסיד' השתייכות לתנועה בעמ"י שמדגישה ניואנס כזה או אחר בעבודת ה'... אוקי? - זה יעזור לך רבות בחיים.

ותבין משהו; לפני שקוראים כל יום את כל ספר תהילים, יש מצוות קיומיות. שנכון, הן דורשות יותר עשייה ועמידה בזמנים, אבל הן חובה. בניגוד לספר תהילים שאין שום חובה לנגן אותו כל יום.
מה הקשר?<?  רבינו הולך לפי היהדות ולפי ההלכה ולאנונימי (פותח)
שציינת עדיין לא התמודדת עם "דרישה אל המתים" לדבריך שעשה כלב בן יפונה.
כלב הלך להתפלל בקברי האבות.סבא גפטו
ובוודאי שאין מה להשוות. שאתה יכול למצוא הרבה כהנים שמקפידים לא ללכת לבית העלמין ואף לא להסתופף בצל עצים המציל עליהם מחוץ לבית העלמין - כשהעץ גדל בתוך בית העלמין, בכ"ז הולכים למערת המכפלה. באמת: כאילו, את אתה משווה בכלל בין אבות האומה לרבי צדיק ככל מהתקופה האחרונה?
יתרה מזאת - הוא דרש אל המתים? הוא פירנס שם את הענקים? הוא הוציא דיבת הארץ? (ואותם ברסלבים מוציאים דיבת הארץ בזה שהם יוצאים ממנה והולכים למקום "קדוש יותר" (אפילו "קדוש יותר רק לזמן ראש השנה"... ושאר הת'חראוויט) לרגע הוא חשב שהם חיים?
ואם אתה כבר הולך לתקופה הזאת - למה שלא תלמד מיעקב אבינו, שבטוח ר' נחמן 'קיבל השראה' ממנו, כמו כל יהודי, שהוא ביקש שיעלו את עצמותיו לארץ ישראל.
ואם אתה לא יודע את מדרש חז"ל, אז יש לי חדשות בשבילך - כי הוא חל גם על 'רבנו': שכשהמשיח יתגלה בעהקו"ב בקרוב, כל יהודי שנקבר בחו"ל, העצמות שלו יתגלגלו לכאן וזה צער גדול לנשמה. בין אם בזבזו כסף על להגיע לקברו ובין אם לא בזבזו וזה נפל תוך כדי טיול נופש.... ל'מז'יבוז הקדושה'... - כולם! אז אם אתה מכיר בגדלות הרב שלך ובתורתו ואתה לא רוצה שיתבזה, כי אין אחד שחסין בפני זה, בדומה לכך שאין אפוטרופוס לעריות גם לגבי ר' נחמן - תתכנן את הטיסה האחרונה שלך לשם, ותעביר את הציון שלו לארץ. (אגב, 90% מאלו שטסים לר' נחמן שבאומן, לא יגיעו לקברו שיהיה בהר הזיתים או משהו כזה...)

דמגוג עלוב.
חלילה מלהשוות בין צדיקיםאנונימי (פותח)
אויש, האנטר..אנונימי (פותח)
חלילה מלהשוות בין צדיקים וגדולי עליון ואיני מחזיק ברשותי צדיקומטר כך שלא אוכל להכריע...

אבל הנה גם אתה מודה שיש עניין בלהתפלל בקברי צדיקים כך אין זו דרישה אל המתין חלילה.

זאת ועוד גם אני אשמח ואחפוץ שקברו של רבי נחמן יועלה ארצה ולא נצטרך להטמא בטומאת ארץ העמים.

אני מאד מסכים איתך שיש לפרנס כמה שפחות את הגויים בנכר ועוד יותר בארץ (מעניין שעל זה אינך משמיע זעקה וכן על כל אלה הטסים ל'פסח במצרים' (למהדרין) רק על קברי צדיקים שיש לזה היתרים ברורים.

יה"ר שנזכה לביאת גואל צדק בקרוב!!
ראית כאן פורום על טיולים לחו"ל? אני בכל אופן לא ראסבא גפטו
-יתי.

'צדיקומטר' גם לי אין, וגם לא את 'סולם שליט"א', אבל כשאני מסתכל על גדולי ההוראה ועמודי התווך של היהדות בסדר כרונולוגי, אין ספק שמשקל התנהגותו של משה רבנו, או כל סיפור אחר המאוזכר לטובה בתנ"ך הוא בבחינת 'ועשית ככל אשר יורוך' מאשר... .

לא נכנס לזה ולא מבין בזה. אני 'יודע' שיציאה מהארץ באה מהיתרים ולא מ'עניינים' של תפילות בקברי צדיקים.

אין עניין ואין מצווה. יש היתרים ותירוצים. אם טובים ואם פחות. תקרא, תבין ותפנים.

לבקר את ר' נחמן ולא להיות אצל הרשב"י? - על משקל המשפט של ר' נחמן על גן סופיה..
סבא יקר שתזכה לקבל שכל ולטוס רבינו ולקבלנ נח זה הכלאחרונה
תיקון לנשמה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך