כולם להכנס חשוב מאדדוד נחמן

עכשיו 01.30 חזרתי מבני ברק - חתונה.

החתן מצאצאי הבעש"ט, אביו יהודי יקר אוהב ישראל בתכלית, עם לב ענק שכולו קרליבך הוא עצמו שר ומספר משירי וסיפורי שלמה קרליבך - מיוחד באמת.

טוב הגעתי ראשון אולי בחמש וחצי אחה"צ, חשבתי אולי צריכים עזרה לסדר, אני יודע, אך לא היו צריכים, טוב, ואז החתן מגיע ואיתו משלחת "מלאכי שרת" כולם בחולצות לבנות ופיאות ארוכות מסובבות בקדושה נוראית, כיפות גדולות , אני מסתכל עליהם וכולי מזדעזע ובשרי הופך חידודין , אני רואה איזה קדושה יש על החברה האלו, פלא פלאים, הרגשתי חרדת קודש נוראית, הבנתי שזו חתונה שהולכת להיות משהו מיוחד, ואז אני רואה שאת החתן מחזיק יהודי חרדי, ככה קומה ממוצעת, ואני רואה שיש לו אור עצום בעיניים, די כבר כאן נבהלתי כהוגן, הסתכלתי מסביבי להיות בטוח שאני פה בישראל בבני ברק, הכל נראה כמו מאיזה רקיע בשמים מאיזה היכל זך, ואני תיכף רץ לתת לחתן את מה שהבאתי לו כי הם שמעתי מדברים שהולכים לחדר יחוד ל"הכין" אותו , נו כבר הבנתי שזה עסק רציני.

ואיך שבאתי עם המתנה (סט של ספרים - מיוחד לחתן ואותו דבר גם הבאתי ליהודי החרדי הזה שהחזיק בידו של החתן - כן מראש הכנתי שני סטים של אותם הספרים).

תיכף החרדי פונה אלי ונוקב בשמי , נו ברוך השם.

וככה אני והוא כבר נשארים ביחד, וגם משמחים החתן וגם משמחים המלאכים האלו שכולם מישוב יצהר וגם רמת גלעד וחוות גלעד וגבעת רונן, ומישהו בא נותן יד ללחוץ ואני רואה שהיד כולה מחוספסת ומיובלת ושרוטה ככה יד של עובד , ואני רואה איזה קדושה עצומה יש ביד הזו ותיכף רץ עם הבחור ליהודי החרדי הזה והוא רואה היד ומתחיל לנשק אותה ועוצם עיניים בחרדת קודש עצומה.

ואח"כ אומרים לי החברה הנה זה שמה זה הרב אריה ליפו ואני תיכף בא אליו ומדברים והוא מראה לי הבחור מהשבט של משפחת תור מחברון שיהיו בריאים, ואומר לי תראה נראה לי יש לו ניצוץ של משיח, אמרתי לליפו היקר אתה לא מבין כלום תסתכל טוב על כל הבחורים האלו אלו, כולם יש להם ניצוץ של משיח , ניצוץ נפלא וקדוש ראיתי שכולם היו שם ממש תחת כנפי השכינה והאור שלה היה עליהם, וכל כך שמחתי ותיכף התחלתי למחוא כפיים חזק ולהמליך את הקב"ה, כי זה מה שנשאר, איזה עם ישראל מתוק ויקר ונפלא וקדוש,

וגם ליפו מבקש מהחרדי ברכות , ואני אומר ליהודי החרדי תשמע אלו כל העת בסכנת חיים צריך לשמור עליהם באופן מיוחד, זה אוצר יקר מאד כאלו יהודים, והוא מתפלל באריכות וגם אמר כי יבוא בע"ה לשומרון.

אה, כן זה היהודי החרדי הזה עם האור העצום בעיניים שנישק את היד המחוספסת של הבחור שחורש ביצהר את האדמה, זה אליהו הנביא.

ותיכף הכל מתחיל. ברוך השם אני כל כך נרגש, זו היתה החתונה של חנוך העניך ומלכה אך זו גם היתה התחלה של...

שנה טובה לכל החברים בפורום.     

טוב ה'.. למה לא באתי לחתונה..מתנחל גאה.
היתלבטתיבסוף אמרתי שלא נבוא.. נסעתי לחברון..
הייתה באמת חתונה מיוחדת...ישתבח שמו לעד
שמחה שלא רואים כל יום...
אליהו הנביא כאן - ואף אחד לא מתרגשדוד נחמן
כלום, כאילו אויר?
באמת הייתה עליו קדושה מיוחדת,קוקו
ואח"כ בישיבה כולם אמרו את זה והתפעלו ממנו מאוד.

מזל טוב לזוג הצעיר!!!

(גם אני הייתי בחתונה...)
איך אתה יודע שזה היה אליהו הנביא?א.מ.נ
אתה בעצם אורמ שראיתה את אליהו הנביא??אנונימי (פותח)
איך אתה יכול לדעת ???

ואיך זה שכולם היו בחתונה? הזו של מי החתונה.?.

הסיפור שלך ממש הרשים אותי אבל קצץ עשה באלגן
למה שיעלה על דעתידוד נחמן
למה שיעלה על דעתידוד נחמןאחרונה
לגנוב דעת רבים ועוד בחודש אלול ועוד לפני ראש השנה, כל עניני זה עבודת השם יתברך בתכלית.
לא רק אני ראיתיו היו רבים שראו אותו אך לא היה כתוב עליו שלט "אני אליהו הנביא" וכך למרות שהם רצו קרבתו ובאו אליו ובקשו ברכתו, כי הנשמות של כולם הרגישו את הקדושה שלו, הנשמה מרגישה ואפילו יודעת רק הגוף עכור וטפש, ולכן צריך הרבה לזככו כדי שלא יסתיר אור הנשמה, ולא יסתיר את מה שהנשמה רוצה להודיע לו.
אני אתמול בערב - אור ליומולדת של העולם - כה' אלול, פשוט למרות שמחת הבריאה, הייתי קצת עצוב וליבי במר, כל העת חשבתי על אליהו וכמה הוא סובל, כי העם בכלל לא מוכן לגילוי הזה שלו ושל משיח, וכך שניהם נמצאים בעוני גדול בדוחק עצום, למרות שהם בשמחה וכל שעות היממה עסוקים בתפילות המתקנות את כל צינורות השפע והדעת של עם ישראל, וגם לתיקון הזה היה עד בפועל - הרב אריה ליפו, וזה היה ממש מתחת לחופה בעת החתונה, והוא הרב אריה ליפו עמד לידו וראה ושמע מעשיו ודרך פעולתו.
ואף חילק לכולם דף מצולם מ_"האבן עזר-הלכות קידושין" וחתם שמו אליהו הנביא בראש הדף, ואף אחד לא הבין ולא קישר כלום.
וביננו מה הייתם רוצים שהוא יעמוד על כיסא ויודיע ברמקול : "אני אליהו הנביא" מישהו היה מאמין? ועוד החברה של יצהר שלא יודעים חכמות תיכף היו שופכים עליו את כל האוכל וצוחקים עליו ולא רק הם כולם היו עושים זאת.

לכן האפשרות היחידה היא כי ימשיכו לסבול הוא ומשיח בן דוד עד שיטהר העם במידה כזו שיוכל האור להכנס לתוך לבות ישראל ולהאיר כך שהם בבינה והארה הפנימית ירגישו וידעו בודאות כי אלו הם הקדושים שבאו כדי לגאול את עם ישראל.

רק שאתמול הצטערתי על מה שאליהו עובר כי הוא נשמה נפלאה ומתוקה ונהדרת וכל כך טוב ואוהב ישראל בתכלית ומוסר עצמו ונפשו על כל יהודי ויהודי, וכולו ענוה ופשיטות ודרך ארץ, ודי רואה שמגיעה שנה חדשה וכל כך רוצה שתיהיה לו רווחה.
הרי הוא מבכירי האומה הישראלית ונכון וקדוש ואמת לנשא אותו למקום של כבוד המגיע לו, כי אם הוא יהיה במקום של כבוד גם זה מעלה את הכבוד של כל עם ישראל של התורה ושל הארץ ומתגלה הכבוד של הקב"ה.

כן מחפש את אותם בעלי אמונה ורצון לשנות לטוב כל הימים ובעיקר כעת להחזיר את הכבוד הקדוש לעם ישראל.
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך