התיעצות על מעבר דירה ומעבר מיטהתותי77
אז אנחנו עוברים דירה, ב'ה, ואני גם צריכה להתחיל להרגיל את הקטן - 10 חודשים- למיטת תינוק. עד עכשיו היה איתי במיטה. ילד קצת רגיש, סוג של דבק קטן, לא אוהב להיות בלעדי כשאנחנו בבית.
בכל מקרה, הדילמה כזאת:
האם לחכות קצת אחרי המעבר להרגיל למיטה או ישר עם המעבר להרגיל?
מחכה מאוד לתובנות!
תודה
אני מציעה מיד עם המעבר.אביוס

מצד אחד אומרים לא להעמיס שינויים על הילד

אבל נראה לי שאפשר לנצל את מעבר-הדירה להסבר לילד שהוא כבר גדול ומעכשיו הוא יישן במיטה משלו.

אפשר לעשות את זה כייפי-וואו!איזה מיטה יפה!!

וכן הלאה...

בהצלחה

מסכימה עם אביוס~א.ל

כמובן שזה לא חייב להיות אוטומטית עם המעבר,

אבל אפשר שהמעבר ישמש כ"שעת כושר" להסבר שכעת כשעוברים דירה, הוא כבר גדול,

והוא בע"ה יישן במיטה שלו וההורים יעזרו לו עד שיצליח..

אפשר לומר: התחדשנו בדירה חדשה, ואיזה יופי, גם לך יש מיטה חדשה ויפה 

לדעתי דווקא אם תמתינו עם זה עוד, זה יהיה לו טראומתי. ולכן עדיף להקדים את זה כמה שאפשר

כמובן- בהדרגתיות. וברגע שהורים משדרים שהכל בסדר, וטוב, אין סיבה שהילד יעבור "טראומה".

ילד בן 10 חודשים, לא מבין כלום מההסברים האלו...ד.
אני מסכימה שהם לא מבינים הסברים מורכבים ~א.ל

אבל הם כן מבינים דברים פשוטים, וכן ההבנה שלהם נבנית מתוך טון הדיבור והיחס של ההורה.

דן,אביוס

אולי ילד בן 10 חודשים לא מבין כלום מהסברים האלו. האם זו סיבה לא להסביר?

בתי הקטנה מקבלת הסברים מגיל קטן מאוד- 3 חודשים. והיום כשהיא בת שנה ושבעה חודשים אני רואה את התוצאות של זה.

היא ילדה שמחה ורגועה שמבינה מה אסור ומה מותר, מה עושים עכשיו ומה אחר כך.

ויותר מזה-היא מבינה שאבא ואמא מחליטים גם אם היא רוצה אחרת.

מעבר דירה לא אמור להיות  טראומתי, זה כיף, ילדים מתלהבים מזה-יהיה לי חדר חדש, בית חדש, וכו'..

(מעבר גן לדוגמא טראומתי יותר).

לכן הייתי מנצלת את המעבר להתרגשות-יואו איזה כיף יש לי חדר חדש! מיטה חדשה! אולי אפילו מצעים חדשים! איזה כיף!

(הילדה שלי לדוגמא אומרת "וואו" אז אפשר להגיד "וואו יש לך מיטה חדשה! וואו יש לך דובי חדש שיישן איתך במיטה!)

מהניסיון שלי זה עובד.

גם אם הילד לא מבין את ההסברים מילה במילה.

התגובה,ד.

אינה קשורה כ"כ למה שעליה נכתבה, במחילה.

פשוט - לא הבנת מה שכתבתי על ה"טראומה".

מעבר דירה אינו טראומה.

אבל, אם הוא יזוהה עם זה שאז בדיוק הוא הפסיק להיות אצל אמא, אז הוא יכול להיות מזוהה אצלו, בפנים, כ"טראומה".

המקום החדש = הפסיק החום הזה. ועל זה - הוא לא יבין שום "הסברה".

לכן צריך לחכות כמה שבועות ואח"כ להתחיל.

לגבי "הסברה" באפן כללי:  בוודאי שלא אמרתי "לא להסביר" דברים שעושים, בלשון חביבה מגיל צעיר. כל דיבור נעים אל הילד, הוא טוב.

לגבי ילדה ש"מבינה שאבא ואמא מחליטים גם אם היא רוצה אחרת" - זה נחמד, אבל צריך לשמור על הגבולות הנכונים של הדבר, באופן הנכון, שלא ייהפך לרועץ ומרדנות עם הזמן. גם להיות קשובים לרצון של הילד, וגם "סמכות נעימה ומוסברת".

ובוודאי שילד קטן יכול לקלוט את "אוירה הכללית" של "איזה חדר יפה". אבל לא את ה"הצדקה" לכך שזה אומר פתאום שינוי כזה..

וגם אם יקלוט "מיטה חדשה" וכו', מסתבר שהחסר יורגש אצלו. ולא טוב שזה יהיה מחובר באישזהו מקום עם המקום החדש.

זו ענ"ד.

וילד בן 10 חודשים גם לא מבין שעוברים דירהaima

כך שזה לא 2 מעברים

דווקא את זה הוא מביןחילזון 123

הוא יכול להרגיש שזה סביבה חדשה, ריח אחר וכו'

כמו שכשנוסעים להורים וכד' לפעמים הילדים קצת יוצאים מאיפוס מהשינויים בסביבה.

נכון, ועדיין. שינוי סביבה זה לא תמיד רע.אביוס

זה תלוי במבט שלנו-איך שאנחנו נשדר להם את זה ככה זה יהיה.

לפני שילדתי דיברתי עם אמא שלי על איך להתנהג עם הגדולה שלי.

היא אמרה לי בפירוש שהכל תלוי בי. נכון, תמיד יהיו תגובות לא פשוטות אבל האם בגלל זה נמנע מילדינו להתמודד עם מצבים?

לא.

היא אמרה לי שאם נשדר לילדה שהילד נכנס למשפחה באופן טבעי וששניהם חלק אינטגרלי מהמשפחה-היא תקבל את זה בדיוק באותה צורה.

פקפקתי בכך, אבל זה עבד.

נכון, יש תסמינים, אבל הם לא קיצוניים כמו שחשבתי ובאמת לרוב היא מתנהגת בצורה טבעית.

צריך לסמוך על הילדים שלנו.

^^^ הילדים שלנו לא כאלה שבריריים!~א.ל

לא קשור למקרה המדובר.ד.אחרונה

"לסמוך על הילדים" לא אומר לא להיות עירניים שלא לגרום תחושות לא נעימות.

ובוודאי שקבלת ילד אחרי לידה, נעשית ביחד עם הגדולים. וגם אצלנו זה הלך בקלות.

אני מניח שאת מבינה שגם אני מדבר מנסיון של כמה ילדים..

^^^ זה תלוי איך אנחנו מסתכלים על זהמודדת כובעים

אם את מרגישה שזה "טרואמה" לילד, משהו שצריך להתרגל, אז תחכי.

אבל יותר נכון להסתכל על זה כמשהו חשוב, שמתאים לילדים גדולים, הוא גדל כבר ולא תינוק קטן.

והוא גם יקבל את זה ככה.

זו השיטה שלי כדי להושיב את הילד בכיסא באוטו.

אנחנו קוראים לזה "הכסא המלכותי"!!!

מסכימה.פאז

אפשר להרגיל אותו לשחק במיטה גם לפני זה ביום, שההוא לא ינחת אליה בלילה בבום ולא יכיר אותה..

אגב אני מתייחסת בתשובתי גםפאז

ל"מעבר" הבא שבדרך..

לא הייתי מעבירה ילד דירה, אחרי חודש מיטה, אחרי עוד כמה זמן להתרגל לעוד משהו חדש..

נראה לי שזה בסדר ככה.

גם אנחנו העברנו בו זמנית מאיתי במיטה ובחדר- למיטה וחדר אחרים. וזה היה בסדר גמור.

לענ"ד - בשום אופןד.

לא עם המעבר.

ללא קשר באיזה גיל ראוי שיהיה במיטתו.

אם תעשו את זה עם המעבר - המעבר יזוהה אצלו כ"טראומה" עם משמעות קשה, אולי גם בעתיד.

הכלל - בדר כלל - כשעוברים לא משנים דברים. קודם כל, לייצב את ההרגל ה"נורמלי" מבחינתו. אחרי שהמקום החדש הוא "מקומו", נוהגים כפי שהיו נוהגים היכן שרגיל.

שיהיה לכם מעבר טוב ו"ישוב טוב".

מניסיוןאנונימי (פותח)

לאחרונה העברתי את הבן שלי למיטה משלו, בחדר משלו אחרי המון חששות. הוא בן 9 חודשים ורגיל להיות איתי כ-ל היום (אני איתו בבית, לא עובדת).

מאוד חששתי מההעברה הזו, איזה שבוע מרגע שהחלטנו לא ישנתי ורק חשבתי איך להקל עליו את המעבר. בחור רגיש (:

היה מאוד משעשע לגלות שכמה שהשלכתי עליו כמויות של פחדים, בסוף הוא לקח את זה יפה מאוד. 

באותו יום שהחלטתי שהוא עובר, מהבוקר נכנסתי איתו לחדר החדש, שלו, שמתי אותו בלול עם צעצועים, ולא הפסקתי לדבר איתו ולהסביר לו שזה החדר שלו וזו המיטה שלו וכו' (אל תאמיני למשפטים כמו "מה הוא כבר מבין". הוא מבין).

תוך כדי שהוא שיחק שם תליתי תמונות יפות על הקיר, עשיתי סדר, סידרתי לו את הבגדים בארון, וסתם ישבתי על המיטה שליד הלול וקראתי\תפרתי... בלילה עם הרבה חשש (בעיקר הכנתי את עצמי לבכי כל הלילה...) שמנו אותו לישון שם אחרי הסדר הקבוע של ארוחת ערב-אמבטיה-הנקה...

הילד בכה קצת, החזקנו לו את היד עד שנרדם.

כבר בהמשך הלילה כשהתעורר לינוק, הוא חזר למיטה החדשה בלי בכי בכלל. 

אני חושבת שמה שהכי הקל עליו זה הסדר יום הקבוע, שבסופו הוא הלך לישון במיטה החדשה.

כתבתי את כל זה כדי להציע לך, קודם כל בכל המעבר לנסות לשמור על השיגרה שלו, וזה יתן לו ביטחון במקום החדש.

שנית, יכול להיות שבימים הראשונים יהיה טוב שעדיין ישן איתכם, אבל אחרי שבוע אולי, כשיתרגל לבית (אצל תינוקות שבוע זה המון זמן), מציעה לך לעשות לו יום היכרות והסתגלות לחדר משלו. והעיקר להיות מאוד בטוחה בטיב המהלך הזה, כדי שתוכלי גם לשדר לו שזה בסדר.

בהצלחה, מקווה שיהיה לך לעזר

אנחנו העברנו מידאמאשוני

כשאנחנו עברנו דירה מיד העברנו אותו לחדר משלו והיה מצוין. הוא ישן הרבה יותר טוב בלילה וגם אני.

למרות שבהתחלה היה קשה לקום כל הזמן עד אליו, אבל לא הכנסנו אותו לחדר שלנו בלילות בכלל.

ב"ה הוא התרגל מהר לחדר ולבית.

באופן כללי נראה לי מוזר לשנות לילד הרגל למשהו מסוים ואז לשנות שוב, אם כבר אז שיהיה שינוי אחד, לא?

אני רואה שיש כאלו שחושבים אחרת. זאת דעתי האישית.

בהצלחה ותתחדשו!

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך