המכתב היומי ממוהרא"ש, מתוך אתר ברסלב סיטינתל'ה

בעזה"י יום ג' לסדר צו ח' ניסן התשע"ג

שלום וברכה אל ... נ"י

הנה יום אחר יום אנחנו צועדים לקראת שבת הגדול, שבו התחיל הנס של יציאת מצרים ואחר כך נגיע אל ליל הסדר שנחוג בדיצות את חג החירות, שעם ישראל יצאו מחירות לגלות וכו', כל אחד מהגלות שלו וכו', שנשמתו נפלה במקום שנפלה וכו', ונעלם ונסתר ממנו אמיתת מציאות יתברך, ובליל הסדר יאיר עלינו אורו יתברך בגילוי נורא ונפלא עד מאד, ולכן עלינו להכין את עצמינו יום אחר יום אל האור הגדול הזה, שיאיר עלינו מלך הכבוד בעצמו.
אתה צריך להבין שלהגיע אל זה אנחנו מוכרחים את ההקדמות של רביז"ל, שגילה לנו (ליקוטי מוהר"ן חלק ב' סימן פ"ד) שהשער והפתח להיכנס אל הקדוש ברוך הוא זה הפה שלנו, היינו להרגיל את עצמינו לדבר אל הקדוש ברוך הוא בשפת האם שלנו, שזה המתנה הכי יפה שקבלנו מרביז"ל, ועלינו לנצל את כוחינו שאין כוחינו אלא בפינו, כמו שאמרו חכמינו הקדושים (תנחומא בשלח) כתיב (ישעיה ס"א) "אל תיראי תולעת יעקב", למה נמשלו ישראל לתולעת? לומר לך מה תולעת הזה אינו מכה את הארזים אלא בפיו והוא רך ומכה את הקשה, כך אין להם לישראל אלא תפלה שהעכו"ם נמשלו כארזים שנאמר (יחזקאל ל"א) "הנה אשור ארז בלבנון" ואומר (תהלים כ"ט) "וישבר הוי"ה את ארזי הלבנון" וכשהן מתגברים עליהם חוזרים בתשובה וצועקים ומתפללין והקדוש ברוך הוא עונה לעם ישראל בעת צרה; ולכן אני מבקש אותך אל תהיה בטלן, אלא דייקא מרוב הטרדות שיש לך עכשיו בטרדות החג וכו' וכו', ועובר עליך בלבולים גדולים וכו', ודאגות על גבי דאגות וכו', עליך לקחת את עצמך בידיך, ולזכור מה שאמרו הקדמונים (רבי יהודה אלחריזי) אימתי התפלה נשמעת? "בעת שהנפש נכנעת, והעין דומעת, והתלאה בקירות הנפש נוגעת", דהיינו כשאדם בא בקטנות וירידה כזו, שנדמה לו שאבד מנוס ממנו וכו' וכו', דייקא אז כשמתפלל אליו יתברך תפלתו נשמעת בכל העולמות.
היום זה ההילולא של הצדיק הקדוש רבי מרדכי מנעשכיז זי"ע, שהיה צדיק נורא ונפלא מאד דבוק באין סוף ברוך הוא בקביעות, אשר רביז"ל כשחזר מארץ ישראל נסע תיכף ומיד אל הבעל התניא זי"ע, ושם שמע שהצדיק הקדוש רבי מרדכי זי"ע חולה מאד וקרוב לקיצו וכו', על כן התחיל לנסוע אליו בחיפזון גדול כדי לתפוס אותו עדיין בחיים (עיין פעולת הצדיק סימן שי"ט) וזה היה חמש ימים לפני ההסתלקות שלו, וכל כך שמח שרביז"ל הגיע אליו, עד שאמר אלמלא שלא הגעתי לזה העולם אלא שרבי נחמן יפסיע על המפתן שלי, היה די, כל כך הפליג במעלת רביז"ל, ותהלה לאל לנו יש את רביז"ל, למה שלא נציית אותו לדבר אל הקדוש ברוך הוא בכל יום, אפילו דיבור אחד שזה יקר מאד מאד, והזהירנו מאד מאד על האמונה הקדושה שנחדיר בעצמינו אמונה פשוטה בו יתברך, ואמר (שיחות הר"ן סימן ל"ג) אצל העולם אמונה היא דבר קטן, ואצלי האמונה זה דבר גדול מאד, ועיקר האמונה צריך להיות בתמימות ובפשיטות גמור, ומובא (מאור ושמש) שמעתי מהרב הקדוש מנעשכיז זי"ע שעל ידי האמונה יוכל האדם להחיות מתים, ולהפוך כסף לזהב, ולשנות כל דרכי הטבע, וגם מי שיש לו אמונה האמיתית, אינו מתירא משום דבר, ולא יזיקו שום דבר, ואמונה הוא לשון אמון, כמו (משלי ח' ל') "ואהיה אצלו אמון", שהוא לשון המשכה, שעל ידי האמונה האדם ממשיך עליו נועם אור אלקותו יתברך, אשרינו מה טוב גורלינו שאנו יודעים מרבי כזה, שהוא מחדיר בנו אמונה פשוטה בו יתברך, שרק על ידי זה נזכה להגאל, וכמו שאמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן ז') עיקר הגלות אינו אלא מחמת חסרון אמונה, ואמרו חכמינו הקדושים (ילקוט הושע רמז תקי"ט) שאין הגליות מתכנסות אלא בשכר אמונה, וכן את מוצא שלא נגאלו אבותינו ממצרים אלא בזכות אמונה, אף אברהם לא ירש העולם הזה והעולם הבא אלא בזכות האמונה שהאמין בהקדוש ברוך הוא.

המאחל לך חג כשר ושמח
 
המאחל לך חג כשר ושמח
מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

 

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

 

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
כןabrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגועאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

 

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

 

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך