הטענה שלו בקצרה היא כזו:
שימוש במתמטיקה מורכב מ4 שלבים:
א. מה השאלה שאנחנו צריכים לשאול?
ב. איך מנסחים מתמטית את השאלה?
ג. חישוב הנוסחה.
ד. המרת תוצאת הנוסחה לפתרון במציאות ובדיקה אם הוא מתאים.
כיום אנשים נכשלים בשלב א', שואלים שאלה לא נכונה ומגיעים באופן מפתיע לתוצאה לא נכונה.
לעומת זאת מערכת החינוך משקיעה אולי כ-80% בשלב ג' ורוב התלמידים לא נהנים ממנו כאשר בעבודה במציאות שלב זה בכלל לא מתבצע ע"י אנשים אלא מועבר לביצוע המחשב.
במקום זה אנו צריכים לשים את הדגש על הלימוד של שלבים א', ב' וד' ובשלב ג' ניתן בעיקר למחשב לטפל.
אם מישהו מתעניין במתמטיקה לכיף, שיהיה לו בהנאה (נותן ההרצאה מתעניין ביוון העתיקה)
עד כאן תמצות טענתו
לגבי חישובים קטנים (לגבי מה שאמרת):
"אני סבור שאנו צריכים להשתמש במחשבים כדי לבצע חישובים ולבצע חישובים ידניים רק היכן שזה באמת נראה הגיוני שאדם יעשה אותם. ואני חושב שיש כמה מקרים כאלה. לדוגמא, חישובים בעל-פה. אני עדיין מרבה לעשותם, בעיקר בשביל לבצע אומדנים. אנשים שואלים, האם דבר כזה וכזה נכון, ואני עונה שאני לא בטוח. שאחשוב על זה בצורה מקורבת. זה עדיין מהיר יותר ומעשי יותר לבצע כך. לכן אני סבור שמעשיות היא מקרה אחד שבו ראוי ללמד אנשים להשתמש בידיים. ויש גם דברים הקשורים בתפיסה שעשויים להרויח מזה שעושים חישובים ידניים, אבל אני חושב שמספרם יחסית קטן." - מההרצאה
שימוש במח הוא חשוב, ולכן כדאי להשתמש בו, אין לכך קשר ישיר למתמטיקה וודאי שאין קשר ישיר דווקא לחלק החישובי במתמטיקה.