שאלה מקצועית על מחלות , אם יש לכם עוד כח לעזור...
נגיד הגענו לילד קטן או תינוק חולה, והוא לדוגמא חיוור מזיע וישנוני. יש בעיה שכל האנמנזה הרגילה של הקורס לא רלוונטית . למה אני מתכוונת ? אני מתכוונת לזה שבמבוגר מיד היינו מתחילים להעלות אפשרויות שונות , היפוגליקמיה, אוטם/סיילנט, בצקת, ועוד ועוד . אצל תינוק הסבירות להתקף לב וכל זה היא קלושה, וממילא אין דרך לתשאל אותו.
אבל לא לימדו אותנו איך לוקחים אנמנזה מילדים קטנים ותינוקות במקרים שנראים כמו מחלות של מבוגרים וקשישים. חוץ מפירכוסים ומחלת חום כמובן.............. ועדיין אני שומעת על מקרי ם כאלה אצל ילדים פה ושם . . אז איך זה שבקורס לא מלמדים תוכן כל כך חיוני ואני עולה על אמבולנס בלי שמץ של מושג כמעט איך עושים אנמנזה לתינוק , חוץ מ3-4 שאלות בקושי, התרשמות כללית ומדדים . בכלל שמתי לב שהמון דברים קטנים לא לימדו אותנו לעומק, כמו מתי בדיוק לוחצים על הכפתור שמקצר את ההשהייה בדפיברילטור (לפני או אחרי האנלייז) , או ... איך עושים דחיקת לסתות יעילה בשלב A בטראומה. היו כל כך הרבה קטעים חאפרים בקורס שלנו , שאני מתביישת להגיד את זה לחבר'ה שהיו איתי שם, אבל באמת יש בעיה קשה של מקצועיות בהכשרה של החובש הרגיל .. . הכל בשביל לסמן V בלי לוודא שכולם סגורים על הכל ועל כל הפרטים הקטנים. עוד דוגמה: רק אחרי חודשיים בקורס הבנתי שאני לא יודע ת איך פותחים חמצן , אני יודעת שזה נשמע לכם אולי מפגר, אבל חשבתי שאמורים לסובב את הוסת רק חצי סיבוב שיתיישר ולא עד שהמחוג זז. למה? כי אני טיפשה. לא חושבת... יש לי ציונים מצויינים גם בתואר שלי ואני קולטת מהר. פשוט אף אחד לא ממש מסביר בשיטתיות , ולא מתעכבים על כל פרט .
???