נראלי שאפ אחת פה לא כתבה דברים בצורה מסודרת, אז אני אנסה לעשות סדר (לא שאני מומחית, פשוט בדברים שאני עשיתי...)
1. לדעתי כדאי לקבוע תור לבדיקת דם. את צריכה לבקש מרופא הפניה לבדיקת בטא (בדיקת הריון), לפי התשובה תוכלי לוודא באופן וודאי שאת בהריון (למרות שאם הבדיקה הראתה תשובה חיובית, אז את יכולה להסיק שאת בהריון...). אגב, אפשר לבקש מכל רופא את ההפניה. אני פשוט הרמתי טלפון למזכירות של המרפאה ושאלתי אם יש רופא שיכול לתת לי הפניה לבדיקת בטא. (תלוי איך עובדים במרפאה שלך, אבל בדר"כ זה לא סיפור לקבוע תור לרופא משפחה גם אם לא יתנו לך בטלפון...). (ואז את כבר מגיעה לרופא נשים אם התוצאות של הבדיקת דם, וזה מקדם...
2. לקבוע תור לרופא נשים. יש כאלו שיגידו שלא צריך, אני חושבת שבהריון ראשון כדאי כמה שיותר מהר ושהוא יגיד לך מה לעשות...
3. כתבו פה לקבוע תור לבדיקת אולטרסאונד. אצלי פשוט הרופאת נשים עשתה את זה בתור שהגעתי אליה (הייתי אז בשבוע 7), אולי יש רופאים שלא עושים את זה וצריך לעשות במקום אחר. לדעתי, תנסי לברר אם יש לרופא נשים אולטרסאונד בחדר ואם לא איך עושים ואיפה קובעים תור?
4. כתבו פה שאת יכולה לחשב את שבוע ההריון לפי הווסת האחרון. זה נכון מאוד, אבל צריך להיזהר!! יש נשים שיש להן ווסת לא סדיר, ואז זה ממש לא מדוייק. בקיצור, אם הווסת שלך מסודרת, את יכולה להסיק (בערך) באיזה שבוע את ואם לא - תבקשי מהרופא שיבדוק באולטרסאונד (ואגב חייבים לציין את זה לרופא נשים...).
5. לגבי הפרישה - ושמעתי את זה ממדריכת כלות: יש נשים שבהריון ממשיכות לקבל וסת באופן סדיר (או לא סדיר אבל מקבלות) ולכן אישה צריכה שתהיה לה קביעות שהיא מסולקת דמים. ולכן אני חושבת שצריך לבדוק ביום ה30, ה60 וה90 ,שאת מסולקת דמים (כלומר לעשות בדיקה באותם ימים). אני לא זוכרת במאה אחוז את הפרטים ואין לי יכולת לבדוק כרגע, אז רק תדעו שזו נקודה שצריך לבדוק!! (בדרכי טהרה נראלי שזה צריך להיות כתוב).
הרבה בנות לא יודעות את זה כי לפני החתונה בדר"כ לא אומרים את זה בהדרכת כלות, אז אפ'חת לא חושבת שצריך משהו...
בכלל, ממליצה בתחילת ההריון לקרוא הלכות טהרה, (וגם אחרי הלידה) אולי יהיו דברים שיתחדשו ושאתם לא יודעות...).
6. אחות מלוות הריון (אולי הייתי צריכה לכתוב את זה קודם, אבל עכשיו נזכרתי...) זה תלוי איפה את גרה ובמרפאה שלך. בדרך כלל יש אחות מלוות הריון בקופת חולים והיא מפנה אותך לכל הבדיקות וגם עושה בדיקות שתן, משקל, נותנת הנחיות וכדו'... אז לא צריך להילחץ!! (אני יודעת שיש מקומות שהליווי הריון הוא בטיפת חלב...).
והכי חשוב - בשעה טובה!! ב"ה!! איזה כיף.
בעז"ה בשמחות אצל כולן!
לגבי הפרישה, אני כן חושבת שצריך לפרוש, אבל זה מה שאני זוכרת, ממליצה לשאול רב.