התייעצות לגבי יום הזכרון לשואה ולגבורה בבי"ס יסודיאנונימי (פותח)

האם אתם מתייחסים לתוכן יום זה?

אם כן, באיזה אופן?

כי אני ממש לא יודעת עד כמה לפתוח את הנושא בפני התלמידים,

חוששת שזה יפחיד אותם ויגרום להשלכות שליליות..

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא,

וגם אשמח לקבל רעיון ליצירה בנושא (לשיעור אמנות)

תודה רבה!

לדעתי, חשוב מאד להתייחס ליום הזה!חי(נ)וך

כפי שכתבתי, לדעתי חשוב מאד להתייחס ליום הזה. לצערנו, מתרבים מכחשי שואה, ועלינו, כדור שני ושלישי לניצולי שואה להעביר את גודל האסון לדורות הבאים.

אמנם נושא זה הוא מורכב, קשה וטעון, אך ניתן להתאימו לכיתות היסודי.

אני מחנכת כיתות א-ב זה מספר שנים ומהנסיון שלי ואף ממה שלמדתי בהדרכה של 'יד ושם', יש מספר עקרונות שצריכים לעמוד נגד עינינו כשאנו מתכננים שיעור לכיתות היסוד:

1. חשוב להדגיש שזה משהו שקרה מזמן, לפני הרבה מאד שנים, 'פעם'- להרחיק את זה מעולמם האישי של הילדים, על מנת שלא יחששו ויפחדו שדבר כזה עלול לקרות, חס וחלילה, אף להם.

2. רצוי להצמד לדמות מסויימת שאליה הילדים מתחברים, שאותה הם מכירים, ודרכה הם ילמדו על השואה ועל מה שהתרחש בה. ילדים מסוגלים לקלוט משהו שקרה לילד/ה אחד/ת, אבל אינם מסוגלים כלל לקלוט משהו שקרה למליונים (גם אנחנו לא...)

3. לא צריך לספר הכל!! לדעתי, ילד לא צריך לשמוע על תאי הגזים. מספיק לו להבין מה קרה בגטאות ובמחנות העבודה (דוחק, עוני, אין מה לאכול, מחלות, אבא שהלך להרבה זמן וכד'), וכמובן, חשוב לציין שלצערנו, היו גם אנשים שמתו.

אני ממליצה להיעזר בספריה של בת שבע דגן- ניצולת שואה שכתבה מספר ספרים ושירים על השואה. אני מרבה להשתמש בספור: ציקה הכלבה בגטו. (ניתן למצוא את זה בחיפוש פשוט בגוגל).

בהצלחה!

מקווה שעזרתי. אם את רוצה עוד רעיונות ושיעורים ספציפיים, אשמח לעזור. (אפשר גם באישי)

עזרת המון! אשמח לרעיונות ליצירה בנושא השואה..אנונימי (פותח)
רעיוןפטרוזיליה1
האמת, זה תמיד קשה גם לי עם הילדים שלי. רעיונות ליצירה: אני חושבת שציור עם צבעי פחם מתאים גם מבחינת הצבעים, גם מצד הרכות והקשה שבהם וגם זה משדר ארעיות (צבע נמרח, יורד, דוהה )שמתאים לתקופה. אפשר לצייר רחוב או פנים של בית (רעב קור עצבות מחלות)
או משהו שקשור לסיפור שמתאים לגיל. הייתי בסוף השיעור או אפילו שיעור שלם נוסף אחר כך, מקדישה לדיון ל- מה יכל לתת להם כח? (אמונה, עזרה הדדית, תקוה לעתיד קרוב טוב, וכו') אולי אפילו קצת להשליך להתמודדות עם קשיים שלהם. בסוף הייתי מקדישה זמן להוסיף לציור נק' אור בצבע אחר (זה יכול להיות נק' צהובה, חיוך, שמש וכד'). מקווה שהייתי מובנת ועזרתי קצת, רק טוב,
--zmil

לקחת תמונות מהשואה להדביק על בריסטול לבן ולהמשיך את הציור

אפשר להראות ציור של הילדים בגטוירדן ב

יש המון ציורים של פרפרים מעל הגטו שילדים מתקופת השואה ציירו, זה מראה על העולם של הילדים, על הדימיון, ועל האופטימיות שלהם   כילדים לראות את החופש ולרצות אותו אפילו שהמצב לא טוב

רעיונותאאאבבבגגגדדד

אפשר להראות להם את הסרט "זה בגלל שאנחנו יהודים" מותאם לכיתות א-ג, אפשר לרכוש ב"יד ושם". אפשר להביא תמונות של חפצים ולספר את הסיפוא שמאחורי כל חפץ. יש את הספר "אמא, למה יש לך מספר על היד" ועןד ספר - "רציתי לעוף כמו פרפר" ולעשות פעילות יצירה בעקבות קריאה. להביא קטעים המספרים על גבורה בחיי הימיום ולתת להם לכתוב מכתב לגיבור וכו'. כאמור, בגיל הזה - להתייחס לילד אחד, משפחה אחת ודרכם לספר את סיפור השואה, אבל להדגיש את החוסן המשפחתי והאישי ולסיים עם הצלת המשפחה או משהו אחר שמדגיש את התקומה היהודית לאחר השואה.

בהצלחה!

דברי הרב אליעזר מלמד בעניין, פניני הלכה זמנים:תרשיש

יד – יום הזיכרון לשואה ולגבורה

קבעה הכנסת בחוק, כי בכ"ז בניסן יתקיים "יום זיכרון לשואה ולגבורה", "להתייחדות עם זכר השואה שהמיטו הנאצים ועוזריהם על העם היהודי ועם זכר מעשי הגבורה ומעשי המרד בימים ההם". "תהא בכל רחבי המדינה דומיה של שתי דקות בהן תשבות כל עבודה ותיפסק כל תנועה בדרכים; יקויימו אזכרות, עצרות עם, וטכסי התייחדות במחנות הצבא ובמוסדות החינוך; הדגלים על הבנינים הציבוריים יורדו לחצי התורן; תכניות השידורים ברדיו יביעו את יחודו של היום". שתי דקות הדומיה מתקיימות בשעה אחת עשרה בבוקר, וסביבן נערכים הטכסים.

אולם שלא כיום הזיכרון לחללי צה"ל, שהרבנות הראשית הסכימה לקיומו, יום השואה בכ"ז בניסן נקבע שלא על דעת חכמים. וזאת מפני שחודש ניסן הוא חודש של שמחה, וכפי שנקבע להלכה (שו"ע או"ח תכט, ב) שבכל חודש ניסן אין אומרים תחנונים ונפילת אפיים, ואין קובעים בו תענית ציבור. ובהלוויה שבחודש ניסן אין אומרים הספדים. ואין אומרים בכל חודש ניסן הזכרת נשמות (מ"ב תכט, ח). ורבים נוהגים שלא ללכת לבית הקברות בחודש ניסן, ומי שיש יורצייט לקרובו בחודש ניסן, עולה לקברו בערב ראש חודש. ואם כן ברור שאין מקום לקבוע בחודש ניסן יום זיכרון לנשמות הקדושים שנרצחו בשואה. אלא הימים הנכונים לזיכרון השואה הם הצומות שנקבעו על החורבן, ובראשם תשעה באב. ואכן הרבנות הראשית קבעה את צום עשרה בטבת ליום הקדיש הכללי לנשמות הקדושים שנרצחו בשואה ולא נודע יום פטירתם.

כמדומה שהדרך לתת בכל זאת איזה צביון נכון לכ"ז בניסן, הוא לקובעו ליום שבו נעסוק בטיפוח "המשפחה היהודית". בוודאי משאלתם האחרונה של ששת המיליונים שעונו ונרצחו במיתות משונות ואכזריות היתה, שעם ישראל ימשיך לחיות, ירבה ויגדל. שהסבל הנורא שעמנו עבר במשך אלפי שנה, ובמיוחד בשואה, לא יהיה לריק. שכל יהודי שנשאר יעשה הכל כדי להינשא, להרבות ילדים ולהמשיך את המורשת. לקיים את הפסוק: "וְכַאֲשֶׁר יְעַנּוּ אֹתוֹ כֵּן יִרְבֶּה וְכֵן יִפְרֹץ" (שמות א, יב). לפיכך ראוי שביום זה אישי הציבור יטכסו עצה כיצד לעודד נישואין וילודה, והמורים ידברו על האחריות הגדולה שמוטלת עלינו, עם שרידי חרב – לדאוג להמשך קיומו וגידולו של העם היהודי.

וכן לעניין הצפירה. אם בשעת הצפירה נחשוב כיצד לעודד את צמיחתו של העם היהודי לזכרם, לא יהיה בכך ביטוי של אבל והזכרת נשמות, אלא ביטוי של תקומה והתחדשות המתאים לחודש ניסן. כמו כן אין בהרהורים אלה ביטול תורה. ומכל מקום, גם מי שאינו חושב על כך, לא יפרוש מהציבור.

בעזרת ה' בקרוב ישובו שופטינו כבראשונה, ושאלה זו תעמוד לפניהם, והם יורו כיצד ומתי ראוי לציין את זכרם של הקדושים.

עוד רעיון ליצירהחי(נ)וך

בגלל שמדובר בנושא קשה מאד, לדעתי כדאי לתת לילדים לבטא את התחושות והרגשות שלהם (לאחר שלומדים על הנושא)- למשל, לתת לכל ילד בריסטול וכל מיני חומרי יצירה (רצוי שיהיו הרבה חומרים וביניהם גם צבעים). וכל ילד יצור ויצייר מה שהוא רוצה / מרגיש בעקבות הנלמד / הסיפור ששמע.

ביצירה כזו ניתנת לילדים לבטא ולשתף אחרים במה שהם קלטו, ואולי אף בקושי שלהם.

זו הזמנות מצוינת בשביל המורה לראות גם כיצד הילדים קיבלו את הנושא, האם הם לא 'לקחו' את זה קשה מדי וכד', וכמובן, אם יש צורך להתייחס לדברים שעולים מהיצירה.

אני ניסיתי את זה במספר כיתות וזה הלך טוב.

הילדים צריכים לקבל מסר של אמונה וגבורהאבי ב.
יחד עם הסיפור ההיסטורי (שבו באמת לא כדאי להיכנס לזוועות יותר מידי),
חשוב מאוד להדגיש את הצד הכללי שהרשעים רצו למחוק את עם ישראל מהעולם וזו מלחמה נגד ה'
ודווקא הפוך מכוונתם, מתוך השואה ,ה' הביא לתקומת מדינת ישראל.
כמו כן כדאי לספר על הגבורה הרוחנית של אנשים בשואה.
יש ספרים על כך -  "אני מאמין" , "כי אש קדחה באפי"
רעיון שמחבר אותם מאד!חיהלב

באתר יד ושם יש מאגר של כ4 מיליון שמות,

אנחנו כחלק מהטקס מדליקים נרות נשמה (בי"ס קטן...)

לכל תלמיד הוצאתי שם מתוך המאגר (שם פרטי/ שם משפחה או גם וגם) שזהה לשלהם,

עם תאריך הלידה, שמות ההורים ומקום הירצחו.

אמור להיות יפה...

אתר מחוברים לשואה~יעל~אחרונה
עבר עריכה על ידי ~יעל~ בתאריך כ"ז בניסן תשע"ג 00:44

השנה עלתה יוזמה מיוחדת של ששתי נשים מרמת השרון (בהתנדבות) לגרום לחיבור לנספים בשואה,

לאחר מחשבה רבה הם יצרו נרות נשמה שעל כל נר מודפס שמו של נספה וכמה פרטים עליו, בנוסף ישנו ברקוד לסריקה בסמארטפון שמקשר לאתר מידע על אותו נספה.

בנוסף כל אחד יכול להיכנס לאתר ולהדפיס את התוויות ולהדביר על נר נשמה רגיל, וכן ליצור תווית לנספה הקרוב לו או שאינו נמצא במאגר.

האתר :www.linkingtheshoah.com  או מחוברים לשואה בgoogle.

בנוסף ישנה באתר פעילות למדריכים \מורים

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך