בעזה"י יום ב' לסדר אחרי קדושים ה' אייר התשע"ג
שלום וברכה אל ... נ"י
מאד מאד אני מבקש אותך שתתחזק ביתר שאת ביתר עוז באמונה פשוטה בו יתברך, לידע להודיע ולהוודע שהוא יתברך מנהיג את עולמו בחסד וברחמים בצדק ובמשפט, ויומתקו כל הדינים מעל כלל נשמות ישראל, ואף אחד לא יוכל לעם ישראל לבטלו ולהכניעו וכו', כמו שכתוב (ישעיה נ"ד י"ז) "כל כלי יוצר עליך לא יצלח וכל לשון תקום אתך למשפט תרשיעי זאת נחלת עבדי הוי"ה וצדקתם מאתי נאום הוי"ה", ודרשו על זה חכמינו הקדושים (אסתר רבה פרשה י' סימן י"א) גדולה היא הכבשה שעומדת בין שבעים זאבים, אמר לו גדול הוא הרועה שמצילה ושוברן לפניהם; הקדוש ברוך הוא מנסה אותנו בכל מיני נסיונות קשים ומרים, ואנחנו צריכים לעמוד חזק באמונה פשוטה בו יתברך, לא להשבר משום דבר, וצריכים לדעת כי רק התורה תנצח, ורק תינוקות של בית רבן שלומדים תורה ינצחו, כמאמרם ז"ל (כלה רבתי פרק ב') בכל יום מלאך יוצא מלפני הקדוש ברוך הוא לחבל את העולם, כיון שהקדוש ברוך הוא מסתכל בתינוקות של בית רבן, מיד נהפך כעסו לרחמים; ולכן צריכים לחזק ולעודד ולשמח את כל לומדי תורה, ולהמשיך ללמוד תורה, שרק בזכותם עומד כלל נשמות ישראל, כבשה אחת בין שבעים זאבים, כי באמת צריכים לדעת אשר אין עוד הצלת העולם כמו לימוד תורה הקדושה, כמאמרם ז"ל (תנחומא נח) על הפסוק (ירמיה ל"ג) "אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי" איזהו ברית שנוהג ביום ובלילה? זו תלמוד, וכן הוא אומר (שם) "כה אמר הוי"ה אם תפרו את בריתי היום ואת בריתי הלילה גם בריתי תופר את דוד עבדי" וגו', ואומר (תהלים א') "כי אם בתורת הוי"ה חפצו ובתורתו יהגה יומם ולילה" ואף הקדוש ברוך הוא כרת ברית עם ישראל שלא תשכח תורה שבעל פה מפיהם ומפי זרעם עד סוף כל הדורות, שנאמר (ישעיה נ"ט) "ואני זאת בריתי אותם אמר הוי"ה רוחי אשר עליך ודברי אשר שמתי בפיך לא ימושו" וגו', ולא כתיב ממך אלא מפיך ומפי זרעך ומפי זרע זרעך; ולכן עם ישראל צריכים מאד מאד לשמוח שקבלנו את התורה בהר סיני, וזה הולך מדור דור עד דורותינו אלו, וביחד נזכה לחזור בתשובה שלימה ולקבל פני משיח צדקינו שבוא יבוא ולא יאחר, ויאיר את אמתת מציאותו יתברך בכל העולם כולו, לתקן עולם במלכות שד"י וכל בני בשר יקראו בשמך, ויקבלו כולם את עול מלכותך, וזה יהיה היעוד לכל הבריאה כולה, שכולם יכירו את הקדוש ברוך הוא, ויבנה בית המקדש במהרה בימינו אמן.
הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפנה תשכיל ותצליח.
המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים