יש לי ילד מקסים בין שנתיים וקצת. עם כל ה"לא רוצה" שלו אנחנו באמת מסתדרים לא רע... יש לי אליו המון סבלנות ב"ה, ואני נמצאת איתו (ועם אחותו בת 7 חודשים) בבית בינתיים וממש נחמד לנו. אלא ש... בימים האחרונים אני לא יודעת מה עובר עליו, פתאום הוא נהייה מה זה חצוף... ממש עושה את כל ההפך ממה שאני אומרת לו, עושה לי דווקא, מסתכל עלי וצועק "לא!" וכו'.
למשל, היום הקטנה ישנה, והוא תופף על משהו מתכתי, ממש ממש חזק ופחדתי נורא שהיא תתעורר (גם ככה היא לא מרגישה טוב ונורא קשה להרגיע אותה), אז ביקשתי ממנו להעביר את זה לשטיח, ולא על הרצפה, כדי שיהיה פחות רעש.. הוא כמובן סירב, ככה כמה פעמים. אז בלי להרחיב, פשוט לקחתי את זה ושמתי על השטיח כדי שימשיך שם לשחק.. אז הוא לקח את זה חזרה לרצפה........ בשלב כזה אני כבר מה זה מתעצבנת... אלה פעמים ראשונות שאני מתעצבנת עליו!!! בכלל לא קורה לי... אבל כשהוא מתנהג ככה נהייה לי קשה... איך מגיבים?? אז בסדר, לקחתי לו את זה פשוט, והוא צרח וכעס... ואז כל המצב רוח שלו נהרס והוא הסתובב ממש עצבני.
בקיצור, אני חושבת שאם אני אדע איך אני אמורה להגיב יהיה לי קל יותר. וגם... תעודדו אותי ותגידו לי שזה יעבור!!! פליז...
הוא ילד כזה חמוד, ומה זה לא מתאים לו כל הדווקא הזה...
אמא שלי אמרה שאני צריכה פשוט להתעלם... אבל זה לא יגרום לו רק להמשיך ולהרגיש נורא "חזק" ואמא נורא חלשה?
קצת מבולבלת..