מה עדיף שריון או תותחנים?אנונימי (פותח)
מבחינת אקשן ולוחמה- שריון עדיף בהרבה..-משה ר-

תותחנים לא נכנסים לשטח, אלא נמצאים בעורף..

אין לי נגיעות בדבר אבל יש לי תשובה ברורה!ב.ש.

שריון שריון שריון!

אמרו לי את זה גם חברים שהיו בתותחנים.

רק אל תשתבז אם תקבל תותחנים.

תותחנים!!!מתן ס.
מגיעים רחוק יותר (עד40 ק"מ! מול 2 ק"מ)
וחזק יותר (פגז של 155 מול 122).

כשמכוונים לשמים - מגיעים רחוק!!!
(אילן מ"רשף", אדר ב תשסה)
שיריון בד"כ פחות שבוריםthebig10

וזה יותר מעניין ויותר אקשן אבל אתה צריך לקחת בחשבון את המינוסים. יש אנשים שהנסיעה בטנק עושה להם רע. יש מלא טיפולים בטנקים למרות שאני לא יודע כמה יש ביחס לתותחנים כי בטוח גם להם יש. ובמלחמה זה הרבה יותר מסוכן בשריון.

חי"ר!!!!דניאל91
קנה בגימטריה 155 אז מה לא ברור?shindov

וברצינות שאלה מה מחפשים. בשריון יש יותר אקשן. קו ראשון. מבחינת חשיבות, מאז  מבצע של"ג, עלתה קרנו של חיל התותחנים. כך שמבחינת צרכי הצבא הוא חיל קרבי כמו כל חיל אחר.

תותחנים כמובן!!תותחן גאה

בתור אחד ששירת בתותחנים כבוד!!

אשמח לשתף אותך בנקודת המבט שלי..

גם אני הייתי בטוח כל חיי שאהיה טנקיסט, ושמה שווים התותחנים.. סתם ג'ובניקים שחושבים שהם לוחמים..

אבל לבסוף הצבא החליט שאהיה תותחן, והיום אני מאד שמח ומאושר בכך!!

קודם כל, מבחינת השירות, ההכשרה זהה, ואצל תותחנים היא קצת יותר ארוכה (כך שבסרגל מאמצים אנחנו הגענו למסע כומתה של 26 ק"מ לעומת חברי השריונרים שעשו רק 18..). אבל זה רק פונקציה של זמן כי הרובאית היא אותו דבר (03).

מבחינת השירות הסדיר, לטעמי אין כל כך הבדל, כיון שגם אימון עם תומת"ים יש בו אקשן (נסיעה בשטח, פריסה, ירי למרחק),

וכם אנחנו תפסנו קוי חי"ר וזה בדיוק אותו דבר..

נכון שבמלחמה אנו נמצאים קצת יותר מאחורה, אך לא נכון לקורא לזה עורף כיון שכשיורים לטווח של 19 ק"מ אז תמיד צריך להתקדם... ובאמת זה קצת יותר מבאס לא לראות איפה אתה פוגע.. 

אבל כשאתה יורה מיסוך עשן או פצצות תאורה בלילה, אז אין דבר יותר מדהים מזה..

ואם יתמזל מזלך ותהיה בסק"מ של קורס קצינים, תבין שמבחינת הצבא, אף חירניק או שיריונר לא יכול לזוז לפני שהוא מקבל סיוע של ארטילריה.. אחרת יטווחו אותו מיד כמו ברווז...

אז נכון שאין לנו שם כ"כ מכובד.. והתפיסה הילדותית גורמת לנו להתלהב רק איפה שיש אקשן מידי, אך מבחינה אמיתי זהו חיל לוחם לכל דבר - עמוד האש לפני המחנה. וכל חייל שהשתתף אי פעם בלחימה אמיתית, יגיד לך שאי אפשר לזוז בלי ארטילריה..

(סתם דרך אגב, בסולטן יעקוב (אם שמעת עליו) רק בזכות הארטילריה המסיבית שלנו הצליחו לחלץ את השריונרים..

וסתם הערה קטנה, כשתגיע ל'וותיקות' ותטחן צעירות במטבחים ושמירות, אז לא בדיוק תרגיש את כל האקשן של השריון..

ומהבחינה הזאת יותר נחמד להיות תותחן, כיון שהשריון זהו חיל עם ראש קשוח בטירוף.. ובתותחנים הרבה יותר זורמים איתך.. והרבה הרבה פחות קשוחים.. שמבחינת הסדיר זה יתרון גדול..

עוד יתרון.. אם אתה בחור עם הרבה מוטיבציה.. אז מאד חשוב שתלך לתותחנים, כי הרבה חבר'ה מרגישים שם שזה בזבוז והם סתם ג'ובניקים וכו' וחשוב מאד שיהיו שם חבר'ה שיעלו את המורל ויבינו את החשיבות העצומה של החיל הזה, שלא סתם הצבא משקיע בו כ"כ הרבה.. ויתנו לאנשים קצת גאווה..

ועוד דבר ששכחתי.. אין על הכומתה טורקיז!!! זו הכומתה הכי יפה בצה"ל!!! חיוך

אז תעשה את השיקולים שלך.. ולא באתי לזלזל בשריון, כי ודאי שלהמצא בחוד החנית ולהסתער עם טנק זה דבר יותר מלהיב, והוא חשוב לא פחות..

אך באתי קצת להחזיר לפרופורציות.. ולצנן את ההתלהבות הילדותית (לטעמי) שיש מהשריון ומהחי"ר..

תיקון לתיקוןאנונימי (פותח)

גם תותחנים עושים 05

אבל כנראה שהוא התכוון שמבחינת הרובאות זה נחשב 03 (כלומר בדומה לחי"ר),

כי גם בשריון וגם בתותחנים השלב הראשון הוא ברמה של 03 ואח"כ עוברים לקורס תותחן (בתותחנים) או למקצועות (בשריון).. ובגלל זה - זה נחשב 05...

שריון כמובן!!שלום ש

החיל החזק ביותר ביבשה!

ובניגוד לתותחנים, לא צריך נאום שלם כדי להסביר את חשיבותו ואיכותו

דוקא תותחנים הם החזקים יותר..אניאואתהאחרונה

גם את חשיבותו של החי"ר אין צורך בנאום שלם כדי להסביר, ובכל זאת אתה מודה ששריון הוא חיל שיותר חזק מהם..

(החירניקים רק יורים 'קפצונים'...)

ומבחינת החוזק ברור שפגז ששוקל 43 ק"ג פלוס חנ"ה (חומר נפץ שמעיף את הפגז) ששוקלת עוד כ10 ק"ג - הרבה יותר חזקים מפגז של טנק ששוקל ביחד רק כ22 ק"ג... ולכן תותחנים הוא החיל החזק ביותר ביבשה!!

וברור שפגז של טנק חזק יותר מכדור של תבור או M16..

אבל זה בכלל לא קשור, כי לכל חיל יש תפקיד אחר. ואי אפשר לזלזל בתותחנים כמו שמקובל...

וסתם הוספה..

בתותחנים קיימות גם יחידות מיוחדות שעושות כל מיני דברים מאוד מעניינים - כמו 'מורן' ו'רוכב שמים'. ואם אתה בקטע של זה - אז אתה יכול לנסות להגיע לשם. (יש גיבוש מיד בתחילת הטירונות).

שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך