שאלה מקצועית קצת משונהאפרת25

משהו שלא עלה בקורס, אבל מציק לי

מה אתם עושים עם פצוע טראומה שהפציעה שלו בגב , אבל לרוע המזל הוא שוכב על הצד הפצוע - כלומר על  הגב.  

למשל ..........................

מישהו שנדקר כמה פעמים בגב, ונפל אחורה . עכשיו צריך לעצור לו את הדימום בגב, מצד אחד. 

אבל מצד שני, גם צריך לשמור על עמ"ש ועמוד צווארי.

אי אפשר להפוך אותו על הבטן , כי אז הראש שלו יצטרך "להסתכל " הצידה (ניסיתם פעם לשכב על הבטן עם הראש מביט "קדימה"..?  זה הרי בלתי אפשרי במיוחד לא על משטח קשיח (לא כרית נוצות ) .

נניח שאני כוננית מדא או עוברת אורח שמגיעה ראשונה לארוע כזה , או   -שאני בצוות של 2 מטפלים באמבולנס הלבן.... איך אפשר לעצור דימום כזה בלי להרוס את עמוד השדרה שלו.   אחד לבד לא יכול להרים אותו על הצד (כמו שמרימים כשמעמיסים על הקרש, עם 3-4 מטפלים שאחד תומך בראש והשאר עם הידיים בהצלבה ) , ובטח שאחד לבד לא יכול גם להרים בזהירות לכמה דקות שיספיקו כדי ללחסום שטדים מהגב בלחץ ישיר .. כל האקרובטיקה הזאת, איך מסדרים את זה בתכלס?

אח"כ גם נשאלת השאלה איך תשכיבו אותו על קרש גב, בזמן שהפציעה היא בגב וצריך צווארון (נגיד שאחת הדקירות באיזור הצוואר) , ונגיד שלצורך העניין הסכין עוד תקועה. 

מקווה שהצלחתי להעביר את התמונה שיש לי בראש .חג שמח

לעניו"דבן של מלך
ב"ה
אז ככה, מה שלימדו אותי זה שכשאין זמן/פציעה חמורה.
אז קודם כל מצילים לו על החיים בלי ליחס משמעות לעמש/צ.
ושלא ישמע שלא צריך לנסות ולשמור על זה כמה שאפשר, אבל לא תמיד יהיו עוד אנשים, אז ננסה כמובן בבול עץ, או להביא נוכח כלשהו, ואם אפשר נגיד להחליק מתחתיו תחבושת ושהגב שלו יקבע את התחבושת עד שיגיע נידת. אבל אם אי אפשר.. קודם כל לשמור על החיים שלו.
אבל אתה יודע שתזוזה של עמשץ יכולה להרוג....אפרת25

זה לא ממש מותרות 

ובדיוק לכןבן של מלך
ב"ה
עושים את המרב האפשרי, אבל אם יש אפשרות שח"ו זה או החיים שלו או העמש נראלי התשובה ברורה.
וכן, צריך משנה זהירות!!!
אבל תקשיבאפרת25

מצד שני 

אם אתה מזיז פגוע טראומה לא נכון והחוליה שלו רופפת בעמוד שדרה צווארי -  הרגת אותו במקום . 

אם נגיד התעכבת והוא דימם , יש סיכוי שיתנו לו מנת דם בבית חולים בהמשך ויסדרו את הדבר הזה 

אבל עמוד שדרה צווארי אין דרך לתקן  (הבנאדם מת )   , ועמוד שדרה כללי גם אין איך לתקן (שיתוק לכל החיים) 

אז אולי עדיף לקחת סיכון ולא לעצור דימום (לא מדברת על קטיעה מלאה ברגל שמשפריצה טונות של דם ותוך 30 שניות לא נשאר כלום בגוף , אלא על דימום בינוני רגיל כמו מה שיכול לצאת מדקירה של סכין ) 

עמש"צהדרכהאחרונה

לקבע ידנית. דימום חייב להעצר (בהנחה שיש אפשרות לעצור או להקטין את הדימום) אחרת תביאי גופה למיון.

תראי. למרות שמחמירים בכל טראומה לקבע עמ"ש, למען האמת אחוז נפגעי עמ"ש ועמש"צ מכלל נפגעי הטראומה הוא נמוך. יש מקרים שבהם יש חשד גבוה יותר לפגיעת עמש"צ כמו קינמטיקה מסויימת, או רגישות או פציעה נראית לעין בקו עמ"ש, או חסכים נוירולוגיים. בכל אופן כשיש סכנת חיים מיידית יש לטפל בה ולנסות ככל האפשר לשמור על קיבוע תוך כדי. אך לא במחיר של אי עצירת דימום או אי פתיחת נתיב אויר מספקת למשל.

בצוות זה יותר קל אבל אפשר להשתמש גם בעוברי אורחבנדא מצוי!!

אחד מחזיק את הראש, עוד שניים מחזיקים את הפצוע כמו שמחזיקים בשביל להכניס אותו אל מתחת לקרש גב.....
ומזיזים אותו הצידה

ואז אחד מטפל שם תחבושות ומורידים אותו לקרש גב.

בכל מקרה ההנחיות הן קודם שט"דים ורק אח"כ עמש"צ!!
ואם הסכין תקועה פשוט משאירים אותו על הבטן אין מה לעשות

לא לכל סיטואציה יש פתרון!!

נזק מול תועלת.בן של מלך
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך