ברסלברים אמיתייםאנונימי (פותח)

שלום, רציתי לברר אם הברסלברים שמחלקים סטיקרים בצמתים הם ברסלברים אמיתיים,

ואם לא אז מי הם הברסלברים האמיתיים? במה הם דוגלים? מה הם עושים? וכו'.

אמרו לי שהם לדוג' לומדים 12 שעות ביום תורה..

מה עוד אתם יכולים לספר לי עליהם, אשמח מאוד אם תעזרו לי,כיוון שאני צריכה לעשות עבודה באנגלית , ובחרתי לעשות אותה על חסידות ברסלב, והמורה אמרה לי להתמקד על ההבדלים בין 2 הסוגים של הברסלברים,

אלו שקופצים ונראים כמו מסוממים והשניים, שאין לי מושג מה הם עושים וכמעט אפחד לא יודע עליהם ולא מכיר אותם...

תודה

ברסלב'ר זה אחד שהולך עם העצות של רבינונ נח זה הכל
אה?אנונימי (פותח)
וזהו?
זה רק האפיון היחיד שיש לחסיד ברסלב?
אני חושב שכןנ נח זה הכל
כי ברסלב זה שם החסידות שרבינו הביא לחסידות שלו ומה זה ברסלב'ר? זה חסיד בחסידות ברסלב שהראש שלה זה רבינו הקדוש והנורא והוא מחליט מה החסידות הזאת אומרת ומה מאפיןן אותה לכן מי שהולך לפי המאפיינים של החסידות הזאת שרבינו קבע אותץם נקרא ברסלב'ר כלומר חסיד ברסלב=חסיד רבינו
כאילו, 12 שעות לימוד תורה ביממה זה הפרמטר לברסלבר?סבא גפטו
או למישהו טוב? ממש לא.

ובתשובה לשאלתך, לרוב, החבר'ה שבצמתים שמחלקים סטיקרים של נ-נח וכו'.. הם מוגדרים כ 'נ נ-חים' והם לא ממש ברסלבים רציניים. לשם הסבר, אומר לך שברובם המכריע לא שייך ו/או לומר אצל הרב ברלנד.
אין עוד מלבדו ית'מכאל 2 3
ב"ה ית' בר"ה

ערב טוב

נ נח זה ברסלב

כ התלמידים של הרב ברלנד זה ברסלב

ופרטים על ברסלב יש באתר אזמרה
אין עוד מלבדו ית'מכאל 2 3
ב"ה ית' בר"ה

ערב טוב

נ נח זה ברסלב

כ התלמידים של הרב ברלנד זה ברסלב

ופרטים על ברסלב יש באתר אזמרה
אממאנונימי (פותח)
אכן ראיתי באתר אזמרה כמה דברים..
אבל איך אלו שבצמתים לא ברסלבים? זה שהם לא כ"כ יכולים או לא מתחברים ללימוד מעמיק בתורה וגמרא לא הופך אותם ללא ברסלבים, הם פשוט עושים עבודה קצת שונה, והיא בהפצת ברסלב וקרוב יהודים רחוקים.
ואם הם לא יעשו זאת מי כן?
ממ כן אלו שבצמתים זה כן ברסלבאנונימי (פותח)
תחליטו!אנונימי (פותח)
מישהו מוכן להגיד לי אז מה נכון?
בעצם למה שהם לא יהיו ברסלברים...? הם מפיצים את תורתו של רבינו וזה דבר גדול..
בברסלב יש כול מני חלקים אבל כולם שהם ברסלביםאנונימי (פותח)
חחח קוורעת!יקירה
כולנו ברסללביםם!!ככה תכתבי בעבוודהה!!ומי שקרווב לרבנו!!!ברורור שהם ברסללבים את יודעת איזה צדייקם שהם ככה מחלקים ברחוב!!הלוואיי שכולנו נזככה!!חיים טובים כל הישעועות!
ראש השנה בפתח!ד.לוי
קודם כל, אני מתנצל אך חייב להגיד לך שאת צריכה לחזור בך על המילים שאמרת "אלו שקופצים שנראים כמו מסוממים" כי אני מכיר אישית כמה מהם, והם עושים מסירות נפש של ממש כדי לשמח את עם ישראל שנמצא היום במצב רוח ירוד מאוד...
איפה ראית עוד אנשים שדואגים כ"כ לשמח עוד יהודים?!
לא אמרתי שהם מסוממיםאנונימי (פותח)
אמרתי שככה אנשים חושבים ויש אנשים שמתארים את זה הרבה יותר גרוע, אני הבאתי את התמצתי...
וברור לי שהם עושים עבודת קודש בכך שהם מחלקים ומפיצים את תורתו של רבינו הקדוששששש............
ואני מסכימה שהברסלברים ממש דואגים לעמ"י והם צדיקים גדולים,
רק הבאתי את הדעה של אילו שמסתכלם מבחוץ,
ויש גם את אלו שעושים גראפיטי שאין לי מושג מה הם רוצים להשיג בזה..
אם תשמעי לכולםד.לוי
אם תשמעי לכל מה שהאנשים אומרים....
יש דברים שהאדם צריך לחשוב ולהתפלל כדי להבין אם זה האמת או ההפך (יותר נכון, בכל דבר צריך להיות כך) אם לא חס ושלום.....

עלי והצליחי...
ברור לי..אנונימי (פותח)
אני יודעת את האמת, האמת היא שהם כלל לא מסוממים ושהם עושים עבודת קודש..
אשרייך!ד.לויאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך