אני כבר כמה שנים משתמשת רק בקמח מלא, אבל אני לא מומחית או משהו...
פעם היה לקנות רק את הקמח מלא בסופר. הוא כבד וקשה להכין ממנו משהו טעים. (היינו מערבבים עם קמח לבן ועדיין...)
היום ב"ה אפשר לקנות כמעט בכל מקום קמחים מצוינים. יש בחנויות טבע, יש ביישובים ובקהילות קניות מרוכזות, בעיקרון ממש נגיש.
אני משתמשת בקמח 70%, שזה (שיתקנו אותי אם אני טועה) קמח מלא שהוציאו ממנו 30% הכי "כבדים" של הגרעין. זה לא שהוא מעורבב עם לבן.
זה קמח נהדר. הוא לא ככ כבד ובדכ גם לא ככ כהה. יש כל מיני סוגים. יש אורגני, שהוא בדכ יותר כבד, ויש של כל מיני חברות. אצלנו מוכרים של טחנות קמח ירושלים ואני כאמור מרוצה מאוד. אני קונה גם ב"טבענט" וב"ניצת הדובדבן" (ירושלמית), וזה אותו עיקרון.
הם נמכרים בשקיות ניילון של קילו, ובעיקרון אמורים להישמר בקירור מרגע הטחינה כך שזה גם חוסך את הניפוי. שווה לבדוק בחנות הספציפית שאת קונה שזה באמת ככה (כלומר, לבדוק מתי מגיע הקמח ואיך הוא נשמר מאז).
הקמח 70% מתאים בעיניי לכל סוגי העוגות והעוגיות - אולי בעוגיות הכי הכי עדינות הוא יהיה קצת כבד. למשל, כשאני מכינה אלפחורס (בצק מאוד עדין) אני לפעמים קונה קמח לבן. ראיתי גם שבשביל להסמיך מרקים, עדיף להשתמש בלבן. מעבר לכך - מתאים להכל.
באותן חנויות אפשר למצוא גם קמח 100% (אמור להיות מכל גרעין החיטה). הוא "כבד" יותר, דחוס יותר וגם פחות נוח לעיכול. פעם הייתי משתמש בו ללחם וחלות, אבל בעלי התלונן שזה גורם לו ללכת יותר מדי לשירותים... 
בכ"א, בשימוש בקמח 100% ודאי שצריך להוסיף נוזלים. ב70% - תלוי בסוג הקמח. יש כאלו שצריך ויש שלא. לומדים בעיקר מהניסיון. השינוי מבחינת תזונה הוא משמעותי! בהצלחה רבה.