רציתי לפגוש אותו אבל הוא אמר שאתחיל בטלפון.
שאלתי אותו אם הוא יודע שיש תופעה של התקרבות לחסידויות ברסלב וחב"ד ואת זה שאומרים לי שאם זה רע למה רבנים לא מתנגדים.
הוא אמר לי שקודם כל - יש רבנים, שהוא יודע שהרב אבינר התנגד מאד .. ודיבר על זה, ושבעצם זה שרוב הרבנים לא נמצאים בברסלב - הם אומרים שזאת לא הדרך. והוא אמר ככה, קודם כל - הוא לא חושב שר' נחמן מטורף (אבל שלא יקרה כלום אם אומר את זה), ושהוא חושב שיש הבדל בין רבי נחמן ובין חסידות ברסלב, ושהוא עצמו לימד ליקוטי מוהר"ן, אבל הוא הסכים שיש בתופעות האלה חלקים מאד שליליים, ושיש אכן חלקים שמזכירים עבודה זרה. (בקשר לחב"ד, כשהזכרתי את זה שסוברים שהרבי הוא המשיח הוא אמר שזוהי כמובן טענה שטותית, אבל מי שטוען אותה אינו אפיקורס.)
בקשר לתופעה - הוא לא חושב שזאת תופעה גדולה ומדאיגה כל כך, ושיש כל מיני "טרנדים", כנראה שזה מה שעונה עכשיו על איזה צורך.
הוא אמר שהוא לא חושב שהשלילה הזאת תועיל - כי מהר מאד יהפכו אותי למסומן, ושהוא חושב שהדרך היא להוסיף אור, אמרתי לו שלי אין אור להציע, אז הוא אמר "לי יש אור, אני מלמד תורה ומקווה שאצליח להפוך את האור לדומיננטי..." אם לך אין אור - תתנגד כמו שאתה מתנגד.
נשמע שהוא די מיהר אז לא התעקשתי להמשיך כמובן..
האמת שהייתי ב'מרכז' ורציתי לדבר עם הרב שפירא, אבל הבנתי שאוכל לדבר איתו רק אחרי השעור, ושזה יהיה ביחד אם עוד חבר'ה שירצו לשאול שאלות אז חזרתי הביתה..

)