בעזה"י יום ד' לסדר צו ט' ניסן התשע"ג
שלום וברכה אל ... נ"י
מאד מאד אני מבקש אותך שתראה להתחזק ביתר שאת ביתר עוז, וכל המח מחשבה שלך צריך להיות איך להחזיק מעמד בהמצבים הכי קשים שרק עוברים עליך, וזה הלימוד העמוק שמלמד אותנו רביז"ל איך להחזיק מעמד בעולם העובר הזה, ולא להסיח דעת ממנו יתברך כרגע, שזה העבודה הכי קשה, כי סוף כל סוף שלימות האדם הוא שיזכה להכירו יתברך, כמובא (זוהר בא מ"ב) בגין דישתמודעין ליה; אדם צריך להכיר את הקדוש ברוך הוא מכל פרטי הבריאה, כי אין שום מציאות בלעדו יתברך כלל והכל לכל אלקות גמור הוא, ודבר גדול דבר קטן לא נעשה מעצמו אלא בהשגחת המאציל העליון, וזה צריך להיות הרצון והכיסופין של האדם, להיות נכלל לגמרי באין סוף ברוך הוא, ולהכירו יתברך מכל פרטי הבריאה, עם כל זאת מסבבים עם האדם כל מיני נסיונות קשים ומרים לראות איך יצא מהסבך שנסתבך וכו' וכו', ויחזור אליו יתברך, שזה גורם שעשועים גדולים למעלה בכל העולמות, אף שנעלם ונסתר מהאדם אמתת מציאותו יתברך, אף על פי כן הוא מגלה את העלמה וההסתרה שבו נעלם ונסתר הקדוש ברוך הוא, וחוזר אליו, וזה עבודת הצדיקים לעורר את האדם מהשינה העמוקה שיושן בהם, ולחזור אליו יתברך, להכירו פנים אל פנים, ולספר לפניו יתברך את כל אשר עם לבבנו, וזה מה שרביז"ל רוצה מאתנו, וכל הענין של אכילת מצה בפסח, הוא להחדיר בנו את האמונה הקדושה בו יתברך, שנהיה חזקים באמונה פשוטה בו יתברך, כמובא (זוהר בראשית מא.) פקודא לאכול מצה בפסח, בגין דאיהו דוכרנא לדרי דרין על רזא דמהימנותא, דישראל נפקו בההוא זמנא מרזא דטעוון אחרן, ועאלו ברזא דמהימנותא, [מצוה לאכול מצה בפסח בשביל שהוא זכרון על אמונה לדורי דורות, שעם ישראל יצאו אז ממצרים מכל הטומאות והזוהמות, ונכנסו בסוד האמונה], ולכן עלינו לשמוח מאד מאד שהנה אנחנו מכינים את עצמינו לקבל פני פסח הקדושים בשמחה עצומה, ותאמין לי שאני מוסר את נפשי כדי שיהיה לך סל מלא כל טוב, יין בשר דגים, ומצות וירקות על חג הפסח, רק תתפלל עלי שאצליח בגדול לעזור לך.
זכור גם זכור שהולך לי בחיים שקהילתינו הקדושה יהיה קהילה רק של חסד, כי מי שמתעסק בחסד, בזה מראה את טוהר לבבו, ולהיפך מי שקמצן, מובא (תיקוני זוהר בהקדמה ב) קמצן נבל בממוניה נבל שמיה, דלאו איהו נדיב ולאו איהו מזרעא דאבהן דאתמר עלייהו (תהלים מ"ז י') "נדיבי עמים נאספו", דהא קמצן איהו עני הדעת, בתר דלא עביד טיבו למארי תורה למהוי מחזיק בידייהו, [מי שהוא קמצן עם כספו, בזה הוא מראה ששמו הוא נבל, ואינו מזרע אבותינו אברהם יצחק ויעקב שהם היו נדיבים, ומי שהוא קמצן מראה לדעת שאין לו שכל, ובפרט שלא רוצה לעשות טוב עם אלו שלומדים תורה, ויהיה מחזיק בידם], ולכן כל שאיפתי שיהיה לנו קהילה שעושים רק חסד עם הזולת, ואמרו חכמינו הקדושים (ילקוט הושע רמז תקכ"ב) אמר הקדוש ברוך הוא חביב עלי חסד שאתם גומלים זה לזה יותר מכל הזבח שזבח שלמה לפני אלף עולות; ומי שעושה רע להזולת, אני לא מעוניין בכלל שיהיה בתוך קהילתינו, תהלה לאל יש לנו קהילה קדושה חשופה לכולם, יכולים לראות מה מעשינו? ואל מה שאיפותינו? אנחנו רק רוצים להיות שמחים ועליזים ודבקים בו יתברך, ולהתמיד בלימוד תורה הקדושה, ולעשות חסד אחד עם השני, ומי שלא שייך לזה, אין לו מה לחפש אצלינו.
אני מאד מאד מבקש אותך בימים אלו שכל אחד טרוד בצרכי החג וכו' וכו', שלא תשכח מהקדוש ברוך הוא לרגע, ותרגיל את עצמך לדבר אל הקדוש ברוך הוא כאשר ידבר איש אל רעהו והבן אל אביו, בלי שום חכמות כלל, לבקש ממנו יתברך כל מה שאתה צריך, וכן תגרוס כמה פרקים משניות, שזה זיכוך להנשמה, משנ"ה אותיות נשמ"ה, וכן זה מביא פרנסה בנקל, משנ"ה עולה כמספר פרנס"ה, ועל כולם תגרוס את הדף היומי, ואף שזה מסכתא קשה מאד, עם כל זאת תהיה חזק לגרוס את הדף, כי דף גמרא זה חיות להנפש, ואם תוכל לקחת חבר ללמוד עמו את הדף, מה טוב ומה נעים.
הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפנה תשכיל ותצליח.