תקופת האיסור יכולה להיות תקופה מבאסת לשני בני הזוג ומורידה באיכות ובעומק הקשר כי יש תפיסה מוטעת היום שרוב רובו שלח הקשר בין בני הזוג בא לידי ביטוי דווקא בזמנים שמותרים,
אבל לענ"ד צריך להעמיק קצת ולחשוב על זמן האיסור כעל מקום לבניה וחידוש הקשר,
מפני מה אמרה תורה נידה לשבעה? כדי שתהיה חביבה על בעלה כיום כניסתה לחופה.
בא נקח את זמן ההכנות לחתונה את התקופה בה בני הזוג כבר מוכנים ורוצים ומייחלים לקשר הזה, וככל שמתקרב זמן החתונה כך הולך ומתהדק הקשר ונבנה עד כדי קח שחז"ל המליצו לנו להשתדל לא להתראות בימים שממש לפני כי אז הקשר כל כך חזק שיש חשש שהאשה תפרוס נידה מהתרגשות ועוד יותר יש חשש שמא ייפלו חס ושלום באיסור נגיעה של חיבה, ואז עומדים מתחת לחופה מתוחים ומרוגשים ומצפים ומייחלים לרגע שיוכלו להתייחד בהיתר להביא את הקשר הנפשי הגדול הזה לידי ביטוי גופני, ואז הלילה כלולות בבית איזה שמחה איזו התרגשות...
כך חז"ל חשבו על זה ואמרו הרי לא סתם יש לנו חוקים ואנחנו חייבים לצערנו לקיים אותם אלא מאחורי כל ציווי אלוקי יש טעם ויש סיבה טובה, התורה היא תורת חיים והמטרה היא לשמוח ולהנות ייחד כזוג ולבנות קשר אמיתי וקדוש, ולכן אמרה תורה נידה לשבעה כדי שיהיה את הזמן שמתגעגעים ומייחלים לרגע של הליל טבילה והחיבוק והקרבה שאחרי הריחוק של שבוע וחצי שבועיים,
עכשיו יש שתי אופציות איך להעביר את זמן האיסור, א' הגישה הפחות רצויה והלא נכונה לטעמי זה שכל התקופה הזו ישנו ריחוק פיזי ונפשי וכל הזמן רק חושבים יאללה שתסתיים התקופה הזו אין לי כח לזה וכו'... ב' וזו הגישה הנכונה והרצויה זה בזמן האיסור לשים מטרה לחזק ולעבוד בכל הכח על הקשר הנפשי שיחות, הרבה שיחות, מתנות קטנות כאלה אם זה שוקולד או פרחים או כל דבר אחר כל זוג והדברים שמשמחים אותו, ואז ככל שמתקרב ליל הטבילה הקשר נהיה יותר ויותר חזק והרצון לאיחוד וייחוד מתעצם והשמחה בקשר הפיזי הוא הרבה יותר גדול.
עד כאן חפירה מחשבתית כמדריך חתנים.
ובפן האישי שלי:
אני גבר וכשאנחנו מגלים שאנחנו אסורים אני מאוד משתדל להראות פרצוף שמח ורגיל כאילו דבר לא קרה ויעבור מהר העיקר לא להכנס לבאסה, ולפעמים זה ממש לא קל, לדוגמא: שכרנו דירת נופש בצפת לחמישי שישי שבת, זה היה אחרי לידה שיש תקופה ארוכה שמותרים וזה בא אחרי תקופה ארוכה שאסורים, ואז ביום רביעי בערב אני הייתי בעבודה אשתי מתקשרת אליי מבואסת רצח, לא הבנתי מה קרה ואז היא אומרת לי אתה לא תאמין לי... "קבלתי".
עכשיו היה מאוד קשה עצרתי שניה (מזל שהיא לא ראתה את הפרצוף שלי) חשבתי ואז ה' הטוב עזר לי ואמרתי לאשתי: נוו ואז?! נכון זה קצת באסה אבל לא נורא נשמה אפשר להנות גם כשאסורים ניסע נטייל אולי דווקא יהיה יותר כיף ככה יהיה לנו יותר זמן לשיחות ולא נהיה שקועים בדברים אחרים...
זה לא קל אבל חייבים להפנים שכך צריך לנהוג.
יש לי תחושה לא טובה שאני חפרן אז אני עוצר כאן כדי לא להתיש אתכם לגמרי...