לדעתי, הפורום חורג מגבולות האתיקהכסלו

שלום.

לדעתי, הפורום הזה חורג מגבולות האתיקה של כל מי שמגיש עזרה רפואית או אחרת לזולת. אני לא הייתי רוצה בשום אופן לעלות על אמבולנס, כשאני יודעת שהנסיעה הזאת תועלה בתור סיפור פיקנטי בפורום זה או אחר. נכון שהיום כל דבר זמין ואין סודיות כמעט בשום דבר, אבל אני מצפה מכם, המתנדבים, לגלות את הרגישות, ולהוריד מהאויר את הפורום.

תארו לעצמכם שיש פורום - זמין לכל- ובו רופאים מספרים על מקרים בהם טיפלו, בצורה לא הכי עיניינית. כיצד ירגישו החולים כשישמעו על כך? חשופים, ופגיעים, מלבד מחלתם...

תאמינו לי, יכולתי למלא בפורום זה דפים על גבי דפים של סיפורי מד"א, (אבי, ארבעת אחיי וגיסה אחת הם נהגי אמבולנס, שאר המשפחה "סתם" חובשים או פראמדיקים), אבל גם בתוך המשפחה ברור לנו שלא מעבירים סיפורים מהאמבולנס. נכון, זה מסקרן, זה יכול להיות מאוד מעניין, אבל זה לא מוסרי, לעזור למישהו במצוקה, ואח"כ לשבת על הברזלים עם החבר'ה ולהעביר דחקות.

בנוסף לכך, אנחנו ("הדוסים, המתנחלים") כולנו מכירים כל-כך אחד את השני, ובקלות יכולים לזהות את המקרה. למשל,סיפור פרי דמיוני בלבד, אבל תשימו לב להערות, ולהשלכות:: "מתנדב כותב: שבת שעברה לקחנו מהישוב שלנו יולדת [הקורא: שכנה שלי ילדה בשבת שעברה] התלבטנו אם לפנות לסורוקה או לירושלים {הקורא: אם כן, היא מדרום הר חברון... גם אני...] בסוף החלטנו על ירושלים. [הקורא: מעניין, באמת השכנה שלי ילדה בירושלים] לא רחוק מצומת הגוש האישה צועקת "אני יולדת!!" [הקורא: מה? היא ילדה באמבולנס?] אנחנו עוצרים את האמבולנס ומזעיקים גם אמבולנס צבאי שהיה באזור. אז כך, בין חברון לירושלים הרופא הצבאי יילד אותה {הקורא הנאמן: איזה בושות, גם צוות האמבולנס וגם צוות של חיילים] לאם ולבת שלום. [וגם לשכן ממול. כל הרכילות העסיסית על מגש].

מה דעתכם?

דעתיחובשת
שלא כזה בקלות ניתן לקלוט על מי מדובר.
אנחנו לא כותבים שמות.
"היינו אצל מיושי אופניק ברחוב סומסום 7 ברמת גן ביום שני על קריאה של מחוסר הכרה ברכב"...

אני לא חושבת שאנחנו עוברים על שום אתיקה מקצועית.
ולפי מייטב ידיעתי בהר חברון יש מספר ישובים וכמו בבני-ברק, ירושלים, וקרית ספר יש יותר מלידה אחת ביום..

אפשר רק לנחש על מי התכוונו...
אחלק את תגובתי לשנייםאנונימי (פותח)
1. גם אני סבורה שלא ראוי לכתוב פה הודעות כלשהן המעידות על זלזול, דאחקות, צחוקים וכד', או כל דבר שעלול להיחשב כיחס שאינו חיובי כלפי המטופלים.
זה יוצר יח"צ גרוע למד"א, ועוד יותר חשוב - שם רע לעובדים ולמתנדבים עצמם. אולי זה גם לא ראוי באופן כללי במסגרת בין אדם לחברו...

2. לדעתי לא נכון לצנזר באופן גורף את כל "סיפורי מד"א". אפשר ללמוד הרבה מסיפורים של אחרים, בין אם מבחינה מקצועית, מבחינת הצורך לפרוק, או כל דבר אחר.
מה שכן, יש בהחלט לצמצם ככל הניתן את הפרטים המזהים.
בדוגמה שנתת, אף אחד לא יודע על איזה ישוב מדובר. אולי בכלל היה אפשר לחסוך את הפרט הזה...לא יודעת.
יש מיליון סיפורים שאפשר לספר בלי שמישהו יזהה ופשוט צריך להיזהר/לערוך את ההודעה (באחריות המנהלת).
כמובן, כפי שאמרתי בהתחלה, צריך להקפיד גם על כבוד המטופלים.
ברור שיש פה איזה גבול סובייקטיבי בין מה מכובד ומה לא, ומה מועיל ומה לא, אבל בשביל זה יש מנהלת ודיון פתוח.

קצת מתינות, קצת אחריות והרבה מחשבהאנונימי (פותח)
ההתנדבות במד"א איננה מקום בילוי. לצערנו לא כולם באים "לשמה", אבל אנחנו מצפים ש"מתוך שלא לשמה - יבואו לשמה", הטפל יפחת והעיקר יתגבר. מי שבא כדי "לעשות החייאות", לעבור חוויות ולבלות עם החבר'ה - הוא זה שגם ירצה לספר סיפורים. והוא גם האדם הרדוד מבחינה אישית.
נכון, לא כולם אידיאליסטים נטו, ולא כולם רציניים עשר, אבל יש גם גבול לשטויות.
לפיכך, גם אם אין פגיעה באתיקה, מי שמספר סיפורים "בשביל החבר'ה" - זה ממש לא רציני. וזה לא מוסיף כבוד, לא למתנדב ולא לארגון החשוב הזה.
הפגיעה באתיקה והפגיעה בחולה - עלולה להופיע ממקום בלתי צפוי. כבר קרה שפרט שלא חשבנו שהוא מזהה, נודע "במקרה" לבן משפחה, ואפילו מקרי פטירה נודעו מסיפור שהיה כביכול "סתמי".
לכן צריך מאוד מאוד לצמצם בסיפורים.
ובעצם - בשביל מה לספר? סתם להשוויץ (אנונימי, אבל מספרים לחבר'ה: קראתם את...? זה אני!")
מתי כן, ובשיא הזהירות? כאשר יש לקח מקצועי, או מסקנה שיכולה להועיל במקרה כלשהו.
סיפור לדוגמה, עם תועלת? בבקשה:
תאונת דרכים. (לא חשוב איפה, לא חשוב כמה נפגעים, לא חשוב מה סוג הרכב ומה קרה לו - כל זה סתם לא לעניין, אפילו שזה סופר-פיקנטי).
פצועה מעורפלת הכרה, לא מגיבה כמעט, הועפה מהרכב (לא היתה חגורה? לא משנה כרגע, לא נשמיץ אותה).
מבט חד של הפראמדיק גילה ביד של מעורפלת ההכרה - מוצץ.
תוך כדי טיפול בפצועה - הוא שלח כוננים שהגיעו למקום לסרוק, ואמר: כנראה שיש בסביבה תינוק שעף מהרכב, חפשו אותו".
והם מצאו. 6-7 מטר מהרכב, בתוך תעלה שליד הכביש. חי, קצת חבול, פצע מדמם בירך וחבלות בכל הגוף.
תשומת לב שהיצילה את חיי התינוק. ללא תשומת הלב הזו, היה התינוק נמצא מן הסתם מאוחר יותר, אולי אחרי שהיה מאבד דם בצורה משמעותית יותר.
סיפור מעניין? די מעניין.
חשוב? חשוב לאין ערוך.
פרטים מזהים? פרטים מביכים? ממש לא.
סיפורים כאלה - כמה שיותר.
כל השאר - באמת, ממש מיותר.
יש מד"א - יש חיים!
אכן צריך להזהר בפרטים אבל (!) יש הבדל ביןאנונימי (פותח)אחרונה
של "בישוב שלנו היה מקרה X " רק שלא מזכירים שם ועדין כולם יכולים לזהות לבין להגיד "בירושלים היה מקרה של תאונה כך וכך" .

מאוד חשוב לבדוק מה מספרים, יש הבדל בין "החולה התחיל להשתולל" לבין "תאונה קלה שפתאום איבד הכרה" כלומר בין מצב שאם יזהו את החולה זה לשון הרע או משהו שיפגע בו לבין מצב רפואי חרום שממנו נלמד משהו.

תשימי לב שבסה"כ נזהרים כאן מאוד לספר את המקרה בלי פרטים בכלל לא רחוב כו'

יש מקרים שהגיעו לעיתון או פורסמו ואז אין בעיה לפרט קצת מבחינה רפואית.

בסופו של דבר כמובן צריך לבדוק כל הודעה שהיא לא חורגת אכן מגבולות האתיקה.

עברתי על רוב ההודעות בפורום ולא ראיתי משהו חריג אם יש משהו כזה נשמח שתאירי את תשומת הלב של המנהלת
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך