צניעות במד"א. .חורשתהאקליפטוס

בס"ד

היי, 

אני מעוניינת להתנדב במד"א כבר כמה שנים..  ובתור תיכוניסטית הבנתי שלפעמים יש בעיות צניעות בתחנות. הרגשתי בזמנו שאני עדיין לא מספיק בשלה כדי להעמיד את עצמי במקום כזה, בו אני אאתגר את עצמי בנסיונות. היום כמה שנים אחרי, אני מרגישה שגדלתי, התבגרתי ואני כבר מסוגלת לשמור על עצמי... אבל אני בכל זאת חוששת... רציתי לדעת מהמתנדבים במקום - ובעיקר מהמתנדבות, מה האופי של הקשיים שם? האם כל האוירה שם בין הצוות לא צנוע, או שיש אנשים שהם כאילו, ואם אני אנסה לשמור על מרחק, אני אצליח לשמור על עצמי? 

ממש חשוב לי לקבל תשובות! 

ועוד שאלה - האם באמת יש צורך במתנדבים? הסתכלתי על הפורום כאן, והבנתי שכמה מכם מרגישים שהצוות נותן למתנדבים תחושה שהוא עושה להם טובה, האם זה נכון? אני מעוניינת להתנדב במקום בו יש צורך בעזרה שלי  (ולא, אני לא חיה באשליה שאני אכנס לאמבולנס ומייד אפקד על כל מה שקורה שם, ברור לי שאני אתחיל בתור בורג קטן, השאלה היא רק אם אפילו הבורג הזה הכרחי להם...) 

תודה מראש לכל העונים! 

שלום וברכהמiר

אני מבינה את החששות שלך, השאלה החשובה היא האם את בטוחה שאת יכולה לשמור על עצמך. 
בפועל, את גם צריכה להקפיד על מספר דברים, כגון- להתלבש בצורה צנועה ומכובדת, לדבר ולהתבטא בצורה מכובדת ולשדר לסביבה שאת בחורה דתיה ששומרת על עצמה. ברוב הפעמים הסביבה תבין את הרמז ותכבד אותך.

האווירה שונה בין תחנה לתחנה (כמו גם בין מרחב למרחב) ולכן אני לא יכולה להבטיח לך דבר, אך במקום בו אני מתנדבת אני מרגישה שמקבלים אותי כבחורה דתיה ומשתדלים מאוד לכבד אותי. בפועל זה מתבטא למשל בכך שהצוות יודע שאני שומרת נגיעה ולכן לא נוגע בי, משתדלים לדבר יפה בנוכחותי ולא לעשות 'שטויות'.
בהתחלה הייתי צריכה להסביר שאני שומרת נגיעה ולכן כשאומרים לי שלום לא מחבקים או מנשקים אותי. הם הבינו את זה מאוד מהר, כי כל פעם שהם התקרבו הייתי מתרחקת מעט...

לפעמים יש סיטואציות בהן צריך להתרחק קצת ולפרוש לפינה אחרת.
למשל, אם הטלוויזיה דלוקה ומשדרת תכנים שלא מתאימים לי אני מבקשת להעביר ערוץ או שאני פורשת למקום אחר בתחנה. דוגמא נוספת- אם נמצאים לידי אנשים שמדברים בצורה שאינה הולמת אני מתרחקת מהם.

המלצה שלי- תביאי סריגה, ספר או כל דבר שאת יכולה לעשות ללא חברה, למקרה בו תצטרכי לפרוש מהקבוצה.
כאשר הקבוצה תכיר אותך ותרגל אליך יהיה לך יותר קל ואת תצטרכי פחות לפרוש.

בקשר לשאלה הנוספת שלך, התשובה מעט מסובכת.
יש מקומות בהם צריך מתנדבים ורק מחכים שיגיעו אליהם מתנדבים ולכן היחס של ההנהלה שם הוא מעולה.
במקומות אחרים יש עודף מתנדבים (בד"כ בתחנות הגדולות) ולכן קורה שהיחס כלפי המתנדבים הוא קצת פחות נחמד (כי מה אכפת להם אם מתנדב אחד יבחר לעזוב? הרי יש להם עודף...).
היחס הפחות טוב לא מגיע מהצוות (כמו שכתבת) אלא מההנהלה (על משרדיה ואנשיה השונים).

זה גם מאוד תלוי באדם עצמו. ככל שתתנדבי יותר, תעזרי בדברים שונים (שלפעמים הם קצת מעצבנים ולא כ"כ מעניינים), תצברי וותק, תהיי נחמדה לשאר המתנדבים ולעובדים ותנסי להתחבר למגוון האנשים בתחנה, כך יותר יעריכו אותך ויתנו לך את ההרגשה שרוצים אותך וצריכים אותך.

(לא שאני רוצה להתגאות, אבל בשביל דוגמא- אני מתנדבת כבר 7 שנים. לא מזמן נפתח אצלנו בתחנה קורס מסוים להכשרה מתקדמת למתנדבים. התקשר אלי ראש הצוות ושאל אם אני רוצה להצטרף, משום שהוא רוצה לכתוב לי מכתב המלצה כדי שיכניסו אותי לקורס...)

את פשוט צריכה למצוא את המקום הכי נכון בשבילך.
קחי בחשבון שככל שהתחנה קטנה יותר, כך יהיו לך פחות מקרים ובכדי להתמקצע ולהיות מעולה את צריכה לטפל בכמה שיותר מקרים מסוגים שונים ולכן אולי תחנה גדולה במרחב גדול עדיפה על תחנה קטנה במרחב קטן...

אני מקווה שעניתי לך על כל השאלות.

אם תרצי לשאול שאלות נוספות (גם בפרטי) את מוזמנת.

בהצלחה גדולה עם הבחירה שלך.

תודה על התשובה המפורטת!חורשתהאקליפטוס

בס"ד

המידע מאוד עזר לי! 

יש לי עוד שאלה, אני בת 20 עכשיו, והבנתי שבשביל לעבור קורס חובשים צריך להיות מגיל 21 ומעלה, אז בעצם איזה קורס אני יכולה לעבור עכשיו? או שבאמת כדאי שאני אחכה שנה? 

ושוב תודה! 

חודש טוב! מוציא לשון

לפי מה שידוע לי...חנהודיה

קורס חובשים אפשר לעשות מגיל 18...

קורס של נהגים - חובשים אפשר לעשות רק מגיל 21...

דיוק קטן....מאיר770

בס"ד

נהג הוא חובש - זה בדיוק אותו קורס,

מי שסיים קורס ולא עומד בקריטריונים לצאת לטסט משמש בתור חובש מלווה עד שיעמוד בהם ויצא לטסט...

כדי להיות נהג דרוש:

גיל 21

רשיון C1

לפחות 3 שנים על הכביש בפרטי או משאית (לא אופנוע)

קורס חובשים

כמה תיקונים: לא צריך רשיון C1. מספיק בהחלט רשיון Bיהודיזההכי אחי

רק מי שרוצה להתקבל לעבודה במד"א, יכול להיות שידרשו ממנו רשיון C1, בשביל הנט"נים החדשים.

לגבי הוותק - צריך 4 שנים רשיון, ולא שלוש.

לדעתי, מי שכרגע בן 20 יכול לעשות קורס נהגים, כולל השתלמות נהיגה ותיאוריה, ולחכות עם הטסס עוד כמה חודשים. הרי התוקף של התיאוריה הוא לשנה.

(אני עברתי קורס נהגים...)

תיקון:ב.ש.

אתה צודק רק לגבי מי שעבר טסט לרישיון B לפני 2008. (ב-2008 היתה הרפורמה מ-4000 קילו ל-3500 קילו)

נשמע לי מוזריהודיזההכי אחי

אני אמנם הוצאתי רשיון הרבה לפני הרפורמה, אבל ככל הידוע לי הלבנים לא מגיעים לשלוש וחצי טון, אלא רק הנט"נים הצהובים החדשים, שעליהם לפי החוק אפשר לנהוג עם רשיון B ישן, ורק הכללים של מד"א אוסרים את זה.

אז ככה ידידי....לבנים שוקלים 3700 3800 ק"גבנדא מצוי!!

והנט"נים הלבנים שוקלים 3900 ק"ג!

מידיעה

מי שיש לו רשיון לפני 2007 לא צריך רשיון C1 מי שאין לא צריך!

ומכיוון שהיום רוב האנשים צריכים רשיון C1 אזי מספיק 3 שנים ותק רשיון לא משנה איזה(פרטית או ג')

תודה על המידע. אני רק שאלה...יהודיזההכי אחי

כל מה שאמרת אני מקבל, כי בפרטים האלו אני באמת לא בקיא (מעבר למה שאני זוכר מתקופת הקורס). רק לגבי השלוש שנים, ממתי זה? כשאני עשיתי את ההשתלמות נהיגה ב2010 אמרו לי שצריך ארבע שנים. אתה בטוח ששינו את התנאי הזה? אגב, לרוב בעלי הרשיון B היום יש עדיין רשיון ישן של 4 טון. אולי התכוונת לרוב הצעירים...

רוב הצעירים הם אלו שבד"כ באים עכשיו לעשות קורסבנדא מצוי!!אחרונה

ולגבי 3 שנים זה מעודכן לשנתיים האחרונות

תוספת קטנהמiר

בכל מקרה את תצטרכי לעשות קורס חובשים.

הקורס כולל בתוכו גם חלק של נהיגה.

אני חושבת שתוכלי להיות נוכחת בשיעורים של הנהיגה, אבל לגשת לטסט תוכלי לגשת רק בגיל 21 ורק אם יש לך לפחות 3 שנים רישיון. בנוסף, היום דורשים שיהיה לך רישיון ג' (על משאית) בשביל לגשת לטסט.

בהצלחה

בהמשך למה שמור כתבה לךאפרת25

ממה שאני רואה בתחנה אצלנו (תחנה די גדולה) , לבחורה דתיה אין מה לחפש במד"א . יש המון הטרדות מיניות קטנות, מיזמוזים, ועניינים...  חלק מהמתנדבות, גם בנות השירות הדתיות, באות עם חצאיות קצרות מאד ומדברות בשפה בואי נאמר לא הכי דוסית .  לי אישית זה לא נורא נורא מפריע כי אני חילונית מבית ורגילה למנטליות , אבל זה לא נראה ממש כמו מאה שערים מהצד . 

היו כאן בעבר דיונים על בנות שירות לאומי שמגיעות למדא כי הצבא לא מספיק צנוע עבורן, ואני מוכרחה להודות שגם אני הרמתי גבה... המנטליות במד"א בקטע של היחס לבנות מאד מזכיר לי את מה שהיה אצלנו בבסיס .  זאת לא מסגרת שמרנית במיוחד.  אולי במקומות אחרים זה אחרת , לא יודעת

בקשר לשאלה אם יתנו לך לעשות דברים , אז באופן עקרוני ממה שאני רואה, גם אני מאוכזבת . רוב הנהגים לא נותנים כמעט לטפל, ואני מרגישה סנג'רית חלק מהזמן.  זה מאד מתסכל, ואני מקווה שישתפר בהמשך , אם כי קשה לי לדמיין שיום אחד איזה נהג יתן לי את שרביט הפיקוד ויתהפך איתי בתפקידים . אולי זה עניין של אופי שאני לא מספיק אסרטיבית ולא מקרינה המון ביטחון עצמי ואגו-טריפ כמו חלק גדול מהנהגים והמתנדבים , או כי אני פשוט חדשה.   כנראה שאני לא היחידה בחוויה הזאת של להיות  חובשת מד"א חצי-מיותרת על האמבולנס, וזה בהחלט שיקול לעזוב או להתחרט כשמסתכלים על זה ככה.  למרות ההתלהבות הראשונית ששידרתי באחת ההודעות הקודמות לפעמים אני מאוכזבת מאד מההתנדבות למרות שקשה לי להודות בזה מול המראה

מקווה שלא נכנסה שבת עדיין  

שבת שלום לדתיים . . אפרת

אההכןאפרת25

וזה נכון שהנהגים עוברים קורס חובשים רגילים, אבל בגלל שנותנים להם לנהל מקרים מהרגע הראשון , בתכלס הם הרבה יותר מקצועיים מחובשים רגילים שאף אחד לא נותן להם לעשות כלו ם .  משהו ממש דפוק בשיטה לדעתי 

קצת חולקת עליך-אנונימי (פותח)

אני מתנדבת כבר למעלה מ3 שנים, בחורה דתיה חזק.

ובחיים(!) לא הרגשתי מיותרת על הניידת, כיבדו אותי והתנהגו אלי בכבוד.

הכל שאלה של- איך אני מייצגת את עצמי?!

הכל פתוח אפשר לעשות הכל לידי או לחלופין-

חבר'ה כשאני כאן בואו נכבד, נתנהג בנימוס יותר-יש כאן בחורה דתיה.

המתנדבת מזמינה לעצמה את המצב...

אפרת היקרהמiר

מה שכתבת הוא לא ממש המשך למה שאני כתבתי, את כתבת דעה אחרת לגמרי, כך שאולי היה יותר מתאים לכתוב 'בניגוד למה שמור כתבה'.

לרוב, לוקח זמן עד שמכירים אותך ועד אז לא יתנו לך לעשות הרבה, אבל ברגע שיתחילו להכיר אותך היטב יתנו לך לעשות דברים.

יש מספר נהגים שנותנים לי לעשות ה-כ-ל באמבולנס חוץ מלנהוג, אבל ממש הכל. מבחינתם אני ראש הצוות ואם אחד המתנדבים האחרים רוצה משהו הוא צריך לשאול אותי...

הגעתי למצב הזה אחרי כמה שנים של התנדבות כמע"רית ושנה נוספת בש"ל, רק כשהפכתי לחובשת התחילו לתת לי לעשות דברים, אבל אל תשכחי שכבר הכירו אותי מלפני זה...

כתבת שאת חדשה. אני ממליצה לך פשוט לחכות קצת, אבל במקביל לנסות להגדיל ראש, לשאול שאלות ענייניות ולפעמים את יכולה לבקש שיתנו לך לנסות לנהל מקרה אחד, יכול להיות שיסכימו ויכול להיות שכרגע לא, אבל עם הזמן יתנו לך לעשות יותר דברים אפילו בלי שתצטרכי לבקש.

למוראפרת25

היי מור

מה זה נקרא אצלך "לעשות הכל"? 

את מדברת במכשיר הקשר עם המוקד ?  לוקחת אנמנזה?  אומרת לצוות מה להוריד?

מחליטה אם להזמין (או לבטל) נט"ן?  

מורידה את המיטה מהאמבולנס? 

מדברת עם הרופאים במיון ?

כשאני מסתכלת על זה מבחוץ , בלי לפגוע , (זה קשור לדברים שכתבו פה אנשים בעמודים קודמים ...) אני חושבת שאף פעם הטיפול שלך לא יהיה מלא ושלם כל עוד את יודעת שיש נהגים שמפקחים עליך ושאחראים על הכל מבחינה משפטית, ובכל רגע נתון יכולים להגיד לך "פוס משחק" כמו שהיינו אומרים בתור ילדים, ולקחת ממך את השליטה על הארוע. באופן אישי אני לא מצליחה להבין אנשים שיש להם רישיון ומעדיפים לא לנהוג מהסיבה הזאת    

לאפרתמiר

היי

כן, אני עושה הכל. אני מדברת בקשר, לוקחת אנמנזה, אומרת לצוות מה להוריד, מחליטה על הזמנת או ביטול נט"ן ומדברת עם הרופאים במיון.
אני בוחרת שלא להוריד את המיטה עם החולה מהאמבולנס (חבל על הגב שלי...).
בנוסף, יש נהגים שנותנים לי גם 'לשחק' בסירנה, אני מפעילה ומכבה אותה לפי הצורך ולפי תנאי הדרך והנסיעה.

מבחינתי, הטיפול שלי מלא כשאני עם הנהגים האלה. אני ממש לא מרגישה שיש מישהו שמפקח עלי (למרות שאני יודעת שמבחינה משפטית הכל על הנהג, אבל אני מתעלמת מזה). אף אחד מהם לא יגיד לי 'פוס משחק' כי מבחינתם זה לא משחק, הם מאמינים בי וסומכים עלי, הם לא ייקחו ממני את השליטה על האירוע, אלא אם אבקש מהם.

הסיבה שאני לא נוהגת על אמבולנס היא שאין לי רישיון על אמבולנס ואני כרגע לא הולכת לבזבז כסף על הוצאת רישיון ג' רק כדי שאני אוכל לנהוג...

נשמע כיף...אפרת25

הלוואי שגם אני יכולתי להיות במצב הזה כמו שלך... למרות שלשחק בצעצועים כמו הסירנה לא נשמע לי מאד מדבר אלי, כמו לקחת אנמנזה לבד ובעיקר להחליט על נט"ן  

כרגע אף אחד לא ממש נותן לי לעשות משהו חוץ מדברים מפגרים לגמרי כמו לבדוק לחץ דם דופק וגלוקומטר , ואם אני ממש ילדה טובה אז גם למלא את השאלות של המסופון.  כמובן שסינג'ורים כמו לסחוב ציוד וכיסא ולעזור להוריד אנשים ולבדוק ציוד בתחילת משמרת עם הטופס, את זה שמחים לתת לי  לעשות.   לפעמים יש מקרים שאני חושבת עליהם אחרי שהם נגמרים , ושואלת את עצמי מה אני עושה פה, ולמה אני בכלל מתנדבת בחינם אם אני בסך הכל "מנוצלת" על ידי נהגים ולא נותנים לי להשתתף כמו שאת תארת . עד שאני אגיע לפז"ם שלך (אני חושבת על זה שבשירות לאומי עשית משמרת כל יום במשך שנה , זה בערך 300 משמרות ... יקח לי שנים עד שאגיע לזה ) כבר תצא לי הנשמה.  אני חייבת להוציא רישיון אמבולנס איכשהו אחרת לא נראה לי שיש טעם להישאר במד"א , דוגרי לא הכי כיף לי ככה (ממשמרת למשמרת ההתלהבות שלי שבהתחלה היתה חזקה  הולכת ופוחתת ) 

להחליט בנט"ן לא תוכלי לעשות זאת עד שלא תהייבנדא מצוי!!

פראמדיקית!!!

שם מכיוון שזאת אנמנזה יותר מורכבת וצריך להבין בלקרוא ECG או מוניטור שאת זה לומדים קצת בבכירים ובעיקר בפארמדיקים+תרופות שרק פארמדיקים יכולים לתת

+ עוד פעולות חודרניות למינהם

עד שלא תהיי פראמדיקית לא תוכלי לעשות יותר מידי.

מה שכן לי אישית יש הרבה פראמדיקים שסומכים עלי ונותנים לי מעבר ללחבר מוניטור ולחץ דם

לפתוח ורידים להכין תרופות אחרי שהם כמובן בודקים שזאת התרופה ומורים לי להזריק כמויות וכו'

ועוד כל מיני פעולות שהרבה מהפראמדיקים לא תמיד נותנים

פשוט צריך לדעת לחבור לפארמדיק נחמד להתחבר איתו לעשות הרבה משמרות איתו ובסוף הוא גם יסמוך עליך

אני לא נהג ונהנה מאד במד"א

אני עושה פעם בשבוע משמרת וזה מספיק לי להכיר את האנשים הטובים במד"א שמתייחסים אליך כמו בן אדם ולא כמו מפקד. מסבירים לך כל דבר שאתה לא יודע או כל פעולה שהם עושים ומה יש לחולה. באיזה שלב הם גם נותנים לך לפעול לבד

ואם זה בנט"ן הם כבר סומכים עליך שתגדיל ראש ותעזור להם בהכנות שצריך לעשות.

לאפרתמiר

תראי, אני לא חושבת שלמדוד ל"ד וסוכר הם "דברים מפגרים לגמרי"... ממש לא! זה חשוב בהחלט וזה יכול להשפיע על הטיפול שלנו לכאן או לכאן. מה את כן רוצה לעשות? לתת פקודות לאנשים אחרים ולתשאל את החולה? באמת שאני לא מבינה למה את לא רוצה לטפל בחולה אלא רק להיות אחראית על כל העסק.

נכון שיותר כיף גם להיות אחראית וגם לטפל, אבל להגיד שהבדיקות זה "דבר מפג לגמרי" זה ממש לא שייך.

אל תשכחי שלפני שעשיתי ש"ל התנדבתי שנתיים כנוער ובזמן הזה לא עשיתי יותר מדי...

את צודקת שזה ממש לא הוגן שנותנים למתנדבי הנוער תמיד לסחוב דברים, אני איתך בעניין הזה. אני תמיד הייתי גורמת לנהג לסחוב את הכסא, עוד מאז שהייתי נוער.
אני גם מבינה שזה לא כיף לעזור להוריד חולים במדרגות עם הכסא, אבל מי את רוצה שיעשה את זה אם לא הצוות? אז בשביל מה אנחנו כאן?

אני חושבת שחשוב מאוד שהמתנדבים יבדקו את הציוד, כי הם אלו שיצטרכו להוריד אותו ולהשתמש בו בזמן הטיפול ולכן הם אמורים לדעת איפה הוא נמצא. אני תמיד הייתי משאירה לנהג לבדוק את כל מה שקשור לרכב ואני לא אמורה להבין בו (למרות שאני יודעת מה זה למשל ג'ק).

בקשר למשמרות נט"ן- כמו שבנדא כתב, אין סיכוי שתחליטי על שום דבר. הפראמדיק אחראי וזו אחריות הרבה יותר גדולה והרבה יותר מסובכת.

גם בנט"ן את יכולה לעשות מספר דברים כמו להדביק מדבקות מוניטור, להוציא סטריפ, לפתוח ורידים...

הערה קטנה- אסור לחובש להזריק תרופות או להכין תרופות!!! אם יש פראמדיק שמחליט לתת לחובש לעשות את זה, זו "בעיה שלו", אבל זה אסור, כך שלא כדאי לך לצפות שיתנו לך להתעסק עם תרופות (אולי רק לשאוב סליין).

אם תחליטי לעשות קורס חובשים בכירים תוכלי לשאוב תרופות.

אני ממליצה לך למצוא מספר נהגים שאת מתחברת אליהם ולהתמיד במשמרות איתם, משמרת אחת בשבוע אכן מספיקה בשביל להכיר את הנהג שלך, להבין את הראש שלו ולעבוד כמו שהוא אוהב. ברגע שתתחברי אליו ותראי לו שאת טובה, שאת יודעת מה את עושה ואת מבינה מה הוא רוצה ממך, אני מאמינה שיתנו לך לעשות יותר ויותר דברים.

לא הבנתי כל כך...חנהודיה

אני יכולה לעשות קורס חובשים בגיל 18?

ואם אני לא רוצה להיות נהגת?

לחנהודיהמiר

מגיל 18, אחרי שהסתיימה שנת הלימודים את יכולה לעשות קורס חובשים.

אם את לא רוצה להיות נהגת את יכולה לבקש לצאת ממספר שיעורים (אני חושבת 2) שבהם לומדים תעבורה. אני לא יודעת אם יסכימו לך לא להשתתף בשיעורים, זה תלוי במרחב ובמדריך. בנוסף, לא תצטרכי לגשת לטסט בסיום הקורס.

תקבלי תעודה של חובשת (לא חובשת- נהגת, אלא רק חובשת).

יש הבדל בתעודות?אפרת25

בין תעודה של חובש לשל חובש-נהג ? 

חשבתי שלנהג פשוט יש סעיף של היתר ביטחון ברישיון ..........

זה שלמישהו יש תעודה של חובש -נהג אומר שהוא מוסמך לנהל צוות או שאין קשר בין התעודה להסמכה של ראש צוות ? 

כן, יש הבדלמiר

בגלל שחובש לא עושה את כל החלק של הנהיגה זו תעודה אחרת.

אחת היא של חובש והאחרת היא של חובש-נהג...

בעיקרון כן, חובש-נהג מוסמך  לנהל צוות (זה חלק מהקורס), אבל אני לא יודעת אם חובש שאינו נהג לא יכול לנהל צוות (במידה וניתנת לו הרשות ע"י הנהג במשמרת).

מוראפרת25

איך את לא יודעת ? 

רק לפני כמה הודעות הסברת לי כמה שאת מנהלת את הצוות בלי שאת חובשת-נהגת אלא רק חובשת רגילה.

חוצמזה,  אני עשיתי קורס חובשים נהגים, אבל לא עשיתי השתלמות נהיגה (יומיים בסוף הקורס למי שהיה מעוניין בכך)  .   החלק של החובשים זהה לכולם. או לפחות ככה זה היה אצלנו.

שאלתי לגבי התעודות כי עוד לא חילקו לנו 

אפרתמiר

התכוונתי שאני לא יודעת אם יש איזה חוק מד"א שאומר שמותר או אסור לחובש שאינו נהג לנהל צוות.

כתבתי שזה אותו הדבר חוץ מהחלק של הנהיגה (לא ידעתי כמה שיעורים זה נהיגה כי עשיתי חובשים של ש"ל אז לא למדנו את החלק הזה).

תהיה לך תעודה שכתוב עליה 'חובש' ולחברים שלך שעשו נהיגה תהיה תעודה שכתוב עליה 'חובש-נהג'.

נכון, אבל.....מאיר770

בס"ד

כרגע יהיה כתוב לה רק חובש אבל ברגע שהיא תעמוד בתנאים ותצא לטסט היא תקבל את התוספת נהג...

היא לא תצטרך לעשות עוד קורס.... (לפני הרבה שנים כן היו דברים כאלה...)

גם אם גדלת, לא בא' רבתי!!ישקו
צהריים טוביםימ1234

אני לא יודעת מה כתבו לך לפני, אז אני מצטערת אם אני חוזרת על דבריהם.

בכולופן, אני מתנדבת כבר שנתיים וחצי במרחב דן [לא יודעת איפה תתנדבי וזה מן הסתם שונה מתחנה לתחנה]

אני יודעת שלי היה קשה מאד לשמור ל צניעות. לאט לאט התחלתי לפתח קשרי חברות עם בנים, החצאית נעלמה וכו' וכו'.

את יכולה להבהיר מראש לנהג שאת שומרת נגיעה ולבוא עם חצאיות. מפה זה כבר תלוי כמה את חזקה וכמה יכבדו אותך [תשדרי שזה חשוב לך, כולם יידעו מזה].

לגבי סוגיית המתנדבים.. כן, צריך אותנו. ואל תפחדי לעשות פדיחות בהתחלה, כולנו פעם היינו חדשים..

המון המון בהצלחה!! אם את צריכה משהו, אני באישי

אה, ובקשר למה שנאמר פה..ימ1234

בגלל שאני מתנדבת מוכרת, אני עושה הכל. כשאני עולה, כל מה שנהג עושה זה גז-ברקס. ולמה זה? כי הם עבדו איתי והגעתי למצב שהם סומכים עלי. כל מה שאת צריכה זה נהג סבלן

תלוי באיזה תחנה/מרחבאין עליו

אני ב"ה נמצא גם בתחנה וגם בנ"ז ומוד מכבדים אותי שם.יודעים שאני דתי וצריך לדבר לידי יפה וכו'

נ.ב אני במרחב נגב אם את צריכה משהו ....

תודה, אני לא בנגב, האמת שאני סובלת בתחנה שליאפרת25

החלק הרפואי נחמד. 

חוץ מזה הכל חרא,

הגעתי למסקנה שיש המון אגו אצל המתנדבים הותיקים, וזה מגיע למצבים של השפלות.היום איזו מתנדבת שנראית לי יותר צעירה ממני התחילה לגעור בי ואני הייתי בהלם.  אני אפילו לא עובדת פה בתשלום. כל אחד חושב שהוא מפקד של האחר בטירונות, אוירה מגעילה בחלק מהמשמרות

אפרת היקרה:ב.ש.

את מציינת תופעה מאוד מאוד מאוד ידועה ועוד יותר מזה...כואבת.

לצערנו יש מס' מרחבים בהם זה קיים.

זה מטופש. זה עצוב. זה רע.

התנדבתי בעבר במס' מרחבים ובכולם זה היה קיים.

היום אני מתנדב במרחב לכיש. ואני אומר את זה בגאווה רבה.

עם וותק של חמש שנים והתנדבות בארבעה מרחבים שונים (לא משנה כרגע איזה) אני יכול לומר בפה מלא ובצורה ברורה שבמרחב לכיש (לפחות מה שראיתי עד היום) זה לא קיים כליל! הן מבחינת פז"ם והן מבחינת דרגות מע"ר-חובש-פרמדיק. אין שמץ להתנשאות. כולם שווים. ממש כמו משפחה.

מבחינתי לפחות, זה הדבר הכי הכי חשוב בהתנדבות. מקצועיות באה רק אחרי שאתה יודע להיות בנאדם ולא להיפך.

הצעתי היא שתנסי למצוא את הנהג הכי פחות נגוע במחלה זו, ואך ורק איתו להתנדב! אחרת חבל שתסבלי סתם...

ועוד דבר. בעתיד תזכרי כמה התופעה הזאת מעצבנת אותך ותכבדי בהתאם את שאר המתנדבים. התחילי לעבוד על כך מעכשיו.

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך