משגעים אותי כולם..
אני בשבוע 28 ועדיין נוח לי לישון על הבטן- אבל כולם סביבי אומרים שזה מסוכן.
זה באמת מסוכן? פשוט לא נוח לי על הצד וממש לא על הגב..
המשפחה של בעלי לא בקשר בכלל בכלל במהלך השנה
ואין לגיסות שלי שום רצון לקשר עם הנשים של האחים שלהן
הן יוזמות מפגשים נטו עם האחים והגיסות בחיים לא מוזמנות לשום מפגש!!!!!
וואלה זה מעצבן ברמות
ובעלי עוצראת כל החיים לא משנה מה קורה ונוסע למפגשים
מה אתן חושבות על זה?
גם בי זה פוגע
אני ממש בעניינים וזורמת ולא מבינה למה אין קשר
אבל זרמתי עד כה עם זה שלא בא להן או אין להם זמן
אבל במקביל וואלה מעצבן שנפגשים כל כמה חודשים רק הם זה פוגע
בעיקרון זה הגיוני מידי פעם לרצות רק את המשפחה הגרעינית
אבל מידי פעם, ובפעמים אחרות כן את כולם
לק"י
ואני דוקא לא הייתי רוצה להגיע לכל מפגש של בעלי ואחים שלו. שיהנו להם לבד...זה גם בסדר.
(לבעלי יש 2 אחים בנים. אבל גם אם היו לו אחיות, בעיני זה לגיטימי להפגש לפעמים רק האחים).
בעסה שאין קשר. מניחה שבגלל זה צורם לך שהן גם לא מנסות ליצור קשר, ונפגשות רק עם האחים.
מפגשים רק האחים.
אני דווקא אוהבת. בסוף אין מה לעשות, אחים זה קשר אחר מגיסים שהכרתי רק בגיל מבוגר ומעולם לא גרתי איתם בבית.
כולל טיול כמה ימים רק של האחים.
מצד שני, יש הרבה מפגשים גם משותפים זוגיים, וגם רק של הנשים (אחיות וגיסות).
מקווה שזה שיש גם וגם לא גורם להם להיעלב.
בטח לא שזה המפגש היחיד שיש כל השנה
גיסות שלי עושות את זה אבל רק עם הבנות ורק אחת ל.. ויש גם קשר בנוסף
אז יכולה להבין למה זה כיף להן
פעם אחת נעלבתי כשהיינו זוג צעיר והינו בבית של חמותי והז היה יום חופש והן פשוט התארגנו להן ביחד למפגש ואפילו לא חשבו להזמין אותי כשבמילא היתי שם..ופנויה לגמרי..והגיסה היחידה.. לא 'היה עוד מי שיקנא
אבל בֶסדר היה מזמן...לא נורא
במקרה שתארת זה באמת לא נעים
של להיפגש מדי פעם האחים בלי בני זוג לא מופרך.
מה שכן אולי קצת מוזר זה שלא נפגשים בכלל גם עם בני זוג...
אם זה לא בתדירות גבוהה ותוקע לכם את החיים הייתי משתדלת לזרום ולשחרר, שיהנה עם אחים שלו.
אם התדירות מוגזמת הייתי מדברת עם הבעל על עניין המינון, אבל בעיניי אין טעם לדחוף למפגשים עם בני זוג אם הן לא מעוניינות בזה...
אמנם מוזר ומבאס אבל רואה טעם להדחף
בטח אם זה פעם בשנה
וואלה לפעמים באלי לפגוש את אחים שלי כמו שהיה פעם.
לזכר הימים
זה שהם התחתנו לא אומר שאין להם ישות נפרדת משל עצמם.
אני יכולה לשתף שפעם בחודש בשנתיים האחרונות ולפני כן בתדירות נמוכה יותר אני (הלוואי שאזכה להמשיך להתמיד) עוצרת את העולם ונוסעת לבד לאמא שלי מהבוקר להיות איתה ולראות את אחים דלי ואבא שלי
בלי בעלי. בלי הילדים. עד הערב
גם בעלי הולך להורים שלו הרבה בלעדיי
בעיניי לגיטימי גם שיקרה בין אחים. נפרדות זה בריא בזוגיות מאוד. אם בעלי היה עושה לי על זה פרצוף או הפוך.. בואי נגיד שמהשם אישה לאיש😅
אלא אם בני הזוג שלהם גם באים. ואז זה באמת מוזר.
שזה כל כמה חודשים אז נשמע הגיוני שזה רק האחים..
אם זה היה פגישה שבועית הייתי מבינה למה לא..
שאצלנו אין כמעט מפגשי זוגות, בשני הצדדים.
זה מאד לא פרקטי, או שנפגשים בהרכב משפחתי או אחד מבני הזוג נשאר עם הילדים.
אז נפגשים או רק האחים או רק מגדר מסויים (טוב נו רק הבנות).
אנחנו בעיקר בנות בבית ואנחנו נפגשות לא מעט רק האחיות, לרוב גיסתי מוזמנת גם אבל הרבה פעמים אחי מגיע "במקומה".
מציינת שבתקופות מורכבות במשפחה מפגשים כאלה הם ממש חמצן.
בלי קשר לפני כמה שנים הגיסים במשפחה שלי התאגדו במטרה ליזום טיול גברים (כאמור אנחנו בעיקר בנות אז הגיסים כולם באותו מעמד) למיטב ידיעתי הם עדיין בשלבי תכנון אבל אני ממש בעד.
לפעמים זה רק האחים והאחיות
לפעמים זה רק בנות (ואז במקום אחי תגיע גיסתי)
לפעמים זה עם שני בני הזוג, אבל אז מגיעים גם כל הנכדים וזה מפגש מסוג אחר, יותר בחופשים וכאלה
בעיניי אם כבר אז לעשות מפגשים של רק בנות או מפגשים של רק בנים
לא משנה אם זה אחות או גיסה, אח או גיס
ככה זה אצלנו.
וזה ממש לא לעניין להדיר ככה את הגיסות ולתת תחושה לא נעימה
אבל, אני חושבת שזה לא בידיים שלך
הדבר היחיד שאולי את יכולה לעשות זה לחפש את האחות היותר רגישה ומבינה ולשתף אותה
או לדבר עם הגיסות האחרות (אם יש, ואם אין זה עוד יותר חשוב מה שהן עושות)
ושמישהו יידע שאת מרגישה עם זה מאוד לא בנוח.
יש מצב שזה באמת מגיע ממקום מאוד תמים ושפשוט לא חשבו על הדברים עד הסוף.
ראיתי התכתבויות והם ביקשו שהגיסות לא יגיעו
אמהלה איך נעלבתי האמת
לא יודעת מה קורה לי
כשיש לבעלי סידורים מחוץ לשגרה (ערבים שהוא צריך לצאת מהם מהבית, שיעורים לא קבועים, או דברים כאלו) אני פשוט לא זוכרתתתתת
הוא יכול להגיד לי שלוש פעמים שיש לו משהו ביום ראשון בערב וכשמגיע יום ראשון אני פתאום מגלה מחדש שהוא צריך לצאת!!
וכשהוא שואל אותי אם אני לא זוכרת כי הוא אמר לי כבר כמה פעמים אני פשוט מובכתת. לא זוכרתתת!
אני נזכרתי היום רק אחרי שהוא אמר לי לאן הוא הולך.
מרגישה כזה דפוק עם זה. זה לא חריג היום. זה קורה לי כמעט בכל אירוע חד פעמי.
אלא רק דיבר על זה שבוע שעבר וביום שישי.
עדיין הייתי מצפה מעצמי לשים לב יותר לדברים כאלו 🤦
לא חושבת שיש טעם להתעסק ברגשות אשמה והתבחבשויות
עדיף ללכת על פתרון פרקטי ולהשאר בטוב עם עצמך ואיתו.
דרך אגב בעלי בדיוק כמוך...
אני כבר מכירה אותו אז מספרת לו כמה פעמים את אותו דבר כאילו זו פעם ראשונה למרות שאני יודעת שכבר דיברנו על זה
עד שהתחתנתי וגיליתי שזה קורה רק לי בזוגיות שלנו
צודקת
אתחיל לכתוב לי ביומן גוגל...
זה גורם לשכחה
ממליצה לרשום בלוח שנה את כל האירועים, או למתקדמים להוציא לו''ז שבועי ולכתוב בו כל שבוע מה שקורה
לקחת ויטמין b12 יכול לעזור קצת
אני חד משמעית תולה את זה בלידה
אני כבר שנה אחרי ורק לאחרונה שמתי לב שזה משתפר לי קצת
ואנחנו כותבים בו הכל
אחרת אין סיכוי שהייתי זוכרת..
לי יש נטיה לחוסר בB12
זה יכול להתבטא בפגיעה בזיכרון..
זריקות.
זה כל כך נוחחחח
נגיד אני רוצה לקבוע תור למשהו, נכנסת ליומן גוגל ורואה שבדיוק יש לבעלי שיעור
אז אי אפשר
וכן הלאה
ולא צריך לתאם ולשאול אם ביום הזה אפשר או אי אפשר
פשוט רואים לבד
קו קלוש
❤️
אז למתבגר החמוד שלי שעוד לא בן 12 מבצבץ שפם
זה מפריע לו
וממש לא בא לי להתחיל עם גילוח
פתרון אחר יש למישהי ?
מפחדת שברגע שנתחיל להתעסק עם זה זה יגביר צמיחה
לא ככ הבנתי מה הבעיה שיתחיל לגלח האמת..
בכל מקרה
שמתחיל לצמוח
והבן שלי בן 14
ובאלי אותו קטן וחמוד וחלק
אבל ב"ה הוא גדל ובריא והטבע עושה את שלו
הילד שלה בן 12, אני ממש יכולה להבין אותה
זה לא קשור גם לזה שלו ועניינו
זה לב של אמא...
ושמחתי מזה מאוד
(להפך, היה לי חבל שהוא יישאר "קטן", כשגם ככה הוא עלול להיתפס כקטן ולא מבין...)
עם התאומים אפילו קצת דאגתי כשזה עוד היה רחוק מלקרות בגיל הזה... (עכשיו הם בני 14 והקול שלהם סוף סוף התחלף, אבל חתימת זקן ושפם עוד אין)
אבל טוב, אצלנו לא מקובל להתגלח בכלל... בעלי עם זקן מגיל 15 בערך, לא נגע בו מעולם...
אחרת..
זה שאצל מישהי זה משמח
לא מבטל את הקושי למישהי אחרת..
פשוט צרם לי החוסר קבלה של הקושי שלה מול זה
היא פשוט אמרה שלא מתאים לה בלי לפרט
אותי למשל זה היה בכלל משמח מאוד
אז אפשר להבין מה התחושות שלה לגבי זה
לא משנה
רק מעוררת את תשומת הלב
לא לבטל רגש של אחר כי לכן אולי מרגיש אחרת
ולא ביטלתי את התחושה של אף אחת אז בבקשה..
התגובה היא לפי מה שנכתב ואי אפשר לקרוא בתגובה טון. באמת תמהתי כדי להבין מה הבעיה שילד יתחיל להתגלח בגיל 12 ומה זה אומר מבחינת האמא "לא מתאים לי"
בעיניי זה עדיף על פני הפלומה השחורה שבעיניי לפחות היא לא נראית
**במידה והתגובה שלך התכוונה גם אליי
בבקשה אם אפשר, לא לשפוט אחרות על התגובה שלהן על גבי הפורום. זה לא נעים. את מנחשת את רחשי לבה של הפותחת שהיא לא כתבה מתוך המקום שלך ולפי זה שופטת תגובות של אחרות ועוד בפומבי. לא סבבה בעיניי. גם לנו יש את חזקת החפות.
גם לא קוראת לזה שפיטה
עוררתי את תשומת הלב ותו לא
מותר לקבל גם ביקורת
שלא נכתבה בצורה פוגענית או מזלזלת.
אני שמחה ומודה על ההתבגרות
עם זאת מקומי כאמא לדאוג לבן שלי שיהיה שלם עם המראה שלו , המוקדם מידי זה נתון עובדתי לרוב הבנים אין שפם בגיל 12
כמובן שלו אני לא אומרת וואהו איזה מוקדם צמח לך וגם אם אני אומרת ואמרתי לו שהוא הכי יפה בעולם גם עם שפם מקומי כאמא לעזור לו להיות שלם עם המראה שלו.
השיפוטיות פה הייתה עם מסקנות לא נכונות 😃
מוקדם. כאילו ממש. בגיל 9 כבר קיבלתי מחזור. נכון ללפני 20+ שנה זה היה מקביל לדינוזאור שיעבור ברחוב🤭 ביחס לחברות שלי כן?
בסוף - אין איך למנוע מילדים להתמודד אבל
את עושה את עבודתך נאמנה כבר עכשיו בזה שא. הוא מרגיש בנח לפנות אלייך
ב. את בודקת אופציות
ג. את לא מפילה עליו את הבהלה שלך על זה שזה נחשב מוקדם ביחס לחברה
ויישר כח גדול על זה! הוא ממש זכה
♥️
איך זה היה?
סליחה על הנצלוש
לא הכרתי את המילה מחזור/ ווסת בכלל
לא את התהליך הפיזיולוגי
כלום
והאמת גם לא שיתפתי את החברות מהבושה
אבל בגלל שהן בהמשך כן שיתפו, וגם בגלל ההבדלים החיצוניים הברורים, הבנתי שאצלי זה היה מוקדם ממש
אחד הדברים שאמא שלי ממש סוחבת איתה, שהיא לא נתנה לאחד האחים לגלח שפם כשכל החברים שלו כן.. והיה לו קושי חברתי עם זה
אז לדעתי קודם כל לברר מה הילד מרגיש ורוצה
לא הבנתי אפוא ראיתן התערבות יתר …
הילד פנה ביקש לטפל בזה
ומנסיוני כאמא על כל שערה שמוציאים גודלות 2
חשבתי שלמישהי פה יש נסיון
תודה
שיגדלו עוד אם הוא ממילא מגלח ומוריד. את חושבת שזה גם יפריע לו? הוא היחיד שיש לו שפם בולט בקרב בני גילו?
אני חושבת שאפשר לתת לו מרחב בחירה עם הבנה של מה זה אומר להתערב כרגע ולגלח ולהסביר לו על ההתפתחות שהגוף שלו עובר ועל השלב הזה של ההתבגרות על כל רבדיו
אני מניחה שממילא הוא לא ירצה להשאיר את זה עוד אם כבר עכשיו זה מפריע לו.. זה הולך ומתכהה עד שמסירים בפעם הראשונה
לגבי פתרון לכך שיצמחו פחות שערות בכל זאת כרגע -
אני לא יודעת אם זה מיועד לבנים אולי מישהי יותר מנוסה תענה לך אבל אולי הקרם שמסיר שיער במקום גילוח..? כאלה של ויט נניח?
מכירה בנים בני 12 רובם עדיין קטנים ולא בכיוון לחשוב על זה. זיפים זה מראה הרבה יותר בוגר מהפלומה, והכיוון הוא חד כיווני, ברגע שמתחילים לא חוזרים אחורה, אז בהחלט מבינה את האמא.
אצלנו הבנות מתפתחות מוקדם וכמה שיגידו שזה בטווח הנורמה, כשאני רואה את החברות שלהן שנמוכות בראש ולא מפותחות בכלל, שלא לדבר על מחזור שקיבלו אצלי מוקדם, זה כן מורכב.
עכשיו שהבנות האחרות הדביקו את הפער זה פחות עניין, אבל זה בהחלט העסיק אותי לא מעט..
ולהניח אותן בפניו עם ההשלכות שלהן, והוא יצטרך לבחור בין להשאיר ככה לתקופה, להתחיל עם הסרה באופן שתבחרו ולדעת שבגדול כשמתחילים זה דורש התעסקות קבועה, או אם יחליט להפסיק אין לו דרך מראש לדעת אם זה יראה יותר טוב או פחות טוב עד שיחזור להסיר וזה גם צריך להילקח בחשבון.
