פדיחה...אנונימי (פותח)

ראיתי שהיה שרשור על פדיחות במד''א ...

אז רציתי לספר לכם על פדיחה נוראית שהיתה לי במחנה

היה טיול מטורף ממש נוף מהמם וכו' ובאותו יום היה עומס חום נוראי ברמות ושתיתי ממש קצת יחסית והתחלנו את המסלול והרגשתי שאני עוד רגע מתעלפת, עשיתי קורס מד''א ואמרתי לעצמי שזה פשוט לא יכול להיות שזה קורה לי! אני בד''כ ממש מרגישה טוב ולהתעלף זה פשוט לא אני! ונגמרו המים ולא היה לנו מה לשתות ואז חיכינו בסוף המסלול מלא זמן לאוטובוס שייקח אותנו למחנה וכשהאוטובוס הגיע הגיע גם ההקפצה שהיתה אמורה להביא מים וקמתי כדי למלות מים והנחתי את הראש על האוטו של ההקפצה תוך כדי שמילאתי מים כי ראיתי שחור והיתה לי סחרחורת נוראית ואז הנהג של ההקפצה שאל אותי אם אני בסדר ולא יכלתי לענות לו מרב שהייתי בחולשה נוראית ואז הוא התקרב אלי ואמר לי שהוא לוקח אותי איתו ובאתי לעלות על האוטו ולא הצלחתי לעלות! הייתי כ''כ חלשה ואז הוא עזר לי לעלות וממש התפדחתי כי הוא היה דוס ממש..ואז הוא חיכה לחבר שלו או משו כזה ולבנתיים נשען על הדלת שלי (הדלת היתה פתוחה) ואז התעלפתי ונפלתי עליו- סיפרו לי שהתחלתי ליפול ואז ואז הבנות מסביב התחילו לצעוק -היא מתעלפת! היא מתעלפת! והוא השכיב אותי על הרצפה ובדק לי נשימה, דופק... וב''ה היה לי דופק ונשימה כי אם הייתי צריכה הנשמה...:"(  ואז התעוררתי שהנהג שהיה גם חובש ע ל י! ואז העלו אותי על האוטו והתחלנו ליסוע ממש מהר למחנה ובדרך הוא שם שירים של אייל גולן בקולי קולות וזה הרג לי ת'צורה והוא נתן לי לשתות מיץ תות בננה דוחה מהפה שלו כי הייתי חייבת סוכר בגוף ואז אני זוכרת שהתחלתי ליפול על המושב לפני והוא צעק משו שאני לא זוכרת מה אבל הוא היה בהסטריה נוראית (אם הוא חובש, הוא לא אמור להלחץ מהתלעפות, לא?! בסדר, התעלפתי פעמיים...ביג דיל  )  ואז טסנו למחנה וכשהגענו ליד המרפאה הוא הוריד אותי והתחלתי ללכת עקום ואז הוא אמר לי -"את יודעת שאת הולכת עקום?!" ואמרתי לו משו לא ברור כמו- התעלפתי לפני רגע, מה אתה רוצה?! והוא עזר לי ללכת עד למרפאה והרגשתי כ''כ כ''כ לא נעים! ובמרפאה נתנו לי עירוי ותרופה ששרפה לי את כל הוושט ואז כשהרגשתי יותר טוב הלכתי לאוהל לנוח ובערב שישבתי עם חברות שלי הוא ניגש אלי ושאל מה שלומי, וסיפר לי מה קרה...ועוד יותר התפדחתי! כי מילא קרה מה שקרה, תשמור את זה לעצמך! ובכלל לא יכלתי לחזור הביתה כי זה היה 6 שעות נסיעה באוטובוסים ועוד אחרי שהתעלפתי וההרוים שלי היו בחו''ל חודש (לעבודה...) וזהו... ואז סיפרתי את זה לאח שלי שהוא חובש קרבי ויצא לו לפרוץ ת'דלת לאמא של חבר שלו באמצע המקלחת... והוא אמר לי שהחובש הזה הוא מי שהיה יכול לעזור לי,נקודה ! אם זה היה מישהו אחר אז הוא היה עוזר לי פשוט זה היה התפקיד שלו ברגע הזה! הלוואי שהוא צודק!!!

קיצר..אני רק נזכרת בסיפור הזה אני מפתדחת...

בעז''ה שתמיד ניהיה מהתורמים ולא מהנתרמים....

אין על מד''א!!! הם תותחים ומקיימים כל רגע מצווה של הצלת חיים!!!

גאה בכם!

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך