בעזה"י יום א' קודם החג י"ג ניסן התשע"ג
שלום וברכה אל... נ"י
חסדי השם יתברך שאנחנו מתקדמים אל ימים הנוראים האלו, ימי חג הפסח, שבהם נגאלו עם ישראל ממצרים, ובהם עתידים להגאל, ולכן עלינו לשמוח מאד מאד בימים האלו קודם החג, שטורחים ויגיעים מאד מאד לקראת החג וכו', ועל זה צריכים גם כן מאד מאד לשמוח, כמו שאמר הרב הקדוש מבארדיטשוב זי"ע שמכל אלו היגיעות והטרחות שעם ישראל יגיעים וטורחים, ובפרט הנשים לנקות את הבית וכו', מכל זה יוצאים מלאכים המלמדים זכות על האדם, כמו המלאכים שיוצאים מתקיעת שופר, המלמדים זכות על האדם, ולכן דייקא ביומיים אלו ראוי לשמוח מאד מאד שנזכה להכנס אל תוך החג, ומכל שכן וכל שכן שראוי לנו לשמוח שנבראנו מזרע ישראל, ולא עשנו גוי כגויי הארצות, אנחנו מאמינים בהקדוש ברוך הוא ובמצוותיו הקדושים, שזה שמחה עצומה מאד מאד.
היום הוא יום ההילולא של מרן הבית יוסף זי"ע, שזכה מה שלא זכה אף אחד בעולם, שנתקבל ספרו השולחן ערוך בכל תפוצות ישראל, והכל היה מחמת גודל מסירות נפשו שמסר את נפשו על קידוש השם בכל יום אליו יתברך, והיה מתמיד מאד מאד בלימוד משניות בשקידה נוראה ונפלאה מאד ועל ידי זה זכה שנתגלה אליו מגיד מהשמים, ולכן הלוואי שהיית לוקח את עצמך לגרוס כסדרן פרקים משניות, שזה דבר גדול מאד מאד, כי משנ"ה אותיות נשמ"ה, על ידי לימוד מזככים את נשמתו, וכן משנ"ה עולה כמספר פרנס"ה, מי שגורס הרבה פרקים משניות בכל יום, זוכה לפרנסה בנקל.
ועל כולם ראה לשמור בימים אלו לא להכנס בעצבים, ולא להיות בכעס ובקפידות, שרביז"ל אמר (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן ס"ח) שהקדוש ברוך הוא רוצה להשפיע לבן אדם כסף וממון בנקל, אך יש מדה רעה שנטבע באדם מנעוריו והוא מדת הכעס, שעל ידי זה הוא מאבד את הכסף שרצו לתת לו, ולכן אתה צריך להזהר מאד מאד לא להיות בכעס, ולא להכנס בעצבים, אלא לקנות לעצמך מדת הסבלנות, שאמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן קנ"ה) שזה תלוי בתוקף האמונה שיש לאדם.
נא ונא תציית את רביז"ל, ותדבר עם הקדוש ברוך הוא, שזה יסוד דעתו, כי על ידי שיחה בינו לבין קונו, מדבק את עצמו באין סוף ברוך הוא, וכבר אמר רביז"ל (חיי מוהר"ן סימן שנ"ד) על שני כיתות אנשים יש לי רחמנות גדול עליהם, על אלו אנשים שהיו יכולים להתקרב אלי ואינם מתקרבים, ועל אלו המקורבים אלי ואינם מקיימים את דבריי. כי אני יודע שיהיה עת בעת שיהיה האדם מונח על הארץ עם רגליו אל הדלת, אז יסתכל על עצמו היטב ויתחרט מאד מאד על שלא זכה להתקרב אלי, או שלא קיים את דבריי. כי אז ידעו שאם היו מקורבים אלי ומקיימים את דבריי, לא היה שום דרגא בעולם שלא הייתי מביאם לאותה המדריגה. אבל לא יועיל אז; עיין שם.
הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפנה תשכיל ותצליח.