אני מבינה את החששות שלך, השאלה החשובה היא האם את בטוחה שאת יכולה לשמור על עצמך.
בפועל, את גם צריכה להקפיד על מספר דברים, כגון- להתלבש בצורה צנועה ומכובדת, לדבר ולהתבטא בצורה מכובדת ולשדר לסביבה שאת בחורה דתיה ששומרת על עצמה. ברוב הפעמים הסביבה תבין את הרמז ותכבד אותך.
האווירה שונה בין תחנה לתחנה (כמו גם בין מרחב למרחב) ולכן אני לא יכולה להבטיח לך דבר, אך במקום בו אני מתנדבת אני מרגישה שמקבלים אותי כבחורה דתיה ומשתדלים מאוד לכבד אותי. בפועל זה מתבטא למשל בכך שהצוות יודע שאני שומרת נגיעה ולכן לא נוגע בי, משתדלים לדבר יפה בנוכחותי ולא לעשות 'שטויות'.
בהתחלה הייתי צריכה להסביר שאני שומרת נגיעה ולכן כשאומרים לי שלום לא מחבקים או מנשקים אותי. הם הבינו את זה מאוד מהר, כי כל פעם שהם התקרבו הייתי מתרחקת מעט...
לפעמים יש סיטואציות בהן צריך להתרחק קצת ולפרוש לפינה אחרת.
למשל, אם הטלוויזיה דלוקה ומשדרת תכנים שלא מתאימים לי אני מבקשת להעביר ערוץ או שאני פורשת למקום אחר בתחנה. דוגמא נוספת- אם נמצאים לידי אנשים שמדברים בצורה שאינה הולמת אני מתרחקת מהם.
המלצה שלי- תביאי סריגה, ספר או כל דבר שאת יכולה לעשות ללא חברה, למקרה בו תצטרכי לפרוש מהקבוצה.
כאשר הקבוצה תכיר אותך ותרגל אליך יהיה לך יותר קל ואת תצטרכי פחות לפרוש.
בקשר לשאלה הנוספת שלך, התשובה מעט מסובכת.
יש מקומות בהם צריך מתנדבים ורק מחכים שיגיעו אליהם מתנדבים ולכן היחס של ההנהלה שם הוא מעולה.
במקומות אחרים יש עודף מתנדבים (בד"כ בתחנות הגדולות) ולכן קורה שהיחס כלפי המתנדבים הוא קצת פחות נחמד (כי מה אכפת להם אם מתנדב אחד יבחר לעזוב? הרי יש להם עודף...).
היחס הפחות טוב לא מגיע מהצוות (כמו שכתבת) אלא מההנהלה (על משרדיה ואנשיה השונים).
זה גם מאוד תלוי באדם עצמו. ככל שתתנדבי יותר, תעזרי בדברים שונים (שלפעמים הם קצת מעצבנים ולא כ"כ מעניינים), תצברי וותק, תהיי נחמדה לשאר המתנדבים ולעובדים ותנסי להתחבר למגוון האנשים בתחנה, כך יותר יעריכו אותך ויתנו לך את ההרגשה שרוצים אותך וצריכים אותך.
(לא שאני רוצה להתגאות, אבל בשביל דוגמא- אני מתנדבת כבר 7 שנים. לא מזמן נפתח אצלנו בתחנה קורס מסוים להכשרה מתקדמת למתנדבים. התקשר אלי ראש הצוות ושאל אם אני רוצה להצטרף, משום שהוא רוצה לכתוב לי מכתב המלצה כדי שיכניסו אותי לקורס...)
את פשוט צריכה למצוא את המקום הכי נכון בשבילך.
קחי בחשבון שככל שהתחנה קטנה יותר, כך יהיו לך פחות מקרים ובכדי להתמקצע ולהיות מעולה את צריכה לטפל בכמה שיותר מקרים מסוגים שונים ולכן אולי תחנה גדולה במרחב גדול עדיפה על תחנה קטנה במרחב קטן...
אני מקווה שעניתי לך על כל השאלות.
אם תרצי לשאול שאלות נוספות (גם בפרטי) את מוזמנת.
בהצלחה גדולה עם הבחירה שלך.