ושורה תחתונה והכי חשוב בעיני, לגבות כל בחירה שלו כלגיטימית ולחזק אותו מאוד שינסה לעשות לפי מה שטוב לו ולא לפי כל מיני ציפיות ותפיסות יופי של אחרים. הוא הכי יפה כשהוא שמח ושלם עם עצמו. לא לתת משקל חסר פרופורציות ל'מה יגידו'- לנסות להסביר לו שהגישה הכי בריאה היא- שיגידו! זה שלהם. אני אוהב את עצמי ככה.
?
מאתמול יש לי איזה כאב בבטן תחתונה בצד ימין למטה
לא בלתי נסבל אבל מציק מספיק כדי שאנסה לזוז באי נוחות
ובלילה זה התחיל להיות גם במקביל שלו בגב
זה לא משתק
אבל כן לא נעים ברמה שאני רוצה לשכב או לקום או לשנות תנוחה
ואני כילו אומרת
אוקיי מה יעשו לי במוקד? דופק ויגידו שהוא התיישב על שריר או משו
מתלבטת אם שווה את זה…
גם אם לא דלקת. חושבת שכדאי להיבדק ובמקביל לשתות הרבה.
זה יכול להיות הרבה דברים.
אם הכאב ממשיך הייתי הולכת להבדק
הייתי חושבת שזה ציר
אבל הבטן לא מתקשה
וזה גם כזה נגיד חצי מהגב, חצי מהבטן, מירים אני מכירה כשזה על הכל
הממ
שבוע 21
אם לא יעבור עד מחר נלך בבוקר כשהן במסגרות מה נעשה
טוב אז עבר הלילה, בלילה קמתי לילדות והיו לי שלושה גלים- שניים בגב אחד בבטן
נרדמתי חזרה ישנתי בלי כאבים, בבוקר קמתי בדרך למסגרות היה אחד בבטן אחד בגב (בגב זה בעיקר לחץ שכזה עולה ואז יורד)
מצד אחד אני אומרת כנראה בריקסטון היקס או מתיחה של הרחם או משו ואין מה ללכת למוקד מצד שני אולי כבר צריך אבל גם לא באלי ללכת ולצאת לחוצה ומוגזמת (הריונות קודמים בקושיי הלכתי פעם אחת בכל הריון וגם ברוך ה' זה היה כלום)
אם ללכת זה בבוקר כשהן במסגרות אחר כך אין לי איך
אבל כילו מה אני אגיד להם? יגידו לי גברת הרחם שלך גודל ביי
מבחינתי שווה ללכת רק בשביל לא להיות בספק הזה...
אני כן נבדקת במקרים כאלה כי מעדיפה לדעת מה באמת קורה וככה לפעמים הבאות יכולה להחליט.
ובהריון- זה מותר ממש (וגם לא בהריון). בענייני בריאות לא מחשבנת, כי הספק לבד יכול להיות סיוט.
מה שאני מתכוונת להגיד- שאם את מרגישה צורך ללכת תלכי בלי לחשבן איך תצאי.
ואם את מחליטה שלא ללכת- תהיי שלמה לגמרי עם עצמך.
כי הספקות עצמם בעיני הם דבר לא בריא לגוף ולנפש.
בכל הריון הלכתי "סתם" לפחות פעם אחת.
תמיד התייחסו ברצינות (אפילו יותר מדי לטעמי), ובדקו כל מה שצריך.
אני מתייחסת לזה כאל מס שצריך לשלם. שיש לי כמות של ייסורים שאני צריכה לעבור עד שמגיעים למתנה הגדולה, וברוך השם שהייסורים האלה הם דרך אי נוחות ואי נעימות.
הצורת חשיבה הזאת פוטרת אותי מהמצפון של האם זה באמת צריך בדיקה? האם אני סתם מטרטרת את בעלי ואת הבייביסיטר? האם אני סתם שורפת זמן? וכולי
אני יודעת שזה חלק מהתהליך, ומקווה להפטר מזה בלא כלום, כי אפילו אם זה היה "סתם", לפחות יצאתי ידי חובת הטרטור הזה
מה היה הדבר שגרם לכן להחליט ללכת על זה?
ומסקרן אותי, לאיזה תחום הגעתן?
איך התמודדתן עם העומס של לימודים חדשים בשלב הזה של החיים, שהוא שונה מהשלב הסטודנטיאלי?
לא חשבתי "לעשות הסבה", אבל כן בער בי להתפתח בתחום שמעניין אותי ואני טובה בו וחשבתי לבנות את זה במקביל, ועם הלימודים בא התיאבון, וה' עזר לי גם לעזוב את ההוראה.
הדרכת הורים בגישה היקשרותית-התפתחותית.
לגבי העומס, ב"ה הלימודים הסתדרו לי ממש טוב, רוב השנה זה יום בשבוע ורק בסוף כשיש סטאז' וליווי במקביל זה נהיה די עמוס אבל זה מקביל לחלק המאוורר של שנת הלימודים. סה"כ היה לי ממש בסדר, וכל כך נהניתי מהלימודים שזה נתן לי המון אנרגיות.
אז פתחתי ניק חדש כדי לשמור על אנונימיות.
תוצאות לא טובות בשקיפות 1:40
היה יותר טוב באולפטאסאונד, אבל אחרי השקלול עם הבדיקת דם זה המספר
עד שאשיג את הרופאת נשים.
יש לי 2 שאלות.
איך קובעים תור לבדיקת דם nipt? אני בכללית פלטינום, איך הולך ההחזרים על זה?
ושאלה שניה, אני רוצה לעשות סקירה מוקדמת אצל רופא ממש טוב, גם זורם בפרטי נקבל החזר, יש המלצות?
תטדה לכולן
אני הייתי מרוצה מד"ר יהושע סגל, גם שבאתי אליו לחוות דעת שניה לאשר מומים קשים הוא היה מאוד אמפטי
יש להם הסדר עם מכון מסוים, וזה זול יותר.
בנוסף, אפשר לקבל החזרים מביטוח פרטי (אם יש).
בשורות טובות
חיבוק קודם כל.
יש כמה חברות שעושות ניפט. אישית עשיתי בverfi היא עלתה פחות מחלק מהמתחרות. הכי זולה יש בשיבא אבל נראה לי שלא הצלחתי כל כך להבין עד הסוף אם היא בודקת באותה רמת פירוט. ויש יקרות יותר ועוד תשלום לבדיקה שבאה אליך הביתה וכו'.
אני לא בכללית אבל בגדול זו בדיקה פרטית שאת יכולה להגיש להחזר דרך סל ההריון.
אבל הייתי מתייעצת קודם כל בייעוץ גנטי, כי עם תוצאה כזו כנראה שעדיף מי שפיר בכל מקרה. ואז זה בזבוז כסף לעשות ניפט. אני עשיתי את שתיהן אבל עשיתי את הניפט בשלב יותר מוקדם, ברגע שהיה אפשר. אותי זה הרגיע במידה. אבל בסוף יש סיכוי שזה היה בזבוז כסף קצת, כי עשיתי גם מי שפיר. פשוט אז לא הייתי סגורה על זה.
בדיקה דומה לאמינות של מי שפיר אבל מוקדמת יותר היא סיסי שיליה. אבל יש בה יותר סיכון וגם לפעמים פחות דיוק ואז צריך גם וגם.
אם את כבר אחרי שקיפות וסקר שליש ראשון נראה לי שכבר עדיף לך לקבוע דחוף מי שפיר ברגע שאפשר (שבוע 16). עוד אין לי תוצאות ואני לא יודעת להשוות אבל בעין כרם נשמע שהתוצאות מגיעות יחסית מהר. פלוס הם מאפשרים לעשות בדיקת אקסום סינגל. זו בדיקה שבודקת יותר לעומק. ועולה בהתאם. אבל ברוב בתי החולים ממליצים מיד על אקסום שכולל את ההורים (טריו) וזה מאוד מייקר.
יש גם אופציה לעשות את הבדיקה הרגילה (צ'יפ גנטי) ולשלם על שמירת החומר הגנטי. ואז במקרה ועולה צורך להרחיב לאקסום. זה פשוט עניין של זמן עד שיש תוצאות ואז בעצם לחכות שוב.
בהצלחה ענקית.
אסביר לך
בשביל מה בעצם עושים מי שפיר?
הרי גם אם זה תסמונת דאון לא נעשה הפלה..
לא רק ת.דאון
בנוסף יש אנשים שרוצים לדעת גם על ת.דאון כדי להתכונן או כדי להפסיק הריון
בע''ה זה כלום.
אבל ההתפסות לדאון בלבד היא בעיקר היסטורית.
יש עוד המון תסמונות גנטיות קשות. שעם נתון כזה ככל הנראה העובר בסיכון מוגבר אליהן.
למשל דאון נשלל בניפט באחוז ממש טוב.
אבל זה יכול להיות עוד כל כך הרבה דברים.
מקווה בע''ה שלא תגיעו לשם והכל טוב, אבל לא כך כך ברור שלא עושים הפלה. זה מאוד תלוי מה מוצאים. וגם אז צריך באמת באמת לחשוב לעומק ולהתייעץ.
בסוף זו החלטה אישית.
אבל אני הייתי רוצה לדעת את כל הנתונים כדי להתייעץ ולקבל החלטה עם ידע.
אפשר גם להתייעץ עם מכון פועה.
בעין כרם זה מתחיל עם שיחה קבוצתית עם גנטיקאית שמסבירה, ואז שיחה פרטנית עם גנטיקאית.
ואח''כ הבדיקה עצמה.
תחפרי קצת לפני שתוכלו לחשוב ולקבל החלטות על הכל, למרות החפירות שלי לפני היועצות שם עשו לי סדר בראש והחלטנו סופית שם. אבל הידע כן עזר לי להגיע ולהבין על מה מדברים ולהתלבט לפני. אפשר בגוגל ועם הצ'אט.
בהצלחה ענקית.
אצלי קבעו קודם תור ליעוץ גנטי, ואחריו למי שפיר.
לייעוץ הגנטי הייתי צריכה התחייבות מהקופה. יכול להיות שאפשר לעשות יעוץ גנטי גם בקופה, ואחר כך לקבוע תור בבית חולים, אבל אולי הם רוצים שיעשו גם את היעוץ אצלם.
בדכ לא מגיבה כאן ולא פותחת שרשורים, רק נהנת לקרוא אתכן ולהחכים בשקט.
הריון ראשון- שבוע 7 +2 משהו כזה, לפני דופק, יש לי תור השבוע.
גילתי על ההריון מדימום מוזר שהתחיל והפסיק, עשיתי בדיקה בבית ויצא חיובי. מיד קבענו תור לרופא, ראה שק הריון.
1.שבוע שעבר מלא דימומים, יום שלישי עד חמישי, דימום אדום טרי למשך חצי שעה ואז נגמר בכתמים חומים.
כל הדימום אחרי מאמץ (אפילו קל, כמו להחזיר כלים לארון) מאז אני נחה.
אבל מנסה להבין מה זה. ההורמונים בשמיים, הקאות ובחילות, והכל. והבנתי שאם זה הפלה זה פשוט מתחיל כמו ווסת, ואצלי זה כן היה דם טרי אבל הפסיק.
בקיצור- מישהי קרה לה והכל המשיך כרגיל?
2.בסוף שבוע הרגשתי גרוע ולקחתי חופש מהעבודה,
בעבודה אני מרגישה עוד יותר זוועה. עובדת במרחב סגור בלי חלונות,
כמה זה לגיטימי להודיע שאני עובדת מהבית ?
כאילו איך למען ה' כל הנשים בתחילת הריון הולכות ועובדות כרגיל, מרגישה שאני לא מסוגלת. ממש סופרת את הדקות בעבודה,
מהבית יש לי יותר כח, כי אני שוכבת בספה/מיטה וזה יותר טוב, אבל גם שם אין מצב רוח לעבוד, עייפה מאד, בלי חשק ואנרגיה לעשות משהו.
מה עושים? איך עובדים בתחילת הריון? (בתקווה שההמשך יהיה נסבל יותר)
3.הרופא נתן לי מרשם לבונג'סטה- ואני תוהה כמה גרוע הבחילות צריכות להיות כדי לקחת את זה.
מרגיש לי שאני לא סובלת מספיק כדי לקחת כדור.
יש ימים שהבחילה היא רצופה, ואני כל כך מותשת מלהתמודד איתה,
אבל יש סיבה לקחת אם זה מרגיש לי שזה קל יחסית לסיפורים שאני שומעת?
תודה רבה
קודם כל מזל טוב
!
1. לי תמיד יש מלא דימומים, אפילו עד שבוע16. הרופאה נותנת לי כדורים נרתיקיים (אוטרוגסטן), שמונעים דימום. אני לא מתרגשת מזה בכלל.
2. זה ממש שאלה טובה. איך כולן שורדות ושותקות?? ובעתיד את תשאלי גם בשלב שתצטרכי לשים את התינוק אצל מטפלת: אין מצב שאני שמה! איך כולן שמות במסגרת ושותקות, ועולם כמנהגו נוהג??
תכלס - זה מה יש... כל אחת שורדת כמה שיכולה.
3. בחילות זה משהו שמשפיע על כל מהות האדם שאת. קשה לחייך, ליזום, ליצור, אפילו סתם להיות... אני לא רואה סיבה לא להעזר בבונג'סטה, זה כמו לא להעזר באפידורל.
ותודה על שאר התשובות
לגבי 1, יכול להיות המטומה. חשוב לנוח. בבדיקת דופק תבקשי שיבדקו אם רואים את מקור הדימום ויתנו המלצות להמשך. לא להרים כבד.
לגבי 2, אני חושבת שחדר בלי חלונות זו לגמרי עילה לעבוד מהבית ולא מהמשרד ככל שהעבודה מתאפשרת מהבית.
לגבי 3, לא התנסיתי בכדור. אבל לא הייתי לוקחת לפני שאני ממצה פתרונות אחרים כמו עבודה מהבית, רק כדי להצליח לנהוג כרגיל.כלומר קודם הייתי מורידה כמה הילוכים, ואםמזה לא עוזר אז חושבת על תרופות.
בהצלחה ובשעה טובה! מרגש ממש!
אסור לנהוג עם הכדור?
צריך לקחת אותו קבוע? כאילו אם יש לי נסיעה מותר יום לפני לא לקחת?
ברגיל אני עם תחב"צ אבל מידי פעם יש נסיעות
לנהוכ כרגיל הכוונה לא נהיגה בכביש, אלא לפעול כרגיל.
הכוונה אם סדר יום שלך הוא לעבוד, קניות, לבשל, לנוח מעט.
אז עכשיו לעבוד פחות, קניות און ליין ולנוח הרבה. סתם דוגמה.
כלומר לשנות את ההתנהלות כללית ביומיום ולתת לגוף לנוח הרבה יותר.
זאת דעתי האישית.. תעשי מה שטוב לך.
הבנתי,
משתדלת כמה שאפשר להוריד מעצמי.
אני באמת רוב היום לא זזה, רק העבודה זה בעיה...
קשה לשחרר הכל, פתאום בבת אחת ממאה לאפס.
ותודה.
אחרי שהבחילות נגמרות, תמיד אני מוצאת שמאוד קשה לחזור לשגרה הרגילה של לתקתק את הבית...
אני לקחתי בונג'סטה בהריון הראשון כי ממש הקאתי וההקאות היו בלתי נסבלות. במקרה שלי זה עזר להקאות אבל עדיין הייתה לי תחושה כללית גרועה. גם לקחתי רק כדור אחד ביום ולא שניים כי אלה כדורים יקרים (400 ש"ח ל30 כדורים) והייתי צריכה לקחת למשך כמה חודשים עד שהמצב השתפר מספיק שיכולתי להפסיק לקחת את הכדורים ולא להקיא. אני לא יודעת אם הם בסל היום או שאפשר לקבל עליהם החזר מסל הריון. אבל לדעתי אם את לא יכולה לסבול - תקחי וזה לא משנה מה נשים אחרות חוו.