(לא קראתי את השירשור. רק פתיחתו)
אתרום מנסיוני:
א. בדוק אם תלות הבת באם נראית לך - כדי להימנע מחיכוכים בנושא זה בהמשך. יכול להיות שעל זה צריך לשים דגש ולא על הידיעות של האם או הגנטיקה שלכם.
ב. הכרתי כמה מדוייטים שהתעסקו בלחשוף תיקים רפואיים ובמחקר עם מומחים. סתם עוגמות נפש מיותרות. מרחיב את הדעת ומכווץ את הלב. אם ניתן לעורר פתיחות - שוה מאמץ, אם לא , אז מאמץ וחשיפה מיותרים. אם כי בהשגחה פרטית - זה פותח דלת עבורם להתמודד עם אתגרים לא צפויים. אולי יעשו שימוש במידע בהמשך ובהקשר אחר.
ג. לא תמיד יודעים לבחור נכון ותודה להורים שחוסמים אותנו לזרא. סלע במורד הנחל יוצר זרמים חזקים יותר שעוקפים אותו...
טוב אמרתי פה משהו כפול...
המבין יבין.
ד. אישית הכרתי בחורים עם מחלות שלא ידועות כגנטיות ובמשפחה שלהם זה מאד גנטי.
בדקתי אם אני מקבלת את זה ומבינה את ההשלכות.
לא תמיד הבנתי...
ידעתי לגבי אחד מהם שהוא מתמודד נפלא עם מחלתו, אבל עלי גם לתת יד לזה ולא יהיה קל. אבל לחשוב על האי ודאות אם זה יהיה לילדים שלנו ומתי זה יפרוץ ואם הילד יתמודד כמו האבא או שזה ידרוש ממני כוחות שאין לי...זה הטריף את דעתי.
להורים שלי נודע ועשו לי טרור נגד הבחור הזה.
ולעומת זאת,
היה בחור שהם הכירו ורק כשחשבנו על כיוון של חתונה והם כבר הכירו אותו - טיפטפתי להם מידע. להפתעתי הם רצו ללכת על כל הקופה וקבעו שיחות יעוץ עם מומחים וקיבלנו חומר לעיון ועובדת סוציאלית ו...
היה גדול עלי.
אחרי הכל זה חוזר לשאלות הפשוטות - טיב הקשר וההשלכות עליו. פתיחות, קבלה,חיבה, שיתוף, מחוייבות, מגבלות צפויות...
מוסרית- ברדיו רועשים על כך שיש או אין מספיק מקומות ונגישות לנכים במופע של "כוורת" בבריכת הסולטן. אבל לא לכל אחד בלב יש מקום ונגישות לנכים...
זה לא המקום להיות מוסרי וצדקני.
אל תתחבר לחבר הזה שלך אלא - אתה בכלל מתחבר לבחורה הזו? והיא-בפשטות גמורה בלי ייפיוף - יודעת במה מדובר ובאמת רוצה להכיר אותך?