בס"ד
ברוך ה' לידה ראשונה- אז הכל חדש, זר ולא מוכר..
יש לי מלא שאלות (אני מן הסתם אזכר בעוד בהמשך, אבל נתחיל..)
1. עדיף מטרנה או סימילאק? התחלנו עם מטרנה, ראינו שיש עצירות, אז עברנו לסימילאק- וגם איתה יש עצירות.. מישהי יודעת להמליץ מה עדיף? או שזה משתנה מתינוק לתינוק?
2. אני גם מניקה ושואבת ואמורה לחזור בקרוב ללימודים (שרחוקים מאוד מהבית שלי- יש מצב של שעתיים נסיעה..)- יש אפשרות לשאוב בלימודים ולהביא את החלב הביתה איכשהו? אם לא- עדיף לשאוב בלימודים ולזרוק או שעדיף לחכות שאגיע הביתה?
3. אחרי שהיא אוכלת היא לא תמיד רגועה.. אני לא יודעת אם היא עוד רעבה או שהיא פשוט רוצה מוצץ.. אני לא רוצה להאביס אותה- כי גם ככה יש לה עצירות.. אבל אני גם לא רוצה שהיא תהיה מורעבת.. (וברוך ה' היא רגועה.. כלומר- היא נראה לי יכולה לא לאכול יומיים אבל היא עדיין לא תצרח- אז גם אם אחרי אוכל היא רעבה- קשה לי לדעת..) כמה היא אמורה לאכול? הארוחות שלה לא בדיוק סדירות.. ואני לא יכולה לשקול אותה כל שבוע לראות שהיא עולה במשקל, ובגלל שהיא גם יונקת וגם עם תחליף זה מאוד מבלבל אותי..
ובאותו עניין.. איך יודעים שהיא אוכלת מספיק? החיתולים רטובים, אבל אין הרבה יציאות- אולי זה בגלל עצירות.. אז איך אפשר להיות רגועים בעניין הזה?
4. למישהי יש ניסיון עם בקבוקי MAM? הם מלא פעמים מטפטפים לי.. מישהי יודעת למה ומה עושים עם זה?
5. אני יודעת שבין האכלה להאכלה חייבים לעקר את הבקבוק- אבל מותר באותה האכלה לשים עוד אוכל (אם יש לי מטרנה במקרר ושמתי לה בהתחלה כמות מסוימת, אבל נראה לי שהיא עוד רעבה- אני יכולה להוסיף ממה שיש במקרר לאותו בקבוק?)
6. כמה זמן אחרי האוכל אפשר לעשות לה כל מיני דברים (כמו להשכיב על הבטן, לקלח, להחליף בגדים או טיטול, עיסויים וכו')?
7. כואב לי הגב ואני חושבת שזה כי אני לא מצליחה להחזיק אותה בצורה נוחה- יש למישהי המלצות?
8. עדיף ללכת לרופא 5 או 7 שבועות אחרי הלידה? לא בא לי ללכת מוקדם מדי ולא בא לי להיטמא אם אצליח להטהר עד אז..
9. קצת יותר מ3 שבועות אחרי הלידה- התחילו טחורים- עדיף לתת לזמן לעשות את שלו או שעדיף לטפל ומהר? איך מטפלים? (אני לא כל כך אוהבת רופאים ותרופות.. גם לא תרופות סבתא..) ואיך כדאי לשבת? רגיל- בצורה זקופה? או שעדיף להישען יותר על החלק האחורי קרוב לגב?
10. אולי זה קשור לסעיף הקודם- אבל יש כאבים מוזרים בכל האזור שם- אם אני קמה בלילה ומתיישבת- אז יש מעין דקירות במקום של הפיפי והרבה פעמים אני מרגישה כאב מוזר שהוא לא בדיוק באותו מקום אלא בעור מסביב ולפעמים גם בסוף השתן גם כואב.. צריך לבדוק את זה? זה קשור אולי לתפרים או לקטטר שעשו לי? לחכות שזה יעבור?
11. לגבי הדימום- בהתחלה היא נראה שהוא ממש קל, אבל אחרי כמה שבועות הוא נהיה כבד יותר וההפרשות נעשו צמיגיות- זה הגיוני נכון?
תודה רבה לכל העונות! תודה על הסבלנות!
וואי אחד הסיוטים!!! אבל זה עובר..