מפוחית או חלילית אלט?נדנדה כתומה.

יש לי חלום. כבר שנים.

לנגן על מפוחית..

אבל-אני גם מאודמאוד אוהבת חלילית אלט.. ורוצה לקנות אחת.

עכשיו, ישלי התלבטות ממש גדולה.

אני לא אקנה את שתיהן בזמן הקרוב, אבל אחת מהן כן.

והשאלה שלי> מה כדאי?

מצד אחד- חלילית, אני כבר יודעת את העיקרון של איך מנגנים עליה. זה לא מ0.. [אני מנגנת על חלילית סופרן 10 שנים כמעט.] ולכן יהיה לי יותר קל לנגן בה בצורה טובה וכו'..

[עוד נק'-לאמא שלי יש חלילית אלט. שאסור לי לגעת בה בעיקרון.. אבל פעם או פעמיים כן יצא לי לנסות.. ועם קצת תרגול זה לא יהיה קשה.]

לעומת זאת-מפוחית. זה להגשים חלום. באמת. היא בתודעה של 'כלי שהייתי רוצה ללמוד לנגן עליו' ויכוליות שעכשיו זו הזדמנות טובה להתחיל [אני שביעיסטית.. ככה שיש לי חופש גדול עודמעט לנסות כלמיני שטויות] ובגיל יותר מבוגר יהיה לי יותר קשה להתחיל ללמוד לנגן על כלי חדש לגמרי.

מצד שני, זה יותר קשה, כי אני לא יודעת בכלל איך מנגנים במפוחית. בקושי איך מחזיקים אותה במקום הנכון..

וגם, אני לא יודעת איזו מפוחית כדאי לקנות וכו'..

עכשיו- דעתכם!

תודה

לדעתי, לכי על חלום חייך, מפוחית! מוריה.ר =)

ב"הצלחה רבה!

מפוחית פשוטה עולה שליש מחלילית אלט.עין הקורא

במרום רמת גן, נגיד, מוכרים מפוחית כרומטית swan

10 חורים ב100 ש"ח.

את יכולה לקנות ולנסות, ואם לא- לא נורא...

היא גם הרבה יותר קומפקטית מחלילית אלט.

רק אזהרת מסע - זה כלי עדין.

לא לנגן אחרי האוכל

לא לתת לחברים לנסות

לשמור מאבק ולכלוך, עדיף בקופסה המקורית

וגם כך אחרי שנתיים שלוש הלשוניות יוצאות מכיוון ומתחילות לזייף...

מסתבר שלאבא שלי יש גם חלום ללמוד לנגן על מפוחיתנדנדה כתומה.

אז עשינו הסכם-נקנה ביחד, ואחרי כמה חודשים מי שישתמש בה יותר היא תהיה שלו.

עכשיו אני צריכה המלצות.. איזה סוג מפוחית? מה אני צריכה לשים לב? איזה חברה מומלצת וכו'..

תודה רבה!

מגניב הרהור

תלוי מה התקציב. כשביררתי על מפוחית 4 אוקטבות מצאתי כמפורסמות ונחשבות טובות את הונר וסוזוקי. הונר זאת החברה הקלאסית של המפוחיות, ונחשבת ממש טובה. יכול להיות שידעו כאן יותר.

עין הקורא כתב גם על המפוחית שבדרך כלל מתחילים איתה, היא עולה באיזור של 100 ש"ח, 2.5 אוקטבות כרומטיות - 10 חורים, של swan. 

הגודל הסטנדרטי הוא שלוש אוקטבות - 12 חורים.

אפשר למצוא גם 4 אוקטבות - 16 חורים - אם את מתכננת ללמוד בצורה רצינית, יש יצירות למפוחית שתצטרכי בהם מנעד כזה (אני לא יודעת באיזו תדירות. כך אמרה לי מישהי שלומדת "בצורה רצינית".) - אלה, למיטב זכרוני, עולות (הכרומטיות לפחות) בין 700-1000. משהו כזה. אבל תבדקי.

אה. שימי לב שמוטב לקנות כרומטית (שיש בה את כל חצאי הטונים) - יש לה כפתור בצד. 

מה עדיף,כרומטית או סוג אחר?בן-גל~

עם איזה סוג של מפוחית כדאי להתחיל?(דיאטונית ,כרומטית וכו')

כרומטית לדעתי.עין הקוראאחרונה

בדיאטונית יש המון שירים שאי אפשר לנגן.

מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

מחפש כלי לכתיבת תוויםחופר
ואם הכלי יודע להעביר סולמות ולשנות מקצבים- זה בכלל בונוס

אולי יעניין אותך