מישו מכיר על טיסות לאומן באמצע השנה.[.סבא גפטו]matu99

שמעתי שיש טיסות אם הרב משה דורון...שזה חווייה אמיתית..

חברה השנה ככל הנרא לא יצא לי לטוס לאומן בגלל המחירים הגבוהיים [ובגלל העיין הרע שעשה לי סבא גפטו]

אז אני שומר ת'כסף שיש לי ..ואני מקווה שאני יטוס בע"ה ככה באמצע השנה ,,,מישו יודע אולי על סוכות משו ..יש טיסות מאורגנות??!

אני יודעתא.מ.נ
שדרך צדיקים מוציאים טיסות כל השנה (אני טסתי דרכם..)
הרב ארז מדריך טיסות דרכם גם.
http://www.zadikimtours.com/
מעניין שלך הצלחתי לעשות 'עין הרע' ולמורה שלי לא...סבא גפטו
(ממתי אתה מאמין שקליפות כמוני שלא יוצאים לאומן יכולים להשפיע עליך, לרעה, כדי שלא תצליח להגיע ל'רבנו'... ?? ?? ??)

בכל אופן יש באופן כללי מין שלוש מועדי עלייה לרגל... ראש השנה, שבועות וחנוכה. - הכוונה שהרבה אנשים מגיעים. חוץ מזה במשך כל השנה יש יהודים שנמצאים שם / טסים לשם.
ביאוס לסבא גפטו אני בסוף טסmatu99
ממש לא, אני לא מתבאס, מתעצבן או שמח מזה שיהודי טססבא גפטו
לאומן.

יותר מזה, אני לא מבואס (מבועס?) מאנשים אני בז להם.

ולא, אל תנכס לעצמך כזאת חשיבות בעיניי, אני לא מכיר אותך בכלל כשדי שאני אבוז לך.

רפושבבאכי"ר
סבא גפטו אחי אני צוחק...אבל תשמע...מותר לטוסmatu99
אתה יודע הלכתי לאברך חרדי שלמד 6 שנים בישיבת אור החיים[ועדיין לומד] תאמין לי חכם לו פחות מרב [שאין לאברך קשר לברסלב בכלל]
הוא אמר לי שלפי הרב עובדיה זה אסור לטוס וזה וזה..
אז אמרתי לו שקראתי בעלון של שבת שאלה ששאלו את הרב שלום ארוש..
על סמך מה נוסעים אלפיי יהודים לאומן כל שנה..
אז הרב ענה והביא תשובות רבות ..
תשובות מהספר של הראשל"צ,,הרב עובדיה [שו"ת]
ומהספר שדי מחד ..ומעוד ספרים שלא זכורים לי בראש עדיין..
אז האברך הצדיק והחכם הזה הלך לישיבה ולמד שעות על העניין הזה ובדק לפי הסימנים והספרים שהרב רשם בתשובתו..
הוא אמר שלפי הגמרא ולפי מה שהוא למד ,אין משו מדויק האם מותר או אסור...
אבל מה שבטוח שהוא צדיק והוא שקדן והוא בדק היום בגמרא ובכל הספרים והוא נתן לי תשובה שאין איסור לסוע לאומן ..

אז אל תעצבנו אותי כי אני עצבני מספיק מהמצב שהעולם נימצא בו הוול סטריט נימצא תחת אסון עולמי ואבא שלי כל יום חוזר מת מעצבים!!
סע לצדיק!ד.לוי
כל מי שיגיד שאסור לטוס, יהיה אפשר להבין מזה שהוא עוד לא זכה לטעום מהאור הזה ומהקדושה שטועמים אצל רבי נחמן מאומן...
שמעתם מה אמר החלבן?אנונימי (פותח)
הרב המקובל חיים כהן מגבעתיים אמר נשמת רבינו הקדוש נמצאת בצפת ליד הציון של חנה ושבעת בניה.
מאיפה הוא יודע?matu99
יש לו ידיעות.אנונימי (פותח)
יותר מזה, האדמו"ר מפוריסוב המקובל רבי עקיבא רבינוביץ מירושלים אמר שהעלו את גופו הקדוש של רבינו לאר לפני כמה שנים וקברו אותו ליד חנה ושבעת בניה. הוא לא מוכן לומר מי עשה את זה אבל הוא טוען שמכיר אותו וזה בטוח. אפשר לשאול אותו. הוא נמצא הרבה אצל הרב בצרי בישיבת השלום בירושלים.
מוזרסבא גפטו
היה ניסיון להעלות את העצמות והניסיון נכשל.
אני לא ממעיט באף אחד החלבן הוא קודש קודשים אבלנ נח זה הכל
יש לנו את זקני אנ"ש שאומרים שרבינו עדיין באומן ואם רבינו היה בארץ הוא היה דואג באיזושהיא דרך להודיע את זה לחסידיו
כופרסבא גפטו
ואני יודע שאתה יודע שאני חושב שאתה כופר. פשוט חשוב לי להבהיר את זה לאחרים.
הרב נפטר הוא לא יכול להודיע לך משהו. מפיש. כל רב.
שמע סבא גפטונ נח זה הכלאחרונה
אני לא כופר בשום דבר ולא חולק על אף רב אבל רבינו ציווה לבוא אליו ראש השנה אז הולכים ולא יבוא איזה סבא ג'פטו מתנגד כזה שיבוא ויגיד לא ללכת מי אתה בכלל ליד רבינו מקווה שהבנת מי הכופר פה מבין שתינו
גם אם היה מודיעדוד נחמן
אין סיכוי שהיו שומעים הדעת העקומה הזו כל כך השתלטה והשתרשה וכל כך יש תירוצים למה כן וכולם מכסים עצמם בכל הכיסויים שרק אפשר, במעלת הנסיעה, כך שגם אם היה מודיע להם הם היו חושבים שזו בת קול מס"א.
וזה לא יתכן שזה רבינו נחמן. זהו, איזה מצב קשה, אה?
רק מה הם לא יודעים כי בכוחו של רבם הקדוש לקחת את כל הקדושה והניצוצות הקדושים מאומן, ככה לא ישאר שם כלום, ואז הנשמות ירגישו זאת כי הם לא יקבלו כלום, רק יהיה להם הוצאות נוראיות ועוגמת נפש ואז יבינו כי לא יתכן שרבינו וחילותיו הקדושים עוד באומן ויבינו טעטתם ויתחילו לחפש איפה.
ואז גם את זה הם לא יודעים - רבינו הקדוש בעצמו ימשוך אותם לאן שהוא נמצא בארץ ישראל גופא.
שנה טובה.
שאלה קטנהד.לוי
אתה במקרה חסיד נ נח?
זה ישנה את היחס שלך אליו?סבא גפטו
ההפך!ד.לוי
ההפך אני מאוד אוהב ומעריך אותם!!!!
אשריהם!
הלואי והייתי מוצא בכל הארץ הקדושה הזודוד נחמן
מנין אחד של מחפשי אמת לאמיתה ומוכנים להתאמץ בשביל כך במסירות נפש רבה וכנה והכל ביראה ודבקות לשם יתברך.
איני ננח, כלל. אך כולי גופי נפשי רוחי ונשמתי חסיד רבי נחמן מברסלב 24 שעות ביממה 365 ימים בשנה, 22 וחצי שנים.
ומוכן למסור נפשי והעיקר לחיות באור האמת לאמיתה, גם אם כל העולם הברסלבי וכולם יגידו אומן אני אומר ארץ ישראל, אה כן אני יודע כי עוד כמה יגידו ארץ ישראל ובינהם רבי נחמן מברסלב וכבוד רבי מורי אבי קדושי אליהו פנחס שליט"א.
אם אתה מחפס...ד.לוי
אשריך שאתה מחפס את האמת! אני מאוד מתפלא שעוד לא התחברת לנ נח, זה כ"כ מתאים לך....
אתה מכיר קצת את רבי ישראל?
הם מאמינים שנשמת רבי נחמן עברה לציון רבםדוד נחמן
ואני יודע בודאות שזה לא נכון.
ממש לא כולםד.לוי
ממש לא כולם חושבים כך.
לדעתי כמו בכל מקום יש הבדלים וגם בתוך נ נח יש שחושבים כך ויש שממש לא חושבים כך.
דיברתי עם כמה מה נ נח ודוקא הם כן ראו כדבר חיוני וחשוב מאוד לטוס לאומן...
מה אתה רוצה לשכנע אותי להצטרף אליהם?דוד נחמן
אין מה לשכנע...ד.לוי
אין לי מה לשכנע, רק לתת לך עצה אם אני יכול להרשות לעצמי,
להתפלל שהקב"ה יאיר לכל עם ישראל את האמת לאמיתה ושלא ניתן לעולם הזה, לכבוד, לכסף וכו' לבלבל אותנו מדרך האמת...

סתם היה מעניין אותי לדעת אם התענינת בנושא הזה........
היהב נשמע כך...
ברסלב זה הכי קדוש כי ליקוטי מוהרןדוד נחמן
הם המוחין של הגאולהדוד נחמן
לכן אותו אחד שבא לבלבל את עם ישראל השקיע הרבה זמן ומרץ ומחשבה בברסלב, וככה קרה שהם אלו שהכי קדושים אך גם הכי תפוסים בשקר המסווה זה שנמצא בדקויות מאד וקשה הכי הרבה להבחין בו, אך הוא מפריע בעבודת השם האמיתית ובהבנת דעת האמת של הצדיק יסוד עולם רבינו נחמן מברסלב.
חיפשתי בכל ברסלבדוד נחמן
לא הבאנתי מה הכוונה שלך?ד.לוי
התכוונתי שרבי נחמן גילה לעולם את הקודש הגדולדוד נחמן
ביותר, שהם מוחין של הגאולה, והבעל דבר ראה ותיכף עשה הכל לקלקל, ולכן הכניס דעות בברסלב שהם בחיצוניות נראות קדושות אך באמת בפנימיות הדברים זה ההיפך וכך השתרשו בברסלב דיעות לא נכונות והבנות מוטעוטת של דברי רבי נחמן, וכוונת דברי רבי נחמן.
זהו רבי נחמן התכוון שאנו נלמד לעבוד את הקב"ה, נדבר על הקב"ה כל היום ונהיה ביראת הקב"ה כל היום, והנה קרה שכל העת מדברים מרבי נחמן , וקרה שעכשיו מדברים מכמה רבנים בברסלב, זה לא דעת רבינו.
ברסלבר אמיתי כל הענין שלו זה רק הקב"ה.
ולא כל היום דיבורים על הרב שלו, כן לכבד דברי הרב, וכן להתיעץ אך עיקר הדיבור המסקנות הלימוד ההוויה הם הקב"ה. זהו. זה ברסלב.
ואם חודשיים לפני ראש השנה מדברים על טיסות ונדבנים וכאלו ענינים במקום לדבר על הראש השנה גופא, העת בה אנו ממליכים את הקב"ה עלינו, ומה פירוש ההמלכה וכיצד לחיות עם מלך וכיצד לחיות ביום יום ומלוכתו עלינו, ומה כל הארת ארץ ישראל בראש השנה מה היא וכיצד להתכונן אליה, כלום הכל ריקנות בשום פורום לא ראיתי רצינות ראויה לברסלב, חיצוניות עלובה ומדכאת מאד במיוחד אחד שמחפש כל כך את האמת ולחיות בה כל רגע.
וזה היתה כוונת רבי נחמן - לחבר את מי שבאמת רוצה לחיי אמת כאלו.
כן חיפשתי בכל ברסלב, ולצערי קרה האסון הנורא מכל - האמת נעדרת מהמקום בו היא היתה אמורה הכי להיות ולהאיר.
כל יום אני בוכה על זה ומתפלל כדי שישתנה הדבר, הלואי הייתי מוצא מנין אחד לפחות של מחפשי האמת לאמיתה.
שיחו בכל נפלאותיו.אנונימי (פותח)
בתוך עולם מלא הסתרות על מלכות הבורא יתברך זורחת שמשו של רבנו הקדוש צדיק האמת שפוקח עיננו העוורות להסתכל בעולם אך ורק בעיניים של אמונה וכלשונו הקדושה בתורה ה' חלק שני שהיא התורה הכי ארוכה שיש בספרו הקדוש שהעיקר הוא האמונה וצריך כל אחד לחפש את עצמו באמונה. ה' יעזור שנזכה לחיות באמת חיים אמיתיים של אמונה גם בתוך החושך שאנו נמצאים בו היום אשרינו שזכינו להתקרב לרבנו! לא להתייאש מהחיפוש והבקשה- אבינו מלכנו גלה כבוד מלכותך עלינו מהרה!
האדמו"ר מפוריסובאנונימי (פותח)
מקובל אלקי ירא שמים אמיתי צנוע ועניו תשאלו אותו. שמו הרב עקיבא רבינוביץ והוא יודע מי העלה את רבנו לארץ ושהוא טמן את גופו הקדוש ליד חנה ושבעת בניה. הוא נמצא הרבה בישיבת השלום של הרב בצרי. לומד שם עם המקובלים. לברר!
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך