סיוע לצוות בתור עוברת אורח , שאלהאפרת25

שלום שוב 

שאלה שחשבתי עליה בזמן האחרון :

אם אני הולכת ברחוב ובמקרה רואה אמבולנס רגיל עוצר בצד ומטפל במישהו , ובמקרה האמבולנס בצוות מצומצם, שני אנשים או נהג לבד,  מותר לי בתור מתנדבת מחוץ-למשמרת (בלי מדים ובלי כפפות)  לגשת ולהציע להם עזרה ? 

או שאולי יש בעיה משפטית או בעיה של ביטוח  .  לדוגמא,  הביטוח אולי מכסה רק מתנדב בזמן משמרת , ואם קורה משהו (פגעת בטעות בחולה  או בטעות נפגעת בעצמך במהלך הטיפול )  -  החולה יכול לתבוע אותך ומדא לא יעמוד מאחוריך  ,   או שאתה לא תהיה מכוסה כנגד פגיעות גוף שלך (נגיד אם עזרתי לצוות לטפל בתאונה ונדרסתי בעצמי )   ? 

מישהו מכיר נהלים בנושא?

נ.ב.

אותה שאלה גם בנוגע לנט"ן ?  האם אני בתור מתנדבת אמבו' רגיל יכולה לסייע לנטן שעוצר לטפל במישהו ברחוב?  

.........................נ"י

נראלי- קודם כל כדאי נראלי להציע עזרה...

בעיקרון אם אנחנו בתור מתנדבים חייבים לרדת מהרכב/לעזור אם אנחנו רואים 

ח"ו תאונה..

אז לדעתי גם כדאי להציע עזרה...

בקשר לביטוח אין לי מושג...

ובעזרה לנט"ן.. נראלי..

אם זה טיפול בסיסי שגם את/ה בתור מתנדב בלבן יכול לעזור.. נראלי צריך לעזור..

בתוך הנט"ן אני כמעט בטוח שרק מי שעשה השתלמות נט"ן יכול לעלות על נט"ן... (בתור מתנדב אט"ן)..

מהרגע שאת מתנדבת פעילה שילמת/שילמו עליך ביטוחבנדא מצוי!!

ויש לך תעודת מד"א

כתוב לך עליה: "יש לאפשר לנושא תעודה זו גישה לטיפול בחולים ופצועים"
וזה לא משנה אם את/ה במשמרת או לא!!

לגבי ביטוח את מבוטחת!!

כל עוד את מציגה את הכרטיס(אם שואלים ומבקשים ממך כמובן)

ובוודאי לגבי נט"ן כשאת על לבן....למה לא?

אתם בטוחים לגבי זה?אפרת25

אני שואלת כי יש אצלנו רישום של מתנדבים ונהגים (שעות הגעה ועזיבה ) ומישהו אמר לי שהרישום נועד למטרות ביטוח , כלומר, במילים אחרות ,  רק מי שבמשמרת ונרשם בצורה מסודרת מכוסה   -  ומי שלא , לא . 

לצערי בניגוד לפוליסות ביטוח אחרות , מד"א לא מנפיק דפי הסבר למי ששילם את הפרמייה של המתנדבים , וחבל מאד, כי דבר כזה שנראה להרבה מתנדבים זוטות יכול לעלות לנו מאות אלפים ואפילו מעל למיליון ש"ח במקרה שקורה משהו ואינך מכוסה כמתנדב.    אני לא מקלה ראש בעניינים האלה. 

רישום נועד בעיקר בשביל עובדיםבנדא מצוי!!

אבל גם למתנדבים - שידעו מתי עשית משמרת ולראות שאתה פעיל

בנדא- אני מתכוונת בנוסף , יש כאלה שמעבירים כרטיסאפרת25

כמו במקום עבודה. 

אמרו לי שהכרטיס שמעבירים נועד למטרות הביטוח , ככה מפעילים את הביטוח , וכשאתה מעביר את הכרטיס בסוף המשמרת אתה כבר לא מבוטח  (חוץ ממתנדבי נוער שאצלם הביטוח קולקטיבי ) 

אני מחתים כרטיס כל פעם שאני מגיע למשמרתבנדא מצוי!!

ככה מד"א עוקבת אחר פעילותי במד"א

וזה לא קשור לביטוח

אם אני נתקל בת.ד. אני עוצר עוזר ומטפל ביכולות שיש לי ועוזר לצוות של האמבולנס או לכוננים שנמצאים במקום.

דרך אגב חובתך היא לעצור ולסייע לכל אחד אשר נזקק לטיפול מציל חיים בלי קשר לביטוח או לא.

העברת כרטיס אכן קשורה לביטוחמiר

גם אני יודעת שרק כשאנחנו מעבירים כרטיס בתחילת משמרת אנחנו מבוטחים ואוטומטית בסוף משמרת אנחנו מפסיקים להיות מבוטחים אלא אם העברנו כרטיס יציאה שגורם להמשכת הביטוח עד שבפועל המשמרת הסתיימה.

בנדאאפרת25

אני תוהה אם במקרה שנגיד, חס וחלילה מישהו שנוהג כמוך, יענו מטפל בלי להיות מכוסה בביטוח של מתנדב משמרת,  נדרס לא עלינו ונהיה נכה כתוצאה מכך , ובא לתבוע מביטוח - מדא (להיות נכה זאת הוצאה כספית אסטרונומית שיכולה להגיע למאות אלפי שקלים לשנה )    ...מה עולה בגורלו ....

היום זה נראה הירואי ופשוט , יש הנחיות אז צריך לטפל... אבל מה אם אתה או הוריך תאבדו את הבית כי חברת ביטוח לא תכסה לך פגיעה קשה ?  

או אם אותו חולה יחליט לתבוע אותך על רשלנות רפואית ויתברר שלא היית חלק מהצוות ולכן אין ביטוח צד ג' ? היה פעם פראמדיק אצלנו שחטף כמעט מיליון שקל תביעה, וחובש-נהג שקיבל גם הזמנה למשפט על סכום מאד גדול ( 150 אלף)

לא יודע מה לענות לך......בנדא מצוי!!

כנראה אני לא פוחד מהביטוח......סומך על ה' ששלוחי מצווה אינם ניזוקים(אפשר לפתוח על זה דיון גדול - אבל לא זה המקום והזמן)

בכל מקרה לרוב כמעט ולא יוצא לי להתקל במקרים כאלו ואחרים

כשיוצא לי אני עוצר יורד לעזור ולטפל וממשיך הלאה

כזה אני

חובה לעצור לטפל לפי החוק......א-ל נקמות ה'

בס"ד

לפי חוק 'לא תעמוד על דם רעיך' שכתוב בתורה והועבר גם בכנסת ע"י הרב חנן פורת זצ"ל

חובה על מי שרואה אדם במצוקה לעצור ולסייע לו כפי סמכותו.

כלומר - אדם רגיל שעובר ורואה תאונה מחוייב להזמין אמבולנס לפי חוק, ואילו חובש מחוייב על פי חוק לעצור ולהישאר עד שיגיע אמבולנס...

רשמית - חובש שלא מטפל באירוע שנקלע אליו בשטח זה עבירה פלילית.

למעשה - הקטע של הביטוח זה באמת תחום אפור, אבל רוב מוחלט של המתנדבים לא יתעניינו בביטוח ויטפלו בכל מקרה שנתקלים בו בשטח...

תודה , רק לא הייתי מגזימה עם הרב חנן פורתאפרת25
עבר עריכה על ידי בנדא מצוי!! בתאריך ט' באייר תשע"ג 01:59

נערך עקב ביזוי ת"ח

הרב חנן פורת זצ"ל היה רב לכל דבר ועניין....(את לא מסכימה עם זה תשמרי בבקשה לעצמך)

אנחנו לא מזלזלים בשום רב גם אם לא מסכימים איתו ועם דעותיו!

וזבולון אורלב, אורי אריאל, ואיילת שקד ממש לא קשורים לנושא!!

כולה פוליטיקאי שפרסם טור קבוע ב"מעט מן האור"אפרת25

קודם כל בנדא, אל תכתוב הודעות כאלה תחת השם שלי.

דבר שני,

דווקא מי שמבזה תלמידי חכמים זה אתה שעושה זילות במושגים כמו זצ"ל ו"תלמיד חכם" . אולי בשבילך  כל מי שניהל איזה שטיבעלך עם  ארבעה וחצי אברכים הוא אדמו"ר ו/או זצוצקלל"ה,  וכל חבר כנסת מסיעת המתנחלים הוא "תלמיד חכם" 

אני מציע שבזה נסיים את הדיון בעניין רבנים.ב.ש.אחרונה

'טוב' לא הולך לצאת מזה, ובטח שלא תשכנעו אחד את השני.

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך