המלצות על דיסקים שקניתי לאחרונהלהבה ירוקה

רבע לשש עידן רייכל:באופן כללי דיסק פשוט מדהים רק כמה דברים קטנים-יש איזה 3 שירים בלועזית ושיר אחד בערבית (המום)

ושיר אחד של איזה אבל חוץ מזה האלבום ממש שווה קנייה

שושנה אברהם טל-אלבום ממש יפה ושמח רק טיפטיפה יותר מידי קיצבי לטעמי...

בין הצלילים יונתן רזאל-דיסק מדהים עם שירי נשמה כמו שרק הוא יודע לעשות

בזמן האחרון עידן עמדי-דיסק ממש יפה עם היחודיות של עמדי מומלץ בחום

מעניין.הסטלן הקטן
עידן רייכל-הוא אחד המוזיקאים הגדולים בארץ כיום אז הוא תמיד הימור בטוח.למרות שלטעמי הדיסק האחרון מעט יותר חלש מהקודמים. אבל עדין טוב!

אברהם טל-מדיסק לדיסק בקרירת הסולו שלו הוא מצליח להשכיח ממני את התקופה הנהדרת שלו ב׳שוטי הנבואה׳ הגדולים.

יונתן רזאל-מלחין,כותב ומבצע בחסד!הוא גדול!ובדיסק גם מופק ע״י גאון נוסף,אביתר בנאי.זו יציקת אומנות.

עידן עמדי-לא אוהב.בכלל.
פספסת חלק מהעניין של הפרוייקט…צבי-ליזציה
עידן רייכל מנסה לגעת בהרבה תרבויות ולכן הוא הוציא שירים בכל מיני סגנונות עם כל מיני כלים ובכל מיני שפות . אם אתה לא מתחבר לזה אז מה הקטע לקנות אלבום שלו?

אברהם טל בקריירת סולו שלו הלך לכיוון של פופ וזה הצליח לו בגדול… אני אוהב לפחות.

רזאל ועמדי הם מוכשרים אבל קצת פחות בסגנון שלי
זה מה שעצוב,חבל לי על אברהם טל...הסטלן הקטן
מנהל הבנק שלו שמח צבי-ליזציה
וקצת מפריע לי הפסילה של הפופ. גם זה מוזיקה, גם אם היא קלילה וקצבית. אבל גם אני מעריך סגנונות אחרים יותר
לא אוהב ונהנה מהדבר הזול הזה...הסטלן הקטן
חבלצבי-ליזציה
כדאי להנות גם מהדברים הפשוטים יותר
מעניין אותי לדעת מה כ"כ זול בפופ, כי בסופו שלחופשיה לנפשי

דבר פופ זה לא רק המילים אלא גם המוזיקה.

נ.ב. אני דיי משוחדת כי אני דיי אוהבת פופ.(לא ישראלי.)

נ.ב.2 סליחה אם אני קצת תוקפנית, זה בגלל שלא הצלחתי להתנסח יותר עדין.(אם הייתי מדברת זה בטח גם היה יוצא עצבני, ככה שהכתיבה עידנה אותי בכל מקרה.)

נ.ב.3 סליחה על החפירה, לא כתבתי כאן שנים.

פופ הוא המכנה המשותף הנמוך ביותרצבי-ליזציה
המטרה בפופ היא לעשות מוזיקה שתנעם לאוזן של כמה שיותר אנשים ושתמכור הכי הרבה עותקים. אפשר לא לאהוב את זה כי זה לא מעניין או משעמם או ממוסחר מדי. אני אישית אוהב את זה כי זה לא כבד כל כך כמו סגנונות אחרים.
אלה מילים שלי ממש... הסטלן הקטן
בכל אופן,אני לא אויב משהו שמראש אמור להיות הכי נמוך שיש.מכל הבחינות.קשה לי להאמין שיש לי מכנה משותף-מעבר להיותי אדם- עם אדם מסעודיה או גרמניה...

דבר שני,אני מאמין שמוזיקה היא הרבה יותר מהנאה.זה דבר עמוק וכן,גם כבד...ולכן אני מחפש מוזיקה שתיגע בי...
יש לי גם מוזיקה שהיא בעיקר בשביל להקפיץ לי את הרגליים,אבל גם היא מוזיקה מורכבת ולא המונית...
איזה כיף לדעת שאני לא היחיד בעולםהבעטליר החמישי

ששומע קצת כבד ומורכב..
ואני לא יודע כמה אני מסכים שצריך להנות מהדברים הפשוטים. חבר שלי העלה סברה שלא כדאי לקנות אוזניות טובות מאוד כי אז אי אפשר לשמוע באוזניות רגילות. יש משהו במה שהוא אומר, אבל זה לא חיסרון. ככה בכל הדברים- האיכות כמעט תמיד תהיה על חשבון הכמות, ונאלצים לוותר על כמה עניינים.

אגב, לא תמיד 'פופ'ולריות זה רע. אפשר לומר שאביתר בנאי ויונתן רזאל הם 'פופ'ולארים ולא כבדים, אבל הם עדיין נפלאים. וגם מזרחי- אהוד בנאי (האגס 1) וברי סחרוף (לב שלם) מכניסים לא פעם מוטיבים מזרחיים לשירים שלהם, וזה לא רע בכלל.

אין שום דבר רע במזרחית.הסטלן הקטןאחרונה
אבל מזרחית אמיתית,כמו של פעם-זהר וכאלה.היום כמעט אף אחד לא עושה כזו מוזיקה(חוץ מעמיר בניון קצת.)וזו מוזיקה באמת טובה מכל הבחינות.
(סתם לידע כללי,המוזיקה המזרחית יותר מורכבת מהמערבית.יש בה רבעי טונים והמערבית יש רק חצאי טונים).
צריך לדעת שהמוזיקה שהיום מכנים אותה מזרחית היא בכלל ׳פופ ים תיכוני׳.
ופופ זה פופ ולא צריך להרחיב בגנותו.

ולגבי מה שאמרת על אביתר בנאי ויונתן רזאל.
צריך להבחין בין מוזיקת פופ למוזיקה פופולארית(תראה גם את ההבדל הלשוני).למרות שהמילה פופ גזורה מפולארי,אם השנים זה התפתח למשהו בפני עצמו.
מוזיקה פופולארית (כמו אביתר ויונתן) יכולה להיות גם המוזיקה הכי טובה שיש,מכל הבחינות,והרבה אנשים שומעים אותה.אבל היא לא עשויה בצורה זולה והמונית.

בתמצות.בבסיסה של מוזיקת הפופ עומדת הכוונה ליצור משהו שימכור הכי הרבה ויגע בהכי הרבה.בבסיסה של מוזיקה פופולארית עומדת נשמת המנגן וההצלחה והפופולרית מגיע כאילו בטעות.

עוד יותר בתמצות.פופולריות לעומת פופוליזם.

עוד יותר בתמצות.אין.
חופשיה-המוזיקה בפופ זולה אפ׳ יותר מהמילים!הסטלן הקטן
אני מאוד מתחבר להבה ירוקה
חבל שלא ראיתי את הביקורת הזאת אתמול...SimplePlan

הייתי אתמול בסטימצקי וקניתי את הדיסק החדש של נתן גושן, והיה דיסק שני בחצי מחיר והתלבטתי אם לקנות את הדיסק של אברהם טל או של עידן רייכל, ובסוף לא לקחתי את שניהם...

אם זה עוזר ההמלצות....הסטלן הקטן
אני אכתוב בשעה שפויה יותר המלצות על כמה דיסקים.זה יהיה קצת (או הרבה)יותר ארוך מאלו של ׳געגועים לאוכל׳ אבל זה גם יפתח לכם אופקים להמון אמנים שאני מעריך שאתם לא מכירים...
וואי מומלץ בחום - כנסואביגיל=)

היום לאחר ציפיות ארוכות קניתי אחד מהאוספים של ארבע אחרי הצהרים..
פשוט מדהים! מומלץ מומלץ מומלץ

גמאני מצרפת פה לרוב..-הדיסק החדש של עידן רייכל...rubh,

דבר ראשון, אין על היוצר הזה! יוצר מוזיקה פשוט טובה...

לגבי הדיסק הזה, הייתי צריכה לשמוע אותי פעמיים כדי לאהוב אותו , ועכשיו אני לא עוזבת אותו. כל הניקיונות- איתו(:

ו...אני גם די אוהבת את השירים בשפות אחרות...

^^^^^^^^^להבה ירוקה

חוץ מהשיר בערבית...

יש לי את שלשת הראשונים אכן מומלץ בחוםלהבה ירוקה
דיבור פשוט- מדהים..batsheva100

חורשת עליו...

הדיסק של עידן עמדי הוא אחד הדיסקים הטובים ביותר ששאנונימי (פותח)

ששמעתי. שירים מלאים עוצמה ופשוט משקפים את המציאות בימנו..ממליצה בחום!!!)

מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

מחפש כלי לכתיבת תוויםחופר
ואם הכלי יודע להעביר סולמות ולשנות מקצבים- זה בכלל בונוס

אולי יעניין אותך