הצעת חוק פורום!!! "ימים רציניים"מחפש את האור..

ב"ה כ"ז ניסן התשע"ג.

הבהרה: למרות מה שתחשבו, ההצעה דלקמן רצינית לחלוטין!

הצעת חוק פורום צמ"ע - חוק הימים הרציניים.

שלום לכולם.

ובכן, כידוע לכולם, היום בערב מתחיל יום השואה, ועקב כך חשבתי על הנושא, והבנתי שישנם כמה וכמה ימים בשנה בהם על האדם הדתי, לפחות, להפגין רצינות ולא להרבות בהתלוצצויות.

על כן, אני מציע שיחוקק חוק בפורום הזה לפחות, שמספר ימים בשנה, כמפורט מטה, ייאסרו פתחת שרשורים שעניינם התבדחויות שונות או התלוצצויות.

בימים אלו, לשם שינוי, הפורום יתרצן למשך 24 שעות, ורק הודעות רציניות הקשורות לאותו יום או בכללי על נושאים רציניים.

באותם ימים תפורסם אזהרה ספציפית למען ידעו ויבינו.

אדם שלא יישמע להוראות, ויפרסם הודעה המכילה דבר שלא ראוי לאותו יום, ההודעה תיערך לאלתר עם כיתוב שיוסכם מראש.

הימים המוצעים לאכיפת רצינות בפורום: על פי סדר השנה: צום גדליה, צום עשרה בטבת - יום הקדיש הכללי, צום תענית אסתר (לחשוב קצת על הנס הגדול), יום השואה, יום הזיכרון לחללי צה"ל, צום י"ז בתמוז, וכמובן, תשעה באב. סה"כ שבעה ימים בשנה.

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי ההצעה...

ומנהלים - מה דעתכם, זה חשוב במיוחד...

תודה רבה.

לא מתחבר לקטע של "חקיקה" ו"אזהרות"עוגי פלצת

זה לא גן ילדים...

מאמין שכתמיד, תהיה פה אווירה מכבדת בזמן המתאים.

^^^מוטיז

למה צריך חוקים? כל אחד יעשה מה בא לו...

זה לא חייב להיות ככה, אבל כעיקרון...מחפש את האור..

להצהיר את זה כדבר שדי מחייב בפורום...

כמו שיש את שרשור החוקים הזה, ואף אחד לא אומר שזה גן ילדים...גם חוק כזה אפשר להכניס לאותו שרשור פתיחה, ולת תזכורת לפני יום כזה...

מסכימה! יש עניין להצהיר שמכבדים!דניאל55
חקיקה פורומית ופעילות של מנהלים לא נועדה לחנך,עוגי פלצת

וגם לא להתוות כיוון חינוכי, אלא לשמור על הסדר הטוב המינימלי...

אנחנו חווים את היום הזה דרך כל העולם שמסביב -

טקסים, תקשורת, הצגות, הרצאות...

אין צורך להזכיר את זה יותר.

בהחלט שייך וראוי להעלות כאן נושאים לדיון שקשורים לעניינא דיומא.

בכל זאת, למרות שאני קצת מבין אותך...מחפש את האור..

נראה לי שכדי לכבד 6 מיליון אנשים שנרצחו, או את כל חיילי צה"ל שנהרגו במלחמות וכו' - כן כדאי וראוי להצהיר על גבי הפורום שאנו מכבדים אותם ושהפורום למשך יום אחד מיועד לא לשעשוע נטו, אלא לדברים טיפה יותר גבוהים...

להבדיל, אספר, שבמשחק ששיחקתי פעם בצעירותי, משחק רשת של מלחמה וכו', היה כלל שאומנם לא היה כתוב במפורש, אבל כולם ידעו אותו, שביום השואה וביום הזיכרון לא תוקפים אחד את השני אלא רק מתמקדים בשיפור עצמי. אדם שהפיר את החוק הלא כתוב הזה, היה בזוי ושפל בעיני כל שאר המתמודדים שממש לא אהבו את מה שעשה ולא קיימו איתו קשרים אחרי זה עד שיתנצל. זה דוגמא למקום שמבין שיש זמנים מיוחדים... אז ברור שיש הבדל, אבל בכל זאת אפשר להבין שיש דמיון מסויים...

מה אגיד לך... לא מזדהה עם הגישה.עוגי פלצת

בגיל מעל 20, הדבר הזה צריך וחייב לבוא ממך...

פלקטים שהמורה תולה על הקיר עם אקדח סיכות מתאימים לתיכון...

על כל פנים זו דעתי.

אז למה יש שרשור חוקים נעוץ?מחפש את האור..

משמע שיש דברים שלפחות צריך להזכיר אותם ולרענן אותם...

אחרת לא מובן לי, לשיטתך, למה צריך את השרשור חוקים שנעוץ...?

או שלדעתך גם אותו לא צריכים?

להכניס את הבלתי מעורים לנורמות החברתיות הנהוגותעוגי פלצת

בפורום במהירות יחסית...

תראהמוטיז

חוק כמו איסור השיחה בנושאי לנ"ו הוא חידוש, וממילא - צריך להיחקק.

שאר הדברים על דיבור לא יפה ומכבד - ברורים לכל אחד אבל צריכים להיחקק כדי שיוכלו אחרי כן למחוק ולומר הזהרנו.

כשמדובר בנושא כמו שאתה מעלה, גם אם מן הראוי לשמור על אוירה מסויימת ביום הזה, לא נראה לי שיש למישו זכות למחוק או לערוך איזה שרשור.. אז כל אחד יעשה מה שנראה לו לנכון.

אני חושב שאם נתקן חוקים ותקנות למועדים וכו'.. אנחנו לכל הדעות נעוף על עצמנו בצורה שתעורר גיחוך בעיצומו של "יום עצוב", שיהיה אסור - כדבריך - בגיחוך בתכלית האיסור.

אנשים פה מספיק בוגרים כדי לדעת מתי להתרצן ומתי-משה ר-
לצחוק, אם נגיע למצב שבשביל לכבד יום זיכרון צריך חוקים, אפשר לסגור את הפורום!
עינין של הסברה, לא אכיפה.לב אדום.

אין טעם לאכוף, אנשים כאן בוגרים דיים.

(מעל עשרים לא?.....)

אבל שרשור נעוץ בתחילת יום כזה יכול להיות נהדר...

^^^ ההצעה של לב אדום יכולה להוות פשרה..מחפש את האור..

שרשור נעוץ מיוחד ביום זה שיזכיר את מהות היום, יבקש בעדינות ויסביר בנועם מה לא כדי לעשות באותו יום בפורום, ואולי גם יאגד דיונים שונים בקשר ליום המיוחד...

מה דעתכם?

רצונך לכתוב דבר בראש הפורום שלא ייקרא לעולם -עוגי פלצת

נעץ אותו...

למה להיות ישר פסימי...מחפש את האור..

יש מצב שיקראו, אם הכותרת תהיה מסבירת פנים מספיק...

ובכלל, לא דיברתי על לנעוץ את זה לכל השנה - אלא רק ליום אחד, מה שימשוך יותר תשומת לב ויגרום ליותר אנשים לקרוא אותו...

ובכל מקרה לא אני זה שנועץ אלא המנהלים...

אתם בטוחים שלא חלף עבר לו יום השואה בזמן הדיון...?מוטיז

נו טוב.. זה רלוונטי לשנה הבאה

השנה הוא נדחהמושיקו
לא מסכימהמאמע צאדיקהאחרונה

ביום השואה אתם באמת לא מעלים חיוך על פניכם לאורך כל היום בכל נסיבות שהן?

לא נראה לי...

אני בכלל בעד שמחת ימי ניסן

אבל זה שירשור אחר...

מי שלא מבין לבד מה האווירה שהוא רוצה להשרות בסביבה שלו

כללים למיניהם לא יעזרו לו

ואני לא בטוחה שכל האנשים ירצו להשרות את אותה אווירה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.אחרונה

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך