הגזמה או שמה רעיון נחמד? מה דעתכם על סיפורה של ת'?מרדכי

בס"ד

 

 

דרמה בבית הכנסת: ביקשה מהמתפללים למצוא לה חתן

ת', עובדת סוציאלית בת 33, עמדה לפני שבועיים מול קהל בית הכנסת 'רעות' בירושלים, ויצאה בהודעה לא שגרתית: "עזרו לי להמצוא בעל". בריאיון לnrg יהדות היא מספרת על מה שהביא אותה לצעד החריג, ומדווחת שכבר יש תוצאות ראשונות

 

צביקה קליין | 19/4/2013 9:47הוסף תגובההדפס כתבהכתוב לעורך

החיים בביצה ממשיכים גם אחרי סרוגים. משתתפי הסדרה

החיים בביצה ממשיכים גם אחרי סרוגים. משתתפי הסדרה צילום: באדיבות YES

 

תופעת הרווקות המאוחרת כבר אינה חדשה, ובשנים האחרונות היא נטחנה עד דק – בפרט במהלך שידור שלוש עונות הסדרה 'סרוגים', שתיעדה את חיי ה"ביצה" הדתית בשכונת קטמון שבירושלים. 

אך החיים ממשיכים גם אחרי 'סרוגים'. חלק גדול מהרווקים אכן מתחתנים, אך יש גם כאלו שקצת יותר קשה להם - ובעיקר להן. לנשים, בניגוד לגברים, יש חשש עצום מאיבוד ההזדמנות ללדת. ת', בת 33 ("אוטוטו 34"), היא עובדת סוציאלית קלינית המתגוררת בירושלים. לפני שבועיים עמדה מול קהל בית הכנסת 'רעות', בו היא מתפללת זה ארבע שנים, וביקשה מהגבאי להודיע הודעה. גם בקהילות פתוחות מבחינה דתית, יש לציין, לא מקובל שנשים יוצאות בהודעות לציבור הרחב. ת', בצעד יוצא דופן, סיפרה לנוכחים כי היא רווקה, ואמרה שהיא מבקשת מהם שיסייעו לה במציאת בעל. יושבי בית הכנסת ההמומים לא ידעו מה נפל עליהם. 

הסיפור של ת' התגלגל לו ברחובות קטמון. במאות ארוחות שבת ביצתיות דנו בנושא: "כל הכבוד לה", אמרו אחדים, אחרים סברו שהיא הרחיקה לכת. 

ת' עצמה לא ביקשה להתפרסם, ושקלה אם להסכים להתראיין במשך מספר ימים. בשורה התחתונה היא עומדת מאחורי מה שעשתה, אך מעוניינת להישאר בעילום שם. "מי שמכיר אותי יודע שזאת אני. זה מספיק לי", היא מסבירה. 

מה עבר לך בראש כשהחלטת לעמוד מול כל הקהילה ולבקש עזרה במציאת חתן? 
"זו מחשבה שעברה לי במשך תקופה, וגם באותו ערב שבת בבית הכנסת. הרגשתי שאני מוקפת בהרבה אנשים, בקהילה שאני חלק ממנה, והייתי שמחה להכיר דרכם אנשים שאני לא מכירה - גם לצורכי חתונה. בפסח החלטתי שאני מנסה באופן רציני להתקדם בעניין הזה של זוגיות. כמו בנות רבות התקדמתי במחשבות על אִמהות חד-הורית, אבל תפסתי את עצמי ואמרתי: רגע, ניתן צ'אנס אחרון לפני אמהות חד-הורית".



לא התביישת? 
"אמרתי לעצמי שאם לא אתפדח מלהגיע לבית הכנסת עם ילד כאם חד-הורית, אני לא צריכה להתבייש בכך שאני רווקה. הרי זה לא סוד". 

ת' מציינת כי "האמירה היא קצת לעצמי וקצת לציבור, אך בפירוש לא כדי לעשות בלגן או כדי שירחמו עליי. אמרתי לעצמי בתפילה שאני אעשה את זה, ויאללה, אם אני הולכת על זה, אז בכל הכוח ואגיד את הדברים בקול. הרגשתי שאני רוצה להגיד את זה". 

 

לפני אמהות חד-הורית

 

"המחיצות היו פתוחות, ועמדתי בקצה הקדמי של עזרת הנשים". בית כנסת (אילוסטרציה) ברקאי וולפסון

 

אין לטעות - ת' אינה מסכנה. היא אשת קריירה מצליחה העובדת עם נשים מוכות, נראית טוב ויש לה הצעות. ובכל זאת היא הרגישה שהיא צריכה "פוש" אחרון, משהו שיגרום לה להיות רצינית יותר. 
היא מתארת את המעשה עצמו: "אמרתי לגבאי שאני רוצה להודיע הודעה בסוף ההודעות הרגילות. המחיצות היו פתוחות, ועמדתי בקצה הקדמי של עזרת הנשים. אמרתי להם שאני מקווה שלא אתפדח ואתחרט על דבריי. הסברתי שאני מתפללת בבית הכנסת מאז שהוקם, כבר כארבע שנים, וסיפרתי שאני רווקה בת 33. אמרתי שאני רוצה להכיר גברים, ואולי הם מכירים, ואשמח אם יכירו לי'". 
ת' סיימה את דבריה בפנייה למתפללים ולמתפללות: "אתם מוזמנים לדבר איתי אחרי התפילה". 

היה מין שקט של מבוכה? 
"בעיקר הקשיבו. כמה פרצופים מוכרים בשורה הראשונה עשו תנועה חיוביות עם האגודל וחייכו אליי, חלקם עדיין עם מבט מופתע. אחרי התפילה ניגשו אליי אנשים רבים, שחיזקו וחיבקו". 

ובאמת הכירו לך? 
"כן, התחילו להכיר לי. עוד לא פגשתי את בחיר לבי, אבל אני מקווה שזה יקרה". 

אני בטוח שיש אנשים בקטמון שחושבים שמדובר באגדה, שזה לא סיפור אמיתי. 
"אם אהפוך לאגדה, מה רע? לא עשיתי את זה בשביל זה. אני חושבת שהרבה פעמים כשרווקים הולכים לבית הכנסת יש משהו מביך במצב עצמו. זו סיטואציה שבה כל הקליפות מופשלות, ורואים בעיקר את הדברים החיצוניים. הם לא יודעים בהכרח מי אתה ובמה אתה עובד, והמדד הוא כיסוי ראש או עגלה. הרבה חברים וחברות שלי כבר לא הולכים לבית הכנסת בגלל המבטים והשאלות. לי דווקא חשוב להיות חלק מקהילה - זה בית הכנסת שלי, אני מרגישה שם מאוד בנוח. אני חלק מקהילה שרובה זוגות נשואים, ואני רוצה להיות חלק טבעי. הרגשתי שבמקום להתבייש אני שמה את זה על השולחן". 

ת' משערת כי אופי העבודה שלה כמטפלת בנשים שחלקן עברו תקיפה מינית גרם לה להיות כה נועזת. "הגישה היא שהן לא צריכות להתבייש, לא צריך להסתיר. מה שאני עשיתי קטן לידן". 

הצעד הזה מבטא מרירות כלפי הממסד הדתי או הגברים הדתיים? 
"אין לי מרירות בכלל. אני לא מרירה מטבעי. אני לא יכולה להאשים את העולם. מכירים לי, וברוך השם גם מתחילים איתי. אני לא חייה בתודעת ה'מסכנה'. אני חושבת שאנשים בחברה הדתית מדברים על עניין הרווקוּת כאילו זה בעיה של הרווקים והרווקות, אבל זו תופעה חברתית הרבה יותר רחבה. הבעיה לא התחילה אצל האנשים שסובלים מזה. זו לא בעיה רק שלנו, הרווקים, זו בעיה של החברה כולה. מי שלא חלק מזה - שלא יתנער, שיעזור. חשוב לי שלא יהיו שיפוטיים. יש לי רצון שלא יסתכלו מלמעלה למטה על כאלה שלא הצליחו להתחתן". 

 

משפחות דתיות מסוג אחר

 

בתי הכנסת יצטרכו להתרגל לסוגים שונים של משפחות, כגון רווקים, רווקות ואמהות חד הוריות. (אילוסטרציה)

בתי הכנסת יצטרכו להתרגל לסוגים שונים של משפחות, כגון רווקים, רווקות ואמהות חד הוריות. (אילוסטרציה) צילום: יהונתן שאול

 

לדעתה, באי בתי הכנסת ייאלצו להתרגל לתופעות חדשות בשנים הקרובות. "נראה לי שיהיו הרבה יותר דגמים לא רגילים של משפחות: רווקים, רווקות, אמהות חד-הוריות וגרושים. בהרבה בתי כנסת לא יודעים איך לאכול את זה, ויש מקום רק למשפחות שבהן התמונה מושלמת: אמא, אבא וילדים. אבל קהילה צריכה לעשות בתוכה מקום גם לאחרים. אם הייתה פחות שיפוטיות העניין היה נראה אחרת". 
ציינת שבדקת גם את נושא האמהות החד-הורית. 

"כן, זה לגמרי על השולחן. זה משהו שאני בתהליכים סביבו. אם לא ילך (רעיון החתונה – צ"ק) אני אלד ילד, ואז אפנה שוב זמן כדי לבנות זוגיות ולהתחתן".

 

(מקור: nrg יהדות)

לא כולן ייגשו לשיטה, אבל יעילה היא יכולה להיות.לב אדום.

נכון, יהיו כאלו שיתפדחו,

 

אבל היא פרסמה את עצמה אצל כאלו שיעזרו לה.

 

 

יתרונות וחסרונות.

יפה שהיא מרגישה פתוחה בקהילה שלה.לך דומיה תהילה

אבל אני תמה מה העניין לעשות מכל אנקדוטה בבית כנסת כתבה...

 

שיבואו לבית-כנסת ספרדי, יהיו להם די אייטמים לנכדים שלהם. צוחק

ומה עם העניין שמבחינתה זה נסיון אחרון לפנימקרוני בשמנתאחרונה

להיות אם חד-הורית..?

 

על זה לא מדברים?

אתם יודעים, כבר היה סיפור מפורסם כזה שהעיפו מתפקידה  מורה באולפנא כי הביאה שני ילדים לעולם ללא בעל, כיוון שלא מצאה את בחיר ליבה וחששה לחכות יותר מדי.

אולי אני מנצלש"ת, אבל לדעתי זה קשור ישירות לנושא.

 

האם מותר הלכתית להביא לעולם ילדים בצורה כזאת? זה מציאות אידיאלית?

האם אנחנו עומדים בפני עידן שבו כל מי שלא מוצאת לה בעל פשוט תתייאש ותגדל משפחה לבדה..?

 

מנהלים, אם לדעכם הדיון יתפתח בצורה לא ראויה, מוזמנים לנעול.

אבל לדעתי זה חשוב.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

 

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאראחרונה

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

 

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  


מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר


בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלתאחרונה

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי


 

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

 

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

 

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

תגובה חסרת טאקט בקבוצת חברות רווקותראומה1

חברה נשואה שנה שהתחתנה בגיל מאוחר כתבה בקבוצת חברות רווקות בנות גילה:


 

"אחרי כמה שנים מרגיש לא מציאותי להיות נשוי"


 

כמה חוסר טאקט וחוסר רגישות יכול להיות לבן אדם?

את רואה שיש בקבוצה רווקות בנות גילך שכמהות להנשא כבר ואת כותבת כמה שזה מאין חלום כזה לא מציאותי שאת נשואה כבר שנה?

 

עדיף לסתום באמת ולא לדבר בכלל על זה מול חברות רווקות. 

 

זה כמו שהריונית תגיד מול חברותיה הנשואות שלא מצליחות להקלט "יו זה מרגיש לא מציאותי להקלט להריון"


 

איפפפפפפ

נשמע כמו זעקה לעזרהבחור עצוב
למה היא עדיין בקבוצה?אני:)))))
מן הסתם זו לא קבוצה שמוגדרת לרווקות בלבדבחור עצוב
אני חיה בגישה קצת אחרת ממךלגיטימי?

לא הייתי רוצה שכל מי שנשואה לא תעיז לדבר על הנישואים לידי, כי זה רגיש.

זה טבעי ונורמלי שאני מדברת עם חברות, והם מדברות דברים כאלה - וכן, גם על ילדים וכו'.

ואני רואה את זה כהחלטה שלי מה לעשות עם המידע הזה.

אם אני בוחרת להיעלב ולהתרחק ולא להיות חלק מהקבוצה שבה מדברים ככה -

אני מרגישה שאני גוזרת על עצמי בדידות וריחוק, ויצירת קבוצה חברתית שכוללת רק מי שאיתי במצבי, וזה עלול להיות לא בריא מבחינה נפשית.

 

אני גם יכולה להבין את מה שהיא כתבה בצורה אחרת:

שנים ארוכות של חיפוש, של רווקות לפעמים מובילים למחשבה במודע או בתת מודע של ייאוש, של לי זה כבר לא יקרה.

וכשזה כבר קורה - זה יכול להיתפס כ"תסמונת המתחזה" - זה לא אמיתי, זה לא שלי, אני עדיין בזהות הרווקית שלי - ולכן זה נראה כל כך לא מציאותי שהתחתנתי.

בעיני זה יכול להיות שיתוך של איזשהו מצב נפשי, לא ניסיון לדרוך על יבלות.

מסכימה לחלוטין!נחלת
ועדיין צריך להתחשב בקהל שבו נאמרים הדבריםadvfb

אפשר להגיד הכל, השאלה מתי ואיך.

ונשמע לי טריוויאלי שמה שהיא כתבה נאמר בקונטקסט לא רגיש.

 

וכן, אם אני רווק אני רוצה שיהיו רגישים כלפי.

וכן, בלי קשר לנושא של רווקות אני חושב שרגישות זה דבר שנכון טוב במידה הנכונה.

תראה, הגישה שלי כזו: יש דברים שבבחירתי, ויש שלא.לגיטימי?

מה אנשים יגידו,

האם הם יהיו רגישים,

עם טאקט -

זה לא בבחירתי ובשליטתי.

ותמיד יהיו אנשים שיגידו משהו חסר טאקט\לא רגיש,

ולא תמיד זה יהיה מישהו שנוח לי להגיד לו משהו, לשקף לו את הבעיתיות.

מה שאתה מגדיר כמידה נכונה, זה עניין סובייקטיבי בעיני,

ולכן

זה משאיר בידיים שלי את הבחירה מה לעשות עם מה שנאמר.

אני יכולה לבחור לאיזה כיוון לקחת את הדברים.

כמה הם ישפיעו עליי.

 

בסופו של דבר קשרים עם חברות מבוססים על מה שקורה לנו בחיים.

וחברות נשואות - קורה להן בחיים זוגיות, משפחה, ילדים.

אם הן יהיו חייבות לא להזכיר את הדברים האלה בנוכחותי, מהר מאוד החברות שלנו תלך ותתמסמס,

ויישארו רק החברות שבאותו סטטוס שלי.

 

בנוגע לפסקה האחרונה -advfbאחרונה

אמרתי כבר בהודעה הקודמת - "אפשר להגיד הכל, השאלה מתי ואיך"

אני כמוך, אני גם לא רוצה שאנשים ילכו לידי על ביצים, וכן, אני גם רוצה לשמוע חוויות מנישואים ומאנשים שונים על מה שהם חווים שלהם יש ולי אין - ואין לי עם זה שום בעיה.

אז קצת מוזר לי שהסברת לי את מה שכבר אמרתי, ברור שאני רוצה לשמוע (כמעט) הכל, השאלה מתי ואיך.

 

ולגבי הגישה שאת מביאה פה - 

נראה לי שאת גם כמוני וכמו פותחת השרשור תבחרי להעלב אם את חושבת שזה מעליב לפי ההערכה הסובייקטיבית שלך.

רק את מציגה שלפעמים אי אפשר לשקף את הבעיותיות לצד השני, זה בהחלט נכון. זה לא אומר שמשהו מסויים לא מעליב.

זה כן אומר (ופה אני מסכים איתך) שאני ישלים עם זה, אבל כן, מי שיהיה יותר חסר טקט כלפי זה ישפיע על הקשר שלי איתו.

ולא נראה לי שפותחת השרשור כתבה משהו ביחס לבחירה שלה על מה שהיא יכולה לשלוט בו, אז לא נראה לי ששייך דיון על זה בהקשר לתגובה שלה.

 

ולפרוק דבר שמציק מצד הזולת - יכולה להיות התמודדות מצויינת.

ברור שההתמודדות לא נעצרת בכך, נכון, אבל זה לא סותר את האמור לעיל.

 

לא נשמע לי שהתכוונה למה שחשבת. ממש לא.נחלת
אמרת שהיא נשואה שנההפי

אז איך שנים? וגם אם היא אמרה  זה סבבה. אין לי בעיה לשמוע ולפרגן. אבל כל עוד זה לא שכל מילה שנייה זה “תראי מה הוא קנה”, “תראי מה הוא הביא לי”, “תראי מה הוא אמר”, “תראי את התמונות של ההריון”...

גם בזה אין לי בעיה כל עוד זה דרך אגב, פשוט כשזה כל הזמן זה כבר חופר קצת. שיחה של שעתיים רק עליה.. מרגיש שהיא שכחה שיש בה עוד רבדים חוץ מזה.

למרות שזה חמוד לפעמים 

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך