בעזה"י יום ג' לסדר אחרי קדושים ו' אייר התשע"ג
שלום וברכה אל ... נ"י
חזק ואמץ מאד ותראה למסור את נפשך על נקודת השמחה, שמאד מאד הזהירנו רביז"ל על זה להיות בשמחה תמיד, ובפירוש גילה לנו מוהרנ"ת ז"ל (לקוטי הלכות כלי היין הלכה א' אות א') מי שליבו שלם עם השם יתברך ואמונתו חזקה בו יתברך, ומאמין שהכל ברצונו יתברך, אזי הוא בשמחה תמיד ואין לו שום דאגה ופחד כלל משום דבר שבעולם, כמו שכתוב (משלי ג' כ"ה) "אל תירא מפחד פתאום ומשואת רשעים כי תבוא", כי מאחר שהכל רק ברצונו יתברך, והכל מושגח רק ממנו יתברך, אם כן אין לו להתיירא משום דבר שבעולם, כי מי יוכל לעשות לו דבר גדול או דבר קטן בלי רצונו יתברך? כמו שכתוב (תהלים קי"ח ו') "הוי"ה לי לא אירא מה יעשה לי אדם", ועל כן הוא שמח תמיד, כי מאחר שיודע שהכל רק ממנו יתברך, מה יש לו להיות בעצבות ובמרירות ובדכאון וכו', ואפילו אם לפעמים באין עליו איזה יסורים חס ושלום, אף על פי כן מאחר שיודע שהכל ברצונו יתברך לבד, הוא יכול לשמח את עצמו תמיד, כי כוונת השם יתברך, שמביא עליו היסורין, הוא בוודאי רק לטובה, אם להזכירו שישוב בתשובה וכו', אם למרק עוונותיו וכו', ואם כן כל היסורים חס ושלום, הם טובות גדולות, ועל כן הוא יכול לשמח את עצמו תמיד, כי יודע שהשם יתברך מלא רחמים, וכוונתו יתברך בוודאי לטובה, כי (תהילים ק"ג ט') "לא לנצח יריב ולא לעולם יטור", ובודאי ישוב השם יתברך ויהפוך הכל לטובה, וירחמהו וייטיב אחריתו, והיסורים יתהפכו לו לטובה גדולה לעולמי עד ולנצח נצחים, ועל כן מי שיודע דבר זה הוא בשמחה תמיד, אבל מי שנוטה חס ושלום מאמונה וטועה חס ושלום בכפירות של חכמי הטבע וכו', וסובר שיש טבע מקרה מזל חס ושלום, אזי אין לו שום חיים כלל, כי כל ימיו כעס ומכאובות, כי מתיירא פן יבוא עליו שבר פתאום, וכשבא עליו איזה צרה ויסורין, אין לו למי לפנות להוושע, ועל כן הוא מלא צער ויסורין ופחדים ועצבות תמיד, ואין לו שום חיים כלל, אבל מי שיש לו אמונה שלימה ברצון ברצונו יתברך, היינו שיודע שהכל רק ברצונו יתברך, אזי זוכה לשמחה גדולה, וכל היראות והפחדים שיש לו מאיזה דבר שבעולם, כולם נתהפכין לשמחה גדולה, כי על ידי זה דייקא הוא חוזר להשם יתברך ויודע שהכל לטובה; ולכן אל תהיה בטלן, מאחר שיש לנו רבי כזה שמלמד אותנו לימודים עמוקים כאלו איך להתחזק על כל פרט ופרט בהחיים, ראוי לנו לשמוח מאד מאד.
הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפנה תשכיל ותצליח.
המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים