שלום לכם! אז..שאלה לי אליכם..מוריה.ר =)

היי, מועדים לשמחה.

האם יש פה חבר'ה שהגיעו לחסידות מעצמם? (מאמינה שכן..)

אם כן, אשמח לדעת איך הגעתם לחסידות

מה "בער" בכם?..איזה רצון? (נשמתיות שהייתה חסרה?...משהו מעבר?)

ומדוע מצאתם את מבוקשכם דווקא בחסידות ברסלב?

תודה מראש.

שבת שלום!

אנייי ישתבח שמו..השתפכות הנפש

לפני כמה שנים,משו רוחני שהיה חסר..

סוגשל חור בפנוכו שהכניס אותי לדיכאונות ולעוד דברים לא נעימים שה' יתברך ירחם עלי..

עד שמישי מקסימה אחת הראתה לי ת'אור בהתבודדות,ואז גיליתי שבעצם התבודדות מאוד מזוהה עם רבנו וברסלב,אז התחלתי לחקור..ואני היום זה התוצאהמוציא לשון

למה מצאתי את זה דווקא פה?זה לא משו שאפשר להסביר,זה פשוט אומר שהדרך בעבודת ה' יתברך שמתאימה לנשמה שלי נמצאת אצל רבנו..זה הניגון של הנשמה..

אני... שדות האמונה

בס"ד בר"ה 

למדתי בישיבה כלל חסידית, וזה היה משו חדש ויפה בשבילי

השמחה, עבודת ה', אהבת ישראל וכו' וכו'...שבחסידות, הדברים האלה מקבלים דגש חזק יותר

בעיקרון, לרבינו התקרבתי אחרי שטסתי לאומן (סתם כי זה היה נשמע מעניין לטוס לחו"ל עם חברים )

אחרי אומן, כבר הרגשתי משו אחר..עבודת ה' בצורה אחרת...ממש אש של עבודת ה'!!!!!!

אחחח אשרינו שזכינו להתקרב לרבינו

ווואאוו איזו שאלה!! אשרייך!! מועדים לשמחה נתל'ה

אז ככה..

בישיבה היו שיעורי חסידות.. וככה התחברתי..

אין מה לעשות שהחסידות בכללותה נוגעת בנקודות חשובות ועיקריות- בנפש, בעבודת ה', התמודדות יומיומית עם החיים בקודש ובחול וכו' וכו'..

הלימוד בספרי חסידות מעורר את רגשות אהבה להקב"ה שכבר מונחים ביסודם בנפש, ומעוררת את הנשמה להתדבק ולהתקרב לבוראה כי "זו השפה שהיא מכירה", "הנשמה מרגישה שהיא חוזרת הביתה"- לשורשה, וכך אדם פשוט נחשף לרבדים עמוקים שמונחים אצלו פנימה ולומד את הכלים איך להוציא אותם החוצה ולגלות אותם.

בברסלב בפרטיות- מה שדיבר אליי, זה שבתוך כל המבול שאנו חיים בו, כל החומריות  והרדיפה אחרי מותרות, והכל חייב להיות נוצץ ומרשים ומושלם, והכי טוב, וכבר לא מכירים את האדם מיהוא ומההוא, הכל זה הישגים ותארים, ורדיפה אחרי נצחונות ולהספיק ולהספיק, ולא חיים את הרגע,

לא חושבים על התכלית, לאן אני רץ? מה יהיה איתי בסוף? היכן אני בעולם? מי אני? מה אני שווה באמת? במה כדאי להשקיע? וכו' וכו' 

ולכן מה שדיבר אליי זה היישוב דעת, האמונה, ההתבודדות, להירגע, להרפות, לשמוח בקיים ובנקודות טובות ומתוך כך להמשיך לכיוון המטרה הנכונה והאמיתית..

וכמובן ההתחזקות- שבכל המסע הארוך הזה יש נפילות ומעידות, ובלבולים וספקות.. אבל רבנו לא מוותר לך ועליך.. ותמיד מרים אותך מכל המצבים ומעלה אותך לדרך המלך להגיע אל הנשמה שלך, לעצמיות שלך, אל הבת מלך שלך, ולגאול אותה ולהדביק אותה אל השורש שלה, אל המקור שלה, אל אבינו שבשמיים..

אהה.. איך כותב ר' נתן.. אשריינו ואשריינו ועוד פעם אשריינו.. ועוד אלפי אלפים פעמים אשריינו!! חיוך גדול

שנזכה!! חג שמח מלא אור ומתיקות ושמחה על נועם חלקינו אשר בנחל שם חלקינו!! דוס

גדולים צדיקים במיתתם יותר מבחייהםאבא תעזור
עבר עריכה על ידי אבא תעזור בתאריך כ"ד בסיון תש"פ 22:57

סיפור ארוך....קחו עמכם דברים
עבר עריכה על ידי קחו עמכם דברים בתאריך כ"ב בניסן תשע"ג 11:26

בקצרה-

גדלתי בבית דתי, אבל רק רבינו ותורתו גרמו לי באמת לבעור לה'.

פתאום הבנתי שיש תקווה, אין יאוש. שה' אוהב אותי באמת ואני הבת שלו, אכפת לו ממני.

פתאום התחלתי לדבר איתו, ולמדתי שהוא גם עונה.

ברסלב גם פתחה לי אפיקי מחשבה חדשים

מצאתי בברסלב תורה עמקוה ומפותחת

למדתי שזה לא רק "אנשים עם פאות שקופצים כל היום". ושיש גם ברסלברים לא "מעופפים", אנשים יציבים שמחוברים לה' באמת.

מצאתי את הניגון של הלב שלי,

למדתי להתחבר לנשמה שלי.

מאוחר יותר גם טסתי לאומן וכו'.

ב"ה אני זכיתי..מעריצה של אבא

להתקרב לרבינו,

הגיע אלינו לאולפנה רב אחד,למשך שנה,והוא היה ברסלב

הוא היה מעביר שיעור פעם בשבוע מנגן ומשמח.

אני בכלל לא הכרתי את רבי נחמן ואת תורתו עד שהרב הגיע לאולפנה,הוא דיבר איתנו על התבודדות

שמחה,איך הכל לטובה,וקרא איתנו לקוטי מוהר"ן וכו'..הייתי משתוקקת מאד לשיעורים שלו,והייתי יוצאת ממש באורות.

ולמרות שגדלתי בבית דתי מאד ,פתאום הרגשתי יותר את הרגש בעבודת ה',את השמחה,את האופטימיות והאמונה שלי שמתעצמת,הרגשתי חיבור גדול לה' שיש דרך לדבר איתו חוץ מתפילה..התחלתי להתבודד וראיתי ממש ניסים גלויים ב"ה!!!הבנתי שזאת הדרך שאני רוצה בחיים שלי!

שאבא שלי ראה שאני מתחברת לחסידות ברסלב,הוא הוציא לי מלא ספרים של בסרלב שהוא קנה לפני המון שנים שבכלל לא ידעתי שיש לנו בבית,ככה שאפילו לא הייתי צריכה לקנות ספרים הכל כבר היה לי בבית ישתבח שמו.ואמא שלי פתאום מראה לי קלטות של ניגונים שהיו לנו בבית חח וזה ממש שימח אותי!

אחרי שאותו רב עזב את האולפנה,המשכתי לשמוע רבנים שונים, ובסיום הלימודים הלכתי ללמוד במדרשה שגם די מחוברת לחסידות ואני פשוט מאושרת ב"ה זאת הדרך שהכי מתאימה לי וממלאת אותי!ב"ה זכיתי!

ישתבח שמו, אני!דורשת קרבתךאחרונה

התגלגל לידי איזה סיפרון,

מהאלה שהצדיקים נותנים בצמתים..

התחלתי לקרוא ואיך אומרים? באתי, נדלקתי!

ומאז האש בוערת ב''ה ב''ה!!

אשרינו מיליון פעם!!!

מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג

אז  כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.

תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא

גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.

ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.

לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.

וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.

וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..

ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.

שתזכי להזמנה אישית!

קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה

כל צעד מקרב אותנו

לגלות שוב את פנייך

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך