בוקר טוב.
יש בדיחה חמודה, פרעה והמן נפגשים בגהנום ומתווכחים מי יותר רשע, המן אומר אני כמעט השמדתי את כל היהודים שבמלכות אחשוורוש שהייתה כמעט על כל העולם, פרעה אומר לו זה יפה מאוד אבל לא חכמה אני גרמתי להם שעד היום הם עבדים של שנה בתקופה הזו עובדים בפרך...
אנחנו בני חורין?
חשבתי על כל עניין הניקיון של הבית, אני לא יודע איך זה בבתים אחרים אצלנו בבית הורי היינו מקרצפים גם את הלמטה של הדיקטים של המיטות(רק לצורך ההבהרה עד היכן זה מגיע) ונראה לי שלא היינו היחידים...
אמרתי אני עושה רק מה שצריך לא מעבר...
אנחנו כולנו פה נראה לי באותו סטטוס של נשואים יחסית טריים מי שנה מי שש שנים, גם שש שנים זה לא הרבה,
אני יודע שרוב הזוגות הצעירים די מתניידים בשנותיהם הראשונות עד שמוצאים את מקומם,
ואם כך למה לעבוד כל כך קשה? מילא אם אני גר בבית למשך חיי ולא בתכנית לעבור אז צריך לרענן מידי פעם את הבית ולעשות ניקיון יסודי, אבל אם אני מתקבע למה לעבוד כל כך קשה וזה גורם לכעסים בין בני הזוג עשית לא עשית וכדו' וזה גורם לכעס על הילדים המתוקים שלנו שלא עשו לנו דבר רק רצו להיות הם ולשחק ולהשתובב אז למה להעמיס עלינו משא שהוא מעבר לכוחותינו?
הייתי ממליץ כאבא וכעל שננצל את הזמן שאנחנו מנקים מעבר למה שצריך וניתן אותו לילדים שלנו או לבן/בת זוג שלנו אני בטוח שה' יהיה יותר שמח והבית יראה יותר טוב.
מתוך כעס ולחץ הכל נראה אפרורי לעומת זאת מתוך נחת ושמחה הכל נראה זורח ונעים,
אז בואו נשקיע במקום הנכון...
גם אלו שגרים בבית הקבע שלהם מותר להרפות קצת אבק הוא לא חמץ...
הלחם לא נדבק מתחת למיטה גם אם הילד שלי מאוד מאוד יצירתי...
ובמחסן שניקיתי פסח שעבר ומאז לא נגעתי בו אין חמץ אז למה? למה לעשות לעצמנו את הנזק הזה???
אני לא אומר אם מישהו נהנה מזה שיערב לו וימשיך להנות ואני לא אומר שאסור מי שרוצה יכול בסיום הקריאה של השרשור הזה לחזור לעבודות הבית בכיף...
וכאן מגיעה השאלה מה באמת חובה מה לא חובה ועד כמה צריך להשתגע...
בא נתחיל מהבטוח:
מקרר - חובה, תנור - חובה ואם רוצים להשתמש בו בחג אז צריך להכשיר(מי שרוצה הסבר איך שיבוא לפרטי), ארונות מטבח - חובה, שולחן אוכל - חובה(לא להשתגע מספיק סמרטוט עם מים וסבון ולא אוכלים על הרגליים להזכירכם), ארונות ספרים - לא חובה בכלל סתם בריא לספר הריענון הזה, ספה - צריך, חדרי ילדים - כדאי לעבור עליהם לראות שהילד לא דחף בטעות איזה בסקויט מתחת למזרן שלו או בשידת תינוק וכדו', מעבר לזה לא צריך להשתגע ושלא יובן מדברי לא נכון , כן צריך להשתדל לעבור מלמעלה על הכל לראות שלא שכחנו איזה חתיכת לחם בארון בגדים או במגירת גרביים,
לדעת הרמב"ם ולדעתי עוד פוסקים מסכימים עם דעתו, אם ניקיתם את הבית יותר מידי טוב יש בעיה לברך על בדיקת חמץ כי זה לבטלה הבית כבר בדוק, ולא עוזר ה10 פתיתי חמץ שבני הבית מחביאים כי זה בדעתו של בעל הבית להוציא אותם ובני הבית יודעים איפה הם, אגב כשמחביאים לעשות רשימה פעם שכחנו איפה החבאנו את אחד הפתיתים, ולכן אם לא מנקים הכל כמו שרגילים העולם אז יוצאים לכתחילה וזה לא ברכה לבטלה...
ותזכרו טוב טוב...
אבק הוא לא חמץ...
שיהיה לנו פסח שמח(כשר הוא בטח יהיה).

נפלאה