ממש חשוב לי שתקראו עד הסוף
כתוב במסל"ש פרק ג':
" והנני רואה צורך לאדם שיהיה מדקדק ושוקל דרכיו דבר יום ביומו, כסוחרים הגדולים אשר יפלסו תמיד כל עסקיהם למען לא יתקלקלו, ויקבע עיתים ושעות לזה, שלא יהיה משקלו עראי אלא בקביעות גדול, כי רב התולדה הוא..
וכן בהמשך- "כללו של דבר: צריך האדם להיות מתבונן בשכלו תמיד, בכל זמן ובזמן קבוע לו בהתבודדו, מהו הדרך האמיתי לפי חק התורה שהאדם צריך לילך בו. ואח"כ יבוא להתבונן על מעשיו, אם הם על הדרך הזה אם לא. כי ע"י זה ודאי שיהיה לו נקל ליטהר מכל רע וליישר דרכיו."
וכן הרב קוק זצ"ל כותב באורות הקודש ג,רלג: "אע"פ שתורה והמצוות מזככות הן את המידות, מכל מקום א"א לסמוך על זאת לבד, והכרח לעסוק בזיקוק המידות, ובתיקון המוסר ביחוד, הדרישה לזיכוך המידות אינה נפסקת מעולם כי גם אם זיכך האדם את מידותיו בהיותו במעמד רוחני ממוצע, כשמתגדל מוציא הוא תעלומות חיים ממעמקי התוהו, שבאים אצלו לידי גילוי נפשי, ואלה החלקים עדיין לא נתבררו מעולם, וצריכים תמיד זיכוך חדש"
ישנם עוד המון גדולי ישראל שכתבו על העניין הזה אבל אני לא רוצה להאריך..
אני לא כותב כדי להטיף מוסר ח"ו, זה לא תפקידי, ואני גם לא מכיר אתכם..אני מאמין שכולם כאן אנשים טובים אחד אחד ואחת אחת, אני רק רוצה להעלות למודעות עניין שאולי לא כולם מקפידים בו שיכול רק לעזור ולקדם אותנו..
לענ"ד ע"פ דברי גדולי ישראל יש חשיבות גדולה שאדם יישב עם עצמו כל יום, מומלץ מאוד עם מחברת כדי שזה יהיה מסודר(עבודת המידות אחרי הכל קרויה עבודה..)
ולשבת ולחשוב, איך התנהגתי היום?איזה מעשים טובים עשיתי? אם יש דברים לא טובים שאנחנו חושבים שהיינו לא בסדר,לרשום,כדי שנוכל לדעת ולזכור את מה עלינו לתקן..
זו עבודה לכל החיים, אבל אני מאמין שאם נעשה אותה נראה התקדמות ונשתלם מוסרית ומידותית עם הזמן, ונתקדם כך בעבודת ה' בכלל, ובעבודת המידות בפרט..
יה"ר שנזכה כולנו להתקדם בעבודת ה', ולתקן את מידותינו, להעלותם אל שורשם הטוב ולזככן בע"ה!
[הלוואי ואפ' רק עוד אחד או אחת יקבלו על עצמם לעשות את זה]