לא עברתי, אבל שכבתי בשמירת הריון ליד מישהי שהחדירו לה בלון כי היא עברה את התאריך ולא רצו לעשות לה זירוז (כי בעבר עברה ניתוחים קיסריים, ולפי מה שהבנתי זה מסוכן...). אז ככה, אמרו לה שפשוט מחדירים לה בלון, זה לא אמור להיות כואב, אולי רק קצת מציק כמו כל בדיקה בנרתיק...
אחר כך היא שכבה עם הבלון הזה, היא לא הרגישה אותו בכלל, אבל אז התחילו לה צירים, והיא התחילה לצעוק, נראלי בגלל הכאבים של הצירים ולא בגלל הבלון.. האחות כל הזמן באה לבדוק אם יש לה צירים סדירים, ואמרה שכשהבלון יצא זה אומר שיש פתיחה מספיק גדולה ושאפשר ללדת. והאשה כל הזמן אמרה אולי הבלון יצא ולא שמתי לב... בקיצר, לא נראלי שהיא הרגישה את הבלון... בסוף התחילו לה צירים סדירים, וראו את זה במוניטור, אז למרות שהבלון לא יצא, לקחו אותה ללדת, מאז לא יודעת מה קרה...
בקיצר, אני שכבתי לידה, והאמת שזה לא נשמע לי מלחיץ במיוחד... אנא שלי עברה הרבה זירוזים (לא ע"י בלון) והיא אמרה שזירוז זה הרבה יותר כואב מצירים רגילים, אז אולי עדיף לך בלון... לא יודעת!!
לגבי המשקל - אין לי מושג אם זה גדול או לא, אבל לי פעם אמרו שאם יהיה לי תינוק גדול אני אצטרך לעשות ניתוח קיסרי, אז ממליצה לך שאם התינוק גדול (במצב של חשש לניתוח קיסרי), עדיף ללדת לפני הזמן ולא ניתוח, (לפחות לדעתי, ואני יודעת מה זה ניתוח...).
ואם את מחכה עוד שבועיים לפחות - אני מכירה הרבה נשים והרבה תינוקות שילדו בשבוע 37 והכל היה בסדר (לא צריך פגיה ולא כלום!!).
בקיצור, לא נראלי שא צריכה לרוץ ללדת, אבל אם זה מה שהרופאים ממליצים, לי באופן אישי לא נשמע כ"כ נורא.
בהצלחה ושיהיה בשעה טובה!