פעם שמעתי שבעקבות כל הבלאגן שנוצר סביב העוגיות הללו הן אסורות לאכילה כי הן בגדר חמץ שעבר עליו הפסח (או משהו כזה...).
חיפשתי הסבר לעניין ולא מצאתי...
מישהו יכול להאיר את עייני??
פעם שמעתי שבעקבות כל הבלאגן שנוצר סביב העוגיות הללו הן אסורות לאכילה כי הן בגדר חמץ שעבר עליו הפסח (או משהו כזה...).
חיפשתי הסבר לעניין ולא מצאתי...
מישהו יכול להאיר את עייני??
(הרב נבנצל ועוד - מי שמתעניין מוזמן לעיין בספרו של הרב עידו אלבה בנושא,
שזכה להסכמה מהרבנים הנ"ל אם אינני טועה
הרב יעקב יוסף סיפר בשנה שעברה שבדק זאת בעצמו
כשבא למפעל, והורה שמדובר בחמץ ממש).
העוגיות הללו הן בגדר חמץ גמור.
ומשכך, הרי הן גם חמץ שעבר
עליו הפסח - לאחר פסח,
כי לא נכללו במכירות חמץ
למיניהם
(אם כיוונו במכירה גם על זה לכאורה אין בעיה).
תוכן השאלה:
שלום וברכה בכל שנה עולה השאלה בנוגע לעוגיות של פפושדו וגטניו בקשר אם מותרים הם או אסורים לאכילה והם חמץ ????
מה עושים? איך רבנות חולון נותנת עליהם כשרות?
תוכן התשובה:
בס"ד
שלום רב.
היות ולאחרונה התגלה כי החומר "ביסיפלוט "-הנימצא ביין מפריש מים במגעו עם קמח,
וכן ישנם ביין חומרים נוספים מלבד יין טהור..
לכן אין לדון עוגיות אלה כמצה עשירה אלא הם חמץ גמור ..לפחות לדעתו של מורנו ורבנו עטרת ראשנו מרן הרב מרדכי אליהו זיע"א.
עיין בקישור כאן.. בדברי מרן מו"ר הרב מרדכי אליהו זיע"א
http://hazzan.qpon.co.il/front/newsnet/reports.asp?reportId=278588
וכידוע החמירו מאוד מאוד בחמץ בפסח.. (עיין שו"ת הרדב"ז סימן תקע"ו, שמחת הרג"ל להגאון החיד"א זיע"א לימוד א´, ועיין עוד בספרו לב דוד פרק ל´.. והטעם בחומרות החמץ כי הוא רומז ליצר הרע..)
וכן דעת הגאון הגדול הרב יעקב יוסף שליט"א שעוגיות אלו הם חמץ גמור.
ולפני כשנה העביר הגאון הרב יעקב יוסף שליט"א שיעור בכולל בני דוד בירושלים ושם אמר שעוגיות אלה של מצה עשירה של פפושדו ועוגיות היין של גטניו - הינן חמץ גמור, ואמר שהן אסורות גם משום יין נסך,
וסיפר שביקר לאחרונה במפעל שם- וראה שלא היה משגיח במשך כמה שעות, ועשה שם סיור במפעל - ועם תוצאות הסיור הלך לאביו שליט"א, וסיפר לו את כל התהליך שראה במו עיניו, ושלדעתו אסורות העוגיות הללו הן משם חמץ בפסח, והן כל השנה -מדין יין נסך (כי עובדים שם במפעל פועלים שאינם יהודיים.... וקרה כמה פעמים ששתו מהיין ...)
ואמר לו אביו מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א: יש לנו שם משגיח שלנו, הרב מאיה.. והוא אומר שזה כשר? אמר לו הרב יעקב : זה מה שראיתי בעיני.. אני הייתי שם.. אז יש מחלוקת במציאות ביני לבין הרב מאיה.. אני ראיתי את כל התהליך..זה חמץ!... ושתק מרן הרב עבדיה יוסף שליט"א. , מצורף בזה קישור:
/News/News.aspx/236089
(ובשיעור ששמעתי מפי מו"ר הרב יעקב יוסף שליט"א- שאלוהו איך זה יכול להיות שאחיו- רב העיר חולון נותן לזה כשרות?
וענה: שאחיו פסול לעדות הוא, היות והוא מקבל עשרות אלפי שקלים מהמפעל על מנת שיתן להם כשרות..)
וכן נפסק להלכה בספר "מצה עשירה" בהוצאת רבני מכון חברון של הרב עידוא אלבה... (בספר זה מובאים מחקרים ופסקי הלכה מאת רבני דורנו שליט"א על עניין המצה עשירה, ושם נכתב כי זה חמץ .. (לפחות לחלק מהפוסקים) עיין שם היטיב).
הבאתי כאן קישור לתמצית של הספר למי שרוצה לעיין שם.
http://rabanim.org/index.php?option=com_content&task=view&id=140
על כן - עוגיות אלו הן חמץ! , ואם עבר עליהם הפסח- חייבים לבערם כדין חמץ שעבר עליהם הפסח!, ובערב פסח- יש לשורפם כדין חמץ !,
ולדעתו של מרן מלכא הראשון לציון הרב מרדכי אליהו זיע"א- אסור לקנות כל השנה ממפעל זה- מדין מסייע לעוברי עבירה!,
והוסיף הרב שנקראים העוגיות שלהם בשם מצה עשירה- על שם שמעשירים את מי שקונה ואוכל אותם- בעוונות!!, (השם יצילנו) שהרי חמץ בפסח זה כרת!! (ועיין עוד בספר פקודת אלעזר בחלק ג´ או"ח סימן תס"ב).
ידע הציבור וישמר!!
ושומר נפשו ירחק מהן !
בברכה
התשובה התקבלה מהרב שלמה בן אליהו
בתאריך י"א ניסן תשע"ג
אדם ישרזה רציני מספיק מכדי להשאיר את הדאחקות מחוץ לשרשור, במחילה מכבודך.
ותודה על ההע(א)רה
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
קפיץלא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים 
ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!
שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?
מה קורה לנו שם עמוק בפנים?
נ.ב.
צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..
כזה נוראי..
דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.
אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.
מה אומרים?
יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף
אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל
אני גם לא מאמין בלצפות בזה.
לא זוכר מי כרגע מחילה
שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.
אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים
אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?
מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,
לשם מה להוסיף זוועות?
ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.
מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...
היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.
אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.
צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה
מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?
מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..
איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!
אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.
שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.
הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.
4ne1בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?
ונועד להיות כזה.
מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?
(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)
– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).
פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).
– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.
– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.
להגביר שליטה ע"י
צמצום טריגרים
(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)
מציאת חלופות
(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)
אימון
(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)
אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת
(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)
כשמשפרים שליטה בנושא אחד
הוא יכול להשפיע על עוד נושאים
אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…