משהו שלא עלה בקורס, אבל מציק לי
מה אתם עושים עם פצוע טראומה שהפציעה שלו בגב , אבל לרוע המזל הוא שוכב על הצד הפצוע - כלומר על הגב.
למשל ..........................
מישהו שנדקר כמה פעמים בגב, ונפל אחורה . עכשיו צריך לעצור לו את הדימום בגב, מצד אחד.
אבל מצד שני, גם צריך לשמור על עמ"ש ועמוד צווארי.
אי אפשר להפוך אותו על הבטן , כי אז הראש שלו יצטרך "להסתכל " הצידה (ניסיתם פעם לשכב על הבטן עם הראש מביט "קדימה"..? זה הרי בלתי אפשרי במיוחד לא על משטח קשיח (לא כרית נוצות ) .
נניח שאני כוננית מדא או עוברת אורח שמגיעה ראשונה לארוע כזה , או -שאני בצוות של 2 מטפלים באמבולנס הלבן.... איך אפשר לעצור דימום כזה בלי להרוס את עמוד השדרה שלו. אחד לבד לא יכול להרים אותו על הצד (כמו שמרימים כשמעמיסים על הקרש, עם 3-4 מטפלים שאחד תומך בראש והשאר עם הידיים בהצלבה ) , ובטח שאחד לבד לא יכול גם להרים בזהירות לכמה דקות שיספיקו כדי ללחסום שטדים מהגב בלחץ ישיר .. כל האקרובטיקה הזאת, איך מסדרים את זה בתכלס?
אח"כ גם נשאלת השאלה איך תשכיבו אותו על קרש גב, בזמן שהפציעה היא בגב וצריך צווארון (נגיד שאחת הדקירות באיזור הצוואר) , ונגיד שלצורך העניין הסכין עוד תקועה.
מקווה שהצלחתי להעביר את התמונה שיש לי בראש .חג שמח